Toa & Spa Zanzibar

1 opinia

Jeśli marzysz o rajskich plażach Zanzibaru i kąpieli w turkusowych wodach oceanu indyjskiego to ten hotel jest zdecydowanie nie dla Ciebie. Bardzo płytka zatoka jest powodem, że podczas odpływu ocean odpływa o 500 metrów. Podczas rzadkich przypływów woda ma jakość płytkiej glinianki wypełnionej śmierdzącymi wodorostami. Rozrywki w hotelu to aerobic w wodzie, występy różnej jakości artystów podczas kolacji a dla dzieci brodzik i to wszystko. Toa to nowy, kameralny hotel, posiada duże, czyste i ładne pokoje. Przed większością pokoi znajdują się małe baseniki. Jedzenie jest smaczne (zależy od upodobań), kawa dobra, świetne piwo, drinki robione dość solidnie. Słońce na Zanzibarze jest zabójcze, filtr 50 nie zawsze dawał radę. Upał dużo bardziej męczący niż wskazywał na to termometr. Spacerować nie ma gdzie. Plaża hotelowa jest mała, jeśli wyjdziesz poza jej granice będziesz spacerować z gromadką Masajów chcących sprzedać Ci cokolwiek (łatwo nie odpuszczają). W stronę wioski jest po prostu brzydko. Niebezpiecznych na wyspie komarów w lutym nie było w ogóle. Zanzibar odwiedziliśmy ze względu na "rajskie plaże", byłem bardzo zawiedziony. Pomimo przeczytanych opinii w których ostrzegano o odpływach, myślałem, że przecież tak źle nie będzie, woda nie musi być cały czas. Myliłem się, było tragicznie. Pobyt umiliło nam świetne towarzystwo i w gruncie rzeczy dobry hotel.

Nazwa  Toa & Spa Zanzibar
Miejsce  Tanzania / Zanzibar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo

Rajskie plaże z białym piaskiem i palmami kokosowymi

Bogata kultura i historia Stone Town z wąskimi uliczkami i zabytkowymi budynkami

Kolorowe rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

1 opinia

2.0

Wyświetlono 1 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Zbyszek

Pobyt - Luty 2024

Zalety

- dobre jedzenie i picie - duże i czyste pokoje - zaangażowanie personelu

Wady

- plaża - plaża - plaża

Toa & Spa Zanzibar