The Blue Bosphorus

6.5

Hotel ma przepiękne widoki i to jest bardzo duży plus. Cicha okolica idealna dla rodzin z dziećmi. Posiada on jednak wiele niedociągnięć i to niestety widocznych na każdym kroku. Urlop pomimo to uważam za udany,

CENA NIE ADEKWATNA DO JAKO SCI . POKOJE STANDARDOWE DE LUX TO W RZECZYWISTOŚCI JEDNO MAŁŻEŃSKIE ŁOŻE NA DWIE DOROSŁE OSOBY I DWÓJKĘ DZIECI . WERSJA ULTRA NIE ISTNIEJE BRAK ALKOHOLU JUŻ WCZESNYM WIECZOREM, BRUDNE SZKŁO W BARACH JAK I NA RESTAURACJI . POD OKNAMI POKOI WENTYLATORY I WYCIĄGI KUCHENNE ORAZ WYLEWAJĄCA KANALIZACJA Z SĄSIADUJĄCYCH BUDYNKÓW . BASENY NIE CZYSZCZONE , WODA TŁUSTA NA DNIE CHUSTECZKI I ODPRYSKI PŁYTEK . PIĘKNE WIDOKI CHOĆ CZĘŚCIOWO REKOMPENSUJĄ TE WSZYSTKIE \"NIEDOCIĄGNIĘCIA\"

Nie polecam. Hotel jest ładnie położony, ma piękny widok na zatokę ale niestety nie do końca można sie w nim zrelaksować. Wiele niedoróbek budowlanych, łatanych w ostatniej chwili przed sezonem (min. malowanie grzyba na ścianie). Słaba obsługa mówiąca jedynie w języku tureckim (problemy nawet z zamówieniem wizyty w restauracji al carte). Opcja ultra all w tym hotelu nie istnieje w restauracji np do śniadania nie chciano nam podać coli z nalewaka (puszki sa tylko w mini barku - płatne), dostępne były jedynie rozcieńczanie napoje o smaku pomarańczowym i jabłkowym. Nie wszystkie alkohole z karty lokalnych alkoholi były dostępne, obsługa informowała nas ze sie skoczyły o nie wiedza kiedy bedzie dostawa. Proponuje wybrać inny hotel, ten nawet w promocyjnej cenie nie jest wart wyjazdu.

Byliśmy z rodziną w czerwcu 2015. Bardzo ładnie położony na skarpie hotel z miłą i pomocną obsługa. Jedynie windy są mało komfortowe, ale zawsze lepsze to niż chodzić po schodach zwłaszcza, że po drodze między windami przechodzi się obok kilku barów. Dzieci też nie narzekały na brak atrakcji. Bardzo czyste morze - polecam nurkowanie. Do Bodrum można dojechać busem z pod hotelu. Po drodze przejeżdża się przez kilka malowniczo położonych miasteczek. Co mnie zdziwiło to punktualność. Dosłownie można ustawiać zegarki.

To hotel dla osób które planują spędzić wakacje w pierwszorzędnym hotelu ale troche na uboczu, w ciszy i spokoju. Hotel jest położony jakieś 20 km od Bodrum. Drugi minus to kontakt z obsługa hotelu ? ciężko było się z nimi porozumieć języku angielskim. A plusem jak i minusem jest brak jako takiej plaży ? w ich miejsce są tarasy do opalania ? komfort polega między innymi na tym, że człowiek nie lepi się do piasku. I widoki ? właściwie gdyby hotel miał większe minusy to zrekompensowały by je w całości.

Nazwa  The Blue Bosphorus
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Gundogan
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

6.5

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
urlopowicz

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Piekne urokliwe widoki. Smaczne jedzenie.

Wady

Niedociągnięcia w wykończeniu wnętrz.

3.6
ZAWIEDZIONA

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

PIEKNE WIDOKI NA ZATOKE, HOTEL MA DUZY POTENCJAŁ ALE JEST ŻLE ZARZĄDZANY

Wady

BRUD , NIE KOMPETENTNA , LENIWA, LEKCEWAŻĄCA OBSŁUGA SLABY ANGIELSKI,

Pmc

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

Docenia go osoby chcące wypocząć poza miastem, zdała od gwarnego centrum miasta, dyskotek, itp. Piękny widok na zatokę (okna z widokiem na morze).

Wady

Hotel nie spełnia kryterium 5 gwiazdek (rownież w \\\"tureckiej\\\" kategorii). W pokoju widać wiele niedoróbek my mieliśmy dziurę w żółwie zapchana silikonem, niedziałający sejf i odchodzące tapety w łazience. Nie wszystkie pokoje maja drzwi do łazienki o czym nie ma nawet słowa w katalogu. Ubikacja w naszym pokoju znajdowała sie za drzwiami przypominającymi kabinę prysznicowa, umywalka znajdowała sie w części wspólnej z pokojem. Fatalna obsługa hotelowa: kelnerzy byli niechlujnie ubrani, cześć z nich śmierdziała. W restauracji głównej był problem z klimatyzacja z której ciekła woda. Problem \\\" załatwiono\\\" podstawiając doniczkę z kwiatkiem pod cieknącą wodę. Przy stolikach na zewnątrz restauracji lata dużo ptaków, które wyjadają resztki zbloxostawionych talerzy.

Mariusz

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

Położenie, animacje obsługa.

Wady

windy

Ela

Pobyt - Maj 2015

Zalety

Widoki, widoki, widoki

Wady

dziwna \"plaża\" w postacit arasów plażowych

The Blue Bosphorus