Styczeń 2010. Wyjazd z easygo/TUI. Byliśmy gośćmi apartamentów. Apartamenty mniejsze są w części przy hotelu, apartamenty większe (nowa część) w skrzydle za atrium. Przejście pomiędzy możliwe również przez atrium (nie tylko przez garaż). Bez problemu i dodatkowych opłat samochody parkowaliśmy w garażu podziemnym. Co do skibusa to dwa kursy (8.35 i 9.35) w kierunku Speikboden, Klausberg przejeżdżają bezpośrednio przed hotelem. Do Brunico (stacja narciarska Kronplaz) ok 20 min. samochodem. Obsługa b.miła, nienarzucająca, najprościej porozumiewać się po niemiecku, większość rozumie angielski. Ciepło - bardzo wydajne ogrzewanie. Basen hotelowy nieco starszy ale woda ok (30st.). Duża łaźnia parowa i sauna sucha (elektryczna). Sala fitnes (rower, steper, ping-pong, ławeczka mały atlas) nieco starsza, do remontu. Ze sklepów hotelowych najważniejszy duży SPAR. Na terenie apartamentów jest kontrola dostępu na karty magnetyczne. Dla każdego apartamentu wydają po dwie. Śmieci należy segregować. Wyjazd udany, byliśmy b. zadowoleni.