Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Unikajcie tego hotelu. Nie da się tam spać gdyż dookoła są bary w których granse są koncerty na żywo z bardzo mocnym nagłośnieniem w zasadzie przez cały tydzień. Do tego jakiś płatny parking z drugiej strony gdzie auta parkuje się jedno za drugim, więc co chwile dźwięki klaksonów. Nie pomogą nawet zatyczki do uszu. W łazienkach smród szamba, mają tam niewydolną kanalizację. Obsługa co chwilę wyciąga łapy po napiwki i wiecznie im mało, bezczelni pod tym względem. Internet nie działał co chwilę zwieszał im się router - taki ich trik żeby naprawić i dostać dolara/euro napiwku. Jedzenie bardzo słabe, codziennie to samo, takie breje w pojemnikach nie wiadomo co. Na śniadaniu nawet masła brakowało. Napoje w malutkich kubeczkach, byle co z saturatora, jakieś rozwodnione oranżady. Standard wyposażenia pokojów jak ze wczesnych lat 90'. Ten hotel często ma najniższą cenę w ofertach biur podróży, niestety nie bez powodu.
Bylem w tym hotelu,to co mnie spotkało, było koszmarem,: 1. Posiłki trsgedia ,brak jedzenia ,stare rzeczy,śniadania tylko jajka na twardo i mortadela i to na tyle,obiad zupa z proszku,ryż i makaron i koniec,napoje rozwodnione,w al alkohol tylko piwo i wódka i koniec, 2. Bar na dachu hotelu brudny,leżaki tak brudne,cytuje obsługę chcesz się położyć to sobie sam sprzatnij, 3. Bar przy basenie koszmar nic nie ma i ciągle zamknięty 4. Rezydent uwaga przez cały pobyt nie ma tam ryzydenta ,kontakt tylko telefoniczny z Polską 5. Widok i lokalizacja tylko i nic więcej i jedyna miła Pani czasami na barze ,
Widok i lokalizacja
Posiłki dno,basen bród i syf,brak rezydenta,oferta al dno,nie miła obsługa
Blisko centrum, ale bez hałasu. Idealny hotel dla ludzi, którzy nie lubią cały pobyt leżeć na leżaku. Nikt nie robi w hotelu problemów. Dużo grup z polski w jednym terminie.
Fajna lokalizacja z jednej strony centrum z drugiej spokojna promenada Obsługa SUPER z inicjatywą i zaangażowaniem pomagają, a za $ oprowadzają po Turcji nie znanej z katalogu. Byliśmy na meczu miejscowej drużyny obsypani gratisami i graliśmy w nogę z miejscowymi. Shishe i restauracje nie dostępne dla turystów, które nam pokazano Czyściutko w pokojach
Jedzenie takie przeciętne, ale w tej cenie jest SUPER! Brak własnej plaży
w hotelu Surtel spędziłem okres od 04.06 do 18.06 2013 r.z biura TUI Polska Pokoje w hotelu są czyste .a zlokalizowany jest on w centrum pięknego miasta Kusadasi To jedyne plusy . Natomiast śmierdzi z łazienek na całe pomieszczenia kanalizą .Smród jest nie do wytrzymania .Nawet zatykanie wszelkich otworów workami plastykowymi wypełnionymi wodą nie daje rezultatu.Czułem się jak bym spał w kanale. Jedzenie bardzo mało urozmaicone ,bardzo nie smaczne i często świeżość jego miała dużo do życzenia .Nie podawano żadnych owoców .Po mojej interwencji u menadżera hotelu kilka razy podano arbuz .Dwaj panowie --- szpakowaty i Mahmud nie uprzejmi .Hotel w żaden sposób nie spełniał standardu opcji All Inclusive . Biuro TUI Polska chyba schodzi na psy skoro podpisuje umowy z takimi hotelami Karygodne ! Pomijam to ,że rezydentka Pani Urszula Luty zamiast witać gości po przylocie do Izmiru --- czekała na parkingu .Potem była nieosiągalna pod podanym telefonem Ostrzegam wszystkich ,którzy wybierają się do Turcji Egejskiej do Kusadasi -- aby omijali ten hotel z daleka .
Hotel zdecydowanie nie dla osób z dziećmi. Basen w porze wrześniowej nie był oblegany. Jedzenie dobre, nigdy niczego nie brakowało. Położenie: dla osób lubiacych wieczorne imprezki- idealne:); dla osób lubiacych zakupy- idealne:) Ogólnie polecam. Widok przepiękny!!
Powiem tak, za taką cenę spodziewałam się o wiele gorszego hotelu. jak na *** było bardzo przyzwoicie. Sprzątanie codziennie, jedzenia dużo, różne potrawy i smaczne. Obsługa ok, basen malutki ale o tej porze roku czasem wogóle był pusty. Brodzik pożal się boże... zero animacji, więc nie polecam rodzinom z dziećmi. Osobom starszym jak nie przeszkadzają odgłosy z dyskotek polecam. Miejscowość położona blisko Efezu, można też wybrać się na rejs lub ogólne zwiedzania z tzw. "buta", okolica przepiękna. Dużo dyskotek, restauracji, knajpek i sklepów. Życie nocne aż tętni do rana. Generalnie, chętnie wróciłabym jeszcze do tego hotelu, pod warunkiem bardzo atrakcyjnej ceny.
Hotel usytuaowany w samym centrum miasta. Basen na dachu hotelu mizerny (przez cały tygodniowy pobyt nie zamoczyłem tam nawet nogi) Do plaży trzeba przemieszczać sie komunikacja miejska która kursuje regularnie. Kilka ładnych plaż w odległości 5 min jazdy busem. Jedzenie przeciętne. Jesli ktoś chce pozwiedzac i pobawić sie wieczorami polecam:-) Hotel zdecydowanie nie dla osób starszych oraz z małymi dziećmi.
spędziliśmy w Surtelu najleprze 7 dni w życiu. 1) obsługa- mili młodzi ludzie , otwarci uśmiechnięci życzliwi pomocni, obsługa oprowadzała nas po Kassadassi , rejonach gdzie turyści sie nie zapuszczają.!! BARDZO FAJNIE!! 2) jedzenie prawie 19h jedzenia zmieniajacego sie non stop zawsze można było coś zjeśc w każdym momencie poza 1-6 rano. 3) położenie REWELACJA pokoje z widokiem na może, blisko centrum ale nie za blisko. blaża po 2giej stronie ulicy. 4) pokoje codziennie pięknie sprzatane od A do Z. żadna kradzież sie niezdazyła!! 5) Obługa udostępniała za 2 liry Szisze na 8-10 osób niezwykle polecam to miejsce !! oczarowało nas atmosferą, chodz hotel mozna by troche odświeżyć. ale atmosfera była niezwykle przyjazna .