Swiss Inn Dream Resort

To był mój czwarty pobyt w Egipcie!Nie należę do ludzi, którzy mają wygórowane wymagania względem hotelu, ale jeżeli płace za hotel 5* to moje oczekiwania są wyższe niż w przypadku hotelu 3*. Ten hotel zasługuje najwyżej na 3*.W hotelu brakuje wody, która moim zdaniem jest podstawą. Niestety dostaną ją Państwo tylko i wyłącznie w dniu przyjazdu. Brak animacji i rozrywki w ciągu dnia dla dzieci.All działa do 22.00.Na plaży brak baru oraz prysznica,a przepraszam zaczynali budować jeden.Pokoje o dwustopniowym standardzie nie podawanym w naszych biurach podróży,tzn.pokój STANDARD z widokiem na góry i cały bałagan poza hotelem oraz pokój SUPERIOR z widokiem na basen lub morze.Drugą sprawą jest opcja allinclusive oraz ultra allinclusive.

Wlasnie wrociłam z hotelu swiss in i naprawde strzezcie sie tego hotelu, budowa trwa nadal i jezeli zakwateruja was w prawej czesci hotelu musicie sie liczyc z pobodkami o 7 rano, bardzo brudny basen, pełno glonów! Obluga hotelu tragiczna w opcji AI jak do obiadu czy kolacji sami sobie picia nie przyniesiecie to bedziecie na nie czekac godzinami! Plaza tragiczna same kamienie i brud, zadnej rafy koralowej! uwaga na ryby skorpiony ktore wpuszczaja jad jest ich pelno przy brzegu!

Nie jedzcie do niego bo bedziecie nie zadowoleni, wizualnie intercontinental czy hyatt 100 razy lepiej wygladał i sie prezentowal jak reszte podroznych odbieralismy z tych hoteliniz swiss! Jedzienie codziennie to samo! Uwaga butelka 1l pepsi po godzinie 22 kosztuje 11 dolarów to nie zarty! Nie jedzcie tam bo bedxziecie zle to wspominali!!!

ogolne wrazenie bardzo pozytywne, chociaz kupowalam tzw ruletke. cena rewelacyjna, standard hotelu swietny (pokoje piekne, obsluga profesjonalna, co prawda animacje jakies takie spokojne, jak i cala Taba - oaza ciszy i spokoju.) wyzywienie swieze, smaczne, ale niezbyt duzy wybor (co prawda bylam 6 dni, wiec nie narzekam, a moze dlatego,ze turystow nie bylo zbyt wielu?). plaza zjawiskowa, czysta, basen takze. najwieksza atrakcja oczywiscie Jordania, Izrael! (nastepnym razem)

Nie ma rafy namiastka przy brzegu rozczarowuje, choć pokaleczyła kolana bo płytko.Brak pomostu. Plusem jest piaszczyste dno- po przejsciu 3m kamienistym dnem . Dla snorkelingu nie nadaje się. Doskonały dla słabo i nie pływających, popluszczą się w morzu. Idealny jako baza wypadowa do Petry i Jerozolimy. Jedzenie smaczne,dużo, ale bez szaleństw, choć zdarzały się przysmaki: falafel do śniadania i małe ptaszki do kolacji. Leżaków na plaży nigdy nie brakowało. Są komary, pogryzły nas strasznie, Hotel raczej skromny,architektura i styl pokoi współczesne, kto oczekuje luksusów w stylu 1001 nocy , falban złotych frędzli itp rozczaruje się. Przepiękne góry w tle.Idealne miejsce na spokojny wypoczynek.

Nazwa  Swiss Inn Dream Resort
Miejsce  Egipt / Taba
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty

Plaża piaszczysto-kamienista bezpośrednio przy hotelu

Wyświetlono 80 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.8
Ania i Noela

Wiktoria

2.4
Wiktoria

Gabi

Maria

jawspaw

Jedzenie bardzo słabe i nieurozmaicone jak na hotel z tyloma gwiazdkami.Przez cały tydzień będziesz jadł to samo.W recepcji dogadasz sie tylko po angielsku bo nie znają innego języka.Jedyne plusy to w miarę ładna plaża i względny spokój.Bardzo duzo wrzaskliwych Rosjan

Adam Hryc

Chicialby jescze dodac ze byle w tym hotelu z firma Sky Club,mieli w ofercie wycieczki fakult.ktore byly drogie.miejscowe firmy lub np.Alfastar,taniej i lepiej.Wylot z Polski przelozyli na 2 godz.wczesniej a wylot obcieli o 12h.Takie male oszustwo.dodatkowo rezydent nie zorientowal sie ze samolot do polski polecial gdzie indziej i ma 3h opożnienie.Kwitlismy w nocy na lotnisku:(

Róża

Naprawdę świetny hotel. Może nie jakoś super tani, ale narawde warto. Jestem amatorką zieleni, i pieknych cieplych widoków, tutaj niestety tego nie dostałam. Pojechałam natomiast z zamiarem wypoczynku, i opływania w dobrach jedzeniowych i pitnych, najlepiej pod parasolem na plaży, i się udało. Nie oszukujmy się hotele w Egipcie do tego 5* - bomba. All inclusive genialna sprawa, szeroki wybór dosłownie wszystkiego.

michal206

Po pierwsze oferta sprzedawana jest jako 5* a hotel nie ma ich jeszcze wcale. Niedawno otwarty i dopiero się \"uczą\". All do 22, kolejki, brudne szkło. Pokoje ładne i duże choć można spotkać robale. Rafa przy plaży hotelowej martwa (do pięknej rafy 1,5 km spacerkiem, naprawdę warto). Na plaży brak baru, toalety i prysznicy. Leżaki zawsze jakieś zawsze wolne. Może za jakiś czas będzie tam lepiej.

Andrzej

wybor Egiptu w zimie pod wzgledem ceny, lokalizacji hotelu - chodzilo nam, aby nie musiec juz nic w Egipcie zwiedzac, a miec przyzwoite warunki, oraz aby zar nie lal sie z nieba. wszystko jak najbardziej sie spelnilo. partnerka opalona, zrelaksowana, ja takze. o tym, ze Taba to pustkowie wiedza wszyscy. czysto, obsluga sie stara, aby gosc byl zadowolony. animacje troche spokojne, all inclusive spoko, brak zatruc. barmani wymyslaja dobre drinki (na bazie ichniejszych alkoholi, ale ok).

Fascynujące krajobrazy, przepięknie położony hotel (góry, morze). Polecam dla osób szukających relaksu w egzotycznym otoczeniu. Najbliższa miejscowość położona około 6 km (TABA HEIGHST- równie spokojna). Pokoje ładne , sprzątane codziennie. Jeżeli chodzi o wyżywienie to każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa generalnie miła za wyjątkiem kelnerów w barze na pierwszym piętrze znajdującym się niedaleko recepcji. Dla mnie żenujące było to, że w opcji all dosłownie \"wydzielano nam\" napój \"7up\" . Dla przykładu Rosjanie bez problemu zamawiali po 8 drinków i je otrzymywali, nam podawano tylko 1 napój. Opcja all do 22 a o 21 55 kelner odmawiał przyjęcia zamówienia.

Marek

Hotel dobry, pokoje OK, sympatyczna obsługa-szczególnie dla osób pragnących wyciszenia. Dobry na pobyt z dziećmi - plaża piaszczysta jak w Dębkach, czy Karwii. Jedzenie średnie - polepszyło się po przyjeździe gości z Włoch..UWAGA: nie ma tu rafy koralowej, choć biura podróży potwierdzają, że jest.. Jakaś rafa jest w odległości ok. 30 minut brodzenia w żwirze - może być atrakcją, jeśli się rafy jeszcze nie widziało..

leo

dla chcacych odpoczac w spokoju, ciszy, odreagowac w sloncu, po prostu! polecam i kuchnie i pokoje i serwis! restauracji ani okolicy nie poznalismy, poniewaz spedzilismy caly tydzien na blogim lenistwie, bez komunikacji!

Adam Hryc

Ogolnie hotel robi dobre wrazenie.Mało turystów.Na basenie spokoj i cisza,nad morzem jescze bardziej.Dobra baza wypadowa do Izraela,ok.20km.Co mam do zarzucenia to obsłudze hotelu,od poczatku byla nastawiona tylko na \\\"daj\\\" to beda sie do nas usmiechac.A najlepiej dawac codziennie bo inaczej usmiech zniknie.Mialem wrazenie ze 1$ to za mało zeby kelner przyniosl drinka,ktory byl tak mocny i cieply ze nie dalo sie wypic.Niestety nic barmani nie wymyslali,poprostu lali mocny alkohol i zalewali spritem lub tonikiem.Soków brak!Wodka ciepla,piwo jako takie.z checia bym wreczal tradycyjny bakszysz,tylko niech beda tego efekty,a tylko wystawianie reki:( Plaza fajna,rzadko sprzątana,zejscie kamieniste.

Iwonka

Pobyt w tym hotelu zaliczam do bardzo udanych. Oferta sprostała moim oczekiwaniom. Zawsze marzyłam o tym, zeby jechac do hotelu i blogo wypoczywac. Ten hotel zaskoczy was świetna infrastrukturą sportową, wprost nie mozna sie nudzic. Chociaz ja na urlopie preferuje raczej wypoczywanie przy basenie, tudziez na plazy. Świetna opcja all, doskonały dostep do calej gamy oferty, kilka barów, w ktorych serwuja smaczne drinki. Co do jedzenia to smaczne, swieze... czego chciec wiecej?

BART

HOTEL W DOBREJ CENIE. IDEALNY DLA RODZIN Z DZIECMI, BO O NUDZIE NIE MOZE BYC MOWY. JEDEN Z LEPSZYCH W JAKIM BYLEM W EGIPCIE, A JEZDZE CO ROKU. DZIWI MNIE TROCHE NIEZADOWOLENIE NIEKTORYCH KLIENTOW, FAKT ZE BEZ MARUDZENIA SIE NIE OBYLO, ALE TO JUZ NORMA GDZIE BYM NIE POJECHAL. FAJNA OPCJA ALL, ROZNORODNY WYBOR DRINKOW, PRZEKASEK, SMACZNIE I TANIO. POLECAM

julio

Hotel bardzo dobry (mamy porównanie z innymi w Hurgadzie i Scharmie)ale dla tzw leniwych.My też tam pojechaliśmy zaznać spokoju i całkowicie się udało.Jak na Egipt naprawdę bardzo dobre jedzenie,dosmaczone,duży wybór a i obsługa wie co ma robić.Uprzejmi,nie nachalni,naprawdę kultura.Pokoje jak na zdjęciach,czysto.Animacja trochę nudna ,taka refleksyjna raczej...Plaża kamienista,po przejściu kilku metrów w morzu dopiero piasek.Basen duży,nie śmierdzi chlorem.Słońce jest zawsze,ale nie tak piekielnie silne jak w innych częściach Egiptu.Generalnie super wypoczynek dla starszych albo zmęczonych ruchem.Bardzo polecam

Bardzo dobry hotel o standardzie pięciogwiazdkowym. Polecam chcącym skosztować trochę luksusu, z dala od zgiełku wielkiego miasta. Bardzo ładne, funkcjonalne pokoje, nowocześnie urządzone. Obsługa bardzo miła, i to nie prawda, że tylko pod pretekstem napiwku. Od razu po wejściu do pokoju okazało się, że żarówka nie działa. Zgłosiliśmy usterkę i dosłownie od razu pan wymienił na nową. Oczywiście odwdzięczyliśmy się, ale to nie reguła. Co więcej... hotel nowoczesny, pieknie wykończony. Dobre all inclusive, czego chcieć więcej.

Maciek

To co mnie najbardziej przekonało do tego hotelu to smaczne jedzenie, w ilościach nie do przetrwaiwenia:) Oprócz tego hotel posiada trzy restauracje, które podają drinki i napoje z all inclusive, wybór całkiem spory, nie było problemów z asortymentem, zawsze dostawaliśmy to na co mamy ochotę - to dość istotne, kiedy płacisz za serwis non stop i możesz faktycznie korzystać z wszelkich dobrodziejstw. Poza tym ten hotel to fajna baza wypadowa do zwiedzanie Jerozolimy. Okolica bez szału, najlepiej wypożyczyć sobie autko i pojechać gdzieś dalej. Generalnie hotel ma dużo plusów, no i za tą cenę nie spodziewaliśmy się, aż takich dobrych warunków. Polecam!

2.4
wojciech wolczek

Pobyt - Luty 2015

Organizator ALFA STAR jest mało profesjonalna firmą która za wszelką cenę próbuje sprzedać produkt daleko odbiegający od reklamowanego..Sprzedano nam NIBY ostatnie miejsca w hotelu posiadający 260 pokoi bez możliwości dopłaty do pokoju superior a w rzeczywistości było nas w hotelu tylko sześciu. Sześć osób w całym hotelu to nie żart.Pierwsze dwa dni dostawaliśmy posiłki na talerzach .Nie było bufetu a w podgrzewanym basenie była zimna i brudna woda. Drugiego dnia po rozmowie z rezydentem chcieliśmy opuścić hotel ale kierownik hotelu obiecał nam zmiany. Trzeciego dnia zaczęto podgrzewać wodę w basenie kosztem braków ciepłej wody w łazience.Serwowano również posiłki w formie bardzo mizernego bufetu.,który przekładano jedzenie od śniadania do kolacji,, by nic się nie zmarnowało.Byliśmy z dziećmi w wieku 17 i 19 lat dla ,których jedyną rozrywką było WiFi w Lobby (internet) i zabawa z własną komórką. Baseny z zimną wodą Ii zimna woda w morzu odstraszały od kąpieli.Jedyną wycieczkę jaką udało się nam zrealizować był wyjazd do Jerozolimy.Wyjazd do Petry był nie do załatwienia jak również ,nurkowanie,czy wyjazd na kłady.No nie czarujmy się komu by się chciało coś załatwiać dla 6 osób! Każdy kto już był w Egipcie zna tamtejsze standardy i chyba nie ma złudzeń że się coś zmieni na leprze ale rolą TAK ZWANEGO organizatora wycieczki (ALFA STAR) jest poinformowanie turysty o braku zainteresowania ofertą danego hotelu i ochronie jego interesów, zaproponowanie podobnej oferty lub znaczne obniżce cenowej i RZETELNEJ INFORMACJI O AKTUALNYCH WARUNKACH W TYM HOTELU.Będziemy domagali się odszkodowania za zmarnowany czas i pieniądze na tak zwanym pseudo urlopie .Byliśmy już trzy razy w Egipcie w tym okresie (luty/marzec) za znacznie (ok.1600zł/os )niższą cenę i za każdym razem oferowano nam znacznie wyższy standard a przy braku pogody wiele rozrywek . Odradzamy wszystkim zainteresowanym pośrednika ALFA STAR. i pięć słoneczek przy nazwie hotelu za Last Minute przy cenie 2349zł/os

Zalety

Malowniczo położony między górami a morzem czerwonym idealny dla gości ceniących spokój.

Wady

BARDZO BRUDNO!!!!!! Ciepła woda w kranie tylko od 07:00 do 10:00 i od 18:00 do 21:00 Brudne baseny,pływające liście i śmieci,Brak napojów w pokojach, 1,5 l tylko wody na osobę na tydzień,brak rozrywek opisanych w reklamie organizatora,oferta SPA obejmuje tylko odpłatny masaż i suchą saunę. Stała oferta Menu ryż kurczak i ryba marchew i brokuły cały tydzień, brak restauracji a\'la carte,brak masła, problemy z colą piwem i winem,brak bankomatu

Swiss Inn Dream Resort