Tiana Beach (ex Serene Beach Resort)

Bardzo źle To mniej niż zero.Ten hotel powinni wykreślić z oferty.Jedzenie jest wstrętne.Brud w pokojach.Pan od sprzątania tylko ściele łóżka.Przez 10 dni ani razu nie zamiatał ,nie ma mowy o umyciu umywalki lub sedesu

Pokój, zwłaszcza łazienka bardzo przeciętna...., ale duży i piękny balkon, dobrze działająca klimatyzacja. praktycznie brak wifi w pokoju, ale to można potraktować zarówno jako wadę jak i zaletę.

Hotel zgodny z opisem oferty wakacje.pl., kameralny, z pięknym ogrodem, basenem, plażą i hotelowymi leżakami w słońcu lub w cieniu. Pokój czysty, szafy, lodówka, codziennie sprzątane z wymianą ręczników. Każdy pokój z balkonem, stolikiem i krzesłami w otoczeniu pięknej zieleni-kwiatów. Obsługa bardzo miła, przyjazna, pomocna i uprzejma. Jedzenie codziennie świeże, ładnie wyeksponowane, dla każdego coś dobrego. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, polecamy, z chęcią tam wrócimy😁👍

Hotel kameralny, z mnóstwem barów i pięknym ogrodem, basen czysty ale uwaga dla rodzin z dziećmi 1,45 głęboki, plaża bardzo blisko. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Jedzenie wyśmienite, duży wybór , wszystko świeże i dokładane na bieżąco. Jedna kolacja, na której serwowali na świeżo grillowane ryby i jedna kolacja podczas której serwowali kebab. Animacje średnie, tylko w jeden wieczór bardzo fajny występ z Brazylii. W hotelu dużo Turków i Francuzów. Niestety duży minus za czystość i jakość pokoju. Na ścianach grzyb, brudne firany i niedoprane pościele, zatkany odpływ w brodziku pod prysznicem, i brak możliwości regulacji ciepłej wody, cieknąca woda pod umywalką. Klimatyzacja brudna i śmierdząca. Co prawda szybka pomoc obsługi w każdej usterce ale niezbyt fajne wiecznie prosić się o naprawę a później np. słuchawka pod prysznicem wymieniona na inną również starą i zniszczoną ale trochę lepszą. Jeśli chodzi o pokoje to przydałby się tam spory remont. Niezbyt przyjemne były też stojące wiecznie na korytarzu wózki z praniem i śmierdzącymi mopami. Pozostała część hotelu czysta i zadbana. Kolejny minus to plaża, leżaki jeden obok drugiego niczym śledzie w konserwie, wcale nie piaszczysta a raczej piaszczysto-żwirowa, brudna, obok śmierdzący kanał ściekowy. Poza tym mnóstwo bezpańskich kotów i psów ale to już niezależne od hotelu.

Nie jest źle. Obsługa się stara. Blisko plaża. Urlop udany.

Nazwa  Tiana Beach (ex Serene Beach Resort)
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Turgutreis
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu, parking

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

6.5
5.9

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.9
Grażyna

Zalety

Żadnych zalet.

Wady

Brak wszystkiego.u nich (finisz).Nawet herbaty brak.Jest tylko na śniadanie.Tylko jaja na twardo i sałata.Leżaki szkoda gadać W ogóle dno.Odradzam.

Jerzy

Zalety

potwierdziły się nasze dotychczasowe doświadczenia, że Turcja jest krajem o najmnieszej różnicy między ofertą, a rzeczywistością. np. odległość plaży od hotelu 0 metrów okazała się odległością 0 m. ładne, zadbane ogrody pomiędzy poszczególnymi skrzydłąmi

Wady

za dużo francuzek włążących do wody w swoich (pewnie zgodnych z najnowszą paryską modą :) burkini.... , bo jeśli trafiali się tubylcy to raczej wyglądali po europejsku. hotel super dla osób nieco starszych i z dziećmi (rozbudowany program zajęć, konkursów itp. ) bo dla młodzieży jeśli chciałaby gdzieś wyjść, pozostawałaby jedynie taksówka.

Andrzej

Zalety

Kameralność, duża, czysta hotelowa plaża, obsługa, ogród z zielenią👍

Wady

Brak- nie ma się do czego przyczepić.

5.9
Iwona

Zalety

Świetna obsługa i pyszne jedzenie

Wady

Brudne i zaniedbane, zniszczone pokoje, mnóstwo bezpańskich kotów i psów, brzydka i brudna plaża piaszczysto-żwirowa z leżakami jeden obok drugiego

Miłosz

Nie jest źle. Obsługa się stara. Blisko plaża. Urlop udany.

Zalety

Dobre napoje.

Wady

Brak ryb w posiłkach.

AZet

Tydzień temu spędziłam w tym hotelu 8 dni. Nie jestem rozczarowana. Miałam lekkie obawy czytając opinie na jego temat, jednak tak jak myślałam wady, w mojej ocenie, były wyolbrzymione. Hotel nie jest nowy, jest odświeżony. Wystrój nie jest nowoczesny. Pokoje są sprzątane dość pobieżnie, ale codziennie. Codziennie mieliśmy pozamiatane i zmienione ręczniki. Obsługa bardzo miła. Tylko kilka osób mówi po angielsku. Animacje są prowadzone przez animatorów z Francji. Podczas naszego pobytu byli głównie goście z Turcji, Francji i Polski. Wyżywienie dedykowane turyście z Turcji. Było smacznie - pod warunkiem, że doceniasz kuchnie lokalną. Basen o głębokości ok. 145 cm, obok brodzik dla maluchów. obiekt ma piękny zadbany ogród i jest w pierwszej linii brzegowej. Do centrum Turgutreis ok 3 km. W pobliżu lokalny market Migros Jet - dość dobrze wyposażony. Na plus: po nocnym locie otrzymaliśmy pokoje zaraz po śniadaniu.

Zalety

Położony w pierwszej linii brzegowej. Piękny ogród. Miła obsługa. Każdy pokój z tarasem lub balkonem.

Wady

Większość leżaków nad basenem nadaje się do wymiany. Wielkość pokoi niedostosowana do rezerwacji rodzinnych. Są za małe dla 4 osób i posiadają łóżko piętrowe. Woda mineralna udostępniona w lodówkach małych plastikowych pojemnikach.

Agata B.

Hotel położony tuż nad morzem. Dostępna plaża hotelowa. Nadmorska promenada, którą można dojść do centrum Turgutreis. Ok. godziny jazdy dolmuszem od Bodrum. Jedzenie dość smaczne (dużo tureckich potraw). Pokoje sprzątane codziennie. Mały rozmiar pokoi. Bardzo uprzejma obsługa.

Zalety

Położenie Obsługa Zielony teren hotelu

Wady

Niewygodne leżaki Małe pokoje

Bella

Jak na 3 gwiazdki to jestem zadowolona. Cena adekwatna do standardu. Problemy z klimatyzacją rozwiązane niemal natychmiastowo. Jedzenie bardzo dobre, niczego nie brakowało. Obsługa miła i pomocna. Kucharze,barmani, kelnerzy grzeczni i kulturalni. Polecam profesjonalne masaże w hotelowym spa. Kameralne ,zielone otoczenie.

Zalety

Masaże w hotelowym spa. Profesjonalne i dobra cena. Pomost z leżakami i zejściem bezpośrednio do morza.

Wady

Psującą się klimatyzacja i brak odpływu w brodziku. W ostatni dzień brak wody.

1.3
Jakub

UNIKAĆ - UCIEKAĆ - REZERWOWAĆ GDZIE INDZIEJ! Niestety, nasz pobyt w hotelu TIANA BEACH to porażka. Dlaczego? Proszę spojrzeć na zdjęcia. Nasze pierwsze wczasy w Turcji miały być odpoczynkiem po bardzo pracowitym początku roku. Kupiliśmy ofertę typu Last Minute bodajże 4 dni przed wylotem w stacjonarnym punkcie Wakacje.pl jako hotel 4*. Jakie było nasze zdziwienie gdy po dotarciu na miejsce okazało się, że w kategorii lokalnej hotel Tiana Beach Resort NIE MA ŻADNEJ GWIAZDKI ani lokalnej kategorii. Niemniej, liczyliśmy na to, że standardy mimo tego będą utrzymane. Szybko, po pójściu na obiad humory nam się mocno popsuły, ponieważ zastaliśmy jedzenie bardzo słabej jakości. Kofta, kurczak, ryż i czasem puree z proszku i to wszystko. Na śniadanie czasem jajecznica z proszku. Wszystko wrzucone do otwartych bemarów z muchami obchodzącymi wszystko co leży luzem. Rzeczy nie były również w żaden sposób opisane. Białe pieczywo, trochę warzyw, marketowe ciasta. I tak przez 7 dni z praktycznie żadnymi różnicami. Jeżeli ktoś chciałby przekonać się jak smakuje kuchnia turecka, to tutaj ma świetną okazje, żeby sprawdzić jak nie powinna smakować. Niedoprawione, papkowate, rozgotowane. Z plusów - nie mieliśmy biegunki. Następnie poszliśmy do pokoju. Dostaliśmy "apartament" z łóżkiem podwójnym oraz piętrowym łóżkiem mimo, że byliśmy na wakacjach we dwójkę. Pokój był klaustrofobicznie mały, nie było gdzie rozłożyć walizek, więc leżały na łóżkach piętrowych. W pokojach jest bardzo ciemno, może dlatego, że dzięki temu mniej widać brud. Niestety to jest najgorsza część tego hotelu. Wszędobylski syf, zaniedbania i brzydki zapach. Jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do czystego otoczenia, to tutaj będzie się brzydził dotknąć podłogi stopą. Wszędzie jest grzyb, pajęczyny i bardzo nieprzyjemny zapach. Myśleliśmy, że może mamy niefart, więc poprosiliśmy o zmianę pokoju. W następnym zastaliśmy brudne prześcieradło, zapach szamba i brak moskitiery. Stan łazienki - trochę mniej grzyba. Części wspólne są w lepszym stanie ale byliśmy 3 razy świadkami tego jak pod kimś zarwało się krzesło w jadalni (bynajmniej z przejedzenia ;) ) a leżaki nad basenem są już raczej drugiej świeżości i jakości. Niemniej, przynajmniej na początku sezonu, woda w basenie była czysta (i bardzo bardzo chlorowana - dostałem reakcji alergicznej). Przed hotelem jest plaża z wydzielonymi leżakami (tu już trzeciej świeżości, stan agonalny) i pomost z sukcesywnie lecz niezbyt konsekwentnie wymienianymi deskami - niektóre są o "krok" od zarwania. :) Z plusów warto powiedzieć, że obsługa biega i zbiera szklaneczki i talerze. Barman jest bardzo sympatyczny, lecz oferta all inclusive jest bardzo uboga. Tanie wino (uwaga na czerwone, nasze było już gazowane) , Wódka, Gin, Piwo, Pepsi, Mirinda, 7up. Tyle. Animacji nie ma żadnych, animatorzy puszczają muzykę i od czasu do czasu próbują pochodzić po ludziach i zapytać czy jest ok, ale ciężko powiedzieć, żeby było to jakkolwiek wystarczające. Plusem są piękne zachody słońca oraz miła promenada do Turgutreis ale nie są to rzeczy które są zależne od hotelu, więc cieżko brać je za zalety hotelu. Bardzo, bardzo, bardzo odradzamy wizytę w "hotelu" Tiana Beach oraz korzystanie z usług Coral Travel Poland. Kiedy jest ok, to jest ok, ale w przypadku reklamacji i problemów byliśmy pozostawieni sami sobie, bez żadnej pomocy. Po powrocie i napisaniu reklamacji (w podobnym tonie) oraz załączeniu zdjęć dostaliśmy odmowę reklamacji z informacją, że czystość wynika z bliskości morza i wilgotnego klimatu. Mało poważne jak na takie renomowane biuro podróży, prawda? :) UNIKAĆ - UCIEKAĆ - REZERWOWAĆ GDZIE INDZIEJ!

Zalety

- Piękne zachody słońca - Bardzo sympatyczne miasteczko Turgutreis około 40 minut pieszo od hotelu - Czysty basen - Sympatyczny barman - WiFi działające w częściach wspólnych

Wady

- Wszystko oprócz zalet :) - Wszędobylski syf - Nieprofesjonalizm CORAL Travel - Rezydent nie posługujący się językiem tureckim (angielskim też w stopniu B1) nie potrafiący dogadać się z personelem który w języku angielskim również mówić nie umie. - Bardzo bardzo bardzo kiepskie jedzenie - Brudne prześcieradła - Grzyb w łazienkach - Zagrzybiona i ledwo działająca klimatyzacja - Pajęczyny w rogach ścian, kurz - Brak animacji - Ręczniki wymienione raz w trakcie wyjazdu

4.7
Ula

Hotel częściowo odnowiony recepcja bardzo uprzejma i pomocna

Zalety

Piękny ogród blisko plaża

Wady

Bardzo brudno nie sprzątają tylko wymieniają ręczniki i dają papier toal.

Tadeusz

Hotel ogólne czysty sprzątany codziennie pobierznie

Zalety

Barman cały dzień uśmiechnięty

Wady

Bez uwag

Hotel 3*, a sprzedany jako 4*. Na 3* zasługuje. Miła obsługa.

Zalety

Czysty choć u nas sprzątany raz podczas 7 dniowego pobytu, na plus siatka w drzwiach tarasowych, materac 8/10.

Wady

Brak wymiany ręczników, brak masła przez 5 śniadań, raz była margaryna, brak ciepłych napoi na kolację w restauracji za to była jakaś zupa. Brak normalnych drinków przy 3* dopuszczalne lecz ja kupowałem hotel jako 4*. Brak materacy na wysłużonych leżakach przy basenie.

1.7
IamfromCracow

ODRADZAM REZEROWANIA WAKACJI W TYM HOTELU, chyba że ktoś chce tak sobie popsuć cale wrażenie o Turcji, żeby nigdy w życiu tam więcej nie wrócić. Obsługa hotelu okazała się absolutnie nie przygotowana do początku sezonu. Przez pierwsze dwa dni pobytu nie było żadnej animacji, zespół animacyjny przyjechał dopiero w drugim dniu pobytu, a zaczął coś robić dopiero na trzeci dzień naszego pobytu w tym chlewie. Prace budowlane były wykonywane pod czas całego pobytu, a mianowicie brak mydła i ręczników papierowych w łazience obok basenu w pierwszym dniu pobytu, malowanie ścian na korytarzu w pierwszych dniach pobytu oraz wiercenie około godziny w przedostanim dniu pobytu. Basen był niedostępny w pierwszym dniu pobytu ze względu na niedokończone prace oczyszczające, pod czas kolejnych dni pracownik hotelu podsypywał chlor na oczach gości hotelu, a w międzyczasie z dużego basenu spokojnie piły sobie koty bezpańskie, które spokojnie sobie leżały na stołach i leżakach i domagały się jedzenia od gości hotelu pod czas każdego posiłku. Jedzenie to osobny dramat, bo przez pierwsze półtora dnia jedzenie kelnerzy przynosili go na talerzach i nie było możliwości wyboru czegokolwiek. Bufet otworzono dopiero na obiad w drugim dniu pobytu, także w pierwszym dniu nie było przekąsek (zawsze były to burgery i frytki) i lodów. Jedzenie podawane było na zabrudzonych stołach, kelnerzy rozkładali sztućce na matach, na których spokojnie siedzieli koty bezpańskie. Także na stołach było widać ślady ich łap. Posiłki były monotonne i nieświeże, podawane były wyłącznie zimne dania, nawet makaron, a na śniadaniu nie było mięsa, oprócz jednego dnia gdy była Pani z biura Coral Travel, oraz. Masło dowieźli dopiero na piąty dzień pobyt, a nutelę na szósty. Gotowane jajka były podawane w skorupie Osobną katastrofą dla mnie był brak wody pitnej. Woda była podawana w pojemnikach 200 ml wraz z posiłkiem, a dodatkową trzeba było każdorazowo prosić na barze. Pod koniec pobytu obsługa całkowicie odmawiała podania wody, wskazując ręką na automat ze słodką wodą ze względu na brak komunikacji w języku angielskim. Chodziło im po prostu o ściągnięcie dodatkowej kasy od biednego turysty poprzez sprzedaż 1.5 l butelkę wody w Tiana Market tuż przy wejściu do hotelu, bo przecież jest to Non Inclusive, a nie obiecany All Inclusive. W "ekspresach do kawy" dostępna była wyłącznie kawy rozpuszczalnej, co wiązało się z poniesieniem dodatkowych kosztów zakupu kawy we własnym zakresie po przejściu 2km do najbliższego miasta, więc jak ktoś miał nieszczęście zarezerwowania wakacji w tym "hotelu" polecam skręcić w lewo po dojściu do plaży i przejść dwa kilometry wzdłuż morza do Turgutreis, gdzie można coś zjeść zarówno w lokalnej restauracji lub w Burger King, czy napić się prawdziwej kawy w Starbucks. Wracając do animacji, jednego wieczoru animatorzy wymyślili konkurs polegający na śpiewaniu z kostkami lodu w ustach, co niemal doprowadziło do tragedii, gdy jeden w Panów biorących udział w konkursie ledwie się nie zadławił lodem. Jako że językiem rodzimym animatorów był francuski, dużo gadali oni właśnie z Francuzami w tym języku i pod czas wspomnianego konkursu nie przejmowali się powtórzeniem tego samego chociażby w języku angielskim dla Polaków, którzy jednak stanowili większość gości pod czas mojego pobytu. Także zabrakło gwarantowanego w opisie kortu do tenisa ziemnego oraz rakiet i piłek do tenisa ziemnego, zamiast niego brudne boisko mające służyć jednoczenie do koszykówki i siatkówki, przy czym siatka do siatkówki pojawiła się dopiero po upomnieniu się o rakiety i piłki tenisowe na recepcji. Według nich miało to naprawić sytuacje. Pokój to była totalna porażka. Widok z balkonu na jakąś stodołę i krowy. Sam pokój był za ciasny dla 3 osób, nie dało się nawet otworzyć dużej walizki na podłodze, przez co leżała pan cały czas na ławce, a do dyspozycji 3 osób zostawało jedno krzesło. Zaznaczę także brak wentylacji w pokoju, chyba że liczą się ogromne szpary pomiędzy drzwiami do pokoju i ościeżnicą, przez które do pokoju dostawało się zimne powietrze w nocy oraz ogromna liczba komarów. Wykończenie pokoju krzywe, z gwoździami sterczącymi z lustra, krzywo poniesionym obrazem i rdzawą lodówką, do której baliśmy się coś wkładać. Także na jednej z lamp ściennych brakowało klosza. W łazience jeszcze gorzej, od śpiewającej toalety po każdym spłukiwaniu, po krzywo wieszący wieszak na ręczniki, z którego one zawsze spadały na podłogę, oraz GRZYB CZARNY w prysznicu. Pod czas całego pobytu pokój w ogóle nie sprzątano. Według obsługi sprzątanie miało polegać wyłącznie na wymianie ręczników, których zawsze brakowało. Po wymianie ręczników zawsze znajdowaliśmy tylko dwa zestawy ręczników mimo że w pokoju mieszkały trzy osoby, co wiązało się z koniecznością każdorazowego upomnienia o trzeci zestaw ręczników na recepcji. Gorszego hotelu w życiu nie widziałam, napewno nie był to hotel 4 gwiazdowy jak podano w ofercie, dałabym mu raczej -4 gwiazdy.

Zalety

- dobra turecka herbata, obsługa na barze nawet wytłumaczyła jak go prawidłowo zaparzyć - mile dobre pieski bezpańskie, które doprowadzały gości do hotelu - kelnerzy się starali zabierać brudne naczynia - wycieczka statkiem w morzu, dodatkowo zaoferowana przez pana Adena. Był to swietnie spędzony dzień mimo silnego wiatru i zimnej wody w morzu

Wady

- Monotone jedzenie bez smaku - sprzątanie, a raczej jego całkowity brak - codzienne upomnienie się o trzeci zestaw ręczników, bo po wymianie podawano tylko dwa zestawy mimo że w pokoju mieszkały 3 osoby - brud wszędzie - animacja - brak gwarantowanego w opisie kortu do tenisa ziemnego oraz rakiet i piłek do tenisa ziemnego - widok z okna na krowy - brak normalnej komunikacji w języku angielskim - kawa rozpuszczalna - brak dostępu do wody pitnej - źle działający Internet w częściach wspólnych

Darek

Pobyt - Październik 2023

Hotel bardzo na plus jako obiekt sprzątanie katastrofa przez tydzień nie zamiecione nie umyte lustro umywalka kabina tylko wymiana ręczników z jedzeniem jeszcze gorzej ciągle to samo i niesmaczne drinki rozcieńczone maksymalnie

Zalety

Bardzo ładny klimatyczny praktycznie na plaży

Wady

Jedzenie sprzątanie widoki praktycznie żadne

2.6
Justyna

Pobyt - Lipiec 2023

Koszmar, nigdy więcej tam nie wrócę. Tylko dzięki poznanym tam ludziom wakacje nie były kompletnie zepsute

Zalety

Blisko plaży

Wady

Brud, grzyb na ścianach łazienki, pokoje nie sprzątane regularnie, zepsute jedzenie, arogancka obsługa, hotel dla Turków i nastawiony na Turków, drinki rozwodnione i nalewane bardzo oszczędnie

Dżoana

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel kameralny w stylu tureckim, codziennie sprzątane pokoje,jedzenie bardzo dobre.Mnóstwo zieleni i kwiatów.Przemiły pan Adem od wycieczek.Kelnerzy przemili i pomocni.

Zalety

Blisko plaży okolo 50m, serwis plażowy bezpłatny,wf w całym obiekcie bezpłatne, cicho,spokojnie

Józef

Pobyt - Lipiec 2023

Dla chcących spokojnego wypoczynku,morze pod nosem,basen ,stołówka ,jedzenie bardzo dobre.miła obsługa.

Zalety

Kameralny hotel,pokoje na parterze lub na piętrze, płaski teren

Wady

Brak ryb w menu ,basen z jedną stałą głębokością 175m

Pobyt - Lipiec 2023

Pobyt w hotelu Tiana uważam za udany.Bardzo kameralny,przytulny hotelu,smaczne posiłki. Bardzo dużym plusem jest położenie hotelu,tuż przy plaży, piękny krajobraz.Wokol hotelu mnóstwo zieleni.Jesli ktoś szuka prawdziwego wypoczynku,zdała od zgiełku i hałasu,to jest to miejsce dla niego.Obsluga miła, życzliwa,szczególne pozdrowienia dla Pana Adama,który poleca wycieczki statkiem w Bardzo rozsądnych cenach-bardzo sympatyczny czlowiek

Zalety

Położenie obsługa wyżywienie

Wady

Czystość w pokoju marny internet słaba znajomość angielskiego wśród personelu

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2023

Miło wspominam pobyt w tym hotelu,pokój ładny codziennie sprzątane zmiana ręczników,obsługa bardzo miła i pomocna ,kuchnia smaczna ,okolica super .Polecam jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam

Zalety

Fajna okolica,praktycznie hotel na plaży,wokół ogrody

Wady

Nie mam do czego się przyczepić

Dorota

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel kameralny Pokój wygodny sprzątany codziennie

Zalety

Miła atmosfera Przyjazna obsluga

Wady

Hałas z pobliskiego hotelu

Tiana Beach (ex Serene Beach Resort)