Timo Resort

Przyjechaliśmy do hotelu o 2 w nocy, szybko się zameldowaliśmy i zaprowadzono nas do naszego pokoju. Pokój wyglądał bardzo ładnie, była klimatyzacja, balkon, a po zameldowaniu od razu zaproponowano nam pójście na nocną zupę. Hotel w środku wyglądał przyzwoicie, niedaleko kawiarni stał fortepian, na którym o 18:00 przed kolacją grał profesjonalny pianista.Niedaleko baru znajduje się basen. aby dostać się do morza należy wyjść z hotelu, przejść podziemnym przejściem i wyjść do drugiej części Timo. Tam znajduję się kilka basenów, placówki do gry w piłkę nożną oraz koszykówkę, tenisa, darts. Druga mała restauracja jest blisko morza, możesz tam zjeść przekąski, piwo i zrelaksować się na leżakach. Codziennie po kolacji na scenie blisko baru rozpoczynają się tańcy i śpiewy dla dzieci.

Hotel rewelacja. Pokój piękny, czyściutko. Panie codzienie sprzątały. Wystrój pierwsza klasa. Restauracja na najwyższym poziomie. Jedzenie dobre , od początku do końca bufety pełne. Nikomu nic nie brakowało. Obsługa w mgnieniu oka sprzątała ze stołów. Byliśmy w tym okresie jedynymi Polakami ale traktowano nas super. Plaża blisko przejście pod tunelem. Baseny czyściutkie. Dużo barów. Dostęp do jedzenia i picia 24/h . Jak będę jechać za rok to na pewno do tego hotelu. Hotel zasługuje bez dyskusji na 5 gwiazdek

Wszystko super hotel czysty i ładny jedzenie bardzo dobre

Hotel bardzo zadbany, czysty. Obsługa miła. Z większością szybciej porozumiesz się polsku/ rosyjsku niż po angielsku :) Hotel w bardzo dobrej lokalizacji. 15 minut piechotą do centrum miasta. Wystarczy tylko wyjść z hotelu na lewo i iść cały czas prosto. Oprócz tego obok hotelu co środę rozkłada się olbrzymi bazar ze wszystkim. Bazar zajmuje kilka okolicznych ulic. Przejście na place zabaw, baseny, zjeżdżalnie i do morza/plaż tuż obok hotelu tunelem pod drogą - czyli bardzo bezpiecznie.

Bardzo fajna oferta za bardzo rozsądne pieniądze. W zasadzie mie mam nic do zarzucenia, wszystko było w jak najlepszym porzadku. Nie rozumiem ludzi którzy piszą negatywne opinie o tym Hotelu.

Nazwa  Timo Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Wyświetlono 126 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Andrei

Zalety

Tutaj zjadłem najlepsze jedzenie, jakie kiedykolwiek jadłem w restauracjach. Wybór jedzenia jest ogromny: sałatki, pierwsze i drugie danie oraz kilkadziesiąt rodzajów słodyczy. Kilka razy udało nam się zobaczyć różne przedstawienia, np. noc turecką.

Wady

Hotel ma szansę na normalną dyskotekę nad brzegiem morza, jednak z jakiegoś powodu odbywa się ona w sali o wymiarach 20 na 20 metrów, choć nic nie stoi na przeszkodzie, aby odbyła się ona na brzegu.

Anita

Zalety

Czystość, jedzenie, bliskość plaży, obsługa na wysokim poziomie, wysoki standard, atmosfera

Wady

Brak muzyki na plaży

Agata

Wszystko super hotel czysty i ładny jedzenie bardzo dobre

Zalety

Blisko morzach

Tomasz

Zalety

Czysty hotel. Pokoje sprzątane codziennie. Duża ilość dobrego jedzenia, posiłki są prawie 24h na dobę. Bary również czynne 24h. Posiłki w barze przy plaży podawane jak w restauracji - podchodzi kelner, który przyjmuje zamówienie i przynosi do stolika gotowe. Reszta posiłków w formie szwedzkiego stołu - co kto lubi :-) Kolacje różnorodne, a po nich występy organizowane przez grupę animatorów, którzy są na basenie przy plaży codziennie i organizują zabawy.

Wady

Klimatyzacja w pokojach centralna, bez możliwości regulacji. Działająca różnie.

Pobyt - Październik 2023

Zalety

czysto, miła obsługa bardzo dobre jedzenie, super drinki przy barze z porządnego alkoholu

Robert

Wyjazd rodzinny 2+2 (dzieci w wieku 2 i 9 lat). Hotel posadowiony jest tuż przy grodze D400 – droga krajowa w Turcji, biegnąca w osi wschód–zachód. Droga ta jest bardzo ruchliwa, a przy hotelu nie ma paneli dźwiękochłonnych, przez co na tarasach pokojowych jest głośno, co jest szczególnie uciążliwe wieczorem jeśli ktoś lubi posiedzieć na tarasie i popatrzeć na niebo i otoczenie. Sam hotel, jako obiekt oceniam bardzo pozytywnie. Pokoje są czyste, zadbane, sprzątane codziennie. Jedzenie dobre (każdy znalazł coś dla siebie) i urozmaicone, chociaż w 8 dniu pobytu było już trochę monotonne. Obsługa hotelu w większości uczynna i miła, ale jest problem z dogadaniem się w języku angielskim. 90% gości to Rosjanie, i taki język można powiedzieć jest w tym hotelu "urzędowy". Animacje tylko i wyłącznie po rosyjsku, piąte przez dziesiąte po angielsku. Przy hotelowej restauracji znajduje się duży i piękny basen. Kolejne dwa baseny znajdują się przy plaży, do których dochodzi się przejściem podziemnym biegnącym pod drogą krajową D400. Po pokonaniu około 100 metrów docieramy do ogrodu, w którym znajduje się basen z trzema zjeżdżalniami oraz brodzik dla dzieci. W ogrodzie znajduje się również kort tenisowy oraz stół do tenisa stołowego (proponuję zabrać swój sprzęt, ponieważ hotelowy jest zdezelowany). W ogrodzie animatorzy organizują zabawy dla dzieci, a dla dorosłych (piłka wodna, YOGA, aerobic , itp.). Plaża jest żwirowo-kamienista, raczej nie ma tam pisaku. Ale można po nie chodzi na boso, a kamyki też mają swój urok. Jednie co, to właściciel plaży mógłby lepiej zadbać o jej czystość.

Zalety

- Wystrój wnętrza - czyste pokoje - dobre jedzenie - fajne baseny

Wady

- słaba sieć Wi-Fi (w pokojach praktycznie internetu nie było, jedynie w lobby bar i na holu działał w miarę dobrze) - hałas dobiegający od drogi krajowej D400 - za dużo rosyjskiej muzyki....., chwila mięliśmy wrażenie, że jesteśmy w ROSJI, a nie w TURCJI.

4.3
Rafal

Przy wyborze kierowaliśmy się głównie opiniami i po pobycie, totalnie nie rozumiemy tej oceny 8,6. No i na 5* też ten hotel nie zasługuje. Hotel jako hotel ogólnie ładny, duży plus, że pokoje wyremontowane, urządzone nowocześnie, klima działała poprawnie, wifi w pokojach praktycznie nie działało, jedynie na basenie działało a wieczorami to chyba nigdzie. Co do minusów, czystość, higiena i jedzenie. Sprzątanie było takie tylko „dla oka”, na basenie nikt nie dbał o porządek i bezpieczeństwo, ludzie wywracali się praktycznie co pare minut bo było tak ślisko, a „ratownik” z uśmieszkiem na twarzy i wpatrzony w telefon udawał, że nic nie widzi i nic się nie dzieje. Jedzenie powtarzało się, co nie było zjedzone na obiad pojawiało się na kolacje w innej formie a nawet jeszcze potem na śniadanie, ale ogólnie plus, źe na śniadanie robili na świeżo jakieś naleśniki, omlety itd a na kolacje na świeżo grilowali mięsa, ryby. Co do restauracji jeszcze jedno, SZTUĆCE! Walka o sztućce, jak przyjdziesz troszke później na obiad czy kolacje to nie ma czym jeść, pytasz się obsługi gdzie są sztućce bo ani na stołach ani w stolikach a oni, że nie ma. Co do higieny.. polecam jakiekolwiek napoje pić ze słomki bo jeśli nie ma szklanek a tak sie zdarza bardzo często to te brudne szklanki co pozbierali ze stolików tylko przepłucze w kranie pod wodą i robi ci w tym drinka… to było dla mnie najgorszą sytuacją w hotelu i do tej pory nie rozumiem jak takie coś, może mieć miejsce. Za to animatorzy bardzo fajni i komunikatywni. Według mnie Hotel zasługuje myślę na słabe 4 gwiazdki.

Zalety

Wyremontowane pokoje Fajni animatorzy Dyskoteka na plaży

Wady

Czystość Higiena Słabe wifi Restauracja

Gabriela

Hotel nie za duży, można poruszać się windami, dosyć czysty. Pokoje były sprzątane codziennie, każdorazowo świeże ręczniki. W pokoju balkon z widokiem na góry i miasteczko. Obsługa miła, prawie każdy mówił po angielsku, drinki podawali do stolika jeśli się o to poprosiło. Jedzenie smaczne, wiele dań się powtarzało, ale było też dużo urozmaiceń na kolacjach. Organizowane były wieczory tematyczne. Animacje okej, ale bez szału, momentami monotonne. W hotelu gośćmi są głównie Rosjanie, do każdego zwracają się po rosyjsku, czują się jak u siebie, ale nie było z nimi żadnego problemu. Animacje były prowadzone po angielsku, turecku i rosyjsku, przeplatanka tych trzech języków. Do plaży minutka drogi tunelem pod drogą, a później obok drugiego basenu i przez piękny ogród. Na plaży bar z przekąskami, napojami i alkoholem. Na drugim basenie są organizowane aerobik, piłka wodna. W hotelu jest sklep z pamiątkami. Ogolnie hotel super ale na 4 gwiazdki.

Zalety

Smaczne jedzenie, miła obsługa, blisko plaży i miasta, ochrona w hotelu

Wady

Słaba klimatyzacja wieczorami na terenie hotelu, w pokojach tylko jeden klimatyzator, wifi tylko w wybranych częściach hotelu i to dosyć słabe, niezbyt czysty bar

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego urlopu w tym hotelu, zaliczam pobyt w nim do bardzo udanego. Hotel ładny, nie duży, zadbany, pokoje wyremontowane, jedzenie ok. Basen hotelowy przy restauracji jest malutki i raczej nie dla dzieci, ale na plaży jest basen ze zjeżdżalniami i tam dzieciaki mogę spędzać cały dzień. Minusem jest czas dojazdu do hotelu z lotniska ( 3 godziny w drodze do hotelu a 2 godz w drodze powrotnej). W niedużej odległości od hotelu jest centrum miasta z mnóstwem sklepików w których można kupić wszystko. Nie polecam wycieczki od rezydenta do Alanya miasto, pół dnia zmarnowane na czekanie przed jubilerem i chińskim marketem i to za niemałe pieniądze, jeśli chcecie pojechać do Alanya lepiej zrobić to prywatnie.

Zalety

Odległość od centrum ze sklepami, bardzo ładne pokoje, nie duży hotel więc wszędzie szybko można się przemieścić i bez problemu dzieci mogą się same po nim poruszać.

Wady

Odległość od lotniska.

2.7
Paulina

Hotel słaby, nie było klimatyzacji w hotelu gorąco. Obsługa niezbyt uprzejma, pan który meldował nas w hotelu zajmował sie wszystkim tylko nie nami przez co spędziliśmy 20 minut przy recepcji. Większość obsługi nie mówi wgl po angielsku co jest wielkim utrudnieniem. Ogólnie niezbyt polecam

Wady

Brak klimatyzacji na terenie hotelu Słabe wifi (w pokoju wgl nie było) Kiepskie jedzenie, praktycznie codziennie to samo, owoce okropne przez tygodniowy pobyt banany były tylko raz Obsługa nie zna angielskiego Czystość w pokoju tez pozostawia wiele do życzenia Praktycznie żadnych atrakcji wieczornych Leżaki na plaży wgl nie były sprzątane Ręczniki stare i mocno zużyte Klimatyzacja w pokoju tez niby była ale raz działała a raz nie Pokoje nie wyciszone słuchać wszystko Z korytarz

Bartosz

Hotel nie wiem za co ma taką ocenę. W restauracji bierzniki zniszczone wyglądają jak szmaty do podłogi odechciewa się jeść. Do dni bez klimatyzacji dostałem wiatrak bo ciężko naprawić albo dac nowy pokuj. Łazienka syf . Byliśmy 5 raz w turcji w gorszych hotelach jeżeli chodzi o opinię ale okazało się że ten przebił wszytko a miało być super

Zalety

Restauracja na plaży

Wady

Brud Nudne jedzienie Słaba obsługa

Polecamy !!! Hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Jedzenie pyszne i bardzo dużo... a wieczór Turecki nie do opisania... Na basenach i na plaży cały czas ktoś jest i sprząta. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem, że wszystko jest tak dopilnowanie a szef kuchni zawsze pilnuje czy wszystko ok.

Zalety

Czysto wszędzie, Smaczne jedzenie, Animacje dla dzieci, Animacje dla dorosłych, Miła obsługa.

Wady

Słaby zasięg Wi-Fi w pokojach, ale już przy plaży był dobry zasięg.

Jolanta

Hotel bardzo ładny. Posiada trzy baseny jeden przy plaży i dwa na terenie hotelu. Woda w basenach ciepła, tylko ten jeden basen w środku hotelu z chłodniejszą wodą.Do morza ok 150 m po drugiej stronie ulicy.Woda w morzu cieplutka. Prywatna plaża z darmowymi leżakami. Ręczniki na basen i plażę darmowe wydawane w hotelu.Jedzenie przepyszne, duży wybór, każdy coś dla siebie znajdzie.Pokoje czyste, obsługa pomocna i uśmiechnięta. Klimatyzacja w pokoju daje radę. Dobre drinki te z alkoholem i te bez alkoholu. W środy bazar przy hotelu otwarty od 8 do 18. W pobliżu ok 200 m klinika ,dobra obsługa medyczna(niestety musiałam skorzystać). Ciekawe wycieczki fakultatywne(polecam przejazd jeepami, zwiedzanie wodospdów)Polecam ten hotel.

Zalety

Obsługa, jedzenie, atmosfera hotel . Miło będę wspominać ten wyjazd.

Wady

Rezydent - brak kontaktu. Miałam wrażenie że Panu zależało tylko na sprzedaniu wycieczek i na tym jego rola się kończyła. Mało zorientowany . Mieliśmy transport na lotnisko ok 00: 50 a o godz ok 21:00 nie było jeszcze wiadomo ponieważ nie było rozpiski mimo że miała być o 19. Zadzwoniłam do rezydenta a on odrzucił moje połączenie. Napisał żebym sprawdziła na mailu czy nie dostałam ale tam też nic. Pan z rejestracji w hotelu dopiero coś zdziałał.Rezydent nie zainteresował się nawet czy juz wiemy

Ewelina

Hotel super, jedzenie ekstra, bar na plaży to dodatkowy atut, blisko do plaży - przejściem podziemnym,plaża prywatna. Zjeżdżalnie dla dzieci. Super animacje. Polecam gorąco wszystkim.

Zalety

Wszystko na plus

Wady

Jedynie klimatyzacja była zbyt słaba ale dało się wytrzymać

Aneta

Hotel czysty i zadbany, blisko do morza, różnorodność atrakcji, pyszne jedzenie

Zalety

Czystość, różnorodne i pyszne jedzenie, miła obsługa

Artur

Bardzo udany wyjazd ,gorąco polecamy .Pokój fajny regularnie sprzątany z widokiem na morze .Wyżywienie urozmaicone smaczne, dużo owoców i słodkości tureckich.

Zalety

Blisko do morza i centrum fajnie zorganizowany wszędzie blisko. Bardzo miła obsługa.

Wady

Dominacja gości ze wschodu

Kinga

Właśnie kończymy nasz pobyt w Timo Resort Hotel Timo Resort Hotel . Kilka ujęć . Ogólnie hotel godny polecenia. + Czysto, jedzenie przepyszne i urozmaicone - szef kuchni chodzi i wszystko pilnuje, basen niezbyt duży ale wystarczający ciepła woda bynajmniej była , 3 zjeżdżalnie - świetni ratownicy sympatyczni i zabawni, jak się ładnie uśmiechnięcie to zrobiła mega ładne drinki różnokolorowe - polecam z syropem z mango, podają piwo z syropem choć są mega zdziwieni że to pijemy 🤣, spa - dobry hammam choć masaż po tym powinien być całościowy i byłam w Utopia World Hotel na lepszym, masaże za to rewelacyjne jeśli ktoś ma bóle kręgosłupa polecam po każdym zabiegu maseczka i herbata turecka, codziennie wieczory tematyczne choć dj do bani . Wyprawianie imprez okolicznościowych na najwyższym poziomie stolik, tort itp - niestety też są, najważniejszy to to że hotel nastawiony na gości z Rosji a tych pełno, wszystko pod nich- animacje muzyka 😤 było to tak irytujące że zwróciłam animatorom uwagę że nie tylko Rosjanie są w tym hotelu i przyjechaliśmy do Turcji a nie do Rosji, Brak luch box na wyjazd a mamy o 1w nocy...., Słabo wszyscy mówią po angielsku choć idzie się oczywiście dogadać, na plaży podawane są uwaga tylko piwo i wino... Ale jak się ładnie uśmiechniesz i dasz dolara to i drink się znajdzie. Ogólnie pozytywne wrażenie.

Zalety

Miła obsługa, wygodne łóżka , bardzo dobre jedzenie, blisko urokliwe centrum Konakli, wieczory tematyczne, zjeżdżalnie i ciepły basen. Ogólne pozytywne wrażenie

Wady

Wszystko pod narodowość Rosyjską , brak luch boxa na wyjazd w nocy, animatorzy bardzo słabo po angielsku, kamienista plaża

L...a

Hotel ładny, nowocześnie urządzony , czysty. Obsługa bardzo miła i sympatyczna . Dostęp do Wi-fi nawet na plaży było dodatkowym atutem . Super lokalizacja. W środy za hotelem jest bazar na którym można zakupić coś dla siebie jak i spróbować ich lokalnych przysmaków . W okolicy hotelu znaleźliśmy bankomat, sklepy, aptekę .

Zalety

Spa ☺️miałam możliwość skorzystać z rytuału hammam . Byłam pierwszy raz ale warto skorzystać po zabiegu był masaż , maseczka oraz herbata turecka 😋 Wyżywienie smaczne i bardzo rozmaite każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa hotelu uprzejma uśmiechnięta i zawsze chętna pomoc bądź udzielić jakieś informacje co możemy zobaczyć w okolicy bądź jak możemy się tu poruszać .

Wady

W hotelu 95% to Rosjanie i wszystkie animacje w języku rosyjskim , wiecznie leciała muzyka rosyjska jak w hotelu jak i na plaży . Byliśmy w Turcji to Muzyka powinna lecieć ich bądź uniwersalna . Po kolacji nie było już szans na jakieś przekąski 😔 Na plaży w barze nie chcieli podawać drinków tylko wino bądź piwo 😔

Ela

Pobyt - Maj 2023

Szczerze polecam ten hotel, pyszne jedzenie, porządny bar przy plaży ( nie trzeba było nawet wracać na obiad) nocna zupa w restauracji głównej. Kilka barów, bilard, tenis, tenis stołowy, kilka basenów, zjeżdżalnie. Ps odesłali nam pozostawioną w hotelu rzecz w firmowej kopercie ;)

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, duży wybór o każdej porze, profesjonalna i miła obsługa, czysto, codzienne sprzątanie i wymiana ręczników, bogata infrastruktura sportowa

Wady

Dużo Rosjan (przynajmniej na początku maja).

Bartek

Pobyt - Maj 2023

Pobyt bardzo udany! Bardzo czysto. Pokoje eleganckie. Przesmaczne i niekończące się jedzenie. Bardzo duża różnorodność potraw. Trudno przestać jeść 😁 baseny, leżaki, plaza wszystko tak jak być powinno. Obsługa bardzo pomocna i miła👍 trudno doszukać się jakichkolwiek minusów … polecam serdecznie. Byliśmy z dwuletnim dzieckiem.

Zalety

Pyszne, różnorodne jedzenie. Czystość. Obsługa

Timo Resort