Thraki Palace

Generalnie jestem zadowolony. Stosunek cena jakoś bardzo dobry. Hotel ładny, chociaż nie jest to styl \"nowoczesny\", jedzenie smaczne i nie wiem co mają na myśli ludzie mówiąc że codziennie jest to samo - to nieprawda (no chyba że ktoś woli \"Egipskie luksusy\" pt. milion potraw, każda smakuje tak samo i każda jest mało zjadliwa. Generalnie więc, do hotelu większych uwag nie mam. Natomiast, mam uwagę do organizatora (chyba Rainbow?). Rezydent to jakaś masakra (nie pamiętam imienia kobiety) - niekompetentna i niesympatyczna osoba. Nikt z nami nie jechał z lotniska - kobieta wsiadła, powiedziała 2 słowa typu kalimera, witajcie, tym autokarem jedziecie Państwo do hotelu, podobnie w drodze na lotnisko. Mnie to akurat osobiście nie przeszkadzało, ale wiele osób, głównie starsze, ze słabym angielskim miały problem żeby się porozumieć na recepcji / na lotnisku (trudno żeby Grecy znali j. polski - od tego powinien być pilot).

jak na 5* zdecydowanie ledwo się zalicza ten hotel do 3*...Brudne łazienki, w pleśni, poobdzierane słuchawki prysznicowe; Jedzenie bardzo nijakie, mały wybór, głównie frytki i zupy, a w sumie to była robiona zupa z zupy... Mały asortyment barów, w napoje zimne bezalkoholowe jak i alkoholowe..co jak co ale 5* zobowiązuje już do jakiegoś wyboru w napojach, a tutaj był wybór między piwem w puszce a piwem w puszcze... Jak wiemy my Polacy lubimy się bawić, potańczyć, popić, pośpiewać do białego rana..niestety obsługa nie jest zbyt przyjazna do Nas i nie byli zbyt przychylni do muzyki po 22, po alkoholu... Zapewniono Nam Wielką atrakcje \"Greckie Wesele\", mając wielką nadzieję, że to będzie prawdziwe Greckie Wesele z tłuczeniem talerzy, hucznym wydarzeniem, zawiodłam się .... jak wszyscy chyba goście hotelowi... to była jedna wielka STYPA ! a zajęli oni całą część zewnętrzną hotelu w porze wieczornej. Jednym z plusów był piękny widok odciętego basenu na morze...

Na pewno nie jest to europejski hotel pięciogwiazdkowy. Może należałoby mu przyznać trzy gwiazdki po wysprzątaniu korytarzy. Jedzenie smaczne, ale niezwykle monotonne. Z przypraw tylko sól i pieprz. Obsługa w restauracji nie zwracała uwagi na gości, tylko raz zaproponowano nam wybór napoju do posiłku. Z warzyw wieczne pomidory i sałata. Obrusy w restauracji wymieniane, gdy już nie można ich było przerzucić na \\\\\\\"czwartą\\\\\\\" stronę. Bar to totalna katastrofa- obsługa chyba nigdy nie pracowała na stanowisku barmana- stąd kilkunastoosbowe kolejki. A i tak można było otrzymać piwo zamiast whisky. Często brakowało szklanek, bo nikt z obsługi przez cały wieczór nie sprzątał ze stolików. Żaden kelner nie przyjmował zamówień na tarasie- należało udać się do baru i odstać swoje w kolejce. Wyjątek czyniono jedynie wobec Greków. Basen nieduży, ale pięknie położony. Woda lodowata. Już po kilku dniach na dnie osadziły się małe łachy piasku( szczególnie w pobliżu wejścia). Nikt ich nie sprzątnął do dnia wyjazdu. Plaży w zasadzie nie ma. To wąski pasek piasku i żwiru. Na nim przymocowane łańcuchem leżaki. Z tyłu okropna betonowa ściana lub skarpa przykryta zielonym materiałem. Do przejścia w obie strony po około 250 metrów, potem rumowisko skalne.

Witam. Hotel jest ok. Jesli ktoś szuka dziury w całym zawsze znajdzie. Nie jest to imprezowa okolica. Do miasta trzeba podjechać żeby się zabawić. Można pozwiedzać okolice oczywiście. Wypozyczyc skuter auto rower i zwiedzac wybrzeże i samotrake. Do istanbulu 3h autem. Jedzenie i obsługa hotelu OK. WiFi na całyum terenie także dzieci smartfonow nie beda sie nudzić. Część obsługi słabo nawija w języku. Widok z hotelu,z restauracji, z tarasu, z nad basenu SUPER! szczególnie jak się leży frontem do morza i ten basen przecina horyzont a potem morze i wsypa. bardzo fajnie się wypoczywało. Polecam w szczególności dla grupek znajomych :)

witam w hotelu bylem od 29.07 do 5.08 wraz z zona i 15 miesiecznym dzieckiem. trudno ocenic jednoznacznie ten hotel. do centrum miasta jest 9km , taksowka z hotelu kosztuje 8-10 euro. pokoje hotelowe z balkonami , czyste ,aczkolwiek szalu nie ma . my trafiliśmy pokoj ze slabo działajacą klimatyzacja. na korytarzach na pietrach klimatyzacja nie dziala wogole . pisze o \\\"bloku\\\"z nr pokoi zaczynajacych sie od 400 i 500. posiłki sa monotonne , szczegolnie sniadania ,ale za to smaczne . my nie narzekamy na jedzenie w tym hotelu. no i to tyle o plusach. sa dwa bary , obsluga jest wporzadku , jednak braki alkoholu sa uciazliwe. jeden typ drinka mozna dostac w barze przy basenie a juz w barze glownym nie. byl dzien ze wodki do drinkow nie bylo juz o 21.30. nastepnego dnia alkoholu nie bylo juz o godz 11 , po interwencji rezydentki po 2 godzinach alkohol sie znalazl. hotel posiada dwa dosc male baseny . niestety chroniczny brak miejsca na lezakach. zdecydowanie jest ich za malo w stosunku do liczby gosci. wbrew opisowi , hotel ten nie posiada plazy bo pasek ok 2 metrow szerokosci nie mozna nazwac plaza. lezaki tzn ich koncowki wielokrotnie staly w wodzie. brak jakichkolwiek atrakcji wieczornych za wyjatkiem jednego dnia z muzyka grecka . po 19 w tym hotelu jest jak w senatorium... reasumujac nie polecam hotelu , nie jest to hotel pieciogwiazdkowy , a jedynie czterogwiazdkowy. niestety ja kupowalem go w listopadzie ub roku i mnie sprzedali go jako pieciogwiazdkowy...

Nazwa  Thraki Palace
Miejsce  Grecja / Grecka Macedonia / Alexandroupolis
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu

Starożytne ruiny, takie jak Pella i Wergina

Piękne plaże i turkusowe wody na Półwyspie Chalkidiki

Malownicze górskie krajobrazy, idealne do trekkingu i wędrówek

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Styczeń 2016

Zalety

Ładny, czysty Hotel Smaczne jedzenie oraz napoje, Przyjemne, spokojne miejsce, W zasięgu 15 minut spaceru od najbliższego sklepu

Wady

KOSZMARNA REZYDENTKA - nieuprzejma i niekompetentna. W związku ze sposobem przygotowywania napojów w barze nad basenem (wszystko robią na miejscu, co w sumie jest zaletą) bardzo długo trzeba czekać żeby cokolwiek do picia dostać. Brak innych uwag.

4.8

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

Piękny widok części basenowej i odcięciem na morze; Niedaleko do miasteczka;

Wady

brudna łazienka (pleśń, brud przy wannie, słuchawce prysznicowej,popękane kafle itp..); kiepskie jedzenie, mały wybór; mały asortyment baru, wewnętrzego jak i zewnetrznego; obsługa baru mała przyjazna atrakcje typu \"Greckie Wesele\"

4.2
Dorota

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Hotel jednopiętrowy, wielkość pokoju odpowiednia, pokoje sprzątane codziennie- czyste, dobrze utrzymane

Wady

potwornie brudne, poplamione wykładziny w korytarzach, brudne szyby, labirynt korytarzy, obsługa starająca się nie widzieć klienta

Paweł L

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Widoki. Cicha okolica.WiFi.Jedzenie.Obsługa

Wady

Mała ilość leżaków przy \"plaży\" oraz na basenie.

robert

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

smaczne jedzenie, miła obsługa

Wady

braki alkoholu, brak animacji , brak plaży, mala ilość leżaków

3.8

Pobyt - Czerwiec 2015

Hotel, obsługa, posiłki grubo poniżej oczekiwań. Z takimi 5* nigdy się nie spotkałam. Najwyżej 3*. W trakcie naszego pobytu odbywał się remont korytarza - gładzie plus malowanie od 8.00 . Wspaniałe towarzystwo, śliczny widok rekompensował wszystko.

Zalety

widok na morze

Wady

obsługa, pokoje, posiłki

3.2

Pobyt - Czerwiec 2015

Osoby ktore napisaly pozytywne opinie o hotelu niby 5 gwiazdkowym albo nigdy nie byly na wakacja w hotelach 5 czy tez nawet dobrych 3 gwiazdkach albo sa pracownikami biur podróży!!! Generalnie PORAŻKA zmarnowant urlop i tego mi najbardziej szkoda. Poza mila obsluga i mimentami smacznym jedzeniem to nie ma nic pozytywnego. Osoby ktore lubia ryby nie beda mialy co jesc , jesli ktos ma all inclusive niech sie nastawi na brak snack baru-tak tak wbrew temu co napisane w ofercie nie ma snack baru jest natomiast momentami wystawiana taca z bulkami z serem i szynka ale nie zawsze w.koncu to 5 gwiazdek wypas !,w all inclusive woda do picia lana z kranu !!! Brak sokow , napoje to lidl ale rowniez cos tanszego niz lidl , brak ginu oraz tequili i to wszystko w rzekomo 5 gwiazdkowym hotelu. Prawda jest taka.ze ten hotel to sa marne 3 gwiazdki hiszpanskie. Jesli ktos nie byl nigdy wczesniej na all inclusive ani w zadnym dobrym hotelu to pewnie sie ucieszy ze podchodzi sie do baru i dostaje sie napoje bez placenia ale jesli ma sie jakieś doswiadczenie to bedzie sie czlowiek czul oszukany. Za to ze rainbow tours nie pozycjonuje tego hotelu u siebie jako 3 gwiazdki wiecej z tym biurem nie jade.

Zalety

Wifi oraz posilki głowne

Wady

Tragiczny all inclusive

Alicja

Pobyt - Maj 2015

Oferta na zdjęciu zgodna z tym co widziałam. Trochę się obawiałam tych 5 gwiazdek bo w Grecji często nie odpowiadają one stanowi faktycznemu ale tu nie było zaskoczenia. Byliśmy w maju czyli przed sezonem i cena była bardzo atrakcyjna. Trochę daleko do centrum ? ok. 5 km. Raz szliśmy piechota ale następnym razem korzystaliśmy z taxówki. To wg mnie hotel dla osób które lubia się zaszyć na chwile i pobyć w miejscu odciętym od hałasu i zgiełku dnia codziennego.

Zalety

cisza spokój standard na wysokim poziomie

Wady

daleko do centrum

Anna i Tadeusz

Pobyt - Maj 2015

Byliśmy tu na podróży poślubnej i lepiej i piękniej być nie mogło. Fantastyczne widoki, hotel całkowicie zasługujący na 5 gwiazdek. Doskonała kuchnia - przekąski i mięso z grilla po prostu mistrzowskie. Korzystaliśmy także ze Spa i również polecamy choć ceny nie należą do najtańszych. Minusem w sezonie może być plaża ? bo jest dośc mała i bardzo krótka. My siedzieliśmy w basenie.

Zalety

kuchnia, widoki, położenie

Wady

mała plaża

Thraki Palace