The Sands at Nomad

Wyjątkowy

Hotel był świetnym wypełnieniem 3 dniowego Safari. W sumie w Kenii spędziliśmy 7 niezapomnianych dni. Robiliśmy na co nam tylko przyszła ochota, od kolacji z owocami morza po snurkowanie. Śniadanie były świetne, urozmaicone kolacje jeszcze lepsze. Baseny odpowiednie żeby się zrelaksować. Personel, właściciele, menagerowie zawsze dostępni kiedy trzeba. Nigdy nie mieliśmy problemu z czymkolwiek do załatwienia. Pokój był udekorowany an swój zabawny sposób. Nieco inaczej niz to do czego przywykliśmy w Europie.

Mieliśmy najpiękniejszą podróż poślubną jaką mogliśmy sobie tylko wymarzyć. Spacer bo białej plaży, wśród palm, wieczorem rano. Na safari dostaliśmy specjalny prezent. I to nie od biura podróży tylko od gościa z plaży który zorganizwoał Safari za połowę ceny. Pokój wychodził na plaże i ocean. Codziennie rano budził nas szum rozpryskujących się fal o brzeg. Jedzenie dla każdego. Personel mimo że zarabiał bardzo mało był niezwykle serdeczny, uprzejmy. Każdemu życzyłabym tak wspaniałego,romantycznego spędzenie tej pierwszej i najważniejszej wspólnej podróży.

To był nasz drugi raz w tym hotelu. Wszystko było równie wspaniałe jak za pierwszym razem. Pokój, plaża, serwis - wszystko było perfekt!! Położenie jest chyba najlepsze. Mieć tak wspaniałą plaże i ocean pod nosem to skarb. Dobra rada i uwaga zarazem. Pilnujcie swoich rzeczy na plaży w autobusach. Zamykajcie pokój. nikogo o nic nie oskarżam ale przypominam że Afryka to najbiedniejszy z kontynentów. Ale za to najpiękniejszy.

Jeśli opisałabym to jak tam było to byście mi nie uwierzyli.Dlatego postaram się jak najobiektywniej ocenić hotel. Jest to miejsce na spokojny odpoczynek, w bezpiecznej okolicy. Personel nastawiony na potrzeby gościa, nienachalny. Biała plaża, ze świetnymi możliwościami do nurkowania, snurkownia i podziwiania rafy. Na plaży spora oferta sportów wodnych. Pokoje mają swój niepowtarzalny styl. Są czyste , wygodne i przestronne. Na koniec dwa słowa o pogodzie padało tylko, potem świeciło już tylko słońce.

Na początek jeśli ktoś powie coś złego na ten hotelu ignorujcie to. Najlepszy z hotelu jest personel. Wiecznie uśmiechnięty, pomocny. Piękna plaża. Pokój miał wszystko czego było trzeba. Wystrój pokoju w stylu tutejszej kultury ładnie współgrał z funkcjonalnością. Kelnerzy w restauracji przyjemni i szybcy w obsłudze. Ośrodek spowijają drzewa Boabab, z pomiędzy których wychodzi się na magiczną plażę. Tylko beach boysi mogą być lekko irytujący.

Nazwa  The Sands at Nomad
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Diani
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, nurkowanie

Dobra baza wypadowa - m.in. do Mombasy i Lamu (wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO)

Rezerwat Shimba Hills National Reserve (wyjątkowe gatunki zwierząt, m.in małpa Colobos)

Wyjątkowe sklepy z pamiątkami (kupimy tu m.in. bawełnianie Kangas czy koce shukas i tradycyjne rzeźby z drewna)

Bardzo dobre warunki do nurkowania (znajduje się tu ponad 25 światowej klasy miejsc do nurkowania)

Wyjątkowy

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Zbigniew

Ewelina