The Dome Beach Resort

Hotel bez wątpienia wymaga remontu, przestarzały mechanizm otwierania drzwi, karty co chwilę nie działały i trzeba było chodzić na recepcję, a sam mechanizm w drzwiach był złamany na pół. Sejf nie działał. Jedzenie dobre ale bardzo monotonne, za to kelnerzy bardzo mili. Brak wody w butelkach, trzeba było nalewać do swoich albo brać w plastikowych kubkach, bardzo niezrozumiałe. Plaża kamienista, dobrze że obok jest publiczna piaszczysta. Plaża hotelowa miała bezpłatne leżaki ale tylko na tygodniu, w weekendy trzeba płacić duże ceny. Na przyznanie pokoju czekaliśmy dość długo i mimo zapewnień niezbyt miłego Pana z recepcji że będzie o 14 czekaliśmy jeszcze godzinę. Wieczorem brak atrakcji.

Hotel w dobrej lokalizacji przy dwóch pięknych plażach to jest największy atut hotelu. Pokoje bardzo przyzwoite i duże codziennie sprzątane łazienki ładne. Wybór w jedzeniu bardzo mały ale smacznie.

Bardzo ładne miejsce, obsługa na poziomie. Można wypocząć. Hotel godny polecenia.

Pobyt w hotelu zaliczam do bardzo udanych. Główną zaletą hotelu jest jego położenie- przy dwóch przepięknych, a zarazem różniących się od siebie plażach. Dodatkowym atutem są baseny ,jeden głębszy, drugi płytszy- z przeznaczeniem dla dzieci, wraz z małymi zjeżdżalniami, zacieniony przepięknymi palmami. Hotel położony jest w spokojnej okolicy, odległość do słynnej Nissi Beach to 20 minut( proponuję wybrać się na nią chodnikiem wzdłuż wybrzeża podziwiając przepiękne widoki. Idąc w drugą stronę- również wybrzeżem 7 minut natrafimy na port- miejsce godne zwiedzenia. Odległość do centrum spora, jednak co chwila kursują autobusy ta sama linia 101 w stronę centrum, powrotna to 102. Szczególną zaletą hotelu jest jego obsługa, wszyscy uśmiechnięci, zadowoleni, gotowi na potrzeby gości. Świetne animacje praktycznie przez cały dzień od jogi, pilatesu, darta, waterball po wieczorne minidisco i na prawdę świetne koncerty każdego dnia. Co do jedzenia, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, niemniej jednak po 7 dniach pobytu stało się ono monotonne, ale tak to zwykle bywa na tego typu urlopach. Słabe z plusem śniadania. Pokoje średnie, ale czyste.

Hotel i ogród sam w sobie bardzo ładny. Bardzo duży wybór jedzienia także mimo powtarzających się potraw były też inne i każdy mógł coś wybrać a wszystkiego spróbować sie nie da bo jest tego za dużo ) duży plus za plażę przy hotelu mimo że brudna I kamienista. Obok ładniejsza ale mnóstwo ludzi więc jak kto co woli. Baseny ładne obsługa zależy kto ale większość uśmiechnięta. Duży plus dla barmanów z baru przy plaży;) Dominik i bracia. ) brawo. Muzyka od 10-18 przy barze na plus. ) tyle plusów. Minus za obskurny pokój jak na hotel 5*. W pokoju mrowki łazienka nie do myta zużyta, pokoje sprzątane codziennie ale tylko z grubsza jak drzwi do łazienki otwarte to już za drzwiami nie umyte . Ręczniki zmienione 1 na 8 dni pobytu. Animacje wieczorne znikome. Dla dzieci wieczór minidisco a potem cisza. W 1 wieczór był Pan co grał na mandoline , 1 wieczór DJ grał godzinę ), i koncert w niedxiele po południu przy plaży. Także ogólnie cisza . Inaczej było w opisie. Pozatym polecam ale 2 razy bym nie pojechała.

Nazwa  The Dome Beach Resort
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Ayia Napa
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie, parking

Atrakcyjna lokalizacja: 3 km od centrum Ayia Napa, ok. 5 km od popularnego parku wodnego Water World, ok. 50 km od lotniska.

Bogata oferta sportowa: koszykówka, siatkówka, squash, strzelanie z łuku, tenis ziemny, siłownia, wypożyczalni rowerów.

Hotel położony bezpośrednio przy pięknych, piaszczystych plażach (w tym 1 prywatna).

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Wyświetlono 52 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

- blisko plaża - smaczne jedzenie i napoje (w tym drinki) - autobusem blisko do pobliskiego miasteczka - życzliwi kelnerzy

Wady

- standard hotelu - rozładowujące się karty magnetyczne - usterki w pokoju - płatna plaża w weekendy - brak butelkowanej wody - monotonne jedzenie - brak wieczornych atrakcji

Zalety

plaża i piękne widoki

Tomasz

Zalety

Bliskość do morza, dwa baseny - głęboki i drugi częściowo w cieniu z jacuzi.

Wady

brak butelek wody w pokojach

Aga

Zalety

położenie, plaże, obsługa

Doris

Zalety

Duży przstronny , plaża przy hotelu,

Wady

Mrowki w pokoju, słabo sprztane pokoje, wieczorna cisza

Jadwiga

Pokój bardzo przyjemny, utrzymywany w czystości. Obsługa hotelowa bardzo miła. Wyżywienie bardzo dobre.

Zalety

Hotel przy plaży z darmowymi leżakami i parasolami. Jest blisko do głównej ulicy, ale jednak na uboczu i nie słychać gwaru ulicznego. Miejsce, w którym można naprawdę odpocząć.

Otylia

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel położony przy piaszczystej plaży z fajnym widokiem na miasto. Klimat w stylu Boho zachęca do odpoczynku i relaksu. Pokoje czyste i zadbane, obsługa zaangażowana.

Zalety

Położenie bezpośrednio przy plaży.

Anita

Pobyt - Kwiecień 2024

Bardzo fajny hotel, w stylu boho, bezpośrednio przy słynnej plaży Makronissos. Bardzo komfortowy, połozony w cichej i spokojnej okolicy. W odległości ok 1 km duży park wodny.

Zalety

Wystrój hotelu, okolica, piaszysta plaża.

Sylwia

Wszystko super ,miła obsługa,dobre jedzenie,fajne widoki ,polecam

Zalety

Widoki

Pobyt - Październik 2023

Hotel swoje najlepsze lata ma za sobą, ale lobby, łazienki hotelowe na plus. Czyściutko. Pokoje słabo wyposażone, ale łóżko wygodne . Jedzenie smaczne, świeże warzywa , owoce, pyszne deserki. Dania główne często te same , ale smaczne.

Zalety

Lokalizacja super , wychodzisz z basenu i za 50 m jesteś w morzu i na jednej z najładniejszych plaż Cypru.

Wady

Czystość korytarzy na piętrach, słabe animacje dla dzieci i dorosłych.

Tomasz

Pobyt - Październik 2023

Super hotel, piękna plaża, jedzenie dobre. Polecamy.

Zalety

Lokalizacja przy plaży Markonissos i blisko do Ayia Napa

Wady

Trochę już leciwy ale zadbany

Izabela

Otoczenie super. Nie ma 5 gwiazdek. Klimatyzacja nie działa, buczy ale nic ponadto. Dobrze, ze okna od wschodu, bo byłby dramat. Jedzenie nudne, mało owoców, nie ma wyciskanych soków. Pokój stary, ale lekko odświeżony. Łazienka mała, prysznico-wanna, bez sensu....Ręczniki niedoprane. Widok boczny na śmietniki, śmieci porozrzucane, dochodzi czasami smród, czasami inny smród z grila na dole. Rezydent super. Nieporozumienie z kolacjami włoskimi, greckimi i japońskimi. Twarde mięso, zimne kluski, pomylone desery. Nie polecam. Plaże super.

Sylwia

Hotel widać, że nie należy do najnowszych i najlepiej utrzymanych. Po wejściu do recepcji hotelowej zapowiadało się obiecująco lecz po wejściu do holu w którym znajdował się nasz pokój wiedziałam, że nie może być dobrze i niestety nie myliłam się. Pokój hotelowy czysty, lodóweczka w której były napoje brudna i bardzo oblodzona, pokój nie był przytulny, meble stare pościel również. Jeśli chodzi o posiłki są one monotonne, jedzenie jest na bieżąco uzupełniane także głodnym człowiek nie chodzi natomiast co do jakości to mam zastrzeżenia np jajecznica która była codziennie jest zrobiona z jajek w proszku i trzymana w bemarze z podgrzewaczem a nie robiona na bieżąco dla gości hotelowych którzy wyrażą chęć zjedzenia jej, (takie praktyki są w bardzo dobrych hotelach i to się docenia). Owoce i warzywa były zawsze świeże i przepyszne tak jak i sałatki ale to jedyne co. Drinki w barze to oczywiście jak to na all były bardzo rozwadniane ale do tego to już raczej większość się przyzwyczaiła. Wieczorem, każdy schodził się do baru i taki troszeczkę paradoks dorośli piją drinki a animatorki tańczą z dziećmi no ale pewnie się czepiam a jak by tego było mało to co wieczór (tak podejrzewam po relacji gości z którymi rozmawiałam) była ta sama muzyczka i te same tańca dla dzieciaków... Po za tym to obsługa zasługuję na pochwałę, jest miła pomocna żartobliwa taka jak powinna być.

Zalety

Wady

Jakość jedzenia Brak rozdzielenia zabaw dla dzieci od rozrywki dla dorosłych Niska jakość wyposażenia pokoi

Kamil

Hotel fantastyczny, czysty, obsluga przemiła i bardzo pomocna, wszyscy uśmiechnięci i radośni, od pan sprzątaczek ktire zawsze zagadywały po kelnerów i barmanów. Osoby w recepcji bardzo pomocne. Jedzenie fantastyczne, duży wybór potraw, jedzenie ciągle uzupełniane i naprawdę smaczne. Bezpośredni dostep do morza dwie plaże na których można wypocząć, zawsze sa wolne leżaki. Fajny basen i bar obok. Wszedzie blisko, do miasta dojeżdża bezposredni autobus 101 a wraca 102 jeżdżą co 10 minut a bilet to jedyne 1,5 eur. Do Nissi beach 25 minut spacerem nadbrzeżem warto sie przespacerować dla widoków Jedyne do czego można się przyczepić to animacje, dla dzieci codziennie to samo przez 30 min, dla dorosłych w sumie nic, dwa dni byly osoby ktore śpiewały na żywo i to bylo super a poza tym dziewczyny które to prowadzą raczej nie nadają sie do takiej pracy, szczególnie wysoka brunetka z brytyjskim akcentem, chyba Tina, ktora zrobiła awanturę o to że ktos sie na nia patrzy i uśmiecha, osoby z zaburzeniami psychicznymi nie powinny pracować jako animatorzy.

Zalety

Położenie Jedzenie Obsluga Widoki Cisza i spokoj

Wady

Słabe animacje zarówno dla dzieci jak i dorosłych

Bogna

Pobyt - Lipiec 2023

Położenie hotelu w przepięknym miejscu , wspaniała plaża , baseny również spełniły nasze wymagania. Pokoje skromne , raczej do remontu ale sprzątane codziennie .Najgorzej wypada kuchnia , monotonna i ciężka .

Zalety

Wady

Kuchnia

Rafał

Pobyt - Lipiec 2023

Ogólnie oceniam hotel bardzo dobrze. Chętnie polecę go swoim znajomym. Pomimo szczytu wakacyjnego wszędzie panował spokuj i kultura.

Zalety

super obsługa - miła i uprzejma brak kolejek na stołówce i przy barach super lokalizacja (dwie plaże)

Wady

animacje a szczególnie animator. Dobrze się bawił sam ze sobą i goście bie byli mu potrzrbni,

3.3
Damian

Pobyt - Lipiec 2023

Postaram się być jak najbardziej obiektywny, bo niektóre rzeczy były jednak na plus. Hotel ten niestety nie spełnia nawet 3 gwiazdek jeśli chodzi o standardy. Promowany jest jako 4 gwiazdki. W pokojach było brudno, sprzątaczki nie uzupełniają mydła ani szamponów. Ręczniki nie były wymieniane na nowe wtedy kiedy chcieliśmy. Minibar był nie uzupełniony. Łazienka była bardzo brudna i zaniedbana, kafelki zżółknięte, grzyb w spoinach. Ktoś by powiedział ze w pokoju się tylko śpi, niestety ale nawet tylko spanie wymaga jakiegoś standardu. Obsługa hotelowa w barach bardzo nie miła. Wręcz jakby mieli pretensje ze się coś zamawia. Drinki przy ultra inclusive były tylko skrapiane alkoholem, nie wymagam super mocnych drinków ale to była przesada. Za „alkoholowe” drinki trzeba było dopłacić niestety. Jeśli chodzi o jedzenie to jedyne co nam smakowało to bar sałatkowy. Codziennie świeże owoce i warzywa. Duży wybór sałatek. Mięsa niestety dusiły się w bemarach i były niesmaczne i suche. Na „stołówce” bo tak wyglądała sala restauracyjna obsługa była miła, jakby z innego hotelu. Napoje w stołówce to czysta chemia, można zamówić lokalne wino lub piwo. Piwo smaczne, wino już niestety nie. Przechodząc przez recepcje, obsługa raczej głowy nie podnosiła zza lady żeby przywitać gości. Za ręczniki plażowe musieliśmy zapłacić 10€ kaucji i mogliśmy je wymienić na czyste tylko co 3 dni. No ale już wystarczy tych minusów, plusy zaczynaja się po wyjściu przed hotel. Piękna plaża nadrabia wszystko. Lazurowa woda, trochę za ciepła. Leżaki na płazy za darmo dla gości ale tylko od poniedziałku do piątku. W weekend kiedy i tak trzeba płacić za leżaki warto udać się na plaże publiczna z boku hotelu i zakosztować jeszcze piękniejszego widoku lazurowej wody. Hotel jest w dobrym położeniu i można się z niego dostać w 10min na plaże Nissi czy do Ayia Nappa za jedyne 1,5€ w jedna stronę. Za ta cenę można pojechać aż do ostatniego przystanku autokaru. Nasz pobyt trwał 5 dni (praktycznie 3 pełne dni w hotelu) powrot był niestety o 8:00 rano w piątek i straciliśmy cały dzień za który zapłaciliśmy. W pokojach hotelowych jest klimatyzacja, niestety nie ma pościeli, zamiast kołdry jest prześcieradło którym można się nakryć. Sprzątaczki nie zaścielają łóżek ani nie sprzątają pokoi. Nie wymieniają szklanek po wodzie. Nie ma żelazka w pokoju, ale można wyprasować ubrania w recepcji, specjalnym pokoju do tego przygotowanym. Szczerze to nie zdecydujemy się już na ten hotel raczej nigdy. Bardzo niski standard, nie miła obsługa, jedzenie na bardzo niskim poziomie. Naciągane 3 gwiazdki mogę dać ale do 4 gwiazdek to mu naprawdę daleko.

Zalety

Lokalizacja, piękna plaża. 20m do płazy.

Wady

Brudno, nie sprzątane pokoje, nie miła obsługa, stary hotel.

Gabriela

Pobyt - Czerwiec 2023

Pobyt w hotelu oceniam bardzo, bardzo dobrze. Fakt faktem, jak za tą cenę, hotel mógłby wyglądać lepiej i mieć lepsze jedzenie, ale obsługa i okolica nadrabiają za wszystkie niedociągnięcia. Przede wszystkim zaznaczę, że byłam sama, a obsługa się mną dosłownie opiekowała na każdym kroku. W dniu przyjazdu barmani i ochrona zostali poinformowani, że jest solo młodą dziewczyna. Od 1 dnia barmani zapraszali mnie, żebym siedziała z nimi, żeby mogli mieć mnie na oku, jak chciałam jechać na imprezę na miasto, dwóch z nich pojechało ze mną i potem odwiozło mnie taksówką z powrotem do hotelu. Ochrona cały czas miała mnie na oku, gdziekolwiek po hotelu się kręciłam. To było bardzo miłe, czułam się bardzo komfortowo i bezpiecznie. Poza hotelem też czułam się bardzo bezpiecznie, a dużo chodziłam sama po okolicy. Odnośnie okolicy, przepiękne plaże wszędzie dookoła, jedne z ładniejszych w bliższej okolicy Polski. Hotel jest centralnie przy macronissos, a kawałek dalej specyfikiem jest nissi, wszystkie plaże, klify po drodze - powalające. Jest kilka barów, drinki są przyzwoite. Pokoje są czyste, regularnie sprzątane. Widok miałam od boku, a i tak widziałam wodę z balkonu przepięknie. Niedaleko też jest fajny Aqua park. Jedzenie nie jest jakieś powalające, ale z głodu się nie umiera. Każdy cośtam sobie znajdzie. Dużo Brytyjczyków, ale akurat na moim pobycie byli mało uciążliwi. Ogólnie, jakbym wracała na Cypr, to pewnie mogłabym znowu wybrać ten hotel. Nawet odległość do centrum nie boli, bo obok jest przystanek i autobusy jeżdżą cały czas za jakieś grosze, a i taksówka nie wychodzi zbyt drogo. Polecam, hotel nie jest idealny, ale plusy są tak mocne, że przymykam oko na minusy.

Zalety

Plaża, ścieżki spacerowe, Okolica, obsługa, poczucie bezpieczeństwa, czystość

Wady

Aspekty wizualne hotelu, średnie jedzenie

Barbara

Pobyt - Maj 2023

W hotelu Dome Beach Resort przebywałam w terminie od 14.05. do 21.05.2023r wraz z męzem. Jestem zachwycona położeniem hotelu przy pięknych piaszczystych plażach. Organizacja w hotelu jest doskonała, bardzo podobało się nam rozwiązanie z udostępnianiem wody pitnej. Na każdym kroku w hotelu można było napełniac raz użyte butelki schłodzoną wodą pitną. Po opuszczeniu hotelu przed wylotem udostępnione czyste ręczniki kąpielowe, mydło, szampon, każdy pokój miał dla siebie 30 minut. Jedzenie bardzo dobre, pokoje funkcjonalne, łożka wygodne. Recepcja pomocna w każdym momencie. Nasz rezydent Pan Tomasz profesjonalny, miły i zawsze dostępny. Jest bardzo zadowolona ze spędzonego urlopu. Gratulacje dla hotelu od nas 5 gwiazdek. Barbara i Zenon Jędrasiak

Zalety

Przepiękne położenie, doskonała organizacja, wygodne pokoje, dobre jedzenie

Wady

Nie odkryliśmy żadnych wad

Asia

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel, w którym poczujesz wakacyjny klimat. Znajduje się przy obszernej plaży z krystalicznie czystą wodą. Idealny dla rodzin z dziećmi (baseny dla dzieci ze zjeżdżalniami, kids club, krzesełka). Smaczne jedzenie, proste i przygotowane ze świeżych składników. Polecam dla par i rodzin z dziećmi.

Zalety

Przy plaży Animacje Smaczne jedzenie Udogodnienia dla rodzin z dziećmi

The Dome Beach Resort