Tellis Holiday Rooms (Telis Holiday Rooms)

6.1

Zdecydowanie odradzam. Koszmarny. Dziwie się, że ma taką wysoką ocenę bo większość przebywających tam osób była niezadowolona.

Hotel brudny i rozpadający się, niestety zdjęcia w folderach tego nie oddają. Większość osób, która była w tym czasie co my była zwiedziona. Jedny plus hotelu to odległość od plaży.

Mankamentem był y cięzko otwierające się drzwi i cieknący zlew w łazience przez cały nasz pobyt i tu mam żal do właścicielki której problem był zgłoszony. Powiedziała że widziała to i że dzwoniła do fachowca i na tym się skończyło. Obiecała rezydentce, że hydraulik przyjdzie i na obiecankach się skończyło. Powinna uczciwie powiedzieć że tego nie naprawi a nie ściemniać. Dopiero po wykwaterowaniu dała nam na przechowanie bagażu lepszy pokoik

Nie podzielam zachwytów na temat tego pensonatu pomimo zgłoszenia faktu cieknącego kranu problem ten nie został rozwiązany

W hotelu byliśmy w szczycie sezonu, tj, pod koniec lipca i początek sierpnia. Cena była bardzo dobra i w sumie nie spodziewałem się cudów po hotelu, ale było naprawdę bardzo przyjemnie. Największym zaskoczeniem okazała się odległość do plaży, która rzeczywiście wynosi około 40 metrów, i jest to plaża na której da się normalnie spędzić czas, czyli nie jakaś podrzędna :) Przy hotelu mamy basen, którego wielkość jest wystarczająca jak na tak niewielką ilość gości, a przy nim są leżaki i parasole. Podróżować można za pomocą autobusów (które jeżdżą jak to u Greków - czekaliście dwie godziny? no problem!) lub wynajętych samochodów, skuterów, rowerów. Ogólnie połączenie z Moraitiki z resztą wyspy jest dobre. Warto szczególnie zwiedzić stolicę Korfu, Paleokastristse oraz Kanały Miłości na północy. Ze względu na brak rozrywek po godzinie 18 oraz kameralne położenie polecam szczególnie rodzinom z dziećmi, aczkolwiek ja byłem z dziewczyną i jakoś bardzo nie narzekaliśmy :)

Nazwa  Tellis Holiday Rooms (Telis Holiday Rooms)
Miejsce  Grecja / Korfu / Moraitika
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, parking

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami

Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą

5.3
4.3

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.8
Jan Kowalski

Pobyt - Kwiecień 2015

Zalety

jedyną zaletą "hotelu" jest odległość od plaży ok 50m

Wady

- brudno, niby są pokoje sprzątane ale po sprzątaniu trzeba wietrzyć bo zapach stęchlizny jest nie do wytrzymania - sprzęty w pokojach dosłownie się sypią - łazienka mała i brudna - balkony przy samej drodze (nieczym nie oddzielone) dojazdowej do innygo hotelu, przez co 24h nieznośny hałas zawracających autobusów

Anna Nowak

Pobyt - Kwiecień 2015

Zalety

- odległość od plaży

Wady

- brudno, pokoje "sprzątane" brudną szmatą, wszechobecny zapach stęchlizny - sprzęty w pokojach się rozlatują - w pokóju od strony ulicy (niczym nie oddzielonej) 24h hałas zawracających autobusów. Przy otwartych onach hałas, przy zamknietych smród. - łazienka mała i brudna - słabe śniadania - pokoje tak małe, że nie ma gdzie rozłożyć walizek

4.8
Asia

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Dobra lokalizacja do plaży ok. 3 , 4 minut i do centrum blisko (wypożyczalnia samochodów w pobliżu). Mały basenik. Na wyposażeniu pokoju czajnik z małą lodówką. Można porozumieć się po angielsku z właścicielką

Wady

Łazienka bardzo mała, bez osłony prysznicu, często zimnawa woda. Mieliśmy cieknący zlew przxez cały pobyt. Monotonny jadłospis.

Joasia

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja blisko do plaży i do centrum a zwł. do taniego marketu

Wady

Okropna łazienka -maiałam cieknący kran przez cały pobyt; trudności z WI-fi a także monotonny jadłospis

Adrian i Ania

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

-kameralne położenie -hotel rodzinny -plaża ekstremalnie blisko -basen jest zupełnie wystarczający jak na wielkość hotelu

Wady

-okropne łazienki z prysznicem bez zasłon i rozlewającą się wszędzie wodą -brak wifi -brak animowanych atrakcji po godzinie 18

Olek

Pobyt - Sierpień 2014

Przepiekna wyspa Korfu, hotel polozony na południu,trochę daleko do najładniejszych miejsc na wyspie. Idealny wypoczynek dla osób ceniących spokój i potrafiących samodzielnie organizować sobie czas. Bogate życie nocne w okolicy, liczne tawerny prowadzone przez rodziny greckie. W barze przy plazy rganizowane są wieczorki z tradycyjna muzyka grecka i tradycyjnymi tancami. Bardzo blisko do plaży.

Zalety

Kameralnosc, Cisza, spokój Bardzo blisko do plazy, przystanku autobusowego,marketu, wypożyczalni samochodów/skuterow Codziennie sprata e

Wady

Brak roznorodnosci w posilkach Lazienka ze slabhm odplywem

Marek

Pobyt - Lipiec 2014

Jadąc do tego hotelu liczyliśmy się z tym,że nie jest to obiekt 5 gwiazdkowy i nie pomyliśmy się;) Spedziliśmy bardzo udane dwa tygodnie,naprawde za tą niską cene jak na warunki greckie z wyżywieniem opłacało się. O wadach tego hotelu mówimy szczerze,ale doceniamy też jego zalety. Wybór należy do Panństwa,my mimo wszystko polecamy;) Ps -plaźa żwirowo-kamienista,ale piaszczyste zejście do wody,która jest ciepła i przejrzysta - śniadania - naszykowany komplet składający się z talerza,filiźanki i łyźeczki i noźa, masło,dźem,płatki,sok,kawa zboźowa,pomidory, jeden rodzaj szynki konserwowej i sera żółtego,ser biały,czasem jajko lub inny rodzaj szynki,ale zaleta że moźna było brać do woli,jednak niektórzy Polacy wynosili ogromne ilości z stołówki - wstyd naprawde! - obiady- pomidory,sałata,sos tzatzyki, dwa dania i deser,najcześciej see biały polany miodem -szału nie było,ale nikt nie był głodny,bo jadł do woli-niestety znów niektórzy rodacy brali na wynos ogromne ilości,choć nie można było -blisko markety,w każdym to samo, drogo,bo euro,ale zdawaliśmy z tego sobie sprawe -w drodze na Mesegoni znajduje się Kościół Katolicki,msze w niedziele o 19,msze po łacinie z czytaniami po polsku lub prowadzone w cześci w języku polskim -dla Polaków zwykle są przeznaczone pokoje nie pokazane w katalogu,ale byliśmy na to już przygotowani,że tak źle traktują Polaków za granicą - pokoje z widokiem na lokalną uliczkę, ludzie zaglądają do pokoi ,ale da się przyzwyczaić,czasem przejedzie jakiś samochód,najgorsze autobusy transferowe,bo są głośne niemiłosiernie -krótki transfer na lotnisko,więc nad głowami latają samoloty,ale nie jest to zbyt uciążliwe -na plaźy i okolicy pełno Niemców i mnóstwo Rosjan -papier toaletowy trzeba wyrzucać do kosza, och co za smród,ale my wrzucaliśmy normalnie i nic sie nie zatkało -na końcu plaźy Moratiki,przy rzece,znajduje się betonowy pomost,a w jwgo pobliżu na kamieniach pływa mnóstwo krabów -podczas kąpieli towarzyszy w morzu pełno ryb

Zalety

-bliskość do plaży -wyżywienie w formie bufetu,zawsze dokładano,jak czegoś zabra?ło -miła rodzinna obsługa - matka,córka nastoletnia i syn i inni -plac zabaw dla dzieci, dużo leża?ów przy basenie

Wady

-łazienka bez odpływu,wiecznie zalana -monotonne śniadania-codziennie to samo -mało urozmaicone obiadokolacje-dwa dania codziennie do wyboru -organizator nie pokazuje na zdjeciach pokoi od strony drogi -pensjonat na prawde skromny,rozciekająca sie lodówka,kurz pod łóżkami ogromny, zalany wiecznie papier toaletowy,bo brak kotary w prysznicu,brak odpowietrzenia łazienek, -brak widelca na śniadaniach,brak serwetek na stołach, -słabe wifi na terenie restauracji -głośna czeska rezydentka,można było nauczyć sie czeskiego podczas śniadań

TOMASZ

Pobyt - Czerwiec 2014

Byliśmy zadowoleni ponieważ wychodziliśmy rano i wracaliśmy wieczorem i wygody w pokoju nas nie interesowały po prostu tam spaliśmy .Myślę że tam wrócimy choć by dla tego pysznego jedzenia i miłej atmosfery.

Zalety

Blisko plaża 40m,bardzo dobre obiady,sporo zieleni,miła obsługa.

Wady

Pokoje słabe ale adekwatne do ceny.Śniadania monotonne ale przyznać muszę że niczego nie brakowało(wędlina,sery,masło,jogurty,musli,owoce,warzywa,kawa,herbata,mleko)

kasia

Pobyt - Styczeń 2014

Byłam w tym hotelu z mężem we wrześniu 2013 r wspaniałe wspomnienia , cudowna wyspa Korfu którą faktycznie najlepiej zwiedza sie wypozyczając skuter- nim wszędzie można dojechać bez problemu i zaparkować . Pension Tellis jest niewielki ale bardzo wygodny , jest potężny ogród , basen , leżaki, połozony jest ok 50 m od plaży , polecam wszystkim . Jest to typowy grecki rodzinny pensjonat a właścicielka to cudowna osoba zawsze chętna do pomocy .

Zalety

Hotel położony blisko plaży i restauracji, miły kameralny polecam wszystkim którzy cenia ciszę