Mare blue (ex. Sunshine Crete Beach)

Od samego przyjazdu byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni, że pracownik recepcji wręcz wybiegł nam na spotkanie, zabrał nasze bagaże, poczęstował napojem przy meldunku, odwiózł bagaże do pokoju i zaprezentował gdzie co się mieści. Niestety nie pamiętam pana imienia, ale niewątpliwie to ogromna wartość dodana dla tego hotelu :) Pokój dla rodziny z dwójką nastolatek, z widokiem na morze spełnił nasze oczekiwania. I choć nie należał do najnowszych (w łazience stara wanna z zasłonką), to był czysty, codziennie sprzątany i codziennie wymieniano nam ręczniki. Widok z pokoju na 6+ (wprost na basen, a w oddali morze i piękne zachody słońca). Aż przyjemnie było tam posiedzieć na tarasie. Pokój podzielony drzwiami przesuwnymi, dzięki czemu i dorośli i dwójka nastolatek mieli trochę prywatności. W restauracji podczas posiłków ciągle kręciła się obsługa, która na bieżąco zabierała brudne naczynia. Jedzenie różnorodne, każdy znalazł coś dla siebie, sporo deserów, lody, śniadania i na słodko, i na słono. Nawet nastolatki stwierdziły, że będą tęskniły za tym jedzeniem. Na stołówce czysto. Na plaży dostępny bar z przemiłą panią serwującą napoje i drinki. Obok restauracji głównej dostępny bar czynny do północy. Bar ten z dużym tarasem, z widokiem na morze, codziennie czas umilał nam pianista - serdeczne pozdrowienia dla Pana Manolisa :) Dzięki Niemu spędziliśmy bardzo miłe wieczory z muzyką na żywo. Animacje wyłącznie w języku francuskim. Nie wiem, czy to norma, bo akurat w hotelu większość stanowiła grupa z francuskiego tui. My nigdy takich atrakcji nie szukamy, więc nie robiło nam to różnicy. Ponieważ byliśmy już niejako po sezonie, nie korzystaliśmy z basenów (choć można było), woleliśmy leżeć na plaży. Plaża bardzo zadbana, żwirowa, darmowe leżaki i parasole. Mieliśmy buty do wody, ale nie były konieczne - większość ich nie używała. Dno bardzo czyste, temperatura wody ok. 25 st. przy temperaturze powietrza ok. 23 st. Idealna pogoda do spacerów po pobliskich górach, czy plażach. W hotelu nieduże obłożenie w drugiej połowie października, więc nie było tłoku, walki o leżaki, czy kolejek po jedzenie. Nawet jak były dwa dni z bardzo silnym wiatrem (można się było przewrócić na płaskiej drodze), to też się nie nudziliśmy - graliśmy w bule, w uno, w minigolfa, a darmowe wifi miało niezły zasięg nawet w pokojach, nie tylko w częściach wspólnych.

Hotel urokliwie położony, Piękne widoki. Byliśmy po "sezonie" cisza spokój , spory teren ,zieleń. Ale pokój w którym nas zameldowano nie miał 5* najsłabsza łazienka. Podejrzewam ,że dostaliśmy pokój przed remontem. Trzeba liczyć się ,że nie jest to hotel 5* dla bardzo wymagających klientów w ekstra standardzie , ale cena jaką zapłaciliśmy była adekwatna za pobyt. Nie żałujemy , bardzo udany , pozytywny wypoczynek.

Od czego zacząć. Pokój w głównym budynku - parter (od strony ulicy) Hotel podobno 5* ale chyba wg. skali gdzieś w środku Afryki. Dla mnie max 3*. Pokoje w głównym budynku odnowione, ale jeżeli miał to być styl vintage to trzeba było zrobić to starannie i włożyć w to trochę serca i gotówki, a nie np . pomalowana wanna, czy gniazdka sprzed 20 lat, fatalne malowanie i detale. Stołówka, bary, sklepiki jak z hotelu robotniczego, Łazienki ogólnodostępne tragedia. Jedzenie monotonne i budżetowe jak w sanatorium. Nie można zjeść na świeżym powietrzu. Drinki: lód, woda, napój, jeszcze raz lód i coś z procentami, nawet dobre wino. Obsługa miła, starają się, ktoś nawet wpadł na pomysł żeby na powitanie po 1,5 godzinnej jeździe dać chodny napój. Za to do pokoju nikt cię nie zaprowadzi, nie mówiąc że pomoże wnieść bagaże. W pokoju jak przystało na 5* hotel brak ekspresu do kawy, a nawet czajnika, woda do picia 2 butelki 0,5l na powitanie. Brak baru w głównym budynku, trzeba urządzać spacery po niekończących się schodach do któregoś z barów lub na stołówkę i tak kilka razy dziennie. Animacje.... zależy od fantazji i.. ilości wypitych drinków. Plaża: żwir gruby, stromy brzeg. zniszczone parasole i leżaki, podobnie przy basenie. Podsumowanie: Jak liczyłeś na odrobinę luksusu - zapomnij, wybierz coś innego. Z czystym sumieniem możesz polecić ten hotel komuś kogo bardzo nie lubisz.

Wielkie rozczarowanie , hotel może miał swoją świetność w latach 90 , jestem po raz 7 w Grecji i mogę powiedzieć że hotel zasługuje tylko na 3*, nie ma w nim przytulności ani atmosfery „ Grecji” , pokoje brzydkie , łazienka obrzydliwa , leżaki brudne , porwane parasole , ogólne wrażenie - fuuu…., taki slams , nie psujcie sobie wakacji nie polecam

Hotel dobry po remoncie, pokoje dobrze wyposażone Położenie ładne góry w otoczeniu i morze.

Nazwa  Mare blue (ex. Sunshine Crete Beach)
Miejsce  Grecja / Kreta / Koutsounari
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis, rowery, parking

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: mini aquapark, miniklub, plac zabaw, menu dla dzieci, opiekunka (odpłatnie).

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.

Bogata oferta rekreacyjna: waterpark, 4 korty tenisowe, boisko do piłki nożnej, boccia, gimnastyka poranna, aqua aerobic.

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Wyświetlono 72 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

+ Fantastyczna obsługa + Piękne widoki + Dobre jedzenie

Wady

- przydałby się remont łazienek (chyba że tylko nam się taka trafiła)

Marek

Zalety

Miła obsługa, blisko przystanek oraz sklep w którym obsługa mówi po polsku. Dobre jedzenie , zawsze owoce coś na słodko lody. Wszędzie Czysto i sprzątane na bieżąco. , super plaża , leżaki oraz ręczniki plażowe bez opłat.

Wady

Łazienka do odnowienia , Głośna przestarzała klimatyzacja w pokoju.

4.1
Edyta

Zalety

Blisko plaży, Ładny widok na góry, Brak w pobliżu dużych marketów. Zieleń. Cisza jak mocno nie wieje. Można się dogadać po angielsku. Działa klimatyzacja.

Wady

Hotel nie nadaje się dla osób niepełnosprawnych lub z ograniczeniami ruchowymi.

1.7

Zalety

Nic mi się nie podoba , nie polecam go

Wady

Zaniedbany , brudne leżaki , porwane parasole , bez atmosfery , hotel dla francuskich emerytów w bardzo zaawansowanym wieku , płac zabaw dla dzieci tragiczny , restauracja to zwykły bar- jadłodalnia bez obrusów , taki bar mleczny

WIESŁAW

Zalety

Dobre i urozmaicone wyżywienie ,leżaki bez problemu bezpłatne, bary wszędzie, miła obsługa.

Wady

Brak rozrywki i tańców tylko muzyka w kawiarni bez tańców Amfiteatr był ale muzyki do tańca nie było.

Łukasz

Wakacje udane,pogoda dopisała, czyste i ciepłe morze, jedzenie różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie, ,pokoje czyste, ogólnie wszystko na plus

Zalety

Wszystko na miejscu,baseny ,morze, plaża, leżaki w cenie

Wady

Ok

Niestety zostaliśmy zakwaterowani do części hotelu ,który nie został wyremontowany tak jak pozostała część. Łazienka stara, brudna, z rdzawym osadem na płytkach przy wannie. Pokój czysty, meble stare, klimatyzacja ok , wi-fi w pokojach i na terenie całego hotelu bezpłatnie. Pozatym baseny, jedzenie oraz obsługę oceniamy bardzo dobrze. Hotel położony bezpośrednio przy plaży, baseny ze zjeżdżalniami super. Lokalizacja z dala od miasta. Polecam dla rodzin z dziećmi.

Zalety

Baseny, jedzenie, obsługa

Wady

ŁAZIENKA STARA I BRUDNA

Hotel położony na uboczu, bardzo mi to odpowiadało - odpocząłem od zgiełku! Jedzenie bardzo dobre, pokój spełniał nasze oczekiwania, internet dostępny na terenie całego hotelu, przy basenie również. Całą obsługa bardzo miła i witająca za każdym razem słowami Kalimera :) oczywiście kilka mankamentów się znajdzie - dosyć długo dojazd z lotniska (hotel nie ma z tym nic wspólnego) i brak animacji w języku polskim. Jeden z lepszych na których byłem na Krecie!

Zalety

Czystość, obsługa, jedzenie, dostęp do internetu, baseny i plaża, darmowe leżaki.

Wady

W hotelu wszystko było ok, jedyny mankament to dojazd do hotelu z lotniska, zajmuje około 2 godziny.

5.1
TOMASZ

Hotel z okresu PRL-u lata temu może to był i wypas hotel go remontu obsługa w snack barze tragiczna - przytoczę co mnie spotkało : poprosiłem o wodę z cytryną barmanka odpowiedziała mi, że cytryny na dzisiaj już nie ma, kiedy zwróciłem jej uwagę, że ma cytrynę w koszyku odparła że to jet na jutro , że jej szef robi oszczędności . Powiem szczerze zatrwożyło mnie to. Przekąski w snack barze słabe, praktycznie to co zostało ze śniadania. większość drinków płatnych oczywiście z alkocholi lokalnych, 4 podstawowe drinki - bezpłatne, kawa w barze przy plaży płatna . Bar przy basenie nieczynny - schronienie dla ratownika tylko na zdjęciach wygląda fajnie. Większość leżaków przy basenie popsuta. mini klub - słaby tak jak w poniższych opiniach panie puszczą film dzieciakom a same siedzą w tel. kom.

Zalety

położenie hotelu super zaraz przy plaży jedzenie - śniadanie, obiad, kolacja - dobre i różnorodne

Wady

daleko od lotniska prawie 2,5h - nie polecam czystość pozostawia dużo do życzenia nie zasługuje na 5*

Klaudia

Jestem bardzo zadowolona z hotelu, położony z oddali od hałasu, obiekt jest bardzo duży, cztery baseny i dostęp do morza, plaża bardzo żwirkowa ale woda czysta, błękitna. Obsługa personelu zawsze chętna do pomocy.

Zalety

Duży obiekt, pyszne jedzenia, pomocna obsługa hotelu, zawsze posprzątany pokój, darmowe leżaki, darmowe drinki i przekąski.

Wady

Nie ma minusów, jedyny minus to taki że 2 godziny od lotniska się znajduje

Bogdan

Hotel idealny na wypoczynek rodzinny z dziećmi. Baseny zjeżdżalnie i place zabaw są pod kontrolą personelu dbającego o bezpieczeństwo najmłodszych uczestników. apartament Superior spełnił nasze oczekiwania pod względem wyposażenia, czystości i pięknego otoczenia z wyjściem z tarasu na ogród. Plaża jest terenem hotelu i nie ponosi się dodatkowych kosztów za leżaki i parasole, goście otrzymują również plażowe ręczniki. Hotel i otoczenie bardzo czyste pomimo kompletu gości. Hotel jest obiektem zamkniętym.

Zalety

Plaża jest integralną częścią całego kompleksu hotelowego, trzy baseny dla dzieci i duży basen 1,30m. Bardzo miła obsługa obiektów gastronomicznych / bary, restauracje / smaczne jedzenie

Wady

Warto rozważyć bogatszą ofertę kulinarną dla dzieci. W czasie naszego pobytu dzieci stanowiły co najmniej połowę gości

6.1
Olga

Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 5 gwiazdek, nawet greckich. W mojej opinii ocena maksymalna to 3.5, na którą składają się następujące elementy: + czystość pokoju oraz obsługa sprzątająca je, + możliwość samodzielnego nalewania napoi (w tym: piwo, wina) podczas obiadu i kolacji, + duża ilość leżaków na plaży, + na bieżąco dokładane jedzenie, + włoska restauracja a'la kartę, +/- różnorodne menu, lecz w pewnym momencie wydające się monotonne, ponieważ smakowało podobnie, - wygląd stołówki i brak obsługi kelnerskiej (na plus to, że było sprzątane na bieżąco), - mały wybór drinków oraz alkoholi w ofercie all inclusive, - mało interesujące animacje w j. francuskim, - słabo działająca klimatyzacja w pokoju (mimo naprawy), - godziny otwarcia baru na plaży - powinien być czynny co najmniej godzinę dłużej, żeby nie trzeba było biegać w stroju do baru "wieczornego", - brak butelkowej wody oraz brak możliwości nalewania samodzielnie wody do własnych butelek, przez co było bardzo dużo walających się plastikowych kubeczków.

Zalety

Plusem jest obsługa sprzątająca pokoje, możliwość samodzielnego nalewania napoi (w tym: piwo, wina) podczas obiadu i kolacji, duża ilość leżaków na plaży.

Wady

Mało interesujące animacje w j. francuskim. Słabo działająca klimatyzacja w pokoju (mimo naprawy). Godziny otwarcia baru na plaży - powinien być czynny co najmniej godzinę dłużej, żeby nie trzeba było biegać w stroju do baru "wieczornego". Brak butelkowej wody oraz brak możliwości nalewania samodzielnie wody do własnych butelek, przez co było bardzo dużo walających się plastikowych kubeczków.

Michał

Hotel bardzo dobry. Jedzenie pyszne. Pokój duży dwupokojowy z widokiem na morze. Dużo atrakcji dla dzieci. Jesteśmy zadowoleni z pobytu i polecamy.

KK

Pobyt bardzo udany. Hotel typowy dla rodzin z dziećmi. Bardzo dobre jedzenie, pokoje sprzątane codziennie.

Zalety

Spokojna okolica, Bar na plaży, Smaczne jedzenie

Pokój w normie, schludnie, czysto. Jak dla mnie 3 gwiazdki. Piękna plaża, morze, otoczenie. Raj dla dzieci że względu na basen i hustawki. Niestety brak angielsko jezycznych animacji, co powoduje że przedszkole dla dzieci w hotelu jest bezużyteczne. Francuscy animatorzy odmawiają zabaw z Polskimi dziećmi. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór.

Zalety

Mimo sporej odległości od lotniska, hotel jest godny polecenia dla rodzin z dziećmi

JOLANTA ABRAM

Hotel olbrzymi z lat 80 ale czysty, zadbany. Obsługa hotelowa pomocna, sympatyczna i troskliwa,. Jedzenie bardzo dobre dotyczy zarówno urozmaicenia jak i jakości przyrządzania (smakowite) posiłków, owoce, lody, lokalne wino i piwo nieźle. Plaża jak na Krętę bardzo ładna oznaczona Błękitną flagą, olbrzymia, żwirkowa, woda cudowna, ciepła, po 3 metrach jest głęboko. Jedynie jestem rozczarowana jakością parasoli, które przepuszczają słońce więc ostrożnie można się poparzyć. miejscowość to mała wioska z trzema sklepami. Hotel opanowany przez Francuzów głównie, Słowaków i Polaków. Warunki do wypoczynku bardzo dobre, niezaprzeczalny atut to plaża oraz jedzenie. Jeżdżę od lat ale to miejsce z tych względów, które wymieniłam polecam szczerze.

Łukasz

Hotel bardzo ładny, pokoje codziennie sprzątane. Pokój i łazienka odnowione. Klimatyzacja spełnia swoje zadanie. Różnorodne i smaczne jedzenie - każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Jedzenie, plaża, krystalicznie czysta woda, piękne widoki, czysto, aqua aerobic, bardzo miła obsługa. Dwie wypożyczalnie samochodów i sklepy w odległości 100 metrów od hotelu.

Wady

Zapychajacy się odpływ liniowy, animacje tylko dla Francuzów i po francusku.

Małgosia

Nie mam żadnych negatywnych uwag, same pozytywne. Czysto zarówno w pokoju jak i otoczeniu hotelowym. Pościel, ręczniki śnieżno biała 😃

Zalety

Bezpośredni dostęp do morza, leżaki bezpłatne, posiłki mega urozmaicone. Każdy mógł dopasować posiłek do swoich preferencji dietetycznych

Wady

Nie mam najmniejszych uwag, może tylko to że przyjechaliśmy po 16 i do 19 nie było posiłku tylko ciasteczko 😉ale to też nie stanowiło problemu. Nie było animacji organizowanych przez Coral , były organizowane przez Tui , inne biura

Bożena

Pobyt - Październik 2023

Pobyt wspominam dobrze, ale hotel ma sporo wad, pięć gwiazdek wprowadza w błąd. Mieszkaliśmy w części położonej niedaleko restauracji, na ostatnim pietrze, patrząc na zdjęcia robione od strony morza w skrajnej prawej części, piszę o tym szczegółowo bo widok piękny, a hałas z wentylacji z restauracji nieznośny, zanim się nieco z tym oswoiliśmy, mieliśmy skojarzenia że przyjechaliśmy do fabryki, albo ktoś włączył piłę tartaczną, Wentylację włączali około 7 wyłączali po 21. Okolica bardzo wietrzna, dwa dni wykluczone w plażowania, nawet leżaki porywał wiatr, w tym czasie obowiązywał zakaz kąpieli.

Zalety

Smaczne jedzenie, miła obsługa, pięknie położony. Plaża piękna, morze czyściutkie, ciepłe, dużo rybek

Wady

Pobieżne sprzątanie, brudno pod łóżkiem, stare zniszczone łazienki, brudne od pleśni kratki wentylacyjne, zalecenia wyrzucania zużytego papieru do kosza w hotelu pięciogwiazdowym.

Anastazja

Pobyt - Październik 2023

Hotel nie pierwszej już świeżości, ale zadbany i codziennie przez 11 dni naszego pobytu mieliśmy w pokoju sprzątanie, wymianę pościeli i ręczników. Obsługa zarówno w hotelu jak i w restauracji oraz barach bardzo miła, kochają dzieci :) wieczorami o 20:00 dyskoteka dla najmłodszych, nasza niespełna 3 letnia córka była zachwycona i nie mogliśmy ominąć ani jednej dyskoteki :) Woda w morzu cieplutka, czysta, dużo rybek. Jedzenie bardzo urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie wakacje bardzo udane i nie mamy żadnych zastrzeżeń :) Jedyny może nie minus ale urok położenia hotelu - czasami bardzo wiało, do tego stopnia ze zrywało leżaki na plaży. Mieliśmy 3 tak wietrzne dni podczas naszego pobytu, pogoda +27 do +30 stopni w dzień. Byliśmy na początku października. Hotel godny polecenia 😊

Zalety

Pyszne i rozmaite jedzenie, miła i pomocna obsługa, położenie tuż nad morzem, animacje dla dzieci. Piękne widoki i ciepłe morze :)

Wady

Hotel potrzebuje odświeżenia

Mare blue (ex. Sunshine Crete Beach)