Thalero

3.5

Bardzo fajny, budżetowy hotel. Pokoje skromne ale wystarczająco wyposażone. Super basen w ogrodzie. Doskonała baza wypadowa. Okolica cicha i spokojna ale bardzo dobrym zapleczem gastronomicznym i kilkoma sklepami. Polecam przed wszystkim przed sezonem wakacyjnym, totalny relaks.

Przytulny hotel gdzie nic się nie dzieje, na totalnym uboczu (auto obowiązkowe) - doskonała baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Mając samochód w 5 minut można znaleźć się w stolicy lub Lidlu. W zasięgu ruchu pieszego trudno będzie o jakąś plaże - my traktowaliśmy go tylko jako ciche miejsce do spania i dokonała bazę wypadowa

Kupiliśmy wakacje w lutym przez Biuro (...). Kontakt telefoniczny, sms, mailowy z biurem i wakacje.pl był bezproblemowy. Niestety z polisą ubezpieczeniową mieliśmy problem. W związku z przesunięciem daty wylotu o jeden dzień póżniej - na polisie nie została ona poprawiona. Dostaliśmy ją mailem dzień przed wylotem i było nerowowo, bo jeden dzień mieliśmy nieubezpieczony. Po telefonach do (...) i wakacje.pl okazało się, że ubezpieczenie podrożało i musimy dopłacić albo wycofać i zapłacic jeszcze raz...No jakieś kombinacje ale koniec końców wszystko dobrze się skończyło - polecieliśmy na wakacje spokojni, bo ubezpieczeni na CAŁY pobyt. Hotel THALERO skromny ale nam się podobał. W pokoju 3-os. dużo miejsca. Pokój sprzątany w czasie naszego siedmiodniowego pobytu dwa razy, wymieniane ręczniki. Jest malutki kącik z lodówką, zlewem i miejscem na zrobienie śniadania. Taras z krzesłami, okiennice dające ulgę od upału, sznury na rozwieszenie mokrych rzeczy. Basen z leżakami (nikomu ich nie brakowało), otoczony zielenią. Woda w basenie codziennie czyszczona, chłodna, miejsca sporo do pływania nawet jak jest popołudniu wielu chętnych. Tuż przy hotelu jest przystanek autobusowy (kierowcy i konduktorzy mówiący po angielsku). Śniadania (można sobie wykupić na miejscu) są pyszne: świeży chleb, jeszcze ciepłe słodkie wypieki, sery, wędliny, coś na ciepło (jajka pod różnymi postaciami i kiełbasa), masło, dżemy, miód, pomidory, jogurt, płatki, kawa, herbaty, soki.....do wyboru i koloru. Parę kroków do sklepów, tawern, kafejek i morza. Panie prowadzące hotel pomocne, uśmiechnęte - mówiące po angielsku, grecku, włosku. Panią Rezydent - Beatką Ż - jesteśmy oczarowani. Młoda, energiczna, miła. Na spotkanie zjawiła się punktualnie. Jest też świetnym przewodnikiem, ciekawie opowiada o wyspie i Grecji. Nie mieliśmy żadnych kryzysowych sytuacji ale myślę, że w i w takich by sobie świetnie poradziła. Wysłała nam sms informację, gdzie można zjeść smacznie i taniej z hasłem: (...), gdzie są wypożyczalnie rowerów, rozkład jazdy autobusów. Wykupiliśmy wycieczkę z kapitanem Jerrym i było naprawdę super - nasza córka (razem z innymi chętnymi) skakała do wody ze statku, pływała w jaskini. Rewelacja! Ogólnie hotel, Rezydent, biuro (...) i wakacje były super - chociaż upał był nieziemski (byliśmy po połowie sierpnia).

Pokój czysty, panie często sprzątają. Trafił nam się pokój z najlepszym widokiem na zatokę i góry. Przyjemny basen przy barze.

Bardzo fajny, dość kameralny hotel w ogrodzie. Blisko głównej ulicy, ale raczej cicho. W pobliżu przystanek autobusowy skąd dojedziemy w różne miejsca na wyspie. Oczywiście jak to w Grecji wymagana anielska cierpliwość w oczekiwaniu na autobus-kiedyś przyjedzie.:-) W pokojach dobrze działające wifi za free, dość dobrze wyposażony aneks- lodówka, kuchenka, naczynia, garnki, dżezwa. Brak czajnika. Jest mały balkonik ze stolikiem i krzesłami. Na zewnątrz dość dobrze wyposażony bar i basen z leżakami. W pokojach czysto, panie sprzątają, wymieniają pościel i ręczniki. Obsługa nienachalna. Można odpoczywać, zwiedzać, plażować. Blisko plaża miejska, taverny, sklepiki, kawiarnie. Do Lidla ok. 1 km, do Lefkady ok.3,5 km. Do Nidrii 7,5 km, cena biletu 1,6. Z tavern polecam Koutouki, blisko hotelu. fajny grecki klimat, pyszne jedzenie, bardzo przyzwoite ceny.

Nazwa  Thalero
Miejsce  Grecja / Lefkada / Ligia
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, darmowe wifi, bez paszportu

Białe, piaszczyste plaże otoczone klifami i turkusową wodą

Malownicze miasteczka i tradycyjne greckie wioski

Urokliwe zatoczki idealne do nurkowania i snorkelingu

3.5

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Kameralny, położony w oliwnym ogrodzie. Super baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

Wady

Kuchnia mogłaby być lepiej doposażona, mała łazienka, płatna klimatyzacja.

Łukasz

Zalety

Cisza i spokój

Wady

Nic się nie dzieje, auto obowiązkowe

AAKołodziejczyk

Zalety

Przystanek autobusowy parę kroków od hotelu - dobra komunikacja. Śniadania - pyszne. Panie prowadzące hotel - mówią po angielsku, grecku, włosku. Basen - duży, czysta woda. Bliskość sklepów: mini markety, Lidl.

Wady

Niektórzy goście są bardzo głośni i w sąsiadujących pokojach to słychać. Nie ma zakazu palenia na basenie. Basen czynny niestety dopiero od 10.00. Nie są to wady a raczej niedoskonałości.

Dawid

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Spokój i cisza. Blisko do przystanku Obok znajduje się również najlepszy gyros na wyspie.

Wady

Płatna klimatyzacja.

Pobyt - Wrzesień 2021

Sebastian

Pobyt - Czerwiec 2019

Miło spędzony czas na wyspie . Brak zastrzeżeń . GREKOS POLECAM JAK NAJBARDZIEJ

Zalety

Wifi w pokoju . Pokój duży czysty.

Wady

Na ten standart . Brak wad.

DPD Barbara Romanik

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Spędziliśmy tam tydzień... I na pewno chciałabym tam wrócić ? hotel położony wśród drzew oliwnych. Super basen i bar ????. Blisko do morza , sklepu i przystanku. Fajna spokojna miejscowość, dużo tawern z dobrym jedzeniem ?. Jak ktoś chce zaszaleć ma blisko wieksze miejscowości Lefkada i Nidri.

Wady

Jedyne wady to brak żelazka ( szczescir miałam swoje ). Brak deski do prasowania ( wykorzystałam koc ) i suszarki do włosów.

3.2
Kobieta

Pobyt - Sierpień 2016

Ogólnie wyspa piękna . Ligia plaża tragedia i ruchliwa ulica przez która bieda przejść .

Zalety

Ładny basen

Wady

Nasz pokój był połączony drzwiami i drugim pokojem więc wszystko było słychać co sąsiedzi robią i mówią .brak szafy wneka zabudowana z 4 wieszakami .Na hotelu dużo Rumunow i Serbów strasznie głośnych do 3 w nocy imprezy na cały hotel.p

Ten co mu morze gacie ukradło

Pobyt - Czerwiec 2016

zgadzam się Nextem fajny hotel,czysty,zadbany,położenie w spokojnej okolicy może być dla jednych zaletą a dla innych wadą na pewno znajdziesz tu ciszę i spokój a jak ktoś lubi szybkie marsze to do Lidla w pół godzinki i już jesteś łowcą promocji OUZO 2 LITRY.Wypożyczenie samochodu obowiązkowe.

Pobyt - Czerwiec 2016

Pobyt w hotelu oceniam jako udany, sprzyjający pełnemu wypoczynkowi w spokojnej i zacisznej okolicy. Miejsce idealne do spacerów zarówno wzdłuż morza jak i wycieczek do malowniczo położonych miejscowości w górach. Obecność basenu na terenie hotelu to prawdziwa rewelacja. Dobra baza wypadowa do zorganizowania sobie wycieczek dookoła wyspy. Dwie wycieczki jednodniowe pozwoliły nam zwiedzić najpiękniejsze i najbardziej malownicze miejscowości i plaże wokół wyspy.

Zalety

Cisza, spokój, pełen relaks.

Thalero