Sunshine Corfu & Spa

3.5

Decydując się na wyjazd do tego hotelu sugerowaliśmy się opiniami, niestety hotel to relikt lat 80, bardzo zaniedbany, odpadający tynk, windy do, których strach wejść, łazienki wyglądają okropnie. Z tych 4* to dwie lub trzy dawno uciekły. Śniadania katastrofa, szkoda opisywać, grill bar i kolacje ratowały sytuacje. Obsługa ok. Ogólnie nie polecam, chyba, że ktoś lubi takie klimaty - ja składam reklamacje

Miło, spokojnie spędzony czas, piękne widoki rekompensują inne mankamenty dotyczące ilości jedzenia i czystości w toaletach i pokoju. Hotel wymaga odświeżenia w zakresie odnowienia pomieszczeń wspólnych dla gości jak również pokoi. Przydałby się menadżer, który obudzi hotel/kurort ,,ze snu"., słabe animacje. a wręcz ich brak. Kuchnia typowa dla Korfu; dania mięsne królik, wołowina, wieprzowina, drób, zapiekane i faszerowane warzywa równie z grilla, makarony, jajka w 2 postaciach, owoce: głównie melon i arbuz reszta w śladowych ilościach. Mało owoców morza, raz tylko małże w sosie. Serwis sprzątający w pokojach i toaletach ogólnodostępnych na terenie lobby nie działa/ 2 razy wymienione ręczniki sprowadzają się do całego serwisu/ ale obsługa w barze, restauracji i lobby miła, kelnerzy wręcz zabierają zastawę sprzed nosa. Plaża kamienista, wiec wymagane obowiązkowo buty do wody. Dobra baza wypadowa na zwiedzanie, co można zorganizować na własną rękę, od lokalnych biur wycieczkowych lub od rezydenta.

Hotel czysty zadbany pokoje klimatyzowane cisza spokój brak tłoku

Hotel przepiękny, czyściutki, przemiła obsługa. Piękne widoki z całego hotelu. Dostęp do plaży prywatnej. Pięknie położony zarazem na uboczu ale wśród lokalnych tawern i produkcji oliwy z oliwek i pochodnych.

Hotel położony na skale z przepiękną panoramą Morza Jońskiego. Byliśmy w części głównej i tylko o tej mogę coś napisać. Wszytkie pokoje z widokiem zapierającym dech, na morze. Pokoje na parterze z prywatnymi zejściami z tarasów do basenu. Pokój w ciągu 7 dyniowego pobytu miał 3x zmienianą pościel i 4 razy wymieniane ręczniki. Do dyspozycji są również osobne ręczniki na basen - nie korzystaliśmy. Obsługa przemiła i pocna. Jedzenie przepyszne. RESTAURACJA :Owoce morza, dania typowe dla Korfu jak wołowina w cynamonie. Inne dania mięsne : kaczka, królik ,kurczak ,wołowina, wieprzowina. Dania bezmięsne: różnego rodzaju zapiekanki oraz faszerowane - ziemniak ,batat, bakłażan ,cukinia. Dania z grilla : szaszłyki, karkówka itp. Dział sałatek do samodzielnego przygotowania - bardzo duży wybór. Dania dla dzieci : głównie frytki,pizza, spaghetti. BAR PRZY BASENIE: kebab,frytki,pizza, sałatki ,lody /dostępne również codziennie w restauracji/ . Z owoców głównie arbuz,melon, czasami jabłka,kiwi,pomarańcze i grejpfruty - krojone na plastry. Plaża kamienista z momentami piaszczystymi,więc dzieci mogą coś pobudować z piasku. Koniecznie potrzebne buty do wody. Leżaki dostępne znaleźlismy zawsze , nie było nigdy problemu. Na terenie hotelu wypożyczalnia sprzętów wodnych, np. kajak 3 osobowy 15 euro/1h . Pod hotel podpływają statki więc można wykupić rejs spod samego hotelu- my korzystaliśmy z wycieczek od lokalnej polskiej firmy. Dodatkowe atrakcje typu aquaaerobic - nie korzystaliśmy. Animacje codziennie,głównie pod gości ze Słowacji,którzy stanowili większość gości tego hotelu. Wszelkie napoje i drinki są na bazie produktów lokalnych,więc będzie to przykładowo lokalna whisky z lokalną colą. Nie ma alkoholi importowanych.

Nazwa  Sunshine Corfu & Spa
Miejsce  Grecja / Korfu / Nissaki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, nurkowanie, parking

Dla amatorów aktywnego wypoczynku: 2 baseny, 2 korty, boule, gimnastyka, aerobik w wodzie, strzelanie z łuku.

Udogodnienia dla dzieci: wydzielona część dla dzieci w basenie, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.

Atrakcyjne położenie: ok. 500 m od centrum miejscowości Nissaki, ok. 25 km od miasta Korfu i lotniska (krótki transfer).

Bogata infrastruktura: 2 restauracje a la carte, minimarket, taras z widokiem na morze, 4 bary.

5.2

3.5

Wyświetlono 75 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.7
Łukasz

Zalety

plaża

Wady

pokoje łazienki wyżywienie

5.9

Zalety

W budynku głównym pokoje z pięknym widokiem na morze, prywatna plaża hotelowa, leżaki i ręczniki w cenie, internet z Wifi na terenie całego hotelu, 2 baseny na 2 poziomach. Miła obsługa. W recepcji możliwość wynajęcia łódki, auta lub motocykla. Możliwość skorzystania z rejsu spod hotelu. Krótki transfer, dobra baza wypadowa na zwiedzanie wyspy. W okolicy lokalne tawerny.

Wady

Małe ilości wstawianego jedzenia, choć sukcesywnie było dokładane. Te same dania na śniadanie obiad i kolacje. Czystość w toaletach w lobby ma wiele do życzenia/mokro i cuchnie moczem/ Windy przy basenach wyłączane przez obsługę. Brak animacji poza bingo i karaoke. Strome wejście na teren hotelu, więc spacery poza hotel z mocną zadyszką.

Sylwester

Hotel czysty zadbany pokoje klimatyzowane cisza spokój brak tłoku

Zalety

Spokój cisza porządek położenie hotelu baseny na dwóch piętrach bezpośredni dostęp do morza darmowe leżaki

Wady

Kamienista plaża

Marzena

Zalety

Miła obsługa, dużo miejsca na restauracji, darmowe leżaki i ręczniki, czystość, przepiękne widoki z hotelu. Najbardziej byliśmy zaskoczeni tym, ze wymeldowanie z hotelu mieliśmy o godz 11.00 a transfer na lotnisko o godz. 21.00 do tej godziny mogliśmy i korzystać ze wszystkiego w hotelu ( po oddaniu pokoju) tzn z basenów, barów i restauracji. Nie zabrali nam opasek a wręcz sami zaproponowali, że możemy korzystać ze wszystkiego. Czyli zyskaliśmy cały dodatkowy dzień pobytu.

Wady

Zalety

*położenie *jedzenie *obsługa *Lunchboxy przygotowywane na życzenie- należy zgłosić dzień przed do 19.00

Wady

*pokoje mimo że czyste wymagają remontu *Wanna w pokoju /nie wiem czy w każdym, my tak trafiliśmy /

Maks

Pobyt - Październik 2023

Hotel fajny pięknie położony Obiady i kolacje były pyszne ale śniadania takie średnie na górnym basenie nikogo praktycznie nie było bo była zimna woda ale na Dolnym basenie był tłok bo woda była cieplejsza obsługa miła plaża hotelowa też super ale największymi wadami hotelu była starość budynku ze ścian odlatywala farba i zacinały się windy.

Zalety

Obiady i kolacje miła obsługa plaża widoki ogród basen

Wady

Starość budynku zacinające się windy słabe śniadania

1.8
Klaudia

Czytając opinie hotelu w internecie byliśmy trochę przerażeni, jednak stwierdziliśmy, że na pewno nie będzie tak źle.... jednak było. Zejście do hotelu jest bardzo strome w dół, więc kierowca autobusu wysadza ludzi na głównej drodze i trzeba radzić sobie samemu. Młodzi ludzie sobie poradzą, jednak starsi będą mieć duży problem. Hitem jest to, że hotel posiada samochody, które mogłyny chociaż przewozić bagaże, jednak tego nie robią, bo nie. Sam hotel jest umiejscowiony na naprawdę stromym zboczu, więc schodów jest mnóstwo. My daliśmy radę, ale jeśli ktoś nie lubi dużo chodzić, to nie jest hotel dla niego. Windy działają bardzo powoli. Warto dodać, że miejscowość, w której jest hotel to jedna droga, ale sprawnie kursują autobusy. Spaliśmy w bungalowie w wiosce hotelowej, do którego prowadził labirynt schodów w górę i w dół. Dopłaciliśmy za niego ekstra, ponieważ chcieliśmy mieć pewność, że będziemy mieć balkon/taras, aby móc wieczorami siedzieć sobie lub po prostu suszyć rzeczy po plażowaniu. Nasz taras był drogą przechodnią wszystkich mieszkańców bungalowów, a obok wejścia do pokoju stały 2 krzesła i plastikowy stolik.... za dodatkowe 600 zł :)Nie mieliśmy też żadnej barierki, żeby móc suszyć rzeczy. Odór ścieków praktycznie był cały czas, więc nie otwieraliśmy pokoju, z kolei klimatyzacja chodziła tak głośno, że nie dało się przy niej spać. Sam pokój był dość czysty (na czym najbardziej nam zależało), jednak nie był remontowany chyba od otwarcia hotelu (który ma ponad 70 lat). Brak jakichkolwiek wieszaków, przez co ręczniki wisiały na otwartych drzwiach szafy. W łazience non stop ciekła woda spod toalety, co było problematyczne, bo była ciągle woda na podłodze. Oświetlenie w bungalowie było znikome, jak na jedno malutkie okienko powinno być go więcej. Osoby, które spały w hotelu nie będą mieć takich odczuć, bo pokoje są odremontowane i schludne. Dziwi mnie fakt, że dostaliśmy takie warunki, gdzie byliśmy dłużej od wielu gości hotelowych i zapłaciliśmy więcej za lepszy komfort , którego nie było. Sama infrastruktura hotelu średnia, z ogólnodostępnych toalet ciągle płynęła woda i robiła powódź na podłodze. Baseny brudne, kafelki odpadają lub dryfują na dnie. Windy prowadzące na plażę nie działały do czasu, aż nie przyjechał kolejny turnus (może bogatszy). Wcześniej nie działaly w ogóle. Plusem jest plaża hotelowa i dostępne leżaki. Radziłabym też brać własne ręczniki na plażę, ponieważ dziś w dzień wyjazdu, po raz pierwszy je dostaliśmy :) Pan, który jest odpowiedzialny za ich wydawanie rzuca je w jedno miejsce i kto pierwszy, ten lepszy. Jedzenie jest okej, jeśli ktoś nie jest wymagający, to będzie zadowolony. Jest bardzo duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Jedyne zastrzeżenie, że ciepłe potrawy wręcz ociekały tłuszczem, nawet warzywa typu brukselka. Jednak nie polecam restauracji Mamma Mia, która należy do hotelu. Podczas spotkania z rezydentem dostaliśmy informację, że w cenie wyjazdu możemy pójść jeden raz na kolację, jednak trzeba wcześniej zrobić rezerwację.... dramat to mało powiedziane. Na miejscu otrzymuje się kartę zawierającą 3 rodzaje pizzy, reszta jest w formie szwedzkiego stołu, różnica z hotelowej stołówki jest taka, że gotową pizzę podaje kelner. Pizza okropna, zapychająca, taka bułka z ogromną ilością sera. Nie idźcie tam, bo tym wyjściem jeszcze bardziej pogorszyły się nam humory. Drinki i napoje strasznie słodkie, nie dało się pić. Największym i jedynym plusem jest obsługa, zarówno na recepcji jak i pracownicy hotelu przy basenach lub barach. Są uprzejmi, mili, pomocni. Jednak co ma jeden plus do tylu minusów... jesteśmy bardzo rozczarowani, ponieważ to nasze pierwsze wakacje all inclusive i moim zdaniem ostatnie. Nie zdecyduję się więcej na propozycję obcych osób, które sprzedają wycieczkę, aby zarobić. Jedyną informację, jaką otrzymaliśmy z biura, to że "hotel jest stary i jest dużo schodów". Tego typu miejsce nie powinno być na stronach biur podróży. Grecja jest przepiękna i to, co zobaczyliśmy zawsze zostanie w naszej pamięci. Jednak hotel, który reklamuje się jako 4-gwiazdkowy powinien zostać zamknięty, dla dobra gości.

Zalety

Wady

Wiek hotelu, smród, średni poziom czystości

Anita

Zweryfikowana opinia pracownika

Hotel urzeka przepięknymi widokami. Prosi się o generalny remont. Nie jest dostosowany do osób z niepełnosprawnościami i nie polecany dla osób, które maja problemy z poruszaniem. Mnóstwo schodów i podjazdów. Jedzenie dobre ale mało urozmaicone i często zimne. W czasie pobytu miała być kolacja w restauracji ala carte ale ta była zamknięta. Pokoje sprzątane raz na trzy dni, czyli teoretycznie raz podczas tygodniowego pobytu ale po zostawieniu tipa, pokój do końca pobytu był sprzątany codziennie.

Zalety

Przepiękne widoki, bardzo fajna plaża z darmowym serwisem. Dobre jedzenie ale mało urozmaicone. Bardzo dobra jakość WIFI. Wspaniała obsługa.

Wady

Stare meble, stare sprzęty, kapiące i cieknące krany. Smród z kanalizy. Głośna klimatyzacja. Nie działająca winda na plażę.

Aleksandra

Mieliśmy pokój z widokiem na morze. Piękne przebudzenie każdego poranka. Bardzo czysto, Panie sprzątały codziennie co przy wymaganiach greckich dotyczących korzystania z toalety jest bardzo ważne. Jedyny minus, to zejście z głównej ulicy do hotelu. Byłoby dobrze gdyby czekał tam bus na gości. W dniu wyjazdu pomógł nam miły Pan wynieść walizki. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Bardzo miła obsługa. Pyszne jedzenie.

Zalety

Przepiękny widok.

Wady

Zejście z głównej ulicy. Przydałby się jakiś transport.

Bozena

Bardzo udany pobyt, mieliśmy pokòj z widokiem na morze, pokòj czysty, wygodny, codziennie sprzàtany. Jedzenie pyszne, urozmaicone, obsługa miła i pomocna. Polecam rejs z Grekiem Antoniosem, ktòry można zabukować w recepcji hotelu.

Zalety

Piękne widoki, urokliwa plaża przy hotelu

Wady

Położony na odludziu, co może być plusem i minusem za razem

Władysław

Hotel wspaniały, pokój ładny przestronny z tarasu piękny widok na górny basen i na morze. Łazienka przestronna z dużą wanną i możliwością prysznica. Obsługa miła, dobrze wykonująca swoje zadania. Jedzenie smaczne i duży wybór ( dla każdego coś miłego ). Plaża wprawdzie kamienista ale wystarczy mieć buty do pływania. Morze ciepłe z czystą wodą - tylko pływać. Leżaki i parasole nad basenami i nad morzem w niewyczerpalnej ilości i bezpłatnie tak jak i sejf w pokoju. Złe opinie o hotelu pisali chyba zawistni i źli ludzie , którym nikt i nigdy nie dogodzi. Na drobne uchybienia trzeba przymrużyć oko bo to jest Grecja.

Zalety

Usytuowanie Hotelu jest wspaniałe - na zboczu góry spływa kilku piętrową kaskadą do samego morza. Windy działają i u ułatwiają poruszanie się po całości. Z każdego pokoju piękny widok na morze.

Wady

Hotel nie nadaje się dla Ludzi z trudnością w poruszaniu się.

Ewelina

Hotel jest usytuowany na wzgórzu z widokiem na morze jońskie. Można podziwiać przepiękne wschody i zachody słońca. W hotelu znajduje się dwa baseny, kort tenisowy, siłownia, spa, mini pokój gier dla dzieci. Można korzystać z bezpłatnego wifi. Ogromnym plusem jest bezpośredni dostęp do morza, tuż obok mola można oglądać pływające rybki - woda jest krystalicznie czysta. Polecam zaopatrzyć się z żelowe buty do pływania ułatwi to chodzenie po kamykach 😉 Jedzenie jest smaczne, drinki all inclusive pyszne, obsługa mila i pomocna. Hotel jak na swoje lata wygalda całkiem dobrze. Można poruszać się windą wewnątrz hotelu . Ogólnie byliśmy zadowoleni z wyjazdu - naszym ulubionym miejscem było miejsce na "skarpie tuż przy morzu ". Do drink baru trzeba było trochę się nachodzić , ponieważ nie znajdował się tuż przy plazy, więc kurs schodami nieunikniony 😁 ale jak mówią ruch to zdrowie. Jeżeli chodzi o podróż do miasta na górze znajdował się przystanek autobusowy, wiec można było sobie zrobić podróż na własną rękę do centrum. Na samej górze 1 sklepik z drobnymi pamiątkami, jedzeniem (polecam jest taniej niż w hotelowym) vs sklepu restauracja. Troszkę dalej dwie inne taverny . W opisie oferty mieliśmy mieć jedną kolację po wcześniejszej rezerwacji w restauracji, która znajdowała się na terenie hotelu. Finalnie okazało się, se restauracja aktualnie nie funkcjonuje..

Zalety

-pięknie widoki -bezpośredni dostęp do morza - smaczne jedzenie -pyszne drinki - godziny posiłków

Wady

- autokar z biura podróży zostawia gości na samej górze na dół z bagażami trzeba zejść samemu jest dość stromo, to samo dotyczy wyjazdu na górę trzeba wejść z bagażami samemu (problem mogą mieć osoby starsze lub osoby z niepełnosprawnością ) - hotel wymaga odświeżenia - przydałaby się większą staranność sprzątania pokoju chodzi chociażby o zmycie podłogi . - winda na zewnątrz nie działa jak należy chodzi o dojazd do plazy - pierwszego dnia czuć było nieprzyjemny zapach na terenie hotelu

2.6
KK

Żal, żenada, wstyd. Hotel z wielkim potencjałem, a taki syf. Brudno, pokoje się sypia, windy żyją swoim życiem, baseny- dna się odklejają , ze wyglada to bleeeeh. Hotel nie wiem kiedy malowany, ale wszystkie szyby, okna , szklane windy uwalony farba i nie zmyte. Szkoda, bo z góry gdy się zjeżdża ma dół widok zapiera dech. Basen czynny tylko do 18, pełno os, ze nie da się na tarasie posiedzieć. Oni po prostu nie robią tam nic, nie inwestują, bo ratują się tym, ze maja sztos widok. Jedzenie… śniadania monotonne i te same. Na plus- miła obsługa, widok co zapiera dech. W okol prócz zakątków, które sami znaleźliśmy, nie ma nic…

Zalety

Widok

Wady

Napisane wyżej.

Natalia

Hotel wygrywa widokiem oraz małą, klimatyczną hotelową plażą z darmowymi leżakami i parasolami (plaża kamienista). Jest od jednak trochę oddalony od miasta więc zdecydowanie polecam wynająć samochód. Odległość od Corfu znośna (ok. 40 min samochodem), ale droga przyjemna więc szybko mija. Sam hotel niestety nie powala. Pokoje ok, w miarę zadbane. Do małego basenu nie mam uwag, duży basen niestety w kiepskim stanie. Bary bardzo słabe, ale do obsługi nie mam żadnych zastrzeżeń. Mili, sympatyczni ludzie. Jedzenie mnie nie urzekło, ale każdy znajdzie coś dla siebie myślę. Co do świeżości również nie mam większych uwag, choć raz trafiłam na zgnitego pomidora, ale okej, przyjmijmy, że mógł to być przypadek. W całości hotel oceniam na takie średnie 3 na 5. Piękny widok dodaje mu dużo.

Zalety

widok

Wady

stary, nieodnowiony, miejscami brudny

3.4
Dominika

Uważam, że hotel powinien być zamknięty ze względów sanitarnych. Jest bardzo brudno łazienki zagrzybione, wyglądają na niemyte od lat. Basen brudny, pełno w nim włosów itp. Byłam w pokoju rodzinnym z widokiem na morze, na podłodze brudno, na tarasie bielizna po poprzednikach. Rozmawiałam z gośćmi , którzy pokazali mi bongalowy tam jest jeszcze brudniej. Polskie biura podróży powinny zaprzestać współpracy z tym hotelem do czasu zadbania o czystość. Przechodząc korytarzem zauważyłam jak pracownik przeciera łazienkę ręcznikami po poprzednikach. Kto może niech zmienia hotel. Ze wszystkimi negatywnymi opiniami zgadzam się w 100%. Na plus piękne widoki. Blisko do hotelowej plaży.

Zalety

Piękne widoki, plaża przyhotelowa, miła obsługa.

Wady

Brud wszechobecny, w łazienkach, na basenach, windy działające w kratkę.

2.9
Marzena

Oprócz pięknych widoków to jeden wielki Koszmar. Hotel może mieć 2 gwiazdki, nadaje się do całkowitego remontu. Obsługa miła, czysto w pokojach ale tylko w tych po remontach. Często nie działają windy a do pokonania jest ok 10 pięter.

Zalety

Piękne Widoki

Wady

okropne jedzenie

Aneta

Pobyty w hotelu oceniam bardzo dobrze.Jedzenie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie.Osobiście polecam karkówkę w sosie, ciasto czekoladowe rurki z kremem na śniadanie boczek .

Zalety

Widok z balkonu i tarasu:widać morze góry oraz 2 baseny, piękne widoki krajobraz . Obsługa hotelu bardzo uśmiechnięci młodzi ludzie szczególności Barman który mówi po polsku oraz 2 dziewczyny prowadzące zajęcia z aerobiku oraz Grek który poprowadzi z nimi karaoke i bingo.Dyskoteka 2 razy w tygodniu.Nasz pokój z balkonem czysty .2 bary.Polecam pizze na ala karte bardzo dobra .

Wady

Odświeżyć windę prowadzącą na 2 basen, toaletę obok recepcji.

3.7
Asia

Z całego serca nie polecam tego hotelu , obsługa wogole się niczym nie przejmuje , przez cały tydzień sprzatany pokój tylko raz , wszystko mało zadbane i ogromną ilość schodów do pokonania bo winda wiecznie nie działa

Zalety

Jedzenie przepyszne ,

Wady

Odradzam bungalow, plaża kamienista a bardziej z gruzu i wszędzie zapach ścieków

5.3
Ewelina

Hotel ogólnie do remontu, windy nie działają, nie spełnia warunków sanitarno epidemiologicznych, pokój nam posprzątali tylko za wcześniejszym upomnieniem się na recepcji, odpadają płytki w basenie, obsługa miła, jedzenie dobre, ale kawa to raczej napój kawowy

Zalety

Lokalizacja, piękny widok i miła obsluga hotelu

Wady

Wszędzie daleko, windy nie działają, w basenie płytki odpadają a jeszcze do tego, aby dostać się na plaże trzeba przejść po ściekach, które ciagle płyną chodnikach i okropnie śmierdzi…

2.1
Gosia

Hotel tragedia, bałagan na recepcji . Jedzenie jak na stołówce. Brud i smród w toaletach. Pokoje śmierdzą grzybem. Brudna śmierdząca winda. Małe okna. W umowie widok na ogród lub balkon. Niestety tak nie było. W recepcji twierdzą, że nie mają pokoju. Będę składać reklamacje do biura. Hotel zasługuje na 2 słabe gwiazdki. Nie polecam

Zalety

Tylko widok

Sunshine Corfu & Spa