Sunshine Crete Village

3.5

Hotel nie jest nowy, ale wszystkiego było dość. Pokój był sprzątany raz na 2 dni.

Hotel godny polecenia jednak mam parę uwag - mial być pokój rodzinny z 2 pomieszczeniami które rozdzielają drzwi a tych drzwi niestety nie było, jakość wykończenia pozostawia wiele do życzenia ale bez tragedii. Położenie czesci village na wzniesieniu byłby to problem dla osób starszych czy niepełnosprawnych ale na szczęście co chwike kursuje busik. Jedzenie różnorodne dość dobre. Obsługa super miła i pomocna, baseny czyste.

Bardzo fajne wakacje. Polecam to miejsce - cisza, spokoj, piekna plaza i baseny. Darmowe reczniki/parasole/lezaki. Silownia na swiezym powietrzu. Mila obsluga i dobre jedzenie. Minus w naszym przypadku- nie dzialala klima, ktorej nie naprawili do k pobytu.

Doskonałe miejsce do wypoczynku jak na greckie warunki.Świetne jedzenie.Bary all inclusive działały bez zarzutów.Okolica spokojna.Raczej nie dla ludzi lubiących show.Obsługa hotelowa bardzo miła i uprzejma.Z części hotelowej Village do częsci Beach zjeżdża busik podwożących wczasowiczów.Oczywiście kursuje w dwie strony.Część Village bardziej kameralna niż Beach.Znajduje się tu jadalnia,w której wydawane jest śniadanie.Jest także basen.

Hotel godny polecenia, czysty, obszerny, obsługa przyjazna i uśmiechnięta. Część Village położona na zboczu, bardziej kameralna i spokojna z pięknymi widokami na okolicę. Jest tu spory basen (max głębokość 1,7m), bar przy basenie czynny do 24 oraz stołówka, w której są wydawane śniadania. Są korty tenisowe, korzystanie z nich jest darmowe. Do części Beach kursuje bus hotelowy, jednak przejście spacerem nie sprawia problemu, a nawet jest wskazane po obfitych posiłkach :) Gości Village mogą korzystać w pełni z infrastruktury Beach, basenów, plaży z leżakami, baru plażowego, animacji, mini golfa. Obiady i kolacje są dostępne w części Beach. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, duży wybór, na bieżąco uzupełniane. Pokoje nie są najnowsze, ale czyste, sprzątanie i wymianę ręczników mieliśmy 3 razy podczas tygodnia pobytu. Okolica bardzo spokojna, kilka marketów i sklepów z pamiątkami, w jednym z nich obsługa mówi po polsku :) Najbliższe miasteczko Jerapetra oddalone o 8km, kursuje do niego autobus miejski, bilet kosztuje 1,6 EUR. Piękna plaża oznaczona Błękitną Flagą, krystalicznie czysta woda, w której pływają niezliczone ilości rybek, warto zabrać ze sobą sprzęt do snurkowania. Buty do wody nie są konieczne, wystarczą klapki na plażę, nie da się przejść gołą stopą po rozgrzanych kamyczkach :) Transfer z lotniska trwa 2,5h, ale po drodze wybrzeżem można podziwiać piękne widoki. W hotelu dużo Polaków, Czechów i Niemców.

Nazwa  Sunshine Crete Village
Miejsce  Grecja / Kreta / Koutsounari
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, windsurfing, tenis, rowery

Tylko 300 m do piaszczysto-żwirkowej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: plac zabaw, opiekunka dla dzieci (odpłatnie).

Atrakcyjna lokalizacja: na wzniesieniu, w centrum tradycyjnej greckiej wioski Koutsounari, ok. 8 km od miasta Ierapetra.

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

3.5

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ksenia

Zalety

Piękny widok, dobre jedzenie, dużo napojów, smaczne słodycze i lody. Są rozrywki dla dzieci i dorosłych, jest kort tenisowy, boisko dla piłki nożnej, mała siłownia, leżaki przy płazy są darmowe. Miła obsługa, wszyscy mówią po angielsku. Piękny terytorium hotelu.

Wady

Były mrówki w pokoju, po sprzątaniu było ich mniej.

Oskar

Zalety

-spokojna okolica -czysto -jedzenie i bary -miła obsługa -świetne widoki -możliwość wypozyczenia auta w hotelu

Wady

-standard wykończenia pokoi -przekąski serwowane od 12:30 do 16 to zwykle pieczywo z serem i sałata- spodziewałem się czegoś więcej

Sylwia

Zalety

Dobre jedzenie, syte drinki, mila obsluga, piekna plaza z darmowymi lezakami, zielen wokol. Silownia na swiezym powietrzu

Wady

Nasz pokoj Sprzatanie tylko 2 razy w czasie pobytu WIATR - hotel polozony tak, ze jest bardzo wietrznie

Artur

Zalety

Blisko morza.Fajna plaża i przezroczysta woda.

Wady

Łazienki trochę odbiegają od współczesnych standardów.Wanna i plastikowa zasłona.Lustro duże,ale "trącone" zębem czasu.Pod koniec pobytu problem ze spuszczaniem wody w ubikacji.

Magdalena

Zalety

Baseny, blisko morza, piękna plaża i dobry bar plażowy z napojami oraz popołudniowymi przekąskami. Uprzejma obsługa, smaczne jedzenie. Spokojna okolica, co akurat dla nas było zaletą.

Wady

Łazienki mają już swoje lata, wanna była pomalowana białą farbą, która odchodziła w kilku miejscach. Spłuczka w toalecie nie zawsze działała poprawnie.

Renata

Hotel spełnił moje oczekiwania. Pokój rodzinny - dwa osobne pomieszczenia - duże . W każdym indywidualna klimatyzacja i balkony. Zastrzeżenia mam do sprzątania i uzupełniania płynów do kąpieli. Ale to drobiazg. Basen w zasięgu "ręki" . Spory i nie zatłoczony. Jedzenie - wszystko pyszne i bardzo duży wybór. Drinki lepsze niż w Turcji . Nie oszukane soki i alkohole. Do głównego hotelu co chwilę kursuje busik . Niestety minusem jest plaża typowo żwirkowa. Brak łagodnego zejścia do morza . Akurat mnie to nie odpowiadało. Wyrażam tylko swoją osobistą opinię. Podsumowując poleciłabym ten hotel innym. Przemiła obsługa.

Zalety

Położenie , obsługa , wyżywienie , baseny no i drinki .

Wady

Za rzadko sprzątane pokoje i plaża.

Łukasz

Ogólnie hotel jak najbardziej ok. zaciszny obszerny, przyjazny. Obsługa, pomocna uśmiechnięta i miła. Sam pokój duży, z dużą ilością szaf, co prawda wystrój trącił myszką, ale jakościowo ok. Co ważne, jest to południowo wschodnia Kreta, więc dla osób szukających gwaru miast typy Chania, to nie ten kierunek. Spokój i cisza. Zdążało się kilkukrotnie że o 19:00 byliśmy sami na plaży, zupełnie sami (co świadczy o spokoju okolicy). Okoliczne atrakcje też są specyficzne, to bardziej wąwozy i wymagające szlaki a nie przyjemne miasta do zwiedzania. Także lokalizacja dla osób które spędzają wakacje w hotelu, albo wprawionych zwiedzaczy dla których wędrówki w tamtym klimacie nie są straszne. Co ważne w niedalekiej odległości od hotelu są bardzo klimatyczne tawerny (niemal że nie turystyczne, a nastawione na lokalnych klientów) także można doświadczyć kreteńskiego życia.

Zalety

Hotel obszerny, mimo dużej ilości gości nie było tłoku. Duży i zaciszny basen. Ogólnie atmosfera spokoju i sielanki. Hotel zdecydowanie dla rodzin z dziećmi, może bez nie wiadomo jakich atrakcji, ale naprawdę spokojny. Blisko bardzo fajna plaża, co ważne dojście przez drogę zrealizowane tunelem (wyłącznie dla gości hotelowych). Zasadniczo niczego nie brakuje.

Wady

Kuchnia, nie że źle zrobione jedzenie bo to co próbowaliśmy było ok. Ale monotonia, praktycznie brak zmian menu, duży wybór, ale codziennie to samo, i przy dłuższym pobycie jest zbyt monotonie. I niestety śniadania, które mówiąc krótko były słabe. Sama organizacja restauracji też słaba, straszny gwar co powodowało że przyjemności jedzenia nie było w ogóle. Można się ratować fantastyczną tawerną która jest bardzo blisko hotelu, ale to wiadomo poza zakresem hotelu.

Michał

(...) Bardzo dobry hotel w pięknej i spokojnej miejscowości, między morzem z krystalicznie czystą wodą i setkami ryb a pasmem malowniczych gór.

Maciek

Hotel bardzo ok. Po przyjeździe ze względu na niepełne obłożenie zostaliśmy zakwaterowani w części Beach. Obie części hotelu (Beach oraz Village) bardzo fajne. Od części Village do plaży, basenów, baru trzeba niestety kawałek dojść pod małe wzniesienie- może to być problem dla niektórych osób. Jeżeli chodzi o atrakcje hotelu Sunhine to hotel dysponuje w sumie 5 basenami- 4 w części beach i 1 w części Village. Dla dzieciaków są dwa brodziki (40cm) jeden ze zjeżdżalniami. W kwestii beach baru to bardzo miła obsługa drinki lane do plastikowych kubeczków 0,4ml. Wodę oraz piwo można nalewać samodzielnie bez stania w kolejce (kolejek zresztą w naszym terminie nie było wcale). Małe obłożenie hotelu pozwoliło na bardzo dużą swobodę w wyborze leżaków. Codzienne animacje prowadzone przez genialnego Vitalija oraz Sebastiana. MIni klub dla dzieci (w języku polskim) gdzie bez problemu można podrzucić pociechy. Pokoje schludne, codziennie czyszczone. Mieliśmy pokój rodzinny, składający się z dwóch części oddzielonych drzwiami przesuwnymi. Jedzenie smaczne, z racji tego że byliśmy na 15 dni to co jakiś czas się powtarzało lecz nie był to problem. Dostępne nawet osobne stoliczki i krzesła dla dzieci, które mogą poczuć trochę samodzielności. Plaża prywatna, blisko basenu dla dzieciaków. Plaża kamienista- UWAGA kamienie piekielnie gorące. Polecam buty do chodzenia po plaży.

Zalety

Brak tłumów, przemiła obsługa, bliskość morza, super animacje.

Wady

Część Village oddalona od hotelu głównego co dla osób starszych lub dzieci może stanowić pewną przeszkodę.

Spędziliśmy 7 cudownych dni w hotelu Sunshine Crete Beach Nasza rezerwacja obejmowała cześć Village ktora w momencie naszego przyjazdu była nieczynna bo przygotowywana do sezonu więc zakwaterowano nas w hotelu głównym Beach Przyznam że przed przyjazdem trochę czytałam opinie o hotelu i lekka niepewność była Prysnęła w momencie wejścia do hotelu Dla mnie na wakacjach liczy się pogoda piękne otoczenie miły personel i czysty pokój To wszystko oferuje Sunshine Beach Cały obiekt otoczony piękna roślinnością widok z okna na morze bezcenny Prywatna czyściutka plaża a do dyspozycji gości duża ilość leżaków i parasoli Przy basenie dużym jak i basenach dla dzieci rownież leżaków pod dostatkiem Jedzenie pyszne urozmaicone i wszystkiego pod dostatkiem Dla gości przybywajacych wypocząć ten hotel to idealne miejsce Jeśli jednak chcecie spędzić szalone głośne i rozrywkowe wakacje to nie jest to miejsce dla Was Okolica spokojna bez atrakcji typu restauracje czy deptaki Najbliższe miasteczko około 8 km My wypożyczyliśmy samochód na dwa dni i pozwiedzaliśmy urokliwe zakątki tej części Krety Najpiekniejszym była plaża Vai polecam bo widok od wjazdu na parking zapiera dech w piersiach Nasz pobyt w tym hotelu będę miło wspominać i polecać Jeden minus to transfer z lotniska Nasz trwał prawie trzy godziny Uważam że biuro podróży powinno pomyśleć nad innym rozwiązaniem dla gości tego hotelu Taka moja uwaga w stronę organizatora Mimo że przybyliśmy w późnych godzinach w hotelu czekano na nas z uśmiechem oraz kolacją . Polecam ten Hotel

Zalety

Jestem pod wielkim wrażeniem uprzejmości całego personelu hotelowego Panie w recepcji uśmiechnięte miłe służące pomocą Pracownicy barów oraz restauracji również Mimo ogromu pracy uśmiech nie schodził im z twarzy Pokoje czyściutkie pachnące a Panie sprzątające mimo iż w pocie czoła również z uśmiechem na twarzy Dużo podróżujemy ale taki personel trafił nam się pierwszy raz Zaznaczam że wszyscy bez wyjątku mili i uprzejmi W całym hotelu przyjazna miła atmosfera

Jacek

Po przyjeździe na miejsce zostaliśmy zakwaterowani w hotelu Sunshine Crete Beach. Hotel bardzo czysty z przemiłą obsługą hotelową. Wspaniałe jedzenie . Fajny basen, prywatna plaża z dużą ilością leżaków Hotel SUPER , godny polecenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Zalety

Ładny hotel, dobre jedzenie, przemiła i uśmiechnięta obsługa, fajny basen i plaża.

Wady

BRAK WAD. Hotel spełnił w najwyższym stopniu nasze oczekiwania.

Major

Pobyt - Sierpień 2018

Polecam szczególnie rodziną z dziećmi,cisza spokój

Zalety

Widoki,obsługa

Wady

Trochę stare łazienki

Darek z Bydgoszczy

Pobyt - Lipiec 2018

Polecam ze względu na spokojny pobyt rodziny oraz atrakcje dla dzieci

Zalety

Animacje w sąsiednim Hotelu Sunshine Crete Beach, doskonałe wyżywienie - bardzo zróżnicowane i smaczne, możliwość korzystania z basenów i innych atrakcji w Hotelu Sunshine Crete Beach, który jest położony przy samej plaży. Doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi!!! Przyjazna atmosfera w całym kompleksie, bezpiecznie, nie ma problemu z leżakami.

Wady

Słaby dostęp do internetu, skromne lunch box'y w dni wycieczkowe

Pauula

Pobyt - Lipiec 2018

Początkowo hotel nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, lata świetności ma już za sobą, natomiast to co jest na duży plus to przemiła obsługa i personel nadrabiający wszystko uśmiechem i życzliwością. Po drodze z lotniska mijaliśmy hotele otoczone zielenią i palmami, natomiast przyjeżdżając do części Sunshine Village, wszędzie drzewa oliwne i krajobraz trochę księżycowy, ale tak ta wschodnia część Krety wygląda. W części Beach już jest więcej zdecydowanie tej zieleni. Otrzymaliśmy pokój bardzo wysoko na zboczu z widokiem na ...kolejny budynek :) bardzo odczułam tą wysokość wieczorem wracając z części Sunshine Beach z dzieckim które zasnęło w wózku, mimo iż praktycznie nie korzystaliśmy z busika, który co chwilę jeździ między cześcią Viilage a Beach, i jestem aktywna osobą, to ta droga pod górkę jest bardzo nierówna i ciężko się jedzie do góry z wózkiem. Po zapytaniu o możliwość zmiany pokoju, bardzo sympatyczna Pani na recepcji powiedziała żebym przypomniała się rano i następnego dnia mieliśmy już pokój niżej z dużym tarasem z widokiem na morze :) Początkowy brak entuzjazmu wynagrodził mi hotel Sunshine Crete Beach, w którym spędzaliśmy praktycznie cały dzień i wieczór. Hotel w części Village posiada basen i mniejszy brodzik, ale większość osób nie korzysta z basenu w Village tylko w części Beach, wiec w Village hotel ok południa wygląda na opuszczony. W hotelu Beach jest świetny basen dla małych dzieci z wodą o głębokości ok 40 cm, zjeżdzalnią w kształcie ośmiornicy, węża i króliczka. Nasze dzieci praktycznie z niego nie wychodziły. Pierwszy basen znajduje się zaraz obok morza, natomiast obok niego jest kolejny basen głębszy ok 130 cm gdzie animatorzy prowadzą zajęcia typu:aqua aerobik, water polo, po zakończeniu są dostępne dwie duże zjeżdzalnie, które są wlączone od 11-18. W hotelu w okolicach restauracji, jest jeszcze dwa baseny, głęboki ze stopniowym spadkiem oraz głębszy brodzik tak chyba ok. 60 cm. W hotelu w części Village jest tylko śniadanie i kolacja, obiad był zawsze w części Beach (nie ukrywam dla nas było to wygodne). W każdą środę kolacja wyjątkowo jest w części Beach, gdyż dla wszystkich gości z hotelu jest Wieczór Grecki z muzyką na żywo. Każdy gość jest witany na takiej kolacji kieliszkiem Ouzo :) Jedzenie było pyszne, i było go bardzo dużo. Przepyszne słodycze, owoce, zawsze była też rybka, owoców morza nie było zbyt wiele, czasem jakieś kalamry lub malutkie krewetki w ryżu lub w sałatce. Dużo potraw greckich suflaki, musaka, ryz zawinięty w liscie winogron, baklawa... etc. Z owoców: melony, arbuzy, pomarańcze, kiwi, jabłka, grejfruty. Niestety kawy dobrej tam nie ma ... Przy plaży bar z przekąskami: hamburgery, hot dogi, suflaki oraz z napojami. Jeden raz na pobyt można zapisać się do restauracji Włoskiej ala carte Mamma Mia. Dodatkowo otrzymaliśmy bezpłatny Voucher na masaż 15 min dla każdej osoby do wykorzystania w części Beach. Morze bardzo przejrzyste, plaża żwirkowa z małymi kamyczkami Warto wypożyczyć samochód, w hotelu w części Beach jest Pan który oferuje wypożyczenie auta ale my skorzystaliśmy z wypożyczalni obok drogi która prowadzi do części Village, taniej i bez jakiś extra ubezpieczeń na cześć zewnętrzną auta którą oferuje Pan mający stoisko w hotelu. W hotelu niby dają rabat 25% ale później się okazuje że trzeba dopłacić 10 E za to żeby mieć ubezpieczenie na złapanie gumy, czy jakieś zarysowania. Tam gdzie my wypożyczyliśmy auto, wszystko było w cenie razem z ubezpieczeniem i kosztowało ok. 15 euro mniej niż w hotelu. My wypożyczyliśmy auto na jeden dzień tylko, bo dzieci nie chciały wychodzić z basenów. Warto odwiedzić; Sitia Vai, Xerokambos, Makrigialos, i Irapetrę. Spokojnie można te wszystkie miejsca odwiedzić w jeden dzień takiej wycieczki. Widoki przepiękne. W okolicach hotelu są sklepiki i Tawerna można w niej kupić swojską oliwe z oliwek oraz raki \"spod lady\", druga w stronę stacji benzynowej za sklepem z pamiątkami trzeba podejść ścieżką do góry:) Szału z tymi knajpami nie ma ale zawsze to coś, bo hotel znajduje się pośrodku niczego :) Ogólnie hotel dla dzieci jest super, nasze były zachwycone, dla osób bez dzieci które chcą poimprezować nie polecam, nic się nie dzieje w okolicy oprócz hotelu a i animacje w hotelu średniej jakości. Mini disco jeszcze ok, animatorzy przebrani za klauna, muszkietera, po mini disco.. była włączana muzyka ale nie kazali dzieciom się bawić, tylko animatorzy byli pochłonięci sprzedawaniem losów na loterię i pilnowaniem nagród które stały na środku. Ogólnie te animacje wieczorne baaardzo słabe oprócz zabaw dla dzieci i mini disco takiego samego dzień w dzień. Jest też w hotelu mini golf, duża szachownica i siłownia, pokój zabaw dla dzieci - jak dla mnie średni obskórny,

Zalety

rewelacyjna obsługa zarówno w restauracjach, na recepcji jak i w barach ładny widok super baseny dla dzieci dobre jedzenie

Wady

zbyt strome podejście do części Village z dziećmi

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel ogólnie zrobił na mnie pozytywne wrażenie, brak robaków w pokojach, minusem jest stan łazienki - stara wanna z zasłonka która się klei do ciała. Minusem są również napoje z automatu- słona coca-cola. Największym minusem to chyba animatorzy z hotelu sunshine beach. Codzienny showtime to poprostu dyskoteka, nie chce im się robić pokazów dla gości. Przez tydzień pobytu raz tylko było zgadywanie piosenek, drugi dzień to wciskanie ludziom losów na loterie a trzeci dzień losowanie tych losów. Przez większość dni tylko puszczane muzyki - dyskoteka. Ogólnie większość czasu raczej spędza się w hotelu sunshine beach ponieważ w village zbytnio nie ma co robić wieczorami. Drinki ok. Ogólnie oprócz wieczornych animacji hotele godne polecenia.

Zalety

Dobre jedzenie, pokój w miarę ok, dużo miejsca przy basenie

Wady

Trochę daleko do morza, pokoje położone na gorce- dojście od plaży do pokoju wykańczające, animacje wieczorne beznadziejne

4.8
Artur

Pobyt - Czerwiec 2018

Oprócz ciszy nie polecam .Wycieczka z Coral Travel ktora została na sprzedana na wyspę Chrissi okazała sie wielkim nie wypałem dla dzieci gdzie nie mogły wejsc do morza po ostrych skałach

Zalety

spokój i cisza

Wady

brudne pokoje karaluchy w pokojach .Sniadania mołotone obsluga w barze po południu nie przyjemna Rano zimna woda w łazience, kapiaca klimatyzacja z ktora się nic nie robi przez trzy dni

Lili

Pobyt - Lipiec 2017

Piekny hotel polo,zony miedzy gorami a morzem.Dla mnie boskie wakacje.D,Ziekuje! Personel pomocny, atmosfera i ludzie godni polecenia.Szkoda w Polsce ludzie nie majatakiej pogody ducha.

Aniela

Pobyt - Wrzesień 2016

Miejscowość spokojna (wioska) , jedzenie monotonne ale smaczne, plaża żwirkowa , woda w morzu przejrzysta czysta, dzieci zachwycone

Zalety

cisza , spokój ,

Wady

monotonne posiłki , położony na górce trzeba się ,,nachodzić\\\'\\\'

3.2

Pobyt - Lipiec 2016

Hotel oficjalnie 4 gwiazdki, moim zdaniem maksymalnie 3, i to też pod warunkiem, że byłoby czysto. Pokoje w większości zaniedbane - sprzęty podniszczone, z klimatyzacji aż wychodził grzyb. W łazience armatura i sanitariaty pokryte kamieniem, brudne. Sprzątanie polega na polaniu wszystkiego jakimś żrącym wybielaczem, a i tak nawet po wyjściu sprzątaczki było brudno. Na plus - pościel i ręczniki zmieniane codziennie. Telewizory stare. Sejfy tylko na recepcji. Wifi ogólnodostępne tylko przy recepcji, płatne Wifi to koszt 45EUR za tydzień. Jedzenie bardzo mało urozmaicone, ubogi wybór. Przez tydzień praktycznie te same dania. Napoje przygotowywane na wodzie z odzysku - wszystkie miały słonawy posmak: zarówno słodkie napoje gazowane, jak i kawa czy herbata. W trakcie posiłków po tarasie wśród gości przechadzają się koty i psy - obsługa specjalnie na te zwierzaki nie reaguje. W hotelowej restauracji tylko śniadania i kolacje, lunche dostępne w sąsiednim hotelu Club Calimera. Hotel oficjalnie posiada animacje, jednak przez cały pobyt nie widziałam w hotelu nikogo z teamu animacyjnego. Wszystkie atrakcje odbywają się w sąsiednim hotelu Club Calimera. Obsługa sympatyczna, ale niestety nie ma to większego wpływu na negatywne wrażenie z pobytu w hotelu. Zdecydowanie nie polecam, szczególnie dla osób starszych lub rodzin z małymi dziećmi, ze względu na konieczność pokonywania stromego podejścia pod górę. Niektóre osoby, zakwaterowane w bungalowach na końcu, musiały prosić o podwożenie do pokoju hotelowym busem.

Zalety

Widoki, wielkość pokoi

Wady

Położenie, standard pokoi, brudne i zaniedbane pokoje, ubogie animacje lub wręcz ich brak, bardzo skąpe i mało urozmaicone posiłki, położenie na wzgórzu - dojście do dalszych pokoi po pokonaniu stromego wzniesienia, stara infrastruktura, brak sejfu w pokojach - tylko w recepcji

Pobyt - Czerwiec 2016

Nie rozumiem kiepskich poprzednich opinii. Hotel zgodny z opisem i oczekiwaniami. Hotel położony na wzgórzu, więc jak ktoś zamierza spędzić całe wakacje do góry brzuchem, to nie polecam. Do bungalowów trzeba faktycznie troszkę pod górkę dojść, ale my byliśmy z dwuletnim dzieckiem i nie był to problem. Można też zarezerwować pokój w budynku głównym. Hotel spokojny. Basen główny i brodzik. Do tego można korzystać z infrastruktury hotelu siostrzanego (5 basenów, posiłki, all inclusive, animacje) hotel tuż przy plaży. Dlatego może cena ciut wyższa niż normalnie za sam hotel bez tych atrakcji. Faktycznie animacje w drugim hotelu. Tam też rozbudowane lunche. W hotelu Sunshine Crete Village śniadania i kolacje. Lunch tez jest ale w wersji podstawowej (3-4 dania do wyboru, owoce). Oczywiście napoje cały dzień all inc. Jako że byliśmy z małym dzieckiem bardzo nam pasowało że do dyspozycji mieliśmy mały kameralny hotel (jak dziecko było zmęczone to tu jedliśmy w ciszy spaghetti na lunch czy też w spokoju leżeliśmy przy prawie pustym basenie (bo większość osób idzie nad morze, lub do tego drugiego hotelu). Innym razem szliśmy na plażę, która znajduje się tuż przy hotelu Kalimera, czy też na tamtejsze baseny - super miejsce dla nieco starszych dzieciaczków- zjeżdzalnie, animacje itp. Dla dorosłych też dużo animacji w tamtejszym hotelu. Jedyny mankament to słona woda w napojach - kawie czy herbacie i bezalkoholowych. Pokoje w hotelu bez większych zastrzeżeń. Znam realia greckie i wiem jak to wygląda, tutaj standardowo, nie nowocześnie ale czysto. Oczywiście standard w siostrzanym hotelu Calimera lepszy, adekwatnie do wyższej ceny pobytu. Tak samo koty wałęsające się po restauracji - standard w Grecji, więc jak komuś to nie odpowiada to powinien wybrać inny kraj lub hotel 5*+. My fajnie wypoczęliśmy w obu hotelach, nie nudziło nam się ani chwili. Sporo też zwiedzaliśmy. Polecam wyprawę na Spinalongę i wypożyczenie samochodu:)

Zalety

Położenie, cisza i spokój, dobry dla rodzin z dziećmi. Bardzo dobre jedzenie, miła obsługa pomocna i uśmiechnięta - szczególnie dla dzieci.

Wady

Słona woda w napojach zimnych i kawie czy herbacie

Sunshine Crete Village