The Land of Legends Theme Park

jest naprawdę bajecznie. Hotel z myślą o dzieciakach.

Duży hotel, w którym nie sposób się nudzić! Hotel może pochwalić się największym parkiem rozrywki na riwierze. Ogromny teren lunaparku i osobno aquaparku. Zaraz po wejściu do hotelu widzimy ogromne latające balony zawieszone pod sufitem i ten bajkowy klimat nie opuszcza nas przez cały pobyt w Land of Legend. Łącznie oczywiście z pokojami, których wystrój rożni się w zależności od piętra, ale wszystkie są bajkowe i kolorowe. Teren hotelu wygląda jak Disneyland ? ogromny pałac, rzeźby koni i karoc, sztucznie wybudowane rzeki, po których można pływać łódkami, a nocą wszystko podświetlane ? miliony światełek nad ulicami i pałac zmieniający kolory jak tęcza. Wspaniały relaks w hotelu czeka na nas też w centrum SPA, w którym jest kilka saun, basen, hamam, a także indywidualne masaże itp. Dodatkowo bogato wyposażona siłownia. Hotel polecam przede wszystkim rodzinom z dziećmi ? oferuje tyle rozrywek, że dzieci nie będą się na pewno nudzić. Oprócz parku rozrywki jest wiele stanowisk z przeróżnymi grami, a dodatkowo w każdym pokoju projektor i konsola, choć nie wiem czy wśród tylu atrakcji chciałby ktoś zostać w pokoju. Jedzenie w hotelu bardzo smaczne, śniadania i kolacje zróżnicowane, co dziennie coś innego. Dużo lokalnych przysmaków, ale też cała oferta typowo europejskich potraw ? jak pancakes, burgery etc. Dla mnie było trochę mało miejsc do odpoczynku ? w hotelu nie ma np. ogrodów, ani terenów zielonych poza parkami rozrywki.

Hotel z zewnątrz wyglada jak pałac i robi wrażenie .Niestety w środku jest to przeciętny 5* hotel No może raczej z tych lepszych bo są 5* również siermiężne .Ja byłem z dzieckiem i dla takich rodzin polecam dla dzieci to jeden z najlepszych hoteli na świecie .Jak nie masz dzieci to daj sobie spokój z tym hotelem bo zaplacisz jak za zboże a dostaniesz: zwykle pokoje w tematyce dla dzieci, brak basenu ,jedzenie normalne bez szału jak na 5* jak ktoś nie jest pierwszy raz w Turcji ,obiady są tylko w aquaparku tylko typu fastfood i codziennie to samo ,w hotelach 5* jest to nie dopuszczalne i tez nie dowiecie sie tego z ofert bo bedzie tylko nazwa restauracji generalnie słaby AL ,nie odpoczniesz bo w hotelu nie ma na to miejsca a w parku tematycznym muzyka rąbie cały dzień i głośniki są tak rozmieszczone zeby w każdym zakątku cię dorwać. Prawdziwy AL dostaniesz w Rixosie czyli hotelu tej samej sieci do którego codziennie wozi bus ok 10km tam tez jest plaża i najlepszy bar jaki kiedykolwiek widziałem a widziałem dużo.Jest jednak haczyk ,wyjazdy do Rixosa są ale od 14:30 na 3godz.w innych godzinach nie zostaniesz wpuszczony gdybys chciał przyjechać np taxi.Poza tym nie powąchasz plaży bo nie ma gdzie chyba ze jakaś publiczna na własna rękę.Oferty z biur wprowadzają w błąd bo o braku plaży nikt nie pisze wprost.Hotel jest tylko budynkiem mieszkalnym i wszystkie atrakcje są w parku tematycznym co prawda wspaniałym ale musisz sie dzielić z ludźmi którzy kupują bilety dzienne i są tam w większości.Ja jestem teraz w listopadzie i jest pusto .W normalnych warunkach musi tu być koszmar co zreszta potwierdzają opinie na goglach.Za nieduże pieniądze można pojechać i ja jestem generalnie zadowolony ale w sezonie przy obłożeniu gośćmi to nie warto bo ten hotel jest drogi.Jak kogoś stać to polecam Rixos premium belek i z tego hotelu wpadać tutaj bezpłatnie.

Hotel to istny raj dla małych jak i dla dużych dzieci. To centrum rozrywki z basenami. Wszędzie jest pełno barw i kształtów czyli to co dzieci kochają najbardziej. Na terenie hotelu jest kompleks sklepowy gdzie można spędzić godziny. Hotel dla każdego

Musze przyznać ze jestem pod wrażeniem zarówno Turcji jak i hotelu. Naprawdę polecam.

Nazwa  The Land of Legends Theme Park
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Belek
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, parking

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Przemek

Pobyt - Październik 2023

jest naprawdę bajecznie. Hotel z myślą o dzieciakach.

Zalety

wyżywienie , dostęp do atrakcji dla dzieci. obsługa bardzo miła.

Wady

brak żelazka ale to względu bezpieczeństwa, trochę czuć chemie stosowaną do basenu. Dużo obywateli rosjii. W dniu wyjazdu brak wyżywienia mimo zgłoszenia w recepcji.

Adrianna

Pobyt - Kwiecień 2021

Zalety

- zdecydowanie lunapark - pyszne jedzenie - spójny bajkowy design hotelu

Wady

- trochę za mało obsługi do ilości gości hotelu, czasami na zamówienie napojów czy posprzątanie stolika trzeba było bardzo długo czekać - obiady w sezonie letnim nie są podawane w restauracji głównej, tylko w snack barze na terenie lunaparku ? a tam tylko kilka prostych opcji do wyboru. - brak plaży i dostępu do morza

Mario

Pobyt - Listopad 2020

Zalety

Park tematyczny ,hotel dla dzieci.

Wady

Brak basenu,brak plaży,brak obiadu w restauracji głównej.Slaby AL mini bar to pusta lodówka z woda,Leżaki tylko w sąsiednim aquaparku bez materacy chociaż w ofertach zaznaczone jest za są

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Aquapark i luna park, jedzenie oraz wystrój pokoi

Wady

daleko do morza

Rodzina z małymi dziećmi ( 1 i 3

Pobyt - Maj 2019

Zalety

- super jedzenie - dzieci nigdy nie będą się nudziły w tym hotelu. - mega park rozrywki i park wodny - mega ale to mega animacje szczególnie te wieczorne. Po prostu codziennie odbywa się niezapomniany spektakl( tance, lasery, pokaz fontann itd. ) - alkohole w allu wysokiej jakości

Wady

Jedyna. Może to nie dokonać wada. Hotel położony na ogromnym obszarze. Z jednej strony jest gdzie spacerować a z drugiej wszędzie troszkę daleko. Wiec czy to wada...??? ;))

Grażyna

Pobyt - Maj 2018

Od momentu, kiedy autokar podjechał pod The land of legends do samego końca wrażeń było tyle, że nadal pozostał niedosyt. Z zewnątrz niemal pałac, po wejściu zaś magia: najnowsze systemu audio-wizualne, niezliczona ilość atrakcji i animatorzy witający gości od progu. Tego się nie da opisać. Dla łakomczuchów: recepcja to po prostu cukiernia z niezliczoną ilością słodyczy. Pokoje są utrzymane w bajkowym wystroju: liczne dodatki tworzą wyjątkowy klimat. Jeśli mamy uzależnionych od gier: w każdym pokoju znajduje się konsola do gier, choć przy tak licznych atrakcjach na terenie parku nie sądzę, by ktoś chciał marnować czas na siedzenie w pokoju. Polecam na najlepsze wakacje dla dzieci tych małych i dużych!

Zalety

Bajka dla dużych i małych, na brak wrażeń nikt nie powinien narzekać!

Wady

Brak All Inclusive

Olga

Pobyt - Maj 2018

Od razu trzeba zaznaczyć, że nie jest to \"zwykły\" hotel. W jednej z części znajdują się pokoje i całe zaplecze niezbędne do wypoczynku, reszta to ogromny kompleks parków rozrywki z częścią zarówno \"suchą\" - rollercoastery i inne atrakcje, jak i z aquaparkiem. Atrakcji jest tak wiele, że spędzić można tam każdy dzień urlopu. Hotel oczywiście bardzo luksusowy, każdy element dopieszczony, właściwie trudno jest opisać ten hotel. Myślę, że jest jedyny w swoim rodzaju a czas w nim spędzony będzie niezapomniany.

The Land of Legends Theme Park