Tylko 250 m do piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Dla dzieci: animacje, miniklub, zajęcia sportowe.
SPA & Wellness: centrum spa, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.
3 zadbane baseny, pięknie wkomponowane w hotelowy teren i nubijską architekturę.
Dużo problemów związanych z wejściem do pokoju bo klucze elektroniczne nie działały sprzątanie byle jakie raz zastałam sprzątającego który otworzył moją szafę gdzie był sejf i akurat Weszłam do pokoju. Przy sejfie położył swój telefon i słuchał muzyki nie zgłaszałam tego faktu z recepcji Bo nic nie zginęło z sejfu ale sam fakt że szafa była otwarta był niepokalający.
Blisko morza
Nie bylo 2 śniadania. Ciagly problem z piwem. Sprzątanie byle jakie. Codziennie zglaszałam problem z wejściem do pokoju bo klucze elektromagnetyczne nie dzialaly. Słabe jedzenie nie uzupełniane kiedy zabrakło.
Sam hotel w miarę w porządku dużo zieleni blisko plaży lekko podniszczone już wszystko tylko był to nasz pierwszy pobyt w Egipcie i nie mam porownania
Położenie miła obsługa ładna plaża
Bardzo słabe jedzenie codziennie prawie to samo
Hotel kameralny, każdy pokój z zacienionym tarasem lub balkonem (co dla mnie było ważne). Duże i ładne baseny bez tłumu turystów, a tuż obok spora plaża dla amatorów raf koralowych. Polecam zabrać buty, bo plaża i dno mają sporo kamieni. Maskę i płatwy też warto mieć własne.
Maksymalnie 3*, hotel zaniedbany i zapuszczony i brudny. Nie poleca z Sun&Fun. Totalna ignoracja klientów .
Blisko plaży
Zaniedbany i zapuszczony.
Hotel w którym czuliśmy się bardzo swojsko dzięki przemiłej obsłudze. To właśnie im zawdzięczamy miły i przyjazny odpoczynek. Dostaliśmy świetny pokój z pięknym widokiem na morze i basen. Hotel na piętrze z prześwietnym sufitem (kształt kopuły) oraz cudnym tarasem. Każdego dnia byliśmy częstowani wieloma uśmiechami pracowników z obsługi. Z poniższych opinii może wynikać, że to dzięki napiwkom, ale byliśmy przecież w wielu innych krajach i nie raz dawaliśmy napiwki, nawet w Polsce i nigdy nikt nas nie obdarzał za to taką radością. Więc warto moi drodzy, wspomóc tych ciężko pracujących, nierzadko w upale, ubranych "po uszy" ludzi, nagrodzić napiwkiem. Z reguły był to 1 dolar lub 1 euro, co dla nas, europejczyków, nie jest jakimś wielkim wydatkiem, a dla tych ludzi miłym podziękowaniem. Przecież nie płacimy za te wyjazdy jakichś zawrotnych prowadzących do bankructwa kwot. Dzięki sympatii ludzi pracujących w hotelu czuliśmy się bardzo luźno, nikt nas nie upominał za nic, nikt nie pokazywał zegarka, ze musimy wyjść z basenu o określonej porze. Każdy był zawsze miły i uprzejmy. Na słowo "nie" każdy reagował z uprzejmością, bez agresji. Po usłyszeniu słowa po Polsku również usiłują z uśmiechem coś powiedzieć w naszym języku, co również jest miłe i śmieszne. Żadnych karaluchów pluskw itp. nie widziałam. Komary i owszem. Klimatyzacja w pokoju chłodziła aż za bardzo, gdyż któregoś razu jak wróciliśmy to drzwi na balkon prawie oszronione były. To że łazienka nie była delux, nie wiadomo jak nowoczesna wcale nie przeszkadza, przecież jesteśmy prawie na pustyni. Baseny czyste z czystą wodą. Największym plusem hotelu jest plaża. Przecudowna z rafą koralową i wspaniałą fauną . Jest bezpieczna ponieważ jest to zatoka, od morza chroniona przez "falochron" więc czuliśmy się bezpiecznie. Żółwie, ławice kolorowych rybek, płaszczki etc. na wyciągniecie ręki zwłaszcza podczas odpływu, czyli do około 13:00-14:00. Leżaczki i parasole za darmo. Ręczniki taka samo, na kartę, wymieniasz kiedy i ile razy chcesz. Zawsze z życzliwością. Jedzenie wspaniałe, cukinia w każdej postaci, dużo sałatek, ciasteczek, dużo ryb. Jedynie śniadania średnie, ale egipskie sery wynagradzały. Jeśli chodzi o opiekę rezydenta, to nigdzie indziej nie czuliśmy się tak zaopiekowani jak przez Coral Travel właśnie w Egipcie. Od samego początku do samego końca. Rezydent mówi płynnie po Polsku. Pierwszy raz byliśmy na wyjeździe gdzie byliśmy pełne wykupione doby, nikt nam nie "ukradł" dnia spędzonego w hotelu kosztem podróży czy lotu, a przecież niejednokrotnie tak było. Wieczorem przed wyjazdem poinformowano nas, żebyśmy wystawili jedynie walizki przed drzwi i pól godziny później zjawili się w holu. W nocy w dniu wyjazdu, Pan z recepcji zadzwonił żeby nas obudzić, po czym podczas wymeldowania dostaliśmy pakiety śniadaniowe na drogę. Dla nas niespotykane, gdyż w innych hotelach nikt nas tak nie ugościł. A byliśmy w wielu.
Przesympatyczna obsługa, plaża, jedzenie, ogólnie miejsce.
Hotel ok chodź przeszedł już swoje lata świetlności, ale czysto codziennie sprzątane,Jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie, kelnerzy z baru nocnego chętniej obsługują z napiwkiem :) Panowie z recepcji bardzo pomocni i mili. Plaża czysta duża bez problemu znajdzie się leżak z parasolem, rafa z rybkami ładna ale polecam pójść na prawo od hotelu wejście przy budce gdzie siedzą tam chyba ratownicy ale tam jest przepiękna rafa różnorodność rybek płaszczki skrzydlice szkaradnice itp.Odpoczynek na maksa. aha nie polecam wycieczek od opiekunów znalazłem biuro na internecie (jeszcze w pl) które polka prowadzi i wycieczki o połowe tańsze,(...), internet (karte) lepiej kupić w sklepiku przy hotelu śmiga i można udostępnić na inne tel.
RAFA,RAFA, RAFA po to tam poleciałem
Nie jestem wymagający więc dla mnie ok, wiadomo że jest dużo krytyków którzy w domu tak nie mają ale swoje muszą napisać.
Hotel swoje najlepsze czasy ma już dawno za sobą, przydałby się gruntowny remont. Położony względnie niedaleko od lotniska, z ładną plażą a nade wszystko wspaniałą rafą koralową w morzu. Niestety resort jest zaniedbany a zgłaszane na bieżąco usterki albo są naprawiane pobieżnie albo wcale.
Piękna plaża. Rafa koralowa - super baza na snorkeling, nie trzeba wychodzić z hotelu. Ładne, zadbane i czyste baseny. Duża ilość leżaków i ręczników za równo na plaży jak i przy basenie. Wspaniała pogoda.
Monotonne jedzenie, dania powtarzają się nawet w czasie tygodniowego pobytu. Brak dań wege czy vegan. Oczywiście, można jeść gotowane warzywa z ryżem czy frytkami, ale przecież to nie o to chodzi. Niedokładny housekeeping - zapominają o ręcznikach albo dają poplamione, pobieżne sprzątanie. Cieknąca klima w pokoju i mimo dwóch interwencji w recepcji nienaprawiona. Pusty barek, mimo info że będzie napełniany raz w tygodniu. Zniszczone meble w pokojach.
Pokój mi się nie podobał, bo było bardzo brudno. Brudna, niezmieniona pościel, wszędzie na ścianach ślady zabitych owadów. Zardzewiały, przeciekający prysznic. Bardzo brudno na stolikach.
Fajne było, to że czasem mieliśmy basen tylko dla siebie.
Monotonne, takie samo jedzenie codziennie. Przekąski codziennie tłuste frytki, ta sama podła, najgorszej jakoś parówa i psełdo pizza, z psełdo serem. Faworyzowanie jednych gości ( głównie z Czech) i dyskryminowanie innych. Inne drinki, inaczej podane itd. Brudno, brak podstawowych rzeczy jak serwetki. Jedna przezroczysta serwetka na osobę na stoliku w jadłodajni, bo resteuracją tego nie nazwę. A'LA kart, żenada.
Pobyt okey, wiadomo baterie zniszczone w łazience. Na to wszystko można przymrużyć oko, ale klima bardzo słaba jak na tak ciepły kraj. Komary wieczorem, podlewanie ogrodu nie wiadomo czym w ciągu dnia, smród niesamowity. Całe otoczenie leżaki, śmietniki, ścieżki, baseny są w takim dalekim od nowości stanie.
Piękne rafy przy płazy. Samo wejście bardzo łagodne, na tyle łagodne że żeby przejść do głębokości musisz iść bardzo długo- pomostu nie ma. Pokój mieliśmy dość przestronny z ładnym widokiem. Personel bardzo się starał. Ja z kolei bardzo sie starałam nie skupiać sie na wadach, ale do tej pory nie mogę odejść od tego jedzenia( problemy żołądkowe jeszcze że mną). Do Egiptu raczej nie wrócę, a do tego hotelu tym bardziej.
Brak odświeżenia pokoi i niektórych elementów ozdobnych, brak ogólnej czystości. Wiem że ten kraj taki już jest, ale ja czułam cały czas taki brud i syf, kucharze rękoma przerzucali świeżo doniesione owoce do tych pojemników, generalnie ubranie kucharzy jak patrzyłam to się odechciewa jeść, w stołówce trzeba uważnie patrzeć na talerze bo 80% niedomyte. Sprzedawcy zaczepiali nawet jak mieliśmy czerwona flagę, a argument „ nie chce tego” nie działał w ogóle.
Hotel?!?wstyd!!!!ta ruina, nawet nie zasługuje na miano schroniska dla psów....jestem facetem i serio w wielu warunkach jestem w stanie wytrzymać ale nie za takie pieniądze, nerwy i stracony urlop!!!najgorsze wakacje w życiu....dla osób które planują wybrać ten pseudo-hotel muszą się liczyć z : Narażeniem zdrowia własnego dziecka lub siebie przez p......a z resztą kichać ten opis mam nadzieję, że zdjęcia z mojego pobytu dadzą Wam do myślenia. 😁
Łoooooo ho ho ho
Dzień dobry, Wykupiłam u Państwa wczasy 10 - cio dniowe(...) w Marsa Alam i miał to być prawdziwy wypoczynek jak w innych hotelach w Egipcie. Jednak była to wielka Porażka. Nazwa hotelu to Hotelux Oriental Coast czterogwiazdkowy .Jak dla mnie to nie zasługuje nawet na dwie gwiazdki. Obsługa przy barach bardzo arogancka, niemiła, faworyzowała Egipcjan i Czechów.Jeden ze starszych kelnerów przedrzeźniał nas , za to że zabrał ze stolików filiżankę i talerz . do tego był cuchnący i bardzo przepocony . inni kelnerzy też pracowali , ale jakoś się dało żę byli czyści .Zamiast wypoczywać musiałam się cały czas denerwować.Zacznę może od toalet,które były codziennie śmierdzące, brak papieru toaletowego,ciągle trzeba było się prosić.Pokoje brudne w ogóle nie sprzątane. Kolejna niemiła sytuacja , SZKODA że biuro podróży w opisie nie napisało dużymi literami UWAGA ! Niby ogród załóżmy jak można nazwać to ogrodem , który był codziennie podlewany śmierdzącą wodą przypominający zapach szamba , zwykle odbywało się to podczas posiłków i nie tylko . Odechciewało się wszystkiego bo jak można coś skonsumować przy takim smrodzie !!!!! Następnie zapisaliśmy się z biura (...)na wycieczkę "wycieczka statkiem+nurkowanie" , czekaliśmy przy hotelu około 2 godzin , jechały 2 pary i zaczęliśmy interweniować u rezydenta , który po dłuższej chwili odpisał , następnie zlokalizował nam taksówkę która zawiozła nas do portu , ale opóźnienie było już 2 godziny . Wycieczka musiał trwać krócej nie z naszej winy wszystko odbywało się bardzo szybko, żeby z powrotem wrócić do portu. Czyli czas opłaconej wycieczki skrócił się a zapłaciliśmy normalnie 160 dolarów .. Nigdy NIE POLECĘ takiego hotelu , gdzie jest bardzo niemiła atmosfera, nieporządek i smród! Dołączę zdjęcia jak wyglądał pokój na ogród i to jest hotel 4 gwiazdkowy . Jednak ludzie boją się pisać prawdy o hotelach nie wiem dlaczego bo byłam kilka razy w Egipicie i było extra
Blisko do morza
Wymienione w opini
Polecam ten hotel obsługa w porządku pokoje ładne troszkę łazienki zniszczone,jedzenie bardzo dobre i dużo .
Na lotnisku wizę kupujcie w banku za 25$ od osoby, a w punkcie biura podróży za 28$ - odległość 10 metrów na wprost od drzwi hali przylotów. Dojazd do hotelu do 1,5 godziny w zależności od ilości osób korzystających z innych hoteli. Sam hotel położony na pustyni, na dość dużym terenie. Od barmana wiemy, że w latach 2020-2021 był nieczynny z uwagi na pandemie, co niestety odbiło się na jego infrastrukturze. Oferta dotycząca dyskoteki nieaktualna - nieczynna. Hotel pomimo szczytu sezonu zapełniony w max. 50%. W 3 basenach po 10-20 osób. Plusem były puste leżaki niezależnie od pory dnia, wolne stoliki w restauracji. Pokój czysty, codziennie sprzątany. Siłownia dobrze wyposażona niestety cześć sprzętu zniszczona i wyłączona z użytkowania. Ścieżki brudne, zniczszone, zaklejone owocami daktyli, porozbijane oświetlenie i pozostawione skorupy kloszy lamp. Posadzka przy basenach poruszona więc bez klapek można sobie poranić stopy. Żadna z wodnych dysz i fontann w basenach, w holu i przed hotelem nie działa. Baseny czyszczone podczas użytkowania przez wypoczywajacych z czym spotkaliśmy się pierwszy raz. Żadnego czyszczenia dna basenów, żadnego odkomarzania hotelu. Jedzenie dobre, jedyna uwaga to brak lodów. Hotel czynny do godz. 23, potem cisza. Bar w lobby obskurny z ciągłym brakiem alkoholu po godz. 21 - zostawała tylko wódka i uzo. Napoje ciepłe, brak lodu. Drinki wydawane w kartonowych kubeczkach do kawy. Barmani w lobby nastawieni wyłącznie na napiwki i pomimo ich otrzymania brak zainteresowania klientem. Hotel dni świetności ma już za sobą, a zaczaczony opis hotelu, jego udogodnień (np. nieczynna dyskoteka, piętrowa restauracja przy plaży i amfiteatr) i tym samym załączone zdjęcia do oferty są nieaktualne, co wprowadza w błąd klientów biura podróży pomimo niby uaktualnienia oferty w 2023 roku - skandal. Jakość sprzętu audio używana przez animatorów beznadziejna. Animacje słabe. Kije do mini golfa zniszczone. Stan hotelu nieco poprawiają piękne rafy, fauna i flora. Wszechobecna cisza pozwala wypocząć. W morzu zgubiliśmy kartę do pokoju - dorobienie nowej bezpłatne.
Rafa, jedzenie, obsługa pokojowa, na basenach i w recepcji
Zaniedbana zieleń na terenie hotelu, podlewana w ciągu dnia śmierdząca wodą. Brudne, pokruszone ścieżki i posadzki przy basenach, niedziałający sejf pomimo zgłaszania i to nie tylko w naszym pokoju. W prysznicu przy plaży gniazdo pszczół. Oferta nieaktualna, zdjęcia sprzed pandemii
Hotel odpowiedni do ceny na plus duży teren ładna infrastruktura Mauretańska choć lata świetności ma za sobą ... Czysto pokoje duże. Przestrzeń zadowalająca okolica morze baseny cudne miejsce dla osób które chcą odpocząć jeśli chodzi o jedzenie 5* pyszne i zróżnicowane ja osobiście polecam dla osób które nie mają wygórowanych oczekiwań i wrócę do Marsa Alam na 100%
Przestrzeń zadowalająca okolica morze baseny cudne jedzenie. Super
Nie widzę
Pobyt w Hotelux Oriental Coast oceniamy super, byliśmy w konfiguracji 2+1. Kolejny raz zauważamy, że Egipcjanie są bardzo przyjaźni a szczególnie dla rodzin z dziećmi. Naszym zdaniem warto odwiedzić ten hotel i możemy go polecić. Naturalna plaża a w morzu udało się nam zobaczyć płaszczkę oraz dużo różnorodnych ryb. Standard-tak dla jasności byliśmy w Egipcie- także egipski. Dla kogoś szukającego wyższego polecamy Malediwy. Szybki lot i wszystko w zasięgu ręki. Jedzenie do koloru do wyboru a czego ponad to, jeśli ktoś sobie zażyczy obok jest mały market i tez można się dodatkowo zaopatrzyć. Obsługa hotelu bardzo pomocna - od serwisu sprzątającego, kuchennego, recepcyjnego aż po samego General Managera.
-Obsługa -jedzenie -czystość
ptaki przy Pergola Bar, które przysiadają się do gości a nawet kradną jedzenie.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Chociaż można byłoby znaleźć mankamenty i minusy. Ale jak wiadomo do Egiptu lata sie raczej po piękną pogodę i widoki. Teren hotelu bardzo rozległy , zielony.Plaża bardzo przyjemna. Pokoje czyste. Z opowieści wiemy ,ze Ci co żałują zostawić w paszporcie 10,20 $ dostają gorsze pokoje. Obsługa bardzo sympatyczna, pomocna. ( Też warto wynagrodzić drobnymi napiwkami) Można byłoby się przyczepić , że czasem brakuje białego wina w barze i ponarzekać na kiepską jakość whisky. Ale można sobie ze wszystkim poradzić.
Przestronny, przyjazny, zielony.
Hotel super. Jest wszystko co potrzeba. Piwo leją z butelek. Polecam
Żadnych wad
Wszystko super
Mój pobyt 08-22-04-2023 oceniam na bardzo dobry. Wybrałem ten hotel po raz 17 i jak zwykle się nie zawiodłem. Na szczególną pochwałę zasługują barmani przy plaży /Shetos(Weel), Rady i Mido, którzy również obsługiwali w restauracji a la carte, zawsze dbali o to abym był zadowolony i uśmiechnięty. Pokój codziennie sprzątany, wymiana ręczników codzienna. Restauracja główna bez zarzutów, plaża czysta. Jeśli chodzi o animatorów to jedynie Ahmed jest profesjonalistą. Dziękuje również za miłą obsługę Mohamed /bar loobby/,Saad /restauracja główna i Omar /serwis plażowy/ oraz pozostałej reszcie personelu. Pozdrawiam Henry z żoną.
Plaża, rafa, baseny, restauracja a la carte
lekkie niedociągnięcia z dostawami do hotelu spowodowane sytuacją gospodarczą kraju i trwającym Ramadanem podczas mojego pobytu, /nie zależne od hotelu/.
Jedzenie w porządku,ale obsługa pokoju pozostawia wiele do życzenia:brak czajnika w pokoju,musieliśmy prosić się o szampon czy żel do mycia,basen główny podgrzewany.ogolnie nie wrocilabym tutaj.
Basen podgrzewany
Obsługa pokoi
Jest to hotel o standardzie 3 gwiazdki. Jedzenie jest fatalne, brakuje talerzy, łyżek, jak są łyżki nie ma misek na zupę. Jedzenie nie jest donoszone, jeśli przyjdziesz na obiad nie o 12 a o 13 zapomnij o jedzeniu same odpadki. Brakuje herbat, kawa to jakieś siki nie do wypicia. Posiłki jednostajne codziennie to samo, suchy kurczak, ryba to rarytas. Wystrój od wielu lat nie odnawiany. Wszędzie jest brudno szyby, podłogi łazienki. W niemal każdym pokoju cieknie toaleta. Jednym słowem dramat.
Piękna plaża