Sunshine (Kestel)

2.5

Hotel to max 2 gwiazdki. Łazienki brudne, zagrzybiałe- ale pokoje nie lepsze. Jedzenie słabe i to nawet bardzo słabe-zarówno brak wyboru, jak i smaku. Klimatyzacja zagrzybiała, to przy 29 stopniach trochę problem. Firany szare z brudu! Poza kawą z ekspresu same minusy. NIE POLECAM!!!

Hotel ogólnie ładny. Pokój mieliśmy duży i czysty, chociaż przez 14 dni nie był ani razu odkurzany. Łazienka zaniedbana, wanna i muszla zapuszczony brud. Klatka schodowa przez 14 dni tylko raz posprzątana. Na schodach walały się pety i papierki, ciągle w tym samym miejscu. W Restauracji obrusy i podłoga w ciągu dnia pozostawiały dużo do życzenia. Sprzatajacy naczynia strzepywali okruchy z obrusów na podłogę i tak zostawało do końca posiłków.

Masakra. Posiłki nie do zjedzenia, oprócz jajecznicy i krążków kalmarowych które były ciepłe. Poza tym wszystko zimne i nie doprawione, brak masła.

Hotel ogólnie ładny, pokój duży i czysty, natomiast łazienka brudna, deska na muszli przesuwająca się, muszla z zapuszczonym brudem. Klatka schodowa i windy przez kilka dni nie sprzątane. Wyżywienie fatalne, w żadnym hotelu ( byłam w Turcji 15 razy) nie było tak okropnego jedzenia

Cena adekwatna do warunków. Śniadania słabe, obiad i kolacja na wypasie, podwieczorek przy basenie średni. Pokój 4 osobowy trochę mały ale schludny. Obsługa miła. Ogólne warunki basenowe-woda ciepła, strefa dla dzieci(brodzik) też okej ale raczej trzeba chodzić w klapkach bo do okola bałagan.

Nazwa  Sunshine (Kestel)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kestel
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, tenis, nurkowanie

5.9
6.5
2.3
2.4

2.5

Wyświetlono 100 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.1
Emilia

Wady

Brud Smród Grzyb, grzyb, grzyb... Był wszędzie! Klimatyzacja, wanna, podłoga w łazience, zlew, balkon.... Dosłownie wszędzie! Monotonne jedzenie, ale i tak nie było w czym wybierać Brak smaku w jedzeniu

3.4
Maria

Zalety

Piękne patio na całą wysokość hotelu z restauracja na parterze. Bliska odległość do morza.

Wady

Okropne wyżywienie. W żadnym dotąd hotelu w Turcji ( bylismy juz 15 razy ) nie było tak fatalnego wyżywienia. Pół godziny po rozpoczęciu obiadu posiłki były już prawie zimne. Na Pół godziny przed końcem posilkunie było juznic do jedzenia. Mięsa nie dopieczone lub nie dogotowane po prostu twarde. Mały wybór potraw .

Artur

Zalety

Basen i widok ładny.

Wady

Jedzenie, pokoje i arogancja obsługi recepcjii, Brak darmowego wi-fi w lobby

Maria

Zalety

Bardzo ładne patio w hotelu z salą jadalną na dole. Basen duży i bardzo ładny.

Wady

Brud w hotelu. Pokój przez 14 dni nie był odkurzany. Na stołówce sprzatajacy naczynia strącali okruchy na podłogę. Beznadziejne jedzenie, mały wybór. Pół godziny po rozpoczęciu obiadu potrawy były już prawie zimne. Przed końcem posiłków nie było już nic do jedzenia.

Klaudia

Nie chciałam się sugerować opiniami, bo wiadomo jak to jest. 2 lata temu byłam w Turcji w hotelu 3*, więc stwierdziłam, że przecież nie może być gorzej, A JEDNAK. Pojechałyśmy we trzy na typowo budżetowy wyjazd. Pokój jak pokój, łazienka nie była zła ( z innymi jak rozmawiałyśmy to mieli zdecydowanie gorzej). Obsługa NIC nie rozumie co się do nich mówi. Obrażają gości w ich języku. Pech chciał, że w naszym terminie była też Polka, która rozmawia w 9 językach w tym ich i wszystko zrozumiała. Dostali od niej (...), ale na tym się skończyło :) Basen przyjemny, hotel w dobrym położeniu od morza i to tyle. Jedzenie? W ŻYCIU GORSZEGO NIE JADŁYŚMY. Codziennie na śniadanie suchy chleb z jajkiem na twardo i to tyle. NACIĄGAJĄ NA KASĘ. Nie dajcie się, za wszystko chcą extra pay. Nie ma internetu, no chyba, że zapłacisz 2€ za 24h. Wszyscy, jestem przekonana, że wszyscy zgodzą się ze mną. NIE POLECAM, OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM. Co do all in, to tu nie ma nic z All in. Do wyboru wódka, gin i piwo. Wódki ciągle nie ma, coli ciągle nie ma. All in do 23:00. Tak jest w ofercie więc nas to nie dziwi, ale przyjdziecie 23:02 już chcą extra pay. I po 23 nagle wszystkie alkohole się znajdują i ochoczo otwierają.

Zalety

Blisko morza Głęboki basen

Wady

Wszystko. Najgorszy hotel w jakim byłam. Obsługa ma totalnie wywalone. Na spotkaniu z rezydentką, dużo osób wręcz krzyczało co to jest. Coral zaproponował zmianę za dodatkowe 800€😂. WSTYD

2.7
Klaudia

Syf, brud, kiła i mogiła. Ten hotel może i miał 4gwiazdki ale dobre 10lat temu nie polecam go nikomu zwłaszcza ze w okolicy są dużo ładniejsze obiekty

Wady

Nie miła obsługa, niedobre jedzenie a gdy było coś lepszego to było ono wyliczane, brud w pokoju, karaluchy, połamane leżaki, potargane ręczniki, słuchawka prysznicowa cała pokryta kamieniem

Kamila

Moja jedna rada to omijać ten hotel jak najdalej jak wogole można wysłać ludzi do takiego hotelu brud smród grzyb brak jedzenia jedna wielka masakra na tyle wyjazdów w różne miejsca 4 czy nawet 3 gwiazdki nie spotkałam się z czymś takim nie jestem wymagająca osoba i nie szukam niewiadomo czego ale to jest Jakosz koszmar dziwię się że takie biuro coraltravel wysłała swoich klientów w takie miejsce

Zalety

Nie ma ani jednej zeczy która mi się podoba

Wady

Same wady nic w tym hotelu nie jest fajne do tego nie wiem czy to od wody czy od czego ale cała jestem w Purchlach krostach dodam że jeste w 6 miesiącu ciąży

1.3
Daria

Standard hotelu jest bardzo niski. Hotel jest zaniedbany, na scianie w naszym pokoju byl grzyb, wszędzie jest brudno, drzwi do łazienki się nie zamykały, wanna była cała w kamieniu, a pościel poplamiona. Pani sprzątająca nie sprząta w pokojach wcale, jej zadanie ogranicza się do uzupełnienia papieru toaletowego i wody w lodówce. Pracownicy w recepcji bardzo słabo mówią po angielsku, ciężko się z nimi porozumieć. Mały wybór jedzenia, codziennie te same dania, które były niedobre. Przez cały wyjazd praktycznie nie mielismy co jeść. W morzu są duże skały i nie ma nawet ratownika. Wifi za które trzeba zapłacić 2 euro za dzień nie działa w pokoju.

Zalety

Duży basen 1,8m głębokości, prywatna plaża

Wady

Tragiczne warunki, brudno, okropne jedzenie

Weronika

Hotel dla ludzi bardzo zdesperowanych. Trzy godziny od lotniska, z obowiązkowym postojem w środku nocy. Jeśli chcesz jechać tam z dziećmi to weź swoje jedzenie! Przez tydzień można dużo schudnąć, praktycznie nic nie jedliśmy. Łazienki pozostawiają wiele do życzenia. Basen dla dorosłych odrazu bez gruntu,dla dzieci basenik ok. Plaża bardzo kamienista obowiązkowe buty do wody.

Zalety

Nie ma

Wady

Jedzenie!

Robert

Zacznijmy od zmiany lotu i lotniska po zakupie oferty... transfer nocny zdezelowanym busem bez sprawnej klimatyzacji. Łazienka zasyfiała- wanna niedomyta widoczne brudne zacieki. Niedomykające się drzwi w toalecie, popsuta słuchawka prysznica... Zasikany materac... brudne prześcieradła. Pleśń na ścianie w pokoju. Niesprawna i brudna klimatyzacja. Meble w pokoju brudne i zdezelowane. Jedzenie mdłe, bez smaku. Słodycze w każdej postaci beznadziejne - zazwyczaj "ciasta" z puddingu o chemicznym smaku. Bród w restauracji- podłoga tłusta. Sztućce i talerze niedomyte. Animacje dla dzieci wyłącznie dla gości z Rosji. W basenie pływają pety, kubki plastikowe. Rosyjska młodzież sika do basenu, pluje i smarcze. Pijani goście ze wschodu zaczepiają nastolatki oferując im seks. Na odchodne Pani rezydent zapomniała o tranferze powrotnym na lotnisko... Żenada. Najgorsze wakacje jakie miałem w życiu.

Zalety

Brud syf karaluchy

3.9
Sylwia

Pokój był całkiem w porządku nie mam większych zastrzeżeń - część sypialniana i dzienna była ok, balkon z widokiem na morze. Natomiast łazienka masakra - wanna, toaleta masakrycznie brudna. Przydałby się porządny domestos, którego ta łazienka chyba nigdy nie widziała. Łazienki chyba w większość miały wanny, niekomfortowe było to, że wanny były tak wąskie że musiałam rękę dotykać zasłony prysznicowej. Pokój był codziennie sprzątany, ale polegało to na posłaniu łóżka i odkurzenie dywanów. Klimatyzacja działała. Korytarze nie są klimatyzowane, było bardzo duszno. W częściej jadalnej, nie wiem czy działała klimatyzacja i czy w ogóle jest, bo zawsze było parno i gorąco. Ogólnie wystrój całego hotelu, kanapy był ok. Posiłki mało zróżnicowane, mało owoców. Obsługa sali starała się i dbała o komfort jedzących, ale było ich mało. Przekąski były skromne. Placuszki z serkiem ,, almete” i makaron, pomidory i ogórki. Nie polecam dla rodzin z dziećmi, bo ciężko wybrać coś co będą dzieci jadły. Skromne plastikowe zjeżdżalnie do wody dla maluchów. Nie było nawet frytek. W okolicy nie ma żadnych rozrywek, bazarów. Spacerkiem 10 minut jest dopiero ogólnodostępny plac zabaw. Dla ludzi poszukujących ciszy i spokoju może ten hotel spełniłby oczekiwania. Skorzystaliśmy z oferty last minutę, więc nie jestem aż tak bardzo rozczarowana, ale gdybym zapłaciła kwotę pierwotną byłabym bardzo zła. Hotel ma 4 gwiazdki , ale wypada bardzo słabo. Dodaje zdjęcia pozytywne, ponieważ nie traciłam czasu na dokumentowanie tych złych. Nie należę do osób roszczeniowych, ani nie szukam luksusów, ale słabe jedzenie dyskwalifikuje ten hotel dla mnie i nigdy bym do niego nie wróciła.

Zalety

Blisko morze, podziemne bezpieczne przejście do plaży. Na plaży są leżaki i bar. Skromna ilość, skromny bar ale jest. Leżaki i parasole są bezpłatne. Basen przy hotelu też ok. Jest brodzik dla małych dzieci. Morze jest ciepłe i czyste. Dosyć dużo miejsca w jadalni, więc każdy mógł sobie znaleźć miejsce. Kawa, herbata, soki, dostępne prawie przez cały czas.

Wady

Słabe jedzenie. Najlepsze potrawy rozchodziły się w mgnieniu oka i nie dokładano ich- ze smaczniejszych rzeczy korzystali tylko goście którzy ustawili się przed otwarciem restauracji. ( pierwsze 20 osób). Przekąski między posiłkami były rzadko i bardzo mało. Tylko pierwsze osoby z kolejki skorzystały, dla reszty brakowało przekąsek. Słabe wybór drinkow( tylko wódka z colą albo ze spritem), wino i piwo), drinki były dodatkowo płatne 8 euro, dolarów.

1.6

Hotel bardzo słaby! Brud, brud i tylko brud...do tego wiecznie roszczeniowi Rosjanie i żadnych atrakcji wokół hotelu...

Zalety

Wady

1. Bardzo brudno wszędzie, 2.śmierdzące toalety 3.nie sprzątane pokoje, brak wymiany ręczników w pokoju, jak już zabrali, to zapomnij, że dostaniesz czyste 4.straszne kolejki po jedzenie i nawet nie uzupełniali jak coś się skończyło-kto pierwszy ten lepszy. Do tego wiecznie reszczeniowi Rosjanie. Masakra...

3.7
Xlkx

brud i syf personel sprzątający zabrał omyłkowo mój ręcznik i już go nie odzyskałam pracownik hotelu na dzień dobry oszukał nas z internetem pełno gości z Rosji masakra

Zalety

blisko plaży ładna i spokojna okolica

Wady

płatny internet brud smród syf

Totalnie nie polecam hotelu! Nie rozumiem dlaczego, biuro Coral travel ma go w swojej ofercie. Jedzenie jest okropne, bez smaku, niedobre. Jeżeli się skończy coś, obsługa ma bardzo duży problem z doniesiem brakującej potrawy. Bardzo mały wybór, odradzam totalnie rodzicom z dziećmi. Wokół wyłożonych potraw chodzą robale. Desery były ściśnięte. W pokoju było bardzo brudno, poplamione pościele, a w łazience totalny syf. Obsługa nie wymienia ręczników na czyste, nie sprząta, jedynie zabiera śmieci. Ciężko dogadać się z obsługą z recepcji, nie chcą odpowiadać na pytania i zgłaszane problemy. Muzyka jaką można usłyszeć w hotelu to jedynie rosyjska....

3.9

Ja ten hotel wybrałam, ze względu na spontanicznego lasta-2 dni do wylotu. Hotel dużo z dużym potencjałem ale niestety nie dbamy przez właściciela. Powiem w skrócie....jeśli komuś nie zależy na luksusach, a fajnym basenie z drinkami i bliskością plaży to polecam. My całe dnie siedzieliśmy nad wodą. Jedzenie najsłabsze jakie jadałam w Turcji ale każdy coś dla siebie znajdzie, głodny na pewno nie będzie chodzić, ale strasznie monotonne. Dla mnie najlepszy był basen 1,8-2,5 m głębokości, skakanie i zabawa genialne. Ale drugi raz na pewno bym do niego nie pojechała.

Zalety

Basen

Wady

Za mało dba się w hotelu o porządek

2.1
Robert

hotel oceniam na 2-gwiazdki ponieważ jest bardzo budżetowy a jego lata świetności minęły 20 lat temu. ogólnie w miarę czysto tylko basen zbyt głęboki dla dzieci ponieważ zaczyna się od 2m głębokości. wyżywienie w tym hotelu to jedna wielka pomyłka. do wyboru tylko dwa drugie dania a zupa to zwyczajna zabarwiona woda kompletnie bez smaku, śniadania i kolacje również bardzo skromne, przez cały tydzień nie podano nawet masła do pieczywa, większość sałatek była skwaszona, posiłki praktycznie codziennie takie same lub bardzo podobne, w barach dostępne tylko 4-rodzaje alkoholu, ogólnie bardzo, bardzo skromnie, drugi raz do tego hotelu na pewno nie wrócimy...

Zalety

bardzo blisko plaży, spokojna okolica, w miarę czysto w całym hotelu, miła obsługa

Wady

140 km od lotniska, hotel z czasów naszego PRL, beznadziejne wyżywienie, brak basenu dla dzieci, bardzo głęboki basen

4.1

Hotel dość stary ale w miare czysty i zadbany , standard obsługi dużo poniżej czterech gwiazdek . Jedzenie bardzo przeciętne . Jesli nie masz dużych wymagań a zależy ci na tanich wakacjach można śmiało jechać

Zalety

Duży basen , darmowe leżaki i parasole , plaża blisko , czyste morze, przystanek autobusowy blisko hotelu , można sprawnie dojechać do centrum miasta

Wady

Nie sprzątają łazienek , tylko wymiana ręczników , zwracają się do gości po rosyjsku i nie znają angielskiego , brak room service , jesli wyjeżdżasz przed 7:30 z hotelu lub przyjeżdżasz po 21 nie masz szans na jakikolwiek posiłek lub kawę ,personel mało pomocny , większość udogodnień w opisie np tenis, sauna czy nurkowanie nie istnieje . Hotel nastawiony na Rosyjskich turystów którzy stanowią tam 90% gości .

2.6
Robert

Nie polecam tragedia (...) weźmie wymieni ręcznik i tyle łazienka tragedi mała wanna parchata jak weszlem nie mogłem wyjść toaleta przed wojenną no naprawdę zawiodłem się WiFi można korzystać 2 eu dzienni i kod dają za 10 godzin już nie działa by kupić znowu dzwi pokojowe naprawdę Polska ma lepsze w stajni a z jedzeniem co dzień to samo chyba zygne dzisiaj minęło 5 dni i to samo jeść zresztą wyboru niema żadnego koty biegają po stołach, tylko się (...) napalają na kobitki latają ja psy muzyka tylko rosyjska tragedia jak poszlem i powiedziałem że chce rozmawiać z szefem hotelu o zmiękli no i zapuścili 5 piosenek i z powrotem arabskie i Rosja muza szambo totalne jedyny plus to plaża blisko są leżaki materace do tego i jest bar biopole gratis do bólu tyle że pół dnia się odbija jedzenie hotel Sun Shine 4 godziny autobusem z lotniska horror Nie polecam Nie polecam

Byliśmy z 5 letnim dzieckiem i mamy pozytywne odczucia. Obsługa miła i pomocna, jedzonko w formie bufetu gdzie każdy znajdzie coś dla siebie też na plus. Pory posiłków częste wiec nie da się chodzić głodnym. Pokoje czyste i zadbane.

Zalety

- wyżywienie w formie bufetu, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie - czyste pokoje - basen dla dzieci - miła i pomocna obsługa

Sunshine (Kestel)