Złociste plaże z ukrytyki zatoczkami, otoczone imponującymi klifami
Malownicze miasteczka rybackie, takie jak Lagos i Albufeira
Pyszna kuchnia portugalska z owocami morza
Hotel świetnie położony, w spokojnej części miasta. Bardzo dobra obsługa hotelowa, do hotelu dojechaliśmy ok 22-kolacja została podana do pokoju. Do centrum można dotrzeć spacerkiem drewnianą promenadą wzdłuż klifowej linii oceanu, lub główną ulicą ok 10 min. Plaża hotelowa się nie sprawdziła, ale w niewielkiej odległości mieszczą się dwie ładne duże plaże. Przed hotelem polecam leżaki, duży teren i piękny widok. Niestety o pokoje z widokiem trzeba powalczyć i zamieniać w recepcji- wiem, że się udaje, chociaż nam było to obojętne- dużo zwiedzaliśmy- polecam wycieczkę na koniec świata i cudowną plażę w Lagos.
Czysto i spokojnie
serdecznie polecam osobom głodnym odpoczynku i relaksu.
czystość, świetna obsługa, bardzo pracowici kelnerzy/panie sprzątające. Czysto, miło, przyjemnie.
śniadanie. Poranna kolejka do tłocznej stołówki - ten najsłabszy element wczasów i tak nie zepsuje świetnej opinii o tym hotelu.
Drogawo, ale jeśli ktoś chciałby odrobinę luksusu w stylu lat 90-tych (trochę tak wygląda wyposażenie pokoi) to zapraszam. Pokoje z balkonami na ocean, przyzwoicie duże, nie pozabijacie się w tłoku. Bardzo dobre menu, dobry wybór win (chociaż mało miejscowych tj. z Algarve - ale tutaj pierwszy lepszy market w Carvoeiro zaradzi zmartwieniu. Dla aktywnych kort tenisowy (uwaga, asfalt, trochę porozbijany niestety), szkoła nurków. Blisko przystanek autobusowy. Wycieczki fakultatywne z Itaki - duży plus (bardzo dobra przewodniczka).
położenie, własna \"plaża\", urozmaicone posiłki, taras w restauracji z widokiem na ocean, spokój i cisza a jednocześnie blisko do miasta
często niesprawne windy
Fajny hotel przepięknie usytuowany na klifie. Urocza plaża z jaskinią i skałami malowniczo ułożonymi w cudownej zatoczce, niestety dostęp tylko przy odpływie z bardzo utrudnionym zejściem ( schody kończą się za szybko) . Bardzo miła obsługa zarówno w recepcji jak i restauracji. Duża ilość leżaków zarówno przy basenie jak i w otoczeniu hotelu, niektóre położone pod palmami z widokiem na ocean i klif. Sam hotel położony jest w cichej okolicy jednak w ciągu paru minut można znaleźć się w centrum Carvoeiro z licznymi restauracyjkami. Jedzenie smaczne i różnorodne Ręczna klimatyzacja ,niestety bardzo głośna . Widok z balkonu nie ciekawy, jakiś dach i od świtu wrzeszczące mewy ,ale w każdym hotelu są pokoje lepsze i gorsze , to biuro funduje nam pokoje najtańsze.Na szczęście nie jedziemy żeby spędzać czas w pokoju ,można podziwiać widoki wszędzie indziej .Ogólnie miejsce i hotel godny polecenia dla osób szukających spokojnego wypoczynku
Położenie .
Bardzo głośna klimatyzacja , Słaby internet , oczywiście tylko w recepcji.
Polecamy zdecydowanie to miejsce. Idealne położenie hotelu i widoki. Bardzo dobre kolacje.
Położenie i widoki
Pokoje do odświeżenia
Sam hotel godny polecenia. Zdecydowanie zasługuje na cztery gwiazdki. Pokoje przestronne, sprzątane codziennie. Ładny, choć niezbyt wielki basen. Malownicze położenie. Minusem jest to, że do centrum miasteczka jest kawałek drogi i z dzieckiem może być to trochę męczące. Plaża w Carvoeiro jest malutka. Polecam plażę na wschód od hotelu, jest bliżej położona, większa i ładniejsza.