Sural Garden

Pobyt oceniam bardzo dobrze, obsługa na 5+, jedzenie różnorodne i bardzo dużo, ręczniki zmieniane codziennie. To nie jest na pewno hotel dla osób bardzo wymagających, ale jak dla mnie dla osoby, która w hotelu tylko śpi, myje się i je całkowicie spełnił moje oczekiwania. Nie dla osoby, której przeszkadza kurz gdzieniegdzie, czy potrzebuje marmurów i złotej armatury. Mimo, że to już był koniec sezonu w tym hotelu, codziennie wieczorem, mużyka, występy na żywo. Wszędzie towarzystwo kociaków, własna hodowla kur, dzięki temu czułam się swojsko, domowo. Bujna bogata roślinność. Serdecznie polecam za tę cenę hotel super!

Bylismy 2 tyg. Plusem hotelu jest piaszczysta plaza z duza iloscia lezakow . Napewno jest przyjemnoscia jesc lunch przy plazy. Sam hotel lata swietnosci ma za soba. W pokoju czuc kanalizacje, nie dziala klimatyzacja. Z pobliskiego hotelu do poznych godzin slychac glosna muzyke a skoro swit pod oknami pieja koguty . Jedzenie, czy smacznym mozna nazwac zimny lub letni posilek. Rano bulki w bemarach tylko po co skoro sa zimne. Brak opisow przy jedzeniu takze niewiadomo co sie bierze a potem wielkie rozczarowanie. Zimne przekaski , pasty, sery nie wiadomo z czego zrobione i co w nich jest. Takze alergicy i uczuleniowcy , trzeba sie miec na bacznosci. Jedzenie przecietne i jalowe nie doprawione przyprawami , z ktorych slynie Turcja. Codziennie to samo. Maly wybor i nie chodzi o to , ze raz sie zje pomidora a drugiego dnia ogorka. Tak wychwalane ciasta no coz, raz zjesz i masz dosc. Roznia sie kolorem i ozdoba. Szef kuchni na pytanie co jest w nadzieniu tarty nie umial odpowiedziec. Odradzam kolacje ala carte. To jakies nieporozumienie . Wokol hotelu nic nie ma a dojscie na plaze opisywanie jako droga wsrod zieleni i kwiatow to abstrakcja. Przechodzi sie obok gruzowiska i robot budowlanych przy drugim hotelu. Oczywiscie sa tez plusy. Uzupelniany szampon, zel pod prysznic , papier , wymieniane reczniki i posciel. Wody pod dostatkiem. Czystosc w hotelu, wystarczy zobaczyc spod kapci hotelowych . Hotel w pelni zasluguje na 3 gwiazdki mimo, ze ma aspiracje to jednak musi jeszcze sporo zmienic i poprawic. Drugi raz tu nie zawitam.

Hotel bardzo dobry. Blisko do pięknej plaży. Teren hotelu zadbany w pięknym ogrodzie. Fajne i czyste baseny. Oddzielne dla dzieci ze zjeżdżalnią i dorosłych. Nigdy nie brakuje leżaków. Bardzo dobre drinki w barach. Niezwykle miła i pomocna obsługa hotelu. Mówiąca również po polsku. Wyśmienite i różnorodne jedzenie. Codziennie wieczorny występ. Ja i moja żona jesteś bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu.

Bardzo przyzwoity hotel, w drugiej linii od morza (w klapeczkach spacerkiem ok 7 minut).

Kameralny hotel z super obsługą. Piękny teren wokół hotelu. Bardzo blisko do plaży, duża ilość leżaków nigdy nie było problemu z dostępnością. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Klimatyzacja działająca bez zarzutu. Wifi bezpłatne w CAŁYM obiekcie a nawet na plaży! Jedzenie smaczne, nie do przejedzenia. Właściwie codziennie potrawy się powtarzają, ale jeśli nie ładuje się wszystkich potraw na talerz to jest szansa żeby jeść codziennie inne danie. Obiady na plaży z pięknym widokiem. Widać że hotel ma już swoje lata i że był remontowany. My polecamy.

Nazwa  Sural Garden
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Różnorodność jedzenia, bliskość plaży , około 200m przez przyjemny park. Świetna , miła obsługa hotelu. Piękna roślinność na terenie hotelu. Lunch boxy dla osób, które transfer na lotnisku mają wcześnie rano przed śniadaniem.

Wady

Palenie papierosów na zewnątrz przy posiłkach.

Ela

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Szeroka, piaszczysta plaza. Uzupelniane podstawowe kosmetyki i woda.

Wady

Koguty i kury pod oknami. Monotonne , jalowe ,zimne i nie opisane jedzenie

Janusz

Zalety

Czystość. Dobre położenie bo blisko przystanku skąd można podjechać choćby do Side za 1.5 euro. Blisko kilka bazarów dobrze zaopatrzonych. Bardzo dobre jedzenie.

Wady

Brak. No może piejące koguty z rana bo za płotem jest dużo kur ale to też atrakcja 😁

Bo

Zalety

Pyszne jedzenie, drinki również (o ile darujemy sobie te ze sztucznymi sokami). Przyjazny personel, wieczorem muzyczne aminacje do ok 22. Szeroka plaża, nie ma problemu z leżakami, przy plaży czynny bar gdzie również serwują obiad 12-14. Odległość od centrum Side to ok 20 min busikiem (1.5 euro w jedną stronę).

Wady

Południowo-wschodnie pokoje sąsiadują z kurami - koguty pieją od ok 4 rano non stop :D. Klimatyzacja w pokojach w budynku głównym (a tylko takie w ofercie Tui) ustawiona nad łóżkiem, natomiast na mini balkonie warczy silnik od klimatyzatora sąsiadów. Animatorzy (2 chłopaków) slabo starający się. Jednak ogólnie oceniam pobyt na bardzo udany.

Barbara

Zalety

Blisko plaża. Dużo leżaków. Ręczniki w cenie. Smaczne jedzenie. Wifi w całym obiekcie

Wady

Estetyka wykończenia w łazienkach. Ale poznając ten naród nie oczekuje wykończenia jak w PL

Tim

Pobytem w tym hotelu jesteśmy zadowoleni w 100 %. Stanowczo brakuje w tym hotelu jednej gwiazdki.

Zalety

Czystość. Smaczne jedzenie. Przemiła obsługa. Duża ilość leżaków przy basenie oraz na plaży. Zawsze o każdej porze można było skorzystać. Lokalizacja bardzo dobra, blisko plaży i sklepów. Drinki podawane w szklanych lub eleganckich plastykowych kubkach. Wspaniała animatorka dla dzieci.

Wady

Byliśmy w wielu hotelach w kilku różnych krajach. W tym hotelu naprawdę nie ma się do czego doczepić. Może jedynie trwający obecnie remont jednego z hoteli Surral powoduje spory bałagan w pięknym ogrodzie.

Przemysław

Pobyt - Lipiec 2023

Właśnie wróciliśmy z tego hotelu.Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.Bardzo dobre jedzenie. Pokoje czyste zadbane,dziennie sprzątane,blisko do piaszczystej plaży. Atrakcje dla dzieci i dorosłych.Bardzo miła obsługa zawsze uśmiechnięta na szczególne wyróżnienie zasługują kelnerzy Ozi,Emre,Abdullah i Rumeysa.

Zalety

Blisko do morza bardzo miło i przyjemnie

Wady

Słabe wifi

5.9

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel, jedzenie przyzwoite jak na trzy gwiazdki. Basen, bar przy basenie i obsługa bardzo dobrze. Tragicznie jest z animacją przy basenie, beznadziejne występy wieczorne. Osoby prowadzące rozrywkę używają tylko języka niemieckiego, tureckiego i rosyjskiego a w hotelu 60 procent to Polacy. Cały czas muzyka turecka, niemiecka bardzo mało angielska. Polski utwór przez tydzień był tylko jeden.

Zalety

W miarę dobre położenie. Czysty, dobra kuchnia i obsługa.

Wady

Piejące kury od wczesnego ranka. Kórnik za oknem.

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel jak na 3* to całkiem ok. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie urozmaicone i każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo owoców i słodkości. Basen trochę mały ale to nie był wielki problem. Ogólnie dość kameralny i sympatyczny hotel.

Zalety

dobre jedzenie i wspaniała obsługa baru przy basenie :)

Wady

Bardzo słabi animatorzy, nad basenem nic się nie działo całymi dniami oprócz gimnastyki w basenie jak się przypomniało animatorom. Poza tym zabiegali tylko i wyłącznie o Niemieckich gości a Polaków mają głęboko w poważaniu.... kiedy poprosiliśmy aby puścili jakąś polską muzykę ( pół hotelu był Polaków) zostaliśmy zignorowani totalnie.

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel dość mały ale za to bardzo klimatyczny.... obsługa hotelu jest fantastyczna, empatyczna i bardzo pomocna. Bardzo się starają co widać. Baseny spełniają swoje funkcje, miejsce do plażowania czyste i zadbane. Pokoje rodzinne ok.

Zalety

Wyżywienie bardzo, bardzo dobre. Ciężko było nie znaleźć czegoś dla siebie....

Wady

W zasadzie bez wad. My takich niedostrzeglismy.

Josephine

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel oceniam bardzo dobrze w porównaniu do tego że pani z obsługi podrywała mojego faceta .Nie robi się tak .

Zalety

Pani która podrywała mojego faceta

Wady

Pani która podrywała mojego faceta

Pobyt - Sierpień 2022

Wspaniały pobyt! Hotel generalnie zadbany, pokoje są czyste, codziennie sprzątane. Bardzo blisko na plażę maks 5 min na nogach. Na plaży znajduje się bar, gdzie codziennie serwowany jest obiad <3 bardzo dużo posiłków do wyboru zarówno na plaży na obiedzie jak i w hotelu na kolacji i sniadaniu. W jeden dzień była przygotowana typowo turecka kolacja. Podczas tureckiej nocy były również pokazy na scenie. Generalnie codziennie wieczorem na scenie się coś działo. Basen na zewnątrz czysty, zadbany. Przy basenie znajduje się oddzielny bar gdzie serwowane są różnego rodzaju drinki. WiFi dostępne przy basenie oraz recepcji.

Zalety

Obiad na plaży, leżaki na plaży w cenie, przyjemny standard pokoju hotelowego

Pobyt - Sierpień 2022

Pobyt był miły szkoda że szybko czas zleciał jedzenie różne każdy coś znajdzie dla siebie nikt głodny na pewno nie wyjdzie . Miła obsługa hotelowa , prowadzący różne atrakcje przy basenie mili zawsze z uśmiechem do ludzi przychodzili Ebuzer Busra i reszta załogi .

Zalety

Czy wyróżnia to nie wiem, ale jedzenie codziennie coś innego .

2.4

Pobyt - Sierpień 2022

Zdecydowanie nie polecam tego hotelu!!! W pokojach brud i smród, wróciliśmy 13.08.2022r w pokojach są karaluchy więc można przywieźć ze sobą nieplanowane,,pamiątki" 🤢 tak się też stało w naszym przypadku! Jedzenie mogę napisać że smaczne w pierwszych dwóch dniach do pierwszej 💩i do końca pobytu wszystko na jedno kopyto wsadzone w pizzę lub jeszcze prościej zgrillowane ! Jedynym plusem to bardzo miła obsługa tego hotelu .

Zalety

Bardzo miła obsługa .

Wady

Smród brud karaluchy.

Pobyt - Sierpień 2022

Pobyt w hotelu oceniamy ogólnie bardzo dobrze. W hotelu przebywa mnóstwo cudownych ludzi, którzy sprawiają, że jest tu rewelacyjnie. Obsługa i kelnerzy naprawdę bardzo przyjaźni, uśmiechnięci. Jedzenie przepyszne, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie, przekąski, mięsa, sałatki grill i szeroka gama napojów. Lody podawane na basenie. Fajną opcją jest obiad na plaży, chociaż mimo przepięknego miejsca, wysoka temperatura nie pozwalała zbyt wiele zjeść:) Zwłaszcza, że nie można, i przede wszystkim nie wypada, szczególnie panom wejść w samych w samym stroju kąpielowym. Będąc na plaży dostęp do napojów niealkoholowych w dowolnej ilości (niestety tylko do godziny 17:00). W godzinach wieczornych, po kolacji najczęściej występy wieczorne: śpiew, magik, dzień turecki, taniec, akrobatyka. Wszystkie naprawdę na wysokim poziomie. Największą atrakcją jest z całą pewnością dzień turecki: tort lodowy(przepyszny) tańce narodowości, które, akurat przebywają w hotelu. Tego dnia jeszcze większy wybór jedzenia niż zazwyczaj. Wieczorem dostęp do drinków i napojów w dowolnej ilości w tle również polska muzyka :)

Zalety

- gościnność, przemiła obsługa; - przepyszne, różnorodne jedzenie; - pokoje sprzątane codziennie; zmiana ręczników codziennie, świeża woda codziennie w dowolnej ilości; kapcie jednorazowe; - klimatyzacja sprawnie działająca (bez niej nie dałoby się spać) - ręczniki na plażę(basen) codziennie do 19:00 należy je pobrać z siłowni na podstawie karty; - masaże za 25 e, chociaż poza hotelem słyszeliśmy, że jest taniej:) - sklepy w hotelu; ( z futrami, z bikini i wszystkim co potrzebne na plażę); - lekarz

Wady

- brak WIFI w pokojach( dostępne tylko na basenie i w lobby); - chyba, że ktoś ma pokój blisko basenu; - brak napojów po 18:00 na plaży, brak lodów ( dostępne tylko przy basenie);

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Czysto, schludnie, pokoje sprzątane każdego dnia. Jedzenie do wyboru, do koloru, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo duży wybór i smacznie, a to dla nas jedna z ważniejszych kwestii w czasie wakacyjnego wyjazdu ;) Miła obsługa i pomocna na każdym kroku. Basen nie zatłoczony, jedyna rzecz której brakuje to jakiegoś elementu, który by trochę go zacienił. Blisko do plaży! Plaża z piaskiem, dość długo od brzegu jest płytko co jest bardzo dużym plusem jeśli się podróżuje z dziećmi. Leżaków nigdy nie brakowało. Ogólnie bardzo polecam odpoczynek w Hotelu Sural Garden.

Zalety

-miła obsługa, -bardzo dobre i różnorodne jedzenie, -czysto w pokojach i w otoczeniu hotelu

Wady

-mogłoby być więcej leżaków przy basenach, -wieczorne animacje, głównie w kwestii występów muzycznych zbyt głośne

KK i WK

Pobyt - Lipiec 2022

Zdecydowanie polecam ten hotel. Byliśmy tam na wakacjach w lipcu 2022. Hotel czysty, codziennie sprzątany położony w spokojnej okolicy. Z balkonu mieliśmy widok na góry Taurus oraz na Morze Śródziemne. Pokoje zwyczajne, normalne. My mieliśmy taki z piętrem(maisonette), na którym spały nasze dzieci. Na terenie hotelu znajduje się średniej wielkości basen(140cm głębokości) z czystą wodą a wokół niego stoją leżaki oraz stoliczki z krzesłami. Tuż obok jest „pool bar”, w którym od godz. 10:00 można zamawiać różne ciekawe drinki i alkohole lokalne. Barmani bardzo mili i nie żałują gościom napitków. Nieco dalej znajduje się płytszy basen ze zjeżdżalniami, na którym czuwa ratownik. Do plaży jest jakieś 300 metrów a dojście do niej przebiega przez bardzo zieloną aleję(można powiedzieć, że ogród). Tuż przed plażą jest piękna zielona polana z gęstą trawą i palmami. Piasek na plaży drobniutki i czyściutki – bez kamieni. Woda w morzu również bardzo czysta a na dnie sam piasek, bez skał czy żwiru. Na plaży znajduje się bardzo dużo leżaków i są one już w cenie zakwaterowania. Nigdy się nie zdarzyło, abyśmy nie mogli znaleźć wolnego leżaka na plaży. Tuż przed plażą znajduje się restauracja tego hotelu, gdzie serwowany jest codziennie pyszny obiad na otwartym powietrzu. Super sprawa. Jesz pyszny obiad, patrząc na zieloną trawę, palmy oraz morze. Śniadanie i kolacja są serwowane w restauracji budynku głównego. Właściwie tutaj określenia śniadanie, obiad i kolacja nie są dobrze dobrane, bo codziennie to jest mega uczta jak na bardzo dobrym weselu. Jedzenie jest bardzo urozmaicone – sery, różne pieczywo, omlet robiony bezpośrednio na talerz gościa, jajka na kilka sposobów(sadzone, gotowane, smażone z mlekiem),różne mięsa(kurczak, baranina, indyk) pieczone, w sosie, z warzywami, ryby(różne rodzaje), małże(czy raczej omułki), warzywa gotowane, smażone, surowe, różne owoce, kilkanaście różnych ciast do wyboru, rogaliki, słodkie bułeczki suche i nadziewane. O takich dostępnych rzeczach jak frytki czy nuggetsy nie będę nawet wspominał. Nikt nie jest w stanie spróbować na jednym posiłku każdej potrawy, taki jest duży wybór. Ponadto, jak się kończy dana potrawa, to obsługa zaraz zabiera pustą tacę i przynosi następną pełną – choć nieraz już z inną potrawą. Jeszcze nigdy, w żadnym hotelu nie spotkałem się z tak bogatym wyborem pysznego jedzenia, które jest cały czas uzupełniane. W restauracji zarówno tej w budynku głównym, jaki i przy plaży można było znaleźć zawsze jakiś wolny stolik. Obsługa działa bardzo sprawnie i szybciutko sprząta stoliki, także zawsze jakiś stolik zaraz jest gotowy dla następnego gościa. Jeśli już wspomniałem o obsłudze to muszę powiedzieć, że są bardzo mili i pomocni dla gości. Zawsze uśmiechnięci i chętnie reagują na zgłaszane prośby. Znają także kilka słów po polsku, więc nawet bez języka obcego są w stanie zrealizować życzenie gościa. Bardzo dobrą postawę w stosunku do gości prezentuje manager hotelu Pan Şabin. Jest bardzo uprzejmy, zna bardzo dobrze język angielski i profesjonalnie rozwiązuje sprawy, jakie są zgłaszane przez gości. Jako coś zadeklaruje to zawsze dotrzymuje słowa. W budynku hotelu znajduje się także łaźnia turecka, sauna oraz siłownia – wszystko już w cenie pobytu. Można skorzystać również z profesjonalnego odpłatnego i świetnego masażu świadczonego w hotelowym SPA. Jedyną sprawą, która mam nadzieję przyjdzie wraz z dalszym rozwojem tego hotelu jest kwestia dostępu do Internetu przez WiFi. Obecnie dostęp do Internetu przez WiFi jest możliwy tylko w lobby oraz przy basenie. W pokojach brak zasięgu sieci WiFi. Serdecznie polecam ten hotel osobom, które chcą odpocząć w otoczeniu zieleni delektując się bardzo dobrym jedzeniem na każdy posiłek i lubią spędzać czas pod palmą przy basenie lub na wygodnym leżaku na plaży.

Zalety

* pyszne i urozmaicone jedzenie * bardzo miła obsługa * zielone otoczenie palm i kwiatów * bliskie dojście do morza

Wady

* brak dostępu do Internetu przez WiFi w pokojach * przez łącze Internetowe WiFi dostępne w lobby i przy basenie nie można zestawić połączenia VPN

Ilona

Pobyt - Lipiec 2022

Polecam ten hotel. Pyszne jedzonko. Obsługa przemiła na wysokim poziomie. Polecamy apartamenty przy basenie. Do plaży 5 minut spacerkiem. Można dostać się do pobliskiego Side busem, który zatrzymuje się obok hotelu i jeździ co 10 minut. W centrum bazarki można zakupić ubrania. Polecam gorąco wizytę w Spa szczególnie SPA Holiday Program ( masaż piling) ok 2h 25 euro za osobę. Profesjonalni tureccy masażyści Bayram i Hasan. Pracownicy hotelu bardzo mili. Udane wakacje 🌞😄 Ilona i Łukasz

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel jest super. Czyściutko i schudnie, basen zadbany i czysty, a przede wszystkim przemiła obsługa i przepyszne jedzenie. Szczerze POLECAM ten hotel!!!

Zalety

Obsługa zwłaszcza przemiły Pan o imieniu Osman :)

Pobyt - Maj 2022

Wszystko na najwyższym poziomie, pokoje czyściutkie, ogromny wybór jedzenia - także każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.Na basenach nie ma tłoku. Polecam !!!!

Zalety

Kameralnie , cicho, blisko plaża.

Sural Garden