Sunrise (Sarande)

Hotel rodzinny, pokoje czyste. Jak się zostawi klucz w recepcji pokój będzie posprzątany i wymienione ręczniki. Jedzenie super mega dobre. Nie ma się do czego doczepić.

Hotel Kameralny, nie było kolejek. Jedzenie bardzo dobre. Piwo w mrożonych kuflach 0.5l w barze w hotelu. Na plaży kubki duże. Do plaży droga dość stroma ale blisko. Na plaży serwis bezpłatny oraz bar All inklusiv. Plaża ładna nie przeludniona. Zawsze wolne leżaki na plaży. Właściciele dbają o wszystko. Jedzenie oraz napoje zawsze zgodnie z ofertą. Warto wybrać się do Ksamilu zobaczyć piękne plaże. Tanie busy 1,5 e . Byliśmy z biura Rego Bis, rezydentka Dominika wspaniała takiego rezydenta nie mieliśmy nigdy chociaż wyjeżdżamy bardzo często. Pozdrowienia dla Mentosa !!! :)

Hotel ma naprawdę 3 gwiazdki, ale jest bardzo czysty, pracownicy są przyjaźni

Ogólnie hotel bardzo polecam rodziną bez dzieci. Pierwszym powodem jest brak infrastruktury dla dzieci przy hotelu a drugim droga z hotelu do plaży. Pochyłość drogi 45 stopni a potem strome schody (słabej jakości). Obsługa w hotelu bardzo miła. Posiłki smaczne ale dla osób lubiących dużo zjeść to może być nie wystarczający wybór dań. Ilość dań do wyboru znacznie mniejsza niż na dużych kompleksach hotelowych. Ogólnie polecam!!!

Hotel Sunrise to przede wszystkim miłe miejsce do odpoczynku prowadzone przez sympatyczną rodzinę. Hotel znajduje się 70 m od plaży, gdzie czekają na nas darmowe leżaki i bar hotelowy . W Sunrise codziennie czekał na nas pyszny posiłek , właściciele w miarę możliwości starają się urozmaicać menu jeśli chodzi o gorące dania - zawsze dwa do wyboru. Oprócz tego szwedzki stół , sałaty, grillowane warzywa , owoce, wędliny, sery , lokalne wyroby cukiernicze itp. Załoga każdego dnia dba o czystość w budynku i na zewnątrz, gdzie znajdują się miejsca do siedzenia i spożywania posiłków. Hotel świetnie wyposażony w WiFi, na każdym piętrze są rozlokowane routery po kilka na korytarzu dzięki czemu mamy pełny zasięg na terenie całego obiektu. W pokoju klimatyzacja, ktora działa nawet podczas naszej nieobecności dzięki czemu po powrocie z plaży można odpoczać w chłodnym miejscu. Jest to dobre miejsce do odpoczynku głównie dla dorosłych , gdyż nie ma tu placu zabaw czy basenu. Jeśli chodzi o mnie to akurat jest to na plus gdyż w całym hotelu panuje cisza i spokój. Wieczorami można posiedzieć w lobby lub na zewnątrz i swobodnie rozmawiać. Jak na trzy gwiazdki lokalne to Hotel Sunrise powinien być przykładem dla pozostałych hoteli w tej kategorii.

Miejsce  Albania / Wybrzeże Jońskie / Saranda
Udogodnienia  udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, parking

Białe, piaszczyste plaże otoczone lazurową wodą

Malownicze wyspy, takie jak Korfu i Zakynthos

Krystalicznie czysta woda idealna do nurkowania i snorkelingu

6.5
2.4

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.9
Grzegorz

Zalety

Miła atmosfera i pyszne jedzenie

Wady

Zalety

Brak kolejek, duży wybór sałatek. Zimne napoje.

Wady

Nie dobra kawa. Powinien być ekspres do użytku gości. Jednak wiadomo ,że hotel ma 3 gwiazdki. Brak wody butelkowanej w pokoju. Brak wody gazowanej.

Svitlana

Hotel ma naprawdę 3 gwiazdki, ale jest bardzo czysty, pracownicy są przyjaźni

Zalety

w pobliżu hotelu dostępnych było wiele plaż. Leżaki i parasole w hotelu były bezpłatne

Wady

wadą było to, że codzienne menu nie było urozmaicone

5.7
Piotr S.

Zalety

Czuć i widać miłą rodzinną atmosferę. Czyste pokoje oraz łazienki w lepszym stanie niż w dużych kompleksach (czytaj: Egipt, Tunezja, Turcja) Plaża daleka od ideału ale mimo to jedna z najlepszych w okolicy. Obsługa na Top1.

Wady

Brak basenu. Brak placu zabaw dla dzieci. Lokalizacja przy głównej drodze (czytaj: nie jesteś na kompleksie. dla jednych wada dla innych zaleta). Droga do plaży bardzo stroma ale nie długa.

Dorota

Zalety

Blisko plaży-leżaki darmowe, wi-fi super działające, dobre jedzenie, klimatyzacja 24/dobę.

Wady

brak basenu - ale dla mnie woda morska cenniejsza :)

Nastassia

Hotel Sunrise jest bardzo dobrym wyborem, jak dla mnie ,w celu podróży do Albanii jako pierwszy raz,niedaleko plaży,dokładnie 100 metrów.W cenie all leżaki I bar na plaży,czyli nie musisz martwić się o napoje. Miałam wakacje z córką 12 lat. Naszym celem był wypoczynek nad morzem i dobre jedzenie,w całe wszystko się wypełniało.Ze względu na złe opinie na dole,chciałam by powiedzieć tak,że hotel ma 3 gwiazdki i nie oczekiwałam od niego coś,czyli to nie jest Turcja ,ale jestem bardzo zadowolona z obsługi,bo ten hotel obsługuje sami właściciele,dla tego oni dbają o zadowolenie gości,jedzenie przepyszne,dziękuję bardzo kucharze,nawet moje dziecko,które nie je w domu mięso ,sama się nakładała cały talerz warzyw i mięsa.Za tydzień pobytu było zawsze na wybór owoce morza,ryby,kurczak,wieprzowina i cielęcina,owoca byli melon,arbuz,pomarańcze i morele,wybór dla 3 gwiazdek spory,nikt głodny nie chodził. Na chęci gości pokoi sprzątali na co dzień. Klimatyzacja-super,1 min i już ,WiFi super.Ale jak dla pobyty z małymi dziećmi nie ma rozrywek,bawiliście na plaży. Plaża czysta ,kamienista-piaszczysta,morze czyste . Polecam

Zalety

Jedzenie naprawdę bardzo smaczne,kuchnia Albańska pycha . Właściciele naprawdę dbają o gości,pokói dobre,miałam z widokiem na morze

Adam

Pobyt super, jedzenie super, wlascicielka hotelu przemiła Pani,zawsze chętna do pomocy jak i cała rodzina, ponieważ jest to rodzinny interes, pokoje przestronne skromne czyste, serwis na plaży gwarantowane leżaki na plaży, strome zejście na plażę. Ogólnie oceniam pobyt za bardzo udany

Zalety

Lokalizacja, blisko do plaży, super jedzenie, przestronne pokoje

Wady

Ząb czasu trochę widać, jednak jak ktoś nie zamierza sypialni w Hiltonie to godny polecenia hotel

Tatiana

Hotel godny polecenia, w bardzo przystępnej cenie. Pokoje takie jak na zdjęciach, jedzenie bardzo dobre, klimatyzacja w pokojach super. Polecam

Zalety

Bardzo dobre jedzedzenie.

Wady

Nie ma basenu, ale ja wybierałam świadomie hotel bez basenu, więc nie był to minus.

1.3
Karol

Jak najdalej od tego Hotelu. Jedzenie straszne podawane to samo codziennie. W pokojach brudno. w mojm pokoju brak światła w laziece oraz brak działającego tv mimo zgoszen przez cały pobyt nikt nie naprawił dodatkowo co chwilę wiercenie

Zalety

Brak zalet

Wady

Brudno i nie miło

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2024

Jedzenie różnorodne, od owoców morza po soczyste warzywa, pyszne. Idealny dla osób, które chcą zwiedzić Albanię i zakosztować uroków plaży z prywatnym serwisem plażowym. Blisko centrum Sarandy - tętniącego życiem kurortu, gdzie można poznać kulturę Albańską i przejść się promenadą tuż przy plaży.

Zalety

Pyszne i bogate w wybór jedzenie, bardzo blisko plaży, bezpłatny serwis plażowy, więc nie trzeba się martwić o gotówkę

Wady

Zejście na plaże jest dość strome, trzeba uważać.

Julia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2023

Bardzo fajny hotel, super właściciele i obsługa. Naprawdę bardzo wysoki poziom obsługi.

Zalety

Jedzenie, pokoje, plaża bardzo blisko

1.4
Auri

Niestety nie jestem zadowolona tym Co zastałam w ofercie. Hotel tragedia, brud, smród- wybijające szambo zalewające łazienkę. Urwane klamki, lampy. Niezamykanie siw drzwi, grzyb w łazience, pajęczyny.. dużo by wymieniac.mimo zgłoszeń, zero zainteresowania i chęci pomocy. . Jedzenie tragedia ! Stół 3m z kilkoma półmiskach i codziennie ro samo ! Na śniadanie jak były parówki to na obiad były przetworzone w sosie ! Pomidory popsute kilkudniowe ładowały na talerzach ! Tak samo kalafior i inne produkty nie zjedzone. Deserki - wlany budyń w pojemniki który leżał w lodówkach przez cały pobudka aż strach tknąć.. kawa z ekspresu płatna, herbata na życzenie, a kawa parzona w termosie 3 litrowym z pompka, gdzie po 3 osobach już jej nie było. Frytki jak były na półmisku to dwie osoby wzięły na talerz a reszta musiała 20 min czekać w kolejce zeby je dostać. Tak samo makaron! Co do organizacji (...) ! Jak można wiedzieć kilka miesięcy wcześniej ile ludzi przyjedzie na i pozbawić ich atrakcji ???! W sobotę wieczorem byliśmy na miejscu, w poniedziałek wieczorem spotkanie z rezydentka i jakiez nasze zdziwienie gdy usłyszeliśmy ze już nie ma miejsc na żadna atrakcje !!!!! Na jeep safari wpisaliśmy się na listę rezerwowa a siedzieliśmy 3 dni w hotelu czy będzie czy nie i nikt nie pofatygował siw dać informacji ze jednak wycieczka siw nie odbędzie !!! Musieliśmy wszystko na własna rękę organizować, wypożyczać skutery, ponosić koszta ! Jeść na mieście ! Czy to jest all inclusive ?? Posiłki w wyznaczonych godzinach a pomiędzy NIC !!!! I uwagi właścicieli ze mamy odłożyć talerze bo jeszcze 5 min do obiadu !! Karygodne jest by chodzić i się prosić o papier toaletowy ! A w łazience na dole w restauracji przez 3 dni nie było ani papieru ani ręczników do wytarcia rak lub papieru. Szok ! Będę pisac do polskiej izby turystycznej oraz UOKIK bo nie zostawię tak tego ! Porównując inne kraje i oferty all inclusiv to ti była porażka. Czułam jakbym sama układała wycieczkę, tylko szkoda ze musiałam poniesc podwójne koszta !! Bo w ofercie nic nie miałam.

Wady

Zalet nie było. Więcej nie bede pisac bo tragedia

2.3
Paula

Hotel na pierwszy rzut oka nie sprawia złego wrażenia. Przedewszystkim odradzam pobyt z dziećmi jak i tych mniejszych i większych. Brak basenu ,plac zabaw, boisk czy innych tego typu udogodnień brak co jest szalenie ważne na wakacjach by móc z dzieckiem spędzić czas w trakcie gorszej pogody czy oprócz samego plażowania. Pokój na 3 piętrze i taras był skierowany na widok pustostanu innego hotelu i kawałeczek widoku morza. Co nie było jak się okazało problemem takim aż w porównaniu do bliskości ruchliwej głównej ulicy,gdzie nie było możliwości spania przy otwartym uchylonym oknie ze względu na ciągły hałas jeżdżących do bardzo późnych godzin aut. Hotele sąsiadujące obok jak również hotelowa restauracja niczym nie odbiegały od hałasów ulicy ,czyli głośna muzyka i gwar ludzi głośno rozmawiających utrudniał mocno zasypianie,gdzie normalnie mieszkam w dużym mieście i nie mam z hałasem problemu tak tutaj było naprawdę uciążliwe. Jeśli chodzi o czystość nie jestem pedantką, ale lubię czystość i jeśli zasłaniam zasłony i lecą kłęby kurzu to lepiej tych zasłon niech hotel nie zakłada skoro nie mają czasu ich wyprać to samo mogę powiedzieć o ręcznikach które też mogły dać wiele do życzenia. Meble w pokoju i łazience.... chyba jescze z tak okrojona wersja się nie spotkałam że szafkę nocną musieliśmy przenieść do łazienki żeby móc postawić kosmetyki nie na podłodze....,szafa na 1 osobę...porażka. Kwestia jedzenia przez tydzień pobytu jedzenie cały czas to samo brak urozmaicenia co też nie jest już takim problemem w momencie kiedy widzisz ,że nie które potrawy nie są świeże i 1 jakości, oraz nie były podgrzewane w specjalnym do tego naczyniu czy chronione inne potrawy przed muchami.Letnia zupa czy zimne frytki średnio zachęcały do posiłku . Naczynia nie domyte mam namyśli kubki do kawy w 1 kolejności.... ( hotel powinien mieć zmywarkę jeśli ma takie spore zaplecze kuchenne) a nie myje ręcznie i goście hotelowi musieli czekać w porze obiadowej na kolejną partię ,,umytych" naczyń czy sztuców. Pytanie się rodziło w głowie jak mają się do tego przygotowywane potrawy....

1.1
Paula

Duży plus za darmową wodę którą można było sobie uzupełnić do swoich bidonów. Kawa z termosu nie polecam inne kawy za dodatkową opłatą. Herbata była podawana ma prośbę i była to zielona ,gdzie również 1 x spotykam się z taką opcją ,że nie mam możliwości wybrania sobie rodzaju herbaty czy jej samego przygotowania. Plaża hotelowa na dojście do plaży zajmowało nam ok 7 min z powrotem dłużej że względu na strome wejście pod górę. Plaża hotelowa i beach bar,to jak to zobaczyliśmy to myśleliśmy ze to jakiś żart, stała tam 1 lodówka i Pan właściciel hotelu lub jego 10 letni syn na prośbę nalewali do płatkowych kubeczków wodę, piwo,koniak lub rakiję oraz mieszali coca colę oryginalną z colą podrobiona .... Plaża wysypana kamyczkami l,strome zejście do morza,szybko głębokie dno , na plaży oprócz tego parasole ,które leciały na ziemię lub ewentualnie mogły na kogoś jeśli kamyczki się lekko obsunęły za bardzo z podłoża. Dzięki Bogu nikomu krzywda się nie stała, ale taki metalowy stelaż ze strzechą mogłaby zabić akurat stojące pod ,,parasolem " dziecko....masakra brak słów. Na plażę piaszczysta i płytką wodę dojeżdżaliśmy autobusem do Ksamil. Jeśli chodzi o właścicieli bardzo mili ,komunikacja w języku angielskim najlepiej wypadała z panią prowadząca Hotel Sunrise. Podsumowując nie nie i raz jeszcze nie polecam w szczególności dla rodzin z dziećmi był to najgorszy hotel a podróżuje dużo i ten wypadł bardzo słabo. Polecam wykupić sobie śniadania i resztę organizować sobie na mieście tym bardziej że jest taka możliwość i naprawdę spory wybór jeśli chodzi o ilość reustracji w Sarandzie. Moja ocena to 2 na 10

3.9
wrzesień2023

3* Albańskie, należy o tym pamiętać w wielu sytuacjach, aby nie być zawiedzionym i nie porównywać… Bardzo ciasna zabudowa, na wyciągnięcie ręki widok z balkonu/okna na drugi hotel lub budujące się hotele. Saranda fajna, ładny port. Przeprawa promowa słabo, stara łajba, za mało miejsc i staliśmy 1,5 h lub siedzielismy na podłodze. Generalnie to długa wyprawa około 7h(lotnisko, lot, transfer, prom, znów transfer). Plaża i wejście do morza(dość głęboko), ale czysta ciepła woda w morzu, piękna pogoda i z tego trzeba się cieszyć na wakacjach :)

Zalety

Mili właściciele, w środku hotel i pokoje w miarę przyjemnie urządzone, plaza dosyć blisko(przez ulice i górką w dół). Bardzo dobre piwo i koniak, blisko hotelu przystanek, tani i szybki dojazd do Sarandy i Ksamil. Dużo sklepów.

Wady

Podstawowe rzeczy do poprawy: - kawa: lekko ciepła, sposób podania/nalewania w termosie irytujący, trwa to długo, - herbata: codziennie trzeba się prosić aby zrobili malutką filiżankę, - posiłki: czasem nie świeże jakby podane z dnia a może i dni wcześniejszych lub przerobione, - all inclusive bardzo oszczędne, na plaży tylko jedna brudna lodówka z paroma butelkami, - wszystko po troszku, biednie, oszczędnie, a jak coś się zepsuje to tak długo leży..

Lukasz

Bardzo udany wyjazd,wspaniała lokalizacja dla lubiących plażowanie, blisko do sklepów i restauracji . Bardzo miła i profesjonalna obsługa.

Marzena

Hotel położony w spokojnej okolicy, blisko sklepy i restauracje. Około 40 minut pieszo do portu. Blisko do plaży do której trzeba dojść z górki. Blisko przystanek autobusowy z którego można dojechać do Sarandy lub do Ksamilu. Hotel wywar na mnie pozytywne wrażenia. Dobry wybór jedzenia jak na hotel 3 gwiazdkowy .

Zalety

Czysto ,mili właściciele, dobre jedzenie. Atutem jest prywatna plaża z leżakami i dostępnymi napojami.

Wady

Cieknąca woda z umywalki która nie została w czasie naszego pobytu naprawiona.

2.4

Hotel spełnia jedynie podstawowe wymagania. Nie zauważyłam niczego, co zasługuje na pochwałę.

Zalety

Hotel niczym się nie wyróżnia.

Wady

Monotonne jedzenie, nieświeże, stale odgrzewane i przerabiane. Nawet pod koniec pobytu zatrułam się, dwie inne osoby z mojej grupy również.

4.7
Liliana

To jest hotel dla osób mało wymagających. Szczerze jestem bardzo zdziwiona tak dobrymi opiniami. Znam Albanię i wiem,że jest różnie ale to jest naprawdę bardzo średni hotel. Nigdy bym tego hotelu nie poleciła znajomym. Plażować musieliśmy na innych plażach ta hotelowa to porażka.

Zalety

Mały, rodzinny właściciele bardzo się starają

Wady

Łazienki do remontu. Tak szczerze to łóżko jest ładne i tyle. TV jest ale nie działa, klimatyzacja w naszym pokoju była oki ale znajomi mieli zepsutą po zgłoszeniu, wadę usunęli. Plaża hotelowa jest zaniedbana i na skarpie ze względu na fakt, że hotel nie ma basenu, to ten skraweczek plaży, który oferuje hotel powinien naprawdę być zadbany, raczej odstrasza nie wspomnę o barku , który jest jak buda zbita z płyt. Połówka plaży, która ma ładne leżaki nie należy do tego hotelu.

Niezły hotel jak na 3*. Pokoje schludne, klimatyzacja działa bez zarzuty. Dobre miejsce na nocleg dla dorosłych, dzieci umarłyby z nudów.

Zalety

Bardzo czysto, ładna restauracja, urokliwy taras. Jedzenie monotonne, ale smaczne. Zawsze można wybrać coś dla siebie.

Wady

Łazienki w hotelu są do generalnego remontu, ciągle brakowało papieru w toaletach przy restauracji. Zejście na plażę było bardzo strome, a powrót do hotelu pod górkę przy tych temperaturach stanowil wyzwanie. Bar na plaży to jakaś kpina. W 40 stopniowym upale możesz dostać maly kubeczek wody, bo nie ma więcej...

Sunrise (Sarande)