THB Cala Lliteras

Ogólnie pobyt w hotelu oceniam pozytywnie pomimo kilku minusów. Wylot o godz. 1.15 i w hotelu byliśmy już 6.30. Podczas transferu z lotniska do hotelu otrzymaliśmy informację od rezydentki że nie dostaniemy pokoju od razu ponieważ doba hotelowa rozpoczyna się o 14 i o tej godz. otrzymamy klucze. Bagaż można było zostawić w pokoju bagażowym. Po zapytaniu się (o godz. 11 ) w recepcji czy nasz pokój jest już może gotowy okazało się że jest. Mieliśmy opcję "HB" tak więc pierwszy posiłek mogliśmy spożyć o godz. 19. Na Majorce hotele nie mają swoich plaż, są tylko publiczne. Leżaki i parasole na plaży dla dwóch osób to 16,50 euro a w sobotę i w niedzielę zapomnij o leżakach na plaży. O godz. 10 było już wszystko zajęte przez miejscowych i turystów.

Bardzo fajny hotel, świetne położenie, czysty, miła i pomocna obsługa, bardzo dobre jedzenie, polecam.

bardzo dobry hotel. obsługa bardzo miła, zawsze uśmiechnięta i pomocna. Jedzenie urozmaicone, piękny widok z okna,

Hotel warty rezerwacji. Pokój ładny, przestronny, mimo że mieliśmy bez widoku na morze to i tak je widać :) w pokoju wszystkie potrzebne rzeczy, czajnik, kawa, herbata, kubki, w łazience szampon, żel pod prysznic, suszarka, maszynka do golenia itp. W pokoju tv który odbiera też radio. Klima działa bez zarzutu. Na balkonie suszarka, stolik, krzesła. Posiłki dobre i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Nie ma tłoku w restauracji więc duży plus. Przy basenie dużo leżaków, o każdej porze dnia można znaleźć miejsce, nie ma rezerwowania leżaków i opalających się ręczników :) w barze sympatyczna obsługa, sprawnie przygotowują wszystko, non stop chodzą, ścierają stoliki, ogólnie obsługa bardzo często sprząta, ustawia leżaki, łącznie z ratownikiem. Przy basenie delikatna relaksujaca muzyka, wieczorami również. Niedaleko hotelu centrum gdzie można kupić pamiatki ale nie tylko, knajpki, bary. 10min spacerkiem plaża, bardzo zaludniona ale piekna:) Ogólnie jak dla pary warto, polecamy!

Hotel położony nad samym morzem . Widok z okna był cudowny na góry i morze. Basen czysty , nigdy nie brakowało leżaków . Jedzenie Ok

Nazwa  THB Cala Lliteras
Miejsce  Hiszpania / Majorka / Cala Ratjada
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

5.3

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Hotel cichy, spokojny bez żadnych animacji. Posiłki smaczne każdy znajdzie coś dla siebie. Przez cały pobyt można było zastać wolne leżaki i parasole przy basenie o każdej porze dnia.

Wady

Nie podobało mi się zachowanie Niemców, którzy integrowali się grupami po ok. 10 osób cały dzień przy barze basenowym pijąc piwo. Po wypiciu kilkunastu szklanek tego trunku zachowywali się dość głośno również później restauracji na posiłkach. Widać że hotel nastawiony jest na niemieckich turystów. Obłożenie hotelu to: 80% to Niemcy, reszta to Włosi, Francuzi i trochę Polaków. TV to 32 programy w tym z 15 niemieckich parę włoskich i francuskich, ani jednego polskiego kanału

Zalety

Położenie, czystość na wysokim poziomie.

Natalia

Zalety

spokojna okolica, wspaniała obsługa, nie brakowało leżaków, położenie hotelu z widokiem na morze i góry

Kinga

Zalety

-Duży basen i wystarczająca ilość leżaków o każdej porze dnia, -blisko plaża, centrum, bazarki i sklep eroski w którym jest wszystko, -pokój serwisowany codziennie, czysto i przyjemnie wszędzie, -przestronna restauracja i duży wybór posiłków, -miła obsługa, wszyscy uśmiechnięci i pomocni :)

Wady

Chyba tylko głośni goście - najwięcej Niemców i Anglików którzy nie zwracają uwagi kompletnie na nikogo :p Sam w sobie hotel i wszystko z nim związane nie ma jakichś większych wad.

Zalety

Piekny widok z pokoju

Wady

Daleko do lotnisja

Wojtek

Rewelacyjny hotel w rewelacyjnym miejscu. Na bank tam wrócę 🙂

Wady

Cieknąca wiecznie klimatyzacja i obsługa twierdząca że już się tym zajmuje 😆

Hotel umiejscowiony przy klifach, z ogrodu i basenu piękny widok na zotoke. Pokój bardzo ładny, czysty, duży balkon. W pokoju czajnik, kawa herbata. Leżaki wolne nawet dużo, w stołówce zawsze wolne stoliki nigdy nie czekaliśmy w kolejce. Pracownicy hotelu bardzo mili i pomocni, pracuje też tam Pani Sara która mówi po polsku.

Zalety

Cisza, spokój, hotel podobno pelny a jakby ludzi w nim nie było. Można naprawdę wypocząć. Bardzo blisko do piaszczystej plaży oraz pięknych zatok.

Wady

Trochę mały wybór jedzenia jeżeli chodzi o dzieci ale ogólnie wszystko smaczne i świeże.

Marlena

Hotel jest przepiękny! Dużo ładniejszy i odnowiony bardziej niż na zdjęciach. Z pokoju przepiękny widok na morze. Jedzenie tak pyszne, że nie da się przestać jeść. Łóżka bardzo wygodne. Pokoje codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki zwykłe jak i plażowe. Obsługa hotelu przesympatyczna. W hotelu wielu Polaków. Nie ma bitwy o leżaki i o każdej godzinie można przyjść na jeden z basenów. Do drugiego basenu dojście jest lekko ukryte dla osób, które nie mają dojścia z pokoju ale można do niego dotrzeć. Hotel umieszczony jest przy 3 z najpiękniejszych plaż Majorki, która przy dobrej pogodzie robi naprawdę wrażenie. Blisko jest także do miasta oraz do portu więc polecam spacer.

Zalety

Pyszne jedzenie Piękny widok z pokoju Dużo leżaków przy basenie Lokalizacja przy jednej z najpiękniejszych plaż Czystość Przemiła obsługa

Wady

Jedyny minus to brak animacji w hotelu oraz odległość od lotniska (około 2 godziny autokarem).

Iza

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel w przepięknym miejscu ze wszystkimi potrzebnymi udogodnieniami

Zalety

Bardzo dobre jedzenie. Przemili i pomocni pracownicy hotelu

Wady

Brak wad

Iza

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel położony w ustronnym pięknym miejscu, nad samym brzegiem morza, niedaleko pięknej plaży, z dala od zgiełku miasteczka. Pokoje wygodne i w pełni wyposażone. Pyszne jedzenie, bardzo urozmaicone. Bardzo miła obsługa, zawsze pomocna. Basen, siłownia, bar.

Zalety

Fantastyczna lokalizacja, wygodne pokoje, pyszne jedzenie

THB Cala Lliteras