Hotel oceniam na 5 pokoje sprzątane codziennie wszędzie bardzo czysto uprzejma obsługa i bardzo dobre wyżywienie.
Gorąco polecam hotel Tamra Beach. To piękny kompleks pełen zieleni i wspaniałej architektury. Pokoje hotelowe to małe apartamenty, bardzo przestronne ze wspaniałymi pokojami kąpielowymi i dużymi tarasami. Mimo, iż hotel był pełen gości nie czuć było tłoku. Hotel ma piękne strefy basenowe ze strefą 18+ dla tych, którzy chcą odpocząć od gwaru dzieci. Oczywiście jest też wydzielona strefa dla najmłodszych z dużym płytkim basenikiem, placem zabaw i kids clubem ocienionym palmami. Cały kompleks to jakby starożytne miasteczko z alejkami, można wieczorem spacerować wśród pięknie oświetlonej zieleni. Hotel prowadzony jest przez Włochów i 90 % gości to Włosi więc i obsługa raczej posługuje się tym językiem. Hotel nie był dostępny do tej pory dla Polaków, ponieważ nie był udostępniany przez polskich touroperatorów a szkoda. Mam zastrzeżenia do obsługi Joint up, ale oczywiście posługując się komunikatorem można wszystko załatwić tylko jest to trochę stresujące. Gdyby nie to to hotel zdecydowanie zasługuje na mocne 4* na europejskim poziomie. Hotel super dla osób aktywnych jak i dla tych, którzy chcą po prostu wypocząć. Może plaża nie jest ogromna ale ma mnóstwo leżaków i wygodnych łoży plażowych. Boisko do siatkówki, wygodny pomost do obserwowania rafy. Na terenie mnóstwo sklepików. Nikt z obsługi nie jest natarczywy, niczego nie proponuje na siłę.
Zieleń, wspaniałe, duże pokoje no i na prawdę cudowna kuchnia. Jedzenie jest wyśmienite nawet dla bardzo wybrednych. Nie ma szans, żeby spróbować wszystkiego. Wszystko jest bardzo smaczne .
Czasami trudno się porozumieć, ponieważ obsługa słabo mówi po angielsku.
Mój pobyt w tym hotelu był wspaniały i z czystym sumieniem polecam go każdemu, kto szuka relaksujących wakacji. Pokój był czysty, zadbany i codziennie sprzątany, co zapewniało wysoki komfort pobytu. Teren hotelu również zrobił na mnie ogromne wrażenie – pięknie zagospodarowany, pełen zieleni i nieustannie utrzymywany w czystości. Hotel oferuje kilka basenów, z których każdy jest wyposażony w wygodne, świeżo wyprane leżaki oraz Wi-Fi, co ułatwia relaks i utrzymanie kontaktu z bliskimi. W restauracji serwowano szeroki wybór dań, w tym przystawki, dania główne, desery oraz różnorodne napoje w ramach opcji all-inclusive. Jedzenie było urozmaicone i dopasowane do różnych gustów, co sprawiało, że każdy posiłek był przyjemnością. Personel był niezwykle miły, profesjonalny i zawsze uśmiechnięty, co dodawało pobytowi wyjątkowego uroku. Podsumowując, hotel przewyższył moje oczekiwania i z chęcią wrócę tam ponownie w przyszłości!
Plaża była czysta i zadbana, znacznie lepsza w porównaniu do plaż przy sąsiednich hotelach, z dobrym dostępem do morza, co sprawiało, że spędzanie tam czasu było czystą przyjemnością.
Zabierzcie ze sobą środek przeciw komarom, aby wieczory były bardziej komfortowe. Przydadzą się również aqua-shoes, aby w pełni cieszyć się kąpielami w morzu.
Pobyt w Tamra beach w Sharm El Sheikh oceniam na 5 z plusem.Piekne miejsce premium 18 plus gdzie spędziliśmy większość czasu. Cisza ,spokój, bardzo czysto i przyjemnie. W barze na plaży obsługa na 6. Czuliśmy się wspaniale, polecam serdecznie.
Ujęła mnie głównie czystość hotelu i super obsługa,należy wyróżnić Pana sprzątającego.
No cóż przykro przyznać, głośno zachowujący się w nocy pijani Polacy,reszta osób wypoczywających zachowywała się nienagannie.
Hotel w minimalistycznym stylu, ale z ogromną ilością pięknej zieleni. Zachwycił mnie swoją infrastrukturą. Gdy weszłam do lobby to zawiodłam się, bo było małe, ale po wejściu na teren hotelu byłam pod ogromnym wrażeniem.
-minimalistyczny wystrój -piękne ogrody -idealny obiekt do spacerowania -rafy
-bardzo długi pomost do rafy -podstawowe animacje
Naprawdę hotel godny polecenia. Świetny stosunek jakości do ceny. Z przyjemnością wybiorę się do tego hotelu ponownie. W hotelu 90% to Włosi.
- piękny ogród, - dobre położenie, - dobre jedzenie - wygodne, duże pokoje - bardzo czysto - miła obsługa, nieoczekująca na napiwki
W zasadzie dla mnie to nie wada, ale praktycznie brak osób mówiących po angielsku (o polskim nie wspomnę)
Polecam hotel. Bardzo czysty znakomite jedzenie. Jest to włoski hotel wiec cichy spokojny, ale są tez atrakcje i aktywnosci. swietne widoki z górnego basenu , jest mała rafa pod hotelem mozna sobie posnurkować. jest wiele basenow chyba z 7 wiec jesli ktos chce miec pelny spokoj to są takie an których prawie nikogo nie ma . Jest to duzy hotel wiec czasami trzeba pochdozic. ogolnie jak na warunki egipskie hotel jest bardzo godny polecenia. stosunek jakosci do ceny SUPER
Jedzenie , widoki
Chyba brak
Piękny hotel ,śliczny zadbany ogród , pyszne jedzenie , miły personel .
Pyszne jedzenie , przepiękna rafa koralowa , czystość,
Animacje raczej dla Włochów
Pokoje hotelowe czyste, codziennie zmieniana pościel oraz wymieniane ręczniki. Hotel zadbany, obsługa pomocna, miła, dyskretna.
Hotel przy plaży, dużo zieleni, czysto, smaczne jedzenie, przemiła obsługa.
Nawet nie to, że nie podobało, ale brakowało nam anglojęzycznych, choć trochę, animatorów. Wszystko było w języku włoskim. Braliśmy udział w animacjach lecz w większości nie rozumieliśmy ani słowa, jedynie intuicyjnie "wyczuwaliśmy" :-). Ale wybierając ten hotel czytaliśmy opinie i wiedzieliśmy, że "rządzą Włosi", tylko nie spodziewaliśmy się, że całkowicie :-)
Piękny czysty hotel. Dobre jedzenie. Minus to słaby angielski ze strony obsługi
Piękne widoki z hotelu Hotel zwraca szczególną uwage na czystość Pyszne i różnorodne jedzenie, goście to głównie Włosi więc pod nich również ustawiona kuchnia Piękna czysta plaża z rafą
Mało kto mówi po angielsku, przewodni język to włoski 3/5 basenów nie jest przeznaczonych dla dzieci - więc jak ktoś jedzie z maluchami, warto jednak znaleźć inny hotel Głośna muzyka która gra do 24:00 nad głównym basenem w centrum hotelu - w pierwszą noc mieliśmy pokój na przeciwko samej dyskoteki. Musieliśmy zmienić na resztę pobytu: potem już było ok
Hotel super! Godny polecenia, barszo duży kompleks, pięknie utrzymana zieleń, dbanie o komfort klienta
Rewelacyjne wyżywienie - ilość, jakość, sposób podania!!! Ilość basenów (7) z podziałem na wiek np.był basen dla osób 18+ oraz w innym miejscu 16+ a w innym jeszcze brodzik z bliskością placu zabaw. Czystość zarówno w pokojach jak i na całym obiekcie.
Dla nas brak
hotel położony w pięknym ogrodzie, pokoje duże i czyste, w łazience wanna, prysznic, osobno wc. na wyposażeniu pokoju zestaw do parzenia kawy i herbaty, lodówka. Na balkonie stare meble (to jedyny minus całego pokoju). restauracja duża, zawsze był przygotowany stolik, nigdy nie brakowało talerzy, sztućców, szklanek. Jedzenia dużo, przewaga makaronów, ale też codziennie świeże sushi, ryby, mięsa. Codziennie były lody z automatu bez ograniczenia, różne smaki, na prawdę dobre, dużo ciast, ciasteczek, deserów. Jedyny minus restauracji to bardzo głośni Włosi. Plaża duża, piaszczysto- kamienista, zawsze były wolne leżaki (to mój trzeci pobyt w Egipcie i tylko tu nie było walki o świcie o leżaki), rafa z pomostu średniej wielkości ,rybek różnych dużo, przed pomostem też można podziwiać podwodny świat. Polecam ten hotel
położenie, ogród, plaża, rafa, liczne małe baseny rozłożone po całym terenie, jedzenie, przestronne pokoje, czystość, wolne leżaki( wrzesień),dobra klimatyzacja w restauracji i pokoju
duży hałas w restauracji powodowany krzykliwymi Włochami, czasami nie słyszałam osoby siedzącej obok mnie bo Włosi są nie do przekrzyczenia.
Cudowny! Już planujemy tam powrót. Włoski hotel. Ponad 80% to Włosi. Wspaniały naród. Obsługa mówi po włosku. Czasami mieliśmy wrażenie , że jesteśmy gdzieś na południu Włoch a nie w Egipcie.
Cudownie zatopiony w przepięknej zieleni. Przepyszne jedzenie. Wszędzie czyściutko. Przemiła obsługa. Ładne i funkcjonalne pokoje. Animatorzy na medal. Czego więcej trzeba!!
Dla osób z niepełnosprawnością chodzenia może być problem z poruszaniem sie po terenie hotelu, gdyż położony jest na górzystym terenie i jest też sporo schodów.
Jesteśmy zachwyceni! Trafiliśmy piękny dwupoziomowy pokój z widokiem na morze i przepiękną zieleń. Wanna i prysznic. Osobna toaleta z bidetem. Jest to hotel włoski prowadzony przez BRAVO. Momentami zapominaliśmy, że jesteśmy w Egipcie. Cudowna atmosfera południowych Włoch. Ich muzyka, kuchnia I temperament. 90% gości to Włosi, potem garstka Rosjan i Polaków. Nic dziwnego,z że wszystko jest robione pod nich. Wspaniali animatorzy, głównie Włosi zatrudnieni przez BRAVO. Personel też głównie posługuje się włoskim. Nawet kelnerzy. Nie jest to jednak problem, jak wielu opisuje to w opiniach. Trzeba natomiast dopytywać się o program imprez danego dnia, bo komunikaty są głosowe i tylko czasami podawane również po angielsku i rosyjsku. Cudowny teren zatopiony w rajskiej roślinności. Położony jakby na kilku poziomach. Dużo basenów. My znaleźliśmy taki, gdzie czasami byliśmy sami z ratownikiem i barmanem. Przepyszne jedzenie. Włosi, więc orgia makaronowa, ale i wiele innych wspaniałych potraw. Wszędzie czysto. W toaletach nigdy nie brakowało niczego. Pachnąco i czysto. Plaża niezbyt duża, ale ładnie zagospodarowana. Nie było problemu z łóżkami. Obsługa przemiła i przeuprzejma . Donosili drinki nie wymuszając napiwków. Animatorzy zawsze witali gości przybywających na posiłki. Trafiła nam się wspaniała ekipa. Szkoda, że bariera językowa nie pozwoliła nam brać udziału w zabawach i konkursach. Jedyna uwaga eliminującą niektórych gości, to usytuowanie na górzystym terenie. Starsi albo mający problemy z chodzeniem może mieć problem z poruszaniem się po terenie. Na podejściach są ławeczki, które pozwalają odpocząć i można zamówić melex. Poza hotelem są sklepiki. Na terenie hotelu są ceny hotelowe. Są też butiki. Wspaniały pobyt. Musimy tu wrócić!
Cudowna zieleń, niesamowita czystość, przemiła obsługa, ładne pokoje, przepyszna kuchnia, widoki na morze z różnych poziomów hotelu
Bariera językowa. Czasem trudno było znaleźć kogoś z angielskim, czy rosyjskim. Dla ludzi z niepełnosprawnościami ruchowymi trudność w poruszaniu się po pagórkowatym terenie, choć widzieliśmy kilka osób na wózkach inwalidzkich.
Hotel duży bardzo czysto jedzenie nawet dla najbardziej wymagających przewaga Włochów .Rafa przepiękna zdarzają się mocne odpływy ale można skutkować polecam dla nurkujących i skutkujących Nasser. mówi po Polsku i załatwi wycieczki kontakt Nasser Ahmet na Facebooku
Duży czysto pięknie położony dużo zieleni baseny na każdym poziomie obsługa przemiła pomocna pokoje sprzątane codziennie blisko lotniska sklepiki niedaleko hotelu
Witam .Właśnie wróciliśmy z wakacji. Hotel rewelacja . Mieliśmy nowe pokoje wiadomo wykończenie nie jest perfekcyjne ale to nie Polska . Ogólnie pokoje czyste i zadbane sprzątane codziennie . Teren hotelu piekny , alejki, infrastruktura na duzy plus . Jedzenie mega wybór każdy znajdzie coś dla siebie , woda mineralna dostępna na każdym kroku . Animacje i atrakcje tylko po włosku. Dominacja Włochów ale nam to wogole nie przeszkadzało. Polecam wziąść dużo drobniaków na napiwki aby być traktowanym tak samo . Okolica mega spokojna dużo sklepów wśród hoteli i też tam polecam robić zakupy idzie wytargować super ceny nie dajcie się naciąć na drogie wycieczki z biór podróży i zakupów w sklepach które oni polecają gdyż ceny tam mają z kosmosu . Generalnie hotel mega jeden z piękniejszych w okolicy my jesteśmy mega zadowoleni aczkolwiek polecam wziąść dużo leków na wzdęcia żołądek itp . Nie mówię o zemscie faraona ale tam jest inna flora bakteryjna warto się w to zaopatrzyć. Pozdrowionka i polecam z czystym sumieniem :)
Lokalizacja , zieleń, wszystko na miejscu
Nie mam żadnych
Hotel rewelacja, smaczne jedzenie, przepiękne ogrody, czyste baseny, czyste pokoje, czysta plaża. Rafa przy hotelu rewelacyjna. Obsługa miła i uśmiechnięta,
całokształt hotelu
wad brak do niczego nie można się uczepić
Jesteśmy zachwyceni tym hotelem. Bardzo dobra lokalizacja, blisko lotnisko i centrum miasta Sharm el Sheikh. Plaża blisko, woda cieplutka, molo ze stacją podziwiania rafy i snurkowania. Przepiękne widoki a ogród śliczny, o który obsługa dba codziennie. Jak naliczyłam jest 5 basenów. Bar przy centrum hotelu przy restauracji i również bar przy plaży. Jedzenie najsmaczniejsze na świecie, nie do przejedzenia. Obsługa hotelu profesjonalna, uśmiechnięci i zadowoleni. Zgłosiliśmy po pierwszej nocy problem z klimatyzacją i już tego samego dnia awaria została wyeliminowana. W restauracji idąc na każdy posiłek witała nas obsługa i życzyła smacznego, było to bardzo miłe i wyjątkowe. Restauracja zachwyca niespodzianką, np.pewnego dnia wszystkie stoły i krzesła były udekorowane na biało i zawieszone specjalne, piękne lampki. W restauracji codziennie urozmaicone dania. Przed restauracją dodatkowe pyszności: stoisko pieczenia pizzy, stoisko-pasta i shusi, stoisko grillowe i stoisko, gdzie pieczone były takie egipskie placki z mąki. W większości gośćmi hotelu są włosi, dlatego obsługa bardzo dobrze mówi po włosku i również pod nich puszczana jest muzyka i spektakle. Hotel przygotowuje wiele niespodzianek, tj.dzień Egiptu (dania podawane wówczas w specjalnym wydaniu, specjalne stroje kelnerów, przed restauracją pokaz tańców ludowych). W hotelu animacjami i atrakcjami zajmuje się grupa Brawo. Atrakcji bardzo dużo, już od godzin rannych: zumba, fitness w wodzie, ćwiczenia w ogrodzie, pianka z armatki wpuszczana do wody oraz dmuchane balony, do basenu podawane egzotyczne napoje b/a, szaszłyki owocowe, pokazy taneczne na plaży, spektakle w amfiteatrze na terenie hotelu, koncert muzyki i tańca egipskiego, pokaz artystyczny ognia...można by wiele wymieniać. Pokoje bardzo zadbane i czyste. Plusem i jednocześnie minusem jest to, że odpoczywając przy basenie bardzo często pojawiają się panowie, którzy proponują wycieczki fakultatywne oraz zabiegi salonu piękności (to ważne, że jak już raz podejdą do ciebie to później już nie proponują). Polecam wykupienie wycieczek fakultatywnych na miejscu od rezydenta lub Panów proponujących, gdyż są prawie o połowę tańsze niż te wykupione w Polsce nawet od miejscowego egipskiego organizatora. Proszę pamiętać, żeby lepiej zabrać dolary niż euro. I należy pamiętać o napiwku (bakszyszu), który wśród obsługi jest bardzo mile widziany. Dobrze jest przygotować 1,2,5 dolarówki. Był to nasz pierwszy wyjazd zagraniczny (tu nadmienię organizowany przez Coral Travel). Wybraliśmy ten hotel ze względu na pozytywne opinie i naprawdę jesteśmy zachwyceni. Mieliśmy wiele obaw jak to będzie i czy bezpiecznie, ale było rewelacyjnie a organizacja całości na najwyższym poziomie. Z pewnością tam jeszcze wrócimy.
Blisko plaża, rewelacyjne jedzonko.
Zbyt wiele atrakcji i muzyki pod Włochów, którzy jak do miewam czują się tam bardzo dobrze.
Super hotel polecam serdecznie. Czysto, pokoje duże przestronne często sprzątane. Jedzenie pyszne rozmaite duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystko zoorganizowane na medal od dnia przylotu aż do wyjazdu.
Duże pokoje czysto. Jedzenie pyszne.
Pokoje przestronne, wygodne, czyste. Miły, kompetenty personel.
Bardzo dobre jedzenie, szczególnie kolacje. Piekne, zadbane ogrody.
Nie mam negatywnych spostrzeżeń.