Atrakcyjna lokalizacja: w historycznym centrum miasta Ponta Delgada z restauracjami i barami, ok. 8 km od lotniska.
Oryginalna atrakcja dla amatorów strefy rekreacyjnej: basen na dachu hotelu.
Ok. 1000 m do publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Zielone wyspy wulkaniczne z malowniczymi jeziorami kraterowymi
Pokój duży przestronny, codziennie sprzątany i wymiana ręczników, również uzupełniane kosmetyki. Nie ma w pokojach ogrzewania, ale są koce jakby było zimno.
Położenie w centrum, mimo to cicho, wszędzie blisko, sklepy spożywcze, z pamiątkami, restauracje, port, wypożyczalnia samochodów na przeciwko, polecam. Widok z okna na ukwiecony, zielony plac.
Monotonne śniadania, mało warzyw i owoców, dla mnie 4 gwiazdki za położenie, a standard oceniam na 3.
Wspaniały hotel! Idealna miejscówka w centrum miasta, DOSKONAŁA kuchnia serwująca bardzo smaczne potrawy z azorskich produktów. Wyrazy uznania dla Szefa tamtejszej kuchni. Personel hotelu począwszy od recepcji, obsługę kelnerską, po serwis sprzątający, bardzo przyjazny i pomocny, dosłownie w każdej sprawie. Dzięki temu nasze wakacje były wspaniałe i na długo będą przez nas zapamiętane. Chętnie tam jeszcze wrócimy!
Położenie, blisko do promenady, największych atrakcji i ewentualnej komunikacji publicznej. Miejsce z którego lokalni operatorzy wycieczek odbierają spod drzwi hotelu (korzystaliśmy z On Travel Azores). Bardzo kameralny hotel, w którym można doskonale wypocząć bez tłumów turystów ii serwisie dla gości zdecydowanie wykraczającym poza standardowe usługi hotelowe świadczone przez inne wielogabarytowe hotele.
Z racji położenia hotelu w centrum, należy się liczyć, że wybrane tańsze pokoje będą usytuowane blisko ruchliwej ulicy i być może dla niektórych będzie to dużą niedogodnością.