Hotel nie najnowszy ale czysty, duże pokoje. Sporej wielkości łazienka, dookoła hotelu piękny park, czysto , wygodne leżaki.
Miła obsługa, chętna do pomocy, fajne animacje także dla dorosłych.
Hotel nie najnowszy ale czysty, codziennie sprzątane pokoje.
Dużo zieleni wokół, duże pokoje z balkonem.
Bardzo ładny i zadbany hotel, mnóstwo zieleni. Dużo się dzieje, choć obsługa wyraźnie nastawiona jest na francuskojęzycznych gości. Nieco można przez to przegapić, bo niestety nawet prosta komunikacja w języku angielskim jest tam problemem. Przemili I zaangażowani animatorzy jednak potrafią to zrekompensować. Jedzenie dobre, choć śniadania bardzo powtarzalne. Odczucia ogólnie pozytywne.
Animatorzy, mnóstwo zieleni, dużo aktywności, wyposażenie hotelu
Obsługa mocno nastawiona na gości francuskojęzycznych
Pobyt w tym hotelu polecam w 100% nie mam się do czego doczepić. Polecam
Animatorzy robią robotę
Nie mam się do czego doczepić
(...)Sam hotel na trójkę(...)
czysta woda w basenie
bardzo niewydajna kimatyzacja - albo mrozi na maksa, albo w ogóle nie chłodzi. łupanka przez cały dzień na basenie do późnych godzin wieczornych.
Hotel dla mało wymagających osób. Pokoje wymagają odświeżenia. Nocą głośno z korytarza i z zewnątrz.
Jest czysto , personel miły. W hotelu przeważają francuzi. Woda w basenie cieplutka , plaża ładna , blisko . Super animatorzy .
słabe jedzenie ale to kwestia gustu. Czasami trzeba było czekać na talerze i miejsce przy stoliku. sklepik w hotelu bardzo drogi, nie polecam. Dość głos
Pobyt w hotelu to czysta przyjemność. Hotel bardzo klimatyczny z bardzo dobrym jedzeniem. Jedynie widok z pokoju mógłby być ciekawszy. tylko Kelnerzy z uśmiechem dostarczali różnego rodzaju napoje. Ponadto takiej pracy i zaangażowania animatorów nie uraczyliśmy jeszcze nigdzie. Pomysłowość i atrakcje od samego rana do późnej nocy zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Zjeżdżalnie dla dzieci też były ok. Zdecydowanie rekomenduje ten hotel.
Bardzo dobre jedzenie i spory wybór, uśmiechnięci kelnerzy przynoszący drinki, mega super ekipa animatorów zapewniająca dobrą rozrywkę od 10 do 23 godz.
Słaby widok z okna
Naprawdę udane wakacje w tym hotelu. Pokoje bardzo czyste i przestronne. Basen spory i codziennie czyszczony, a woda w nim miała przyjemną temperaturę. Obecne też trzy zjeżdżalnie umilające pobyt dzieciom. Dostępne byly także reczniki plażowe, mozliwe do wymieniania codziennie na czyste. W pokojach dobrze wygłuszające okna dźwięki z zewnątrz, ale niestety drzwi od pokoju bardzo nieszczelne i rano budziły odgłosy ludzi przechodzących po holu. Super jedzenie, lokalne potrawy zawsze w dużej ilości tak, że mozna bylo coś spokojnje wybrać i nacieszyć się niepowtarzalnym smakiem. Plaża bardzo duża i szeroka, ale śmieci na brzegu wody niestety niesprzątane. Podczas pobytu panowała super atmosfera dzięki barmanom, animatorom i pozostałym pracownikom.
Czyste i duże, przytulne pokoje. Pokoje codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki. Zawsze świeże i smaczne jedzenie w dużej ilości. Na duży plus także stały dostęp do wody butelkowanej! Ponadto bardzo dużo zieleni. Przed hotelem zawsze stoją taksówki i za kilka dinarów można szybko dojechać do starego lub nowego centrum Hammamet.
Hotel nie ma wad, ktore widocznie uprzykrzałyby pobyt. Jednak należy zaznaczyć, że klimatyzacja jest słaba i temperatura regulowana tylko przez recepcję. Brak sejfu w pokoju, ale obecne były bezpłatnie w recepcji. Na minus napewno niesprzątany brzeg wody na plaży, przez co po burzy mnóstwo glonów, traw i ostrych przedmiotów i wielbłądzich odchodów. Nie polecam też zakupów w hotelowym sklepie, gdzie ceny są dwa razwy wyższe niż w mieście. Daleko od lotniska.
Hotel jest tragiczny, brudny, w pokojach karaluchy, obsługa żenująca, posiłki niesmaczne. Polecam tylko osobom o silnych nerwach.
Idealny na pobyt z małym dzieckiem - nawet poniżej 2 lat, kuchnia super, ogród REWELACJA, teren hotelu rozległy dużo miejsca i zieleni - jak nie w Tunezji, całośc psują mniejszego i większego rodzaju kradzieże z pokoi i fatalna REZYDENTKA - pani Patrycja, ale widać, że na głowie ma zbyt dużo hoteli a to już chyba wina biura?? Aha i proszę pilnować: sprzątaczki, które sprzątają "dokładnie" pokoje w bungalowach mają następujący system: otwierają wszystkie pokoje jednocześnie w budynku np. 7 pokoi i sprząta je jedna sprzątaczka po kolei, zero kontroli nad pozostałymi. Poza tym O.K.
Animatorzy są super. Drinki lekko rozrzedzane - opinia wszystkich z grupy.
Jedyne problemy stawial ledwozywy flegmatyczny barman rozlewajacy rozcienczone drinki, mial bardzo zdziwiona mine jak wypijalem je jednym haustem;) Plaza troszke brudnawa, ale basen rekompensuje wszystko, bardzo polecam, no chyba ze ktos wymaga niewiadomo jakich luksusów w hotelu, a takze poza nim, uwaga !!! WARSZAWIAKOM NIE POLECAM BO TO SA WSZYSTKO MALKONTENCI KTORE NA WSZYSTKO NARZEKALI. MACIEK,SLĄSK, RACIBORZ
Hotel godny polecenia, czysty, przyjemny i bezpieczny. Położony na uboczu co jest pewnym plusem ze względu na panujący spokój i jednocześnie niewielką odległość od starej części Hammametu i nowej Yasmine. Animacje ocenione jako dobre - ze względu na porównanie do ubiegłorocznego naszego pobytu na Djerbie, gdzie animatorzy byli wręcz rewelacyjni ! Jadąc z małym dzieckiem i nie nastawiając się zbytnio na zwiedzanie na pewno nie można się nudzić.
JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI
POBYTEM W TYM HOTELU . JEDNYM SŁOWEM SUPER!!!
Przenoszę swój opis z forum:)
kilka słów na temat hotelu Shalimar i okolicy :)
1. Hotel na pewno nie zasługuje na 4 gwiazdki, najwyżej 3, ale ogolnie jest do przyjecia zwlaszcza ze wzgledu na obledne jedzenie (mniam) - duzy wybor i wszystko smaczne. Duuuuuuuuzym plusem sa darmowe lezaki (plaza i basen) oraz mozliwosc darmowego wypozyczenia desek windsurfingowych, rowerka wodnego, kajakow i katamaranu (niestety podczas naszego pobytu nie byl na chodzie :() Jedzonko tylko FB z bezplatnymi napojami do posilkow :)
Pokoje czyste ale nie polecam parteru od strony drogi. Strasznie daje stechlizna dlatego przenieslismy sie na 1. pietro od strony basenu. Basen taki sobie - raczej niewielki ale czysty
Do plazy trzeba isc jakies 300 metrow ale hotel jest polozony w bardzo cichej, willowej dzielnicy Hammamet Jinene (a nie Jasmine jak twierdzi biuro podrozy) wiec ruch praktycznie żaden.
Plaza - tu jest duzo gorzej :( przez pierwsze dni naszego pobytu caly brzeg byl pokryty wielka halda alg i innych smieci. Dopiero wieksze fale zmyly caly syf do morza. Poniewaz zrobilismy sobie wycieczke plaza do medyny w hammamecie moge stwierdzic ze problem ten dotyczy calej miejscowosci. Mniej wiecej co kilometr do morza maja ujscie podejrzane kanaly ktorymi prawdopodobnie w czasie przyplywu sa pompowane scieki. Jesli szukacie czystych plaz i nie cuchnacego morza to napewno nie znajdziecie tego w Hammamecie :( W Jasmine jest jeszcze gorzej :(
swietny hotel. swietna obsluga, wspaniale jedzenie i alkohole;) hotel zdominowany przez francuzow, wiec maja spory wybor win pysznych. super miejsce do wypoczynku w ciszy i spokoju, latwy dojazd do rozrywek-tanie taksowki. switne miejsca do zabaw dla dzieci. POLECAMY!!!
Czysto,bardzo dobre jedzenie,duzo atrakcji na terenie hotelu i miła obsługa.Czego trzeba więcej do wypoczynku?
Plaża nie jest przy hotelu ale są do niej "dwa kroki" i jest piękna.
Byłam z 2,5 letnim dzieckiem i ono też się nie nudziło.Polecam Thalassa Shalimar.
POBYT W TYM HOTELU PRZYPADL NA MIESIAC LISTOPAD, GDZIE NIE BYLO OGROMNEGO NATŁOKU TURYSTOW-WIEC BYLO SPOKOJNIE I TYM SAMYM OBSLUGA BYLA NA LEPSZYM POZIOMIE. NIE BYLO "MASÓWKI".WIECZORNE SHOW W JEZYKU FRANCUSKIM,JEDNAK MIMO TEGO BYLO ONO SWIETNA ROZRYWKA. POKOJE CZYSZCZONE CODZIENNIE.CZASEM Z SWIETNYM EFEKTEM, ALE I ZDARZALO SIE ZE PANI SPRZATACZKA NIE PRZYLOZYLA SIE. KOMUNIKACJA NA DOBRYM POZIOMIE - POLECAM KORZYSTAC Z TAKSOWEK STOJACYCH PRZY HOTELU.APROPO WYCIECZEK FAKULTATYWNYCH JEDNODNIOWYCH-RADZE ZORIENTOWAC SIE I SPYTAC O MOZLIWOSC WYNAJECIA SAMOCHODU Z KIEROWCA NA CALY DZIEN. KIEROWCA MOWI PO ANGIELSKU I WRAZ Z KILKOOSOBOWA GRUPA PRZYJACIOL MOZEMY SWOBODNIE PODROZOWAC NIE MYSLAC O POGANIAJACYM NAS PRZEWODNIKU.
JESLI CHODZI Z KOLEI O 2 DNIOWA IMPREZE NA SAHARE TO POLECAM SKORZYSTAC Z ZORGANIZOWANEJ KOMPLEKSOWEJ IMPREZY Z BIURA TURYSTYCZNEGO.
OGOLNIE BARDZO DOBRE WRAZENIA I GODNYM POLECENIA JEST TEN HOTEL. 14 DNI UPLYNELO BARDZO SZYBKO I SYMPATYCZNIE..AHA.JESLI LICZYCIE NA DRINKI W CHURCHIL PUBIE O MOCY TYCH KTORE ZNACIE Z POLSKICH KNAJP TO SIE ROZCZARUJECIE..ALKOHOL JEST BOWIEM SILNIE ROZCIENCZONY(CO MOZE MA I SWOJE PLUSY)-ZA TO WINO CALKIEM DOBRE! TO TYLE Z PRAKTYCZNYCH WSKAZOWEK..
NIE WSPOMINAM O OPIECE I ZAINTERESOWANIU REZYDENTA BIURA OASIS..BO TAKIEJ NIE BYLO.;ZRESZTA WSPOMINA O TYM KILKA OSOB CZYTAJAC OPINIE..WIADOMO ZE NIE JESTESMY DZIECMI I DAJEMY SOBIE RADE, ALE ODROBINA ZAINTERESOWANIA BYLA BY WSKAZANA..
wyjazd 9 listopada na tydzien, hotel super, cisza, spokój, mogłoby byc tylko troszke cieplej...
Poza tym że zginął mi aparat fotograficzny po tym jak bar(Churchill) zamykał już tylko kelner z kierownikiem baru wszystko OK, ale okazja czyni złodzieja. Opowieści rezydentów że z obsługi nikt niczego nie zabierze nie są adekwatne z tym co jest na miejscu, możliwe ze mój przypadek jest odosobniony ale zdarzył się więc informuję o tym fakcie. Uważajcie na kierownika baru taki z "odstającymi" uszami.
Byliśmy w styczniu 2008 r gorąco polecamy było cudownie. Pewnie tam jeszcze wrócimy pozdrawiamy pozostałych uczestników z wyróżnieniem Tomka i Stasia :-)