Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Zawsze powtarzam, że gdy jadę do 3 gwiazdkowego hotelu nie oczekuję standardu 4 czy 5 gwiazdkowego. Byłam zachwycona. Hotel składa się z dwóch budynków przedzielonych ulicą. Byliśmy zakwaterowanie w tym drugim (bez stołówki, na stołówkę chodziliśmy do głównego, dla nas żaden problem) Pokój był z tarasem, który łączył się z obszernym tarasem hotelowym. Coś pięknego i jaka przestrzeń! Mimo to, każdy taras miał zachowaną własną intymność. Widok na pas startowy, co dla innych może być mankamentem. Dla mnie nie było. Biorąc pod uwagę, że pas startowy (jedyny) należy do bardzo ekstremalnych wśród europejskich lotnisk, byłam wręcz podekscytowana widokiem lądujących i startujących co chwilę samolotów. A ile zdjęć tych samolotów zrobiłam! Pomijam fakt, że aby zobaczyć to wszystko zjeżdżały tu wycieczki z całej wyspy! Kolejny cudny widok to na ,,Biały Kościółek na wodzie\" Wszystko na wyciągnięcie ręki. Rozrywek brak (nie licząc animacji) ale do pobliskiej stolicy także rzut beretem. Jeździliśmy autobusem kursującym po wyspie. Odjeżdża spod hotelu. Z dworca głównego (autobusowego) odjeżdżaliśmy, by zwiedzać wyspę. Cudowne piaszczyste plaże. Codziennie inna! (koło hotelu nie ma moim zdaniem ładnej plaży) Bilety (odpowiednik naszego MPK) lepiej kupować w kioskach. U kierowcy drożej. Byliśmy nad kanałem miłości, plaży Durella, na tronie Wilhelma, w Paliokastrii (nie wiem, czy dobrze napisałam miejscowość),w pałacu Sisi. Cudo! Wzięliśmy tylko jedną wycieczkę fakultatywną, do Albanii. Polecam opcję z Butrint (ze zwiedzaniem Butrint - antyczna osada). Inaczej moim zdaniem bez sensu. W programie także ,,Błękitne oko\" Uwaga pływałam w nim. W Albani warto zjeść ,,mokre\" ciasto tak zwane: ,,trzy mleka\" (trelece bądź tress leechs - różnie jest chyba zapisane w menu, nie pamiętam dokładnie) i wypić dobrą kawę. Z pobytu na Korfu jestem bardzo zadowolona! Z pokoju, a zwłaszcza tarasu - również. Wyżywienie jak wszędzie. Nie mam zastrzeżeń, zawsze coś dla siebie znalazłam. Aha, mnie nie przeszkadzał hałas startujących i lądujących samolotów, ale mój mąż lubi ciszę. Przyzwyczaił się jednak po 2 dniach, więc nie było to dla niego problemem. W hotelu czysto. Wyjazd zaliczam do bardzo udanych. Byliśmy tam w 2018 roku we wrześniu. Mimo, iż to wrzesień, wciąż były animacje.
Piękne widoki i cudny taras
Jak na trzy gwiazdki - brak
Ogólnie na duży plus zasługuje obsługa hotelu,kelnerzy, recepcjonisci bardzo życzliwi. Pokoje male, ale czyste i zadbane. Na sniadanie codziennie to samo, obiady czy kolacje nie byly zbytnio urozmaicone, ale glodni nie chodziliśmy. Duza wada bylo brak jakichkolwiek przekasek w ciagu dnia. Jesli chodzi o owoce również nie bylo ciekawie. Plastry pomaranczy i jablka posypane cynamonem. I to wszystko. Ale UWAGA. Nie wybierajcie biura EXIM TOURS, ponieważ wykupuje on pokoje w tanszej czesci hotelu, po drugiej stronie ulicy. Tego nawet nie bylo na zdjeciach oferty. Sa to pokoje osobnym budynku i schodzi sie jak do piwnicy. Wszystkich naszych rodakow tam kwaterowali. Dowiedzialem sie od recepcji, ze EXIM TOURS wykupuje pokoje w tej gorszej czesci, nie informując o tym. Na szczęście mila obsługa nie robi problemow z zamiana pokoju w tej normalnej czesci hotelu. Hotel polecany jedynie dla osob aktywnych, jesli ktos chce wypoczac w hotelu lezac nad basenem to nie tedy droga. Sa lepsze hotele na wyspie.
Blisko do przystanku autobusowego, stamtad dostaniemy sie do miasta Corfu. Bilety za 1.20?, do kupienia obok w markecie (sa tansze jak u kierowcy).
Mało urozmaicone posiłki
Jeśli zacząć od plusów - hotel położony w pięknym miejscu, z bardzo miłą i uczynną obsługą, która z wszystkich sił starała się zrekompensować braki i niedogodności. Niestety, jak zasugerowała nam kelnerka, właściciel liczy każde euro i dlatego standard hotelu i posiłki pozostawiały wiele do życzenia. Śniadania codziennie identyczne, a do wyboru z dań ciepłych: niezjadliwe małe kiełbaski, jajka sadzone, fasolka w sosie pomidorowym(która w połowie pobytu zastąpiła pieczarki), croissanty, małe pączki bardzo słodkie i ciągnące.Z zimnych wybór też niewielki, bo np. tylko 2 rodzaje szynki typu mortadela, jeden rodzaj sera żółtego. Obiady i kolacje również nie zaskakiwały i nie powalały możliwością wyboru. Brak owoców - tylko plasterki pomarańczy i jabłka posypane cynamonem. W ostatnie 2 dni pojawił się arbuz. W restauracji brudne obrusy nie zmieniane nawet przez 3 dni, pod talerzami klejące się podkładki. Pokoje sprzątane codziennie i generalnie czyste ale biuro EXIM Tours rezerwuje je w budynku położonym po drugiej stronie ulicy niż główna część hotelu. Jest to jakby przybudówka, w której bardzo śmierdzi wilgocią i grzybem ( dość widocznym na ścianach). Basen ze słoną wodą, jeden duży i brodzik dla dzieci. Mało leżaków i parasoli, a te które pozostały w dużej części połamane i pozarywane. Cały basen i teren nad nim zamykane o 19, więc jeśli ktoś po całodziennej objazdówce wyspy ma ochotę na kąpiel czy choćby odpoczynek na leżaku - nie ma szans. Ogólnie rzecz biorąc - nie polecamy.
Piękny widok, miła obsługa
ulokowanie pokoju w osobnym budynku, w którym śmierdziało grzybem, do tego brak wentylacji w łazience, monotonne posiłki, baaardzo mały wybór dań, brak owoców i przekąsek, basen zamykany o 19
PLUSY: + krajobraz wyspy (widoki są niesamowite) + atrakcja w postaci odlotów i przylotów (samolot nad głowami mega wrażenie) + bar do 23 + miła, uśmiechnięta obsługa (Piotrek, Leon i Vasso) MINUSY: - nie ma snack baru / dyskoteki / animacji / masaży / sali do ćwiczeń - pokój (może miałam pecha, ale nie miałam stolika na balkonie, kieliszków, suszarki w łazience. Łóżko składane dla 3 osoby w pokoju zamiast normalnego. grzyb na ścianie i przeciekająca woda prosto na głowę. zgłoszone do recepcji, nic z tym nie zrobili.) - łazienka (brak jakiejkolwiek półki na kosmetyki, wanna brudna (do tego miałam bez zasłony), kran zardzewiały, smród z odpływu, szklane drzwi bez zasuwki, jakieś nieporozumienie) - restauracja (posiłki monotonne, nudne. muzyka podczas posiłków jak na jakiejś stypie) - nad basenem (brak muzyki, animacji, zabaw. Cisza jak makiem zasiał. Podczas wiatru parasole tak niestabilne, że trzeba je trzymać. Po przelotnym deszczu zamykają basen na reszte dnia.) - LakeView = niewyobrażalny smród w pokoju i dziesiątki komarów, które nie dają w nocy spać - sprzątanie pokoju \"na odwal się\" - mimo 2 barów (przy basenie i recepcji) zawsze otwarty tylko jeden, bo chyba im rąk do pracy brakuje. Wynik meczu Polska - Senegal dodatkowo nad dobił.
Położenie Plaża Basen
Pokoje Brak rozrywek Zapach
Nie polecam biura podróży Exim Tours. Brak rezydenta. Od lat jeżdżę na wakacje z różnych biur podróży, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, aby nie widzieć rezydenta w hotelu(tylko na lotnisku anglojęzyczna pani, którą trudno było znaleźć). Nie polecam więc wyjazdu osobom, które nie znają języków obcych, bo nie ruszą się z hotelu, a żeby cokolwiek się dowiedzieć (choćby o godziny posiłków) będą musiały liczyć na pomoc innych. Poznaliśmy wspaniałych Polaków (wszystkich pozdrawiam serdecznie) i to na pewno jest nie do przecenienia. Największy PLUS tych wakacji. Hotel złożony jest jakby z 2 części : 4-piętrowy budynek - i zdjęcia w ofercie pochodzą pewnie z tej części hotelu oraz z drugiej: im.in. dla Polaków - w innej części - Pani w recepcji powiedziała, że nasze biuro podróży właśnie w tej gorszej części wykupiło pokoje. Korytarz prowadzący do pokoi usytuowanych na dole : ponury, czuć wilgoć i grzyba. Pokój w miarę czysty, łazienki w gorszym stanie, z wanną, bez suszarki, mimo iż dostałam zapewnienie, że suszarka znajduje się na wyposażeniu. Sprzątane codziennie. Wyżywienie: śniadania codziennie to samo, obiady i kolacje ok (jestem mało wymagająca, więc myślę, że każdy znajdzie dla siebie coś). Największe rozczarowanie: brak owoców ( to wyboru plasterek pomarańczy, jabłka posypane cynamonem), ciast, (tylko jakiś nasączony biszkopt). Niedaleko hotelu jest przystanek i za 1,20 EUR (bilet kupiony w sklepiku, bo u kierowcy 1,70 EUR)można dostać się do Kerkyry, a stamtąd praktycznie wszędzie. Basen przy hotelu, niby codziennie sprzątany, ale szału nie ma. Drugi basen .. kiedyś był, a teraz pozostało po nim przykre i brudne wspomnienie. Na pochwałę zasługuje natomiast obsługa : Peter, a szczególnie zawsze uśmiechnięta Greczynka Vasso. Przy basenie, mimo opcji All inclusive, lody i woda płatne!!!!!!!! W hotelu brak jakichkolwiek atrakcji, brak animacji. Kontakt z infolinią wakacje.pl w sprawie braku rezydenta fatalny. Dzwoniłam trzykrotnie, nie uzyskałam żadnej informacji i nie raczono do mnie oddzwonić. Jeśli ma się porównanie z poprzednich wyjazdów, na pewno wybór tego hotelu nie będzie satysfakcjonujący.
Hotel położony jest w Kanoni, niedaleko od Kerkyry. Miejscowość bardzo spokojna. Bardzo miła obsługa hotelowa, nowozatrudniony Peter i Greczynka Vasso szczególnie zasługuje na pochwałę, co zrekompensowało w pewien sposób niedostatki w hotelu.
Rozbieżność oferty ze stanem faktycznym: 1. Kwaterunek w odrębnej części ? od 4 piętrowego budynku, o którym mowa w ofercie ? konieczność przejścia na drugą stronę ulicy!!! 2. Przechodząc przez korytarz odór wilgoci i grzyba. 3. Usytuowanie hotelu przy pasie startowym samolotów ? ogromny huk przy startowaniu i lądowaniu samolotów (średnio co pół godziny) - dla jednych to atrakcja, dla innych niekoniecznie, 4. Basen JEDEN i brodzik, 5. Niewielka ilość leżaków przy basenie nadających się do użytku (aż strach pomyśleć jak to wygląda w sezonie), 6. Zdjęcia pokojów w ofercie ZUPEŁNIE nie odpowiadają rzeczywistości, 7. Przy basenie lody i woda PŁATNE, a wczasy All inclusive ? przekąska na basenie to chleb tostowy przykryty plasterkiem szynki LUB sera, zapiekanka ze szpinakiem 8. BRAK rezydenta (EXIM Tours - najgorsze biuro podróży, z jakim dotychczas miałam do czynienia)? w hotelu ani jeden raz nie pojawił się rezydent. 3-krotnie dzwoniłam z tą informacją żądając, by ktoś do mnie oddzwonił (niestety NIKT nie raczył), Otrzymałam tylko sms z nr alarmowymi. Ja natomiast żądałam informacji, czy i kiedy pojawi się rezydent hotelu. Od jednej Pani z Wakacje.pl otrzymałam wiadomość, iż takich praktyk Państwo nie stosują, by dzwonić do Klienta, tylko na adres e?mail przysyłacie wiadomości (sugerowałam Pani, że nie mam tam dostępu do e?maila, jednak to nie poskutkowało). 9. Owoce: Przez cały tydzień serwowano jedynie plasterki pomarańczy, jabłek czasem bananów posypane cynamonem 10. Ciasto: jeden rodzaj - nasączony czymś biszkopt 11. Basen z zimną wodą, zaniedbany. Dla dzieci brak jakichkolwiek atrakcji.
Wygląd hotelu, pokoi, basenu znacznie odbiega od przedstawionych zdjęć. Fatalne wędliny na śniadania ( ma 10 % mięsa). Codziennie identyczne śniadania. Przez tydzień jadłam jajka sadzone bo poza tym była fasolka w sosie pomidorowym i niejadalne kiełbaski. Pieczywo dobre. Napoje ok. Obiekt zaniedbany, brudny. Obsługa ok. Barmanka świetna. Plusem było codzienne sprzątanie pokoi. W opcji All Incl. śniadania od 7.30-9.00. Obiad: 13-14. Kolacja 19-21. Duże przerwy między obiadem a kolacją, a przekąski to jakaś masakra. Chleb tostowy z marną szynką lub serem. Nawet bez masła. Przez cały tygodniowy pobyt nie dostaliśmy świeżych owoców a i z warzywami też było słabo. Dla nich owoc to plasterki pomarańczy ( pewnie nie greckich) posypane cynamonem. Świeże owoce były do kupienia wszędzie za grosze. Ogólnie jedzenie słabe chociaż jak ktoś nie jest wybredny to głodny chodzić nie będzie. Nie polecam obiektu dla małych dzieci - zero atrakcji. Za 1700zł wakacje do przeżycia, ale do pełnej satysfakcji daleko :)
trudno znaleźć zalety. Może jedynie napoje alkoholowe w opcji All Inc.
reszta
Pobyt w hotelu był w okresie 18-21.05.2018 w zasadzie przed sezonem . Mieszkaliśmy w pokoju po 2 str ulicy czyli od str lotniska hałas ogromny jak samolot startuje od tej str co nasz pokój (w sumie można się przyzwyczaić drzwi całkiem dobrze tłumily hałas ale na balkonie nie dało się siedzieć , dzieciom natomiast to się podobało wiec ok). Jedzenie mało wyszukane dość często powtarzane monotonne w jednym dniu nie było na obiad mięsa tylko wątrobka ... za to okropny minus . Non stop się coś psulo jak nie nalewak do piwa to do soków ... był taki dzień ze zamiast wytrzeć sok z podłogi rzucili na to papiery po kartonach żeby po tym chodzić ... w zasadzie wyszło tak ze człowiek przyklejal się do podłogi od tego soku ... jeśli chodzi o przekąski to śmiechu warte ... suchy chleb pokrojony w trójkąty a na nim kawałek niby szynki albo ser żółty . Opcja all inclusive wiec nie bardzo potrzebna ... Dzieci nie miały co jeść . Kolejny minus za brak owoców i deserów . Mogę śmiało powiedzieć ze było biednie . Natomiast pycha jedzenie u Greka tuż za hotelem . Łazienki z grzybem . Zepsuta deska od sedesu która non stop opadala bo nie była od tego sedesu zamontowanie byle jaka za mała . Obsługa bardzo miła wiec tu jedynie za to plus. W hotelu są 2 baseny ... 3 największy zakryty tarasem widokowym i woda leje się do tego nieużywanego ... Hotel lata świetności ma grubo za sobą ... wieczorem nie ma co robić ... zostaje jedynie zwiedzać i nie brać opcji all bo i tak większość czasu człowiek woli być poza hotelem bo w nim nic niestety nie trzyma. Pościel i ręczniki wymieniane codziennie .podłoga tez była ścierana wiec jakoś źle nie było . Autobus odjeżdża co 20 min przystanek za hotelem zaraz wiec to duży plus . Bilet można kupić w sklepiku obok bądź u kierowcy w tym ze u kierowcy drożej trochę . Hotelu nikomu nie polecilabym .
Położenie . Miło obsługa.
Grzyb w łazience . Zepsuta deska od sedesu. Psujący się sprzęt jak nie nalewak do piwa to do soku. Marne jedzenie a w zasadzie dzieci nie miały co jeść . Brak owoców
Hotel ogólnie oceniam na plus. Pokoje schludne, często sprzątane. Basen wymaga sporego odświeżenia, ale za to duży. Bezpłarne wifi na terenie całego hotelu, zasieg sięga nawet przy basenie. Blisko do morza i plaży.
Blisko przystanku autobusowego z ktorego można szybko dojechać do miasta Korfu. Miła obsługa. Smaczne i urozmaicone lunche i kolacje.
Bliskie położenie od pasa startowego, dla osób które chcą spędzić wakacje głównie na wypoczynku w hotelu może to być uciążliwe. Głównie w weekend bardzo ďuża ilość lotów. Przy opcji all inclusive mieliśmy problem z napijami. Były one bezpłatne, jednak na przykład na jadalni przez kilka dni brakowało soków i mimo zgłoszenia ich braku cieżko było z ich uzupełnieniem. Z winem czy kawą zdarzało się podobnie.
Położenie blisko centrum, bardzo dobrze skomunikowany. Przystanek jest pod hotelem. Bardzo dobre śniadania. Stół szwedzki. Każdego dnia można spokojnie wybrać sobie coś innego. Basen z słoną wodą zadbany- może przydało by mu się lekkie odświeżenie, codziennie rano czyszczony. Pokoje codziennie sprzątane, co 2 dzień zmiana pościeli. Personel bardzo miły i pomocny. Obok hotelu tawerna capitan Gorge z bardzo dobrym greckim jedzeniem- polecam. Wyjazd bardzo udany Polecam skorzystać ze zorganizowanego wyjazdu do Albanii- warto ( wjazd na dowód osobisty).
przydałoby się lekkie odświeżenie łazienki, ale ogólnie jest ok
Przyjemne 3***, obsługa bardzo miła, jedzenie świeże, choć niewielki wybór i codziennie prawie to samo. Obok hotelu kilka miejsc gdzie można coś zjeść, wypić kawę, czy drinka. Plaża niestety średnia. Zaraz obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy, w 15 minut dojedziemy do miasta uroczego miasta Korfu. Dla wielu osób minusem będzie fakt, że hotel znajduje się zaraz obok lotniska, przez co cały czas słychać hałas startujących i lądujących samolotów.
miła obsługa, blisko przystanku skąd można szybko dojechać do miast Korfu, czysto
hałas samolotów