Sunrise Remal Resort (ex. Tiran Island)

Hotel zadbany, idealnie się sprawdzi na wypoczynek z znajomymi. Piękne miejsce do snurkowania, wyjątkowa rafa koralowa, hotel czysty z bardzo miłą obsługą. Naprawdę dobry czterogwiazdkowy hotel.

Super wakacje piekny hotel obsługa super pomocna polecam

Hotel bardzo ładny czysto dużo rozmaitego jedzenia

To mój kolejny pobyt w Egipcie, więc oceniam stosunek jakości do ceny znając wszystkie wady i zalety wypoczynku w tym kraju. W skali 1-10 daję 7-8. Minus dla wakacje.pl za brak informacji o międzylądowaniu w Katowicach dla wylotów z Warszawy- dowiedziałam się dopiero po otrzymaniu dokumentów podróży po wykupieniu wycieczki- to istotnie wydłuża czas podróży ( o 2h) Plus dla rezydenta Sun&Fun za rzetelne informacje. A teraz po kolei: Pierwszy zgrzyt przy zameldowaniu. Pokój 2+1 a w pokoju jedno łózko podwójne z magicznym " będzie za 5 minut" a jest godzina 2:00 w nocy. Ostatecznie po kilkukrotnych interwencjach w recepcji łóżko dla córki dostaliśmy po około 1,5h oczekiwaniu. Nie było również trzeciego kompletu ręczników ( łącznie z plażowym)- te mimo zgłoszenia w recepcji w nocy i ponownie rano dostaliśmy dopiero następnego dnia po południu po oświadczeniu, że nie ruszymy się z recepcji dopóki nie dostaniemy ich do ręki. Pokój wygodny i czysty, wygodne materace, za to poduszki duże i twarde. Klimatyzacja sterowana indywidualnie. Strasznie brudno w restauracji- nawet jak na Egipt- nieakceptowalne, mimo to przy zachowaniu rozsądku i używaniu dostępnego płynu do dezynfekcji obyło się bez klątwy faraona. W "godzinach szczytu" trzeba się liczyć z oczekiwaniem na wolny stolik. Animatorzy...są- ale aby oddać sprawiedliwość- goście też niezbyt chętni do zabawy. 95% gości to Rosjanie i Kazachowie, Polaków bardzo mało. Baaaardzo wygodne leżaki przy basenie i nie było problemu z miejscami. Plaża z drobnym piaskiem, dużo leżaków i parasoli, mimo że służy dwóm hotelom. Na plaży możliwość wypożyczenia masek i płetw do snoorkowania a warto, bo rafa i rybki przepiękne, wejście z pomostu. Obsługa uprzejma i nie ma presji bakszyszu, choć widząc ich ciężką pracę z uśmiechem na twarzy aż się chce coś tam ofiarować.

Hotel wybralem czytajac opinie innych. Po zakonczonym pobycie odnosze wrazenie ze byl to ich pierwszy pobyt w Egipcie, moj piaty. Hotel polozony na koncu swiata, wieczorem mozna oszalec z nudow. Jedyny maly sklepik 10min na piechote, taxi do oldmarketu w 2 strony 16$ ( naama 11$ ). Na hotelowym korytarzu leci usypiajaca muzyka od 7 do 24 nonstop saxofon , na prosbe zmienili saxofon na fleciki. Jedzenie smaczne, do wyboru ryba, twarda wolowina, kurczak. Internet przy recepcji ok 30zl/1h . Jedyny ladna rafa

Nazwa  Sunrise Remal Resort (ex. Tiran Island)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Montazah
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Wyświetlono 40 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

- wyjątkowa rafa koralowa - dojazd busem do plaży mimo, że odległość do plaży nie jest długa (300 m) - dbałość o czystość

Super wakacje piekny hotel obsługa super pomocna polecam

Zalety

Czyściutki blisko lotniska

Wady

Nie szukam wad

Gisia

Hotel bardzo ładny czysto dużo rozmaitego jedzenia

Zalety

Pracownicy zaangażowani w to ci robią bez względu na rodzaj wykonywanej pracy uczciwi i bardzo pracowici

Wady

Pojechaliśmy wypoczywać a nie szukać wad

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

1. Położenie- dla mnie zaleta bo krótki transfer i piękna rafa przy hotelu Sunrise Remal Beach do której dowozi bezpłatny bus. Dla osób, które chcą wyjść poza obręb hotelu- wszędzie daleko, trzeba się liczyć z dodatkowym kosztem taxi. 2. Wielkość i czystość pokoju- dla 3 osób bezproblemowo, + za pełnowymiarowe łóżko dla nastolatki. 3. Smaczne posiłki- choć wybór nie powala, ale to nie jest Turcja. 4. Uprzejma obsługa w barach- szczególne ukłony dla barmana Sayeta z pool baru. 5. Dobra kawa.

Wady

Najbardziej przeszkadzał mi brud w restauracji. Firanki lepiej gdyby były zdjęte- bo chyba kiedyś były białe, drzwi ciągle upaćkane, podłoga o bliżej nieokreślonym kolorze. Naczynia niby umyte, ale na "czystym" kieliszku odcisk ust i palców, filiżanki na kawę/herbatę ustawiane przez obsługę z wkładaniem palców do środka, talerze niby czyste a pod światło jakby rozmazany brud. Stoliki wycierane, ale po oparciu się przedramiona się przyklejały.

Cobra

Pobyt - Listopad 2015

Jeśli przyjedziesz po raz kolejny do tego hotelu warto im to (w recepcji) powiedzieć - po sprawdzeniu w systemie wymienią Wam opaskę na inną niż pozostali goście (my byliśmy w 2013 i w 2015r, dostaliśmy srebrną;) Jest zabawnie, bo są - szczególnie w recepcji - bardzo mili i pomocni, you know, you are v.i.p. jak usłyszeliśmy ...:) Plusem takiej sytuacji była możliwosć zmiany pokoju na niedzielony drzwiami z sąsiadującym i otrzymywanie codziennie 1,5l wody co dla pozostałych gości tego **** hotelu ograniczało się do jedynie 1 butelki po przylocie (w supermarkecie przy wyjściu na plażę jest Nestle w cenie 1$ za 1,5L). Plusem kolejnego pobytu są warunki (zameldowanie przed 12 godz., wymeldunek po 14.00 i przywileje podczas przedłużania pobytu w pokoju o kilka godzin, z którego nie musieliśmy korzystać, dlatego polecam RAINBOW, który nie miał opóźnień przy wylocie!

Zalety

- atrakcyjne położenie ze wzgl. na piękną i codziennie dostępną rafę koralową Ras Nasrani wraz z jej częstymi gośćmi - rybami Napoleon (zdarza się że podpływają większe okazy ok. 120cm nawet pod pomost, są chyba ciekawskie i zdecydowanie przyjacielskie - nie są mięsozerne:) - przyjemna plaża z pomostem pływającym dostępnym dla gości hoteli Tiran Island i Melia Sinai (dostępna bezpośrednio przy hotelu Melia Sinai, goście Tiran Island Hotel pokonują ok. 300m otwartym tuktukiem lub spacerem - bardzo przyjemny pomiędzy hotelem Melia a dzielnicą willową (budowaną:), z pięknym widokiem ogrodów i morza z charakterystyczną latarnią znajdującą się bezpośrednio przy drodze spacerowej z kostki ciągnącej się ok. 1500m wzdłuż wybrzeża, - nieinwazyjna obsługa hotelowa (są wg mnie dopuszczalnie jak na poziom egipski namolni:) Polecam codzienny bakszysz w barze z którego najczęściej korzystacie (na plaży barman doceniał 2$ wręczane na koniec dnia plażowania podawaniem napoi w szklankach o poj. 250 ml z twardego plastiku, zamiast w 100ml miękkiej plastikowej jednorazówce) - zwarta wbrew pozorom zabudowa czyni łatwo dostępnymi restauracje, lobby bar, wyjście z hotelu z postojem taksówek (jak dobrze pamiętam 7$ w jedną stronę do SOHO, z powrotem Sharmowską taksówką za 5$?), supermarket, wyjście na plażę, basen główny i dla dzieci

Wady

- przeciętna kuchnia (dla mnie był problemem jeden rodzaj sera przy śniadaniu;), obsługa robi głównie omlety, problem z innymi formami - jajecznica i jajko sadzone wydają się być niedostępne), - powtarzalne menu (na 1 tydz. pobytu mieliśmy 3 dobre kolacje ze smacznymi potrawami), Ale dla tych co po inne wrażenia niż gastronomiczne przyjadą powiem, że da się przeżyć:) Co do alko i animacji nie wypowiem się (brak konsumpcji:)

Aneta

Pobyt - Sierpień 2015

Piękny hotel. Wspaniała obsługa totalnie cudowna obsługa w recepcji w barze przy basenie, zresztą nie ma się do czego doczepić, WSPANIAŁE WAKACJE. czysto, bardzo zadbany hotel, fantastyczne jedzenie, super pyszne drinki, rewelacja polecam !

Zalety

Bardzo Ładny hotel-polecam!

Andre

Pobyt - Lipiec 2015

Ważne !!!! Zdjęcia ( dot. hotelu Tiran Island) jaki poniższe opinie nie dotyczą hotelu Barcelo Tiran Sharm.Bylismy w Barcelo w drugiej połowie lipca hotel godny polecenia ,czysto ,duże odnowione pokoje i łazienki , miła fachowa usmiechnięta obsługa ,piękna plaża (wg. rezydenta jedna z najpiękniejszych plaż w Sharm) jedzenie smaczne ,urozmaicone .Animacje dzienne jak i wieczorne na dobrym poziomie ,jedyną wadą jak dla mnie to to że o 23 hotel ,,umiera\\\" ,cisza spokój, ale dla niektórych może to być zaletą , I jeszcze jedno , hotel ,,na końcu świata\\\" najbiżej do La Strady cena taxi 2$ ,Nama 10-12 $ ,Soho 5$ ,my jeżdziliśmy co drugi dzię bo jak pisałem hotel o 23 ,,idzie spać\\\" .Aktualne zdjęcia hotelu na stronach itaki

Zalety

w poniższej opinii

Wady

w poniższej opinii

Kuba

Pobyt - Październik 2014

Od wyjazdu w cenie 1700,- zł nie wymagamy zbyt wiele. Miejsce spokojne, gdzie można odpocząć od pracy. Obsługa hotelu mocno nastawiona na gości zza naszej wschodniej granicy co niestety dawało się odczuć podczas stania w kolejce po drinki (często obsługiwali najpierw gości z Rosji). Na szczęście nie było takich nieprzyjemności na tyle dużo aby mogły zepsuć wyjazd. Rafa jest rewelacyjna, niezniszczona. Plaża niestety za mała na taką ilość gości. Nam nie przeszkadzało wylegiwanie się na ręczniku nad brzegiem, ale wielu mogłoby to zbulwersować. Wybraliśmy ten hotel z żoną, bo byliśmy w nim w 2011 roku i bardzo dobrze wspominaliśmy pobyt w tym miejscu. W tym roku rozczarowały nas elementy, które wtedy były największym plusem: - jedzenie uległo mocnemu pogorszeniu. Potraw jest zdecydowanie mniej i opierały się na codziennym spaghetti, smażonej i łykowatej wołowinie, którą ja jadłem ze smakiem, ale moja żona już nie oraz kurczaku podawanym zazwyczaj w bardzo podobny sposób. W 2011 roku wybór i przygotowanie stało na wyższym poziomie - obsługa była największym plusem w 2011 roku. W tym roku jak wspomniałem wyżej niestety nie było już tak kolorowo (mówimy płynnie po angielsku i niemiecku, ale tylko 40% obsługi mówiło płynnie w jednym z dwóch języków. Po rosyjsku mówili wszyscy). - tylko dwójka animatorów mówiła po angielsku. Z resztą można było tylko pogadać po rosyjsku lub ukraińsku. Nam to nie przeszkadzało, bo wiedzieliśmy jak zorganizować sobie czas, ale Ci, którzy chcą brać udział w zabawach z animatorami powinni o tym wiedzieć.

Zalety

położenia przy rafie Ras Nasrani, spokojny i cichy, przyjemny basen.

Wady

w stosunku do wyjazdu w 2011 roku jedzenie zdecydowanie uległo pogorszeniu

Zakochani w Egipcie

Pobyt - Wrzesień 2012

Spędziliśmy tydzień w hotelu Tiran Island w sierpniu 2012.Hotel duży i przestronny, czysty - obsługa ciągle sprzątała. Wspaniały basen, naprawdę ogromny, zawsze było w nim dużo miejsca do pływania. Obsługa miła i pomocna. Przemiłą niespodzianką było otrzymanie tortu wraz z życzeniami do pokoju w dniu urodzin. Jedzenie smaczne. Śniadania dość monotonne, ale za to bardzo urozmaicone obiady i kolacje - codziennie coś innego, dużo i smacznie. Pokoje sprzątane codziennie, codzienna wymiana ręczników i każdego dnia nowe cuda ułożone z ręczników na łóżku. Polecam wyjazd w trakcie ramadanu, gdyż wtedy panuje cisza i spokój. Choć hotel jest ogromny, wydaje się opustoszały. Po zakończeniu ramadanu zjeżdżają się tubylcy i robi się gwarno. Najpiękniejsza jest plaża i rafy koralowe. Polecam zabranie wodoodpornego etui na kamerę lub aparat. Na pomoście czuwał cały dzień ratownik medyczny. O każdej porze dnia były wolne leżaki na plaży i przy basenie. Przy barze na plaży były prysznice i toalety, o czym dowiedzieliśmy się drugiego dnia pobytu przez przypadek, gdyż nie były oznakowane. Podsumowując w Titan Island spędziliśmy niezapomniane wakacje. Warto tam pojechać, gdyż są tam najwspanialsze rafy koralowe w tym regionie. Kilkanaście razy dziennie przypływali tam nurkowie i snurkowie z innych hoteli aby podziwiać rafy przy Tiran Island. Hotel również godny polecenia.

Pobyt - Sierpień 2012

Bardzo uroczy hotel i mimo że jest w drugiej lini bardzo blisko do plaży, z piękną rafą w małej zatoczce gdzie nie ma fal i spokojnie można zawsze snurkowć. Obsługa na stołówce i w barach super.Jedynym minus- to trafił nam sie sprzatcz który nie umiał robić figurek z ręczników. Polecam ten hotel !!!

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel bardzo ładny, szczególnie pokoje, duże i czyste. My mieliśmy pokój z wyjściem do ogrodu od strony małego basenu dla dzieci - naprawdę się sprawdziło, bo nasza 7 letnia córka uwielbiała spędzać w nim godziny :) niestety mieliśmy komary w pokoju (ogród) więc musiałam kupić w sklepiku Raid (lepiej kupić w PL bo koszt 10 usd:) Obsługa bardzo miła, fajne animacje prowadzone przez dziewczynę z Rosji - można podszkolić język. Rafa- CUDO a najważniejsze ze 5 minut od hotelu. Polecam wycieczkę na wielkie Safarii:) i koniecznie kupcie dobra maskę z rurką i płetwy-bo można godzinami oglądać rybki:)

dixi

Pobyt - Maj 2012

Hotel super bardzo ładny przestronny basen duży nie ma najmniejszego problemu z leżakami do plaży 2 min busikiem lub genialny spacer 5min. plaża bardzo ładna cudowne rafy do Naama Bay 15 min taksówką można śmiało jeździć na dyskoteki i inne atrakcje. Byliśmy całą rodziną z 2 dzieci i jesteśmy wszyscy naprawdę zadowoleni polecam wycieczkę do Izraela przewodnik z Alfa Star Pani Małgosia godna polecenia. Ps. Czytając opinie przed wyjazdem stwierdzam, że są to zdania w większości osób które oczekują 6 gwiazdek za cenę 3 gw. Ten Hotel, Biuro i portal Wakacje.pl SZCZERZE POLECAM

mario

Pobyt - Maj 2012

Hotelik cichy i spokojny, polecam osobom które chcą odpocząć od zgiełku. Wyżywienie średnie jakościowo, ilościowo nawet nadmiar, urozmaicenie średnie, wyjątkowo słabe śniadania - jajeczko w każdej postaci. Tydzień wypoczynku jak najbardziej udany, dwa tygodnie może być trochę nudnawo. Osobiście polecam zachować szczególną ostrożność przy korzystaniu z taksówek - mafia taksówkowa czyha !!! lepiej poruszać się hotelowym transportem

casti

Pobyt - Marzec 2012

Witam byłem na początku marca w hotelu tropicana island. Pogoda super na początku 25 stopni od połowy pobytu temp +30 stopni zero chmur, polecam marzec bo 2 x razy taniej, a pogoda i tak swietna. Co do samego hotelu oceniam go na dobry, posiłki całkiem dobre ale po 4 dniach zaczynaja się nudzić ponieważ wszystko ma jakiś taki podobny posmak mimo że jedzenie jest różne :) W all-inclusive jest sniadanie, obiad i kolacja, w między czasie 16-17 można skorzystać z restauracji z przysmakami w której serwują miedzy innymi lody i frytki :) Obsługa bardzo miła,wszyscy uśmiechnięci i zyczliwi, można się z nimi dogadać głównie po angielsku ale i po polsku znają kilka słów. Pokoje hotelowe bardzo czyste i zadbane, wszystko wygląda jak nowe i czyściutkie. Jeśli chcecie pokój z widokiem na basen trzeba do paszportu przy recepcji włożyć ze 20 dolarów :) bo inaczej pokój z widokiem na lotnisko ale pustynie dostaniecie :) Basen duży i całkiem fajny można kupować drinki prosto z basenu będąc zanurzonym w wodzie co jest fajne ale wielkim minusem jest to że basen w tym hotelu nie jest podgrzewany ! więc woda w marcu w basenie nie była za ciepła ponieważ nocą temp spadała do 7-10 stopni a więc za dnia nie zdążyła się nigdy nagrzać. Za to z morzem sytuacja odwrotna , morze było na prawdę ciepłe. Co do plaży to jest wydzielona plaża dla tego hotelu jakieś 7 minut pieszo lub darmowy bus co 15 min, przy plaży również jest darmowy bar dla gości all-incl. woda cieplutka, koniecznie zabierzcie maskę, rurkę i płetwy bo nurkowanie to jedna z fajniejszych rzeczy w tym miejscu, piękna rafa kolarowa, kolorowe rybki itp. Na plaży atrakcje w postaci motorówki która ciągnie banany, pontony itp super zabawa. Statki zabierają w rejsy i na nurkowanie, przy plaży również nauka nurkowania. Teraz kilka dużych minusów: brak podgrzewania w basenie, driknki prawie bezalkoholowe ( strasznie chrzczone) zabrać dużo polskiej wódki koniecznie !! albo kupić w okolicznych marketach bo się nie napijecie za Chiny ! :) Dla młodych trochę nuda bo nie ma dyskotek

DAGMARA

Pobyt - Marzec 2012

Hotel naprawdę godny polecenia! Przestrzenny, czysty, gustownie wykończony, pięknie zagospodarowana zieleń na terenie hotelu. Pokoje duże, widne, z tarasami. Ładny, duży basen ( woda niepodgrzewana, w marcu około 15 stopni). Do plaży bardzo blisko - spacerem ok. 4 min. plaża ładna, usytuowana przy promenadzie, a co najważniejsze przy jednej z najładniejszych raf w okolicy. Jedynym minusem było jedzenie tj. codziennie takie samo menu.

mea

Pobyt - Listopad 2011

Położenie hotelu idealne na odpoczynek, cisza...spokój, z dala od centrum. Dla szukających wrażeń taksówka na wyciągnięcie ręki (dosłownie), cena zależy od negocjacji. Pokoje przestronne i czyste. Warto dać bakszysz (min. 1 dolara) a będziecie zadowoleni nie tylko z czystości ale i z urozmaiceń figurek z ręczników ( serca, łabędzie, małpki). Posiłki bardzo dobre, ryby, mięso, ciasta i owoce, każdy może znaleźć coś dla siebie. Od 16.00 do 17.00 przy basenie czynny barek gdzie można częstować się frytkami, hamburgerami i lodami. Obsługa rewelacyjna. Uśmiechnięci i życzliwi kelnerzy. Animacje bardzo słabe. Basen piękny ale w styczniu zimna woda do której praktycznie nie da się wejść (morze to rekompensuje). Ogólnie hotel wart jest polecenia.

jaco1965

Pobyt - Październik 2011

Oglnie bardzo słabo. Nudy. Nie ma co robić po południu - poza plażą zero atrakcji.

Karina

Pobyt - Sierpień 2011

Hotel bardzo duży, ładny, zadbany. Pokoje duże, wyposażone w sejf, lodówkę, suszarkę do włosów, telewizor, nasz miał balkon z widokiem na basen (oczywiście włożyliśmy \"coś\" w paszport. Obsługa raczej sympatyczna, chociaż zdarzają się osoby nieuprzejme, czekające na napiwki. Anglicy zdecydowanie lepiej traktowani niż Polacy i Rosjanie, których zdecydowanie najwięcej. Animatorzy sympatyczni, szczególnie Pani zajmująca się dziećmi, natomiast mimo, iż było ich ok. 8, to zabawi i wieczorne show raczej organizacyjnie słabe. Występy ciekawe, aczkolwiek niepunktualne. Kupowaliśmy wycieczki z biura Alfa Star, ponieważ ich cena była zbliżona do wycieczek proponowanych przez egipskie biura, natomiast zawsze towarzyszyli nam rezydenci mówiący po polsku

ola

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel bardzo przyzwoity, pokoje duże , codziennie sprzątanie - ogólnie b. czyściutko. Jedzenie - duży wybór, smaczne i co najważniejsze bez przygód w postaci \"faraonki\". Hotel faktycznie położony na tzw. \"odludziu\" i dlatego też polecam go na 1 tydz.. Do plaży dowozi bus hotelowy ale z przyjemnością można dojść w 5-10 min. ładną promenadą, ponadto wzdłuż morza jest jeszcze jedna promenada ,Z brzegu rozpoczyna się rafa dlatego też b. pilnują aby nie wchodzić do wody , można kąpać się w morzu wchodząc z pomostu. Basen w hotelu duży , szereg animacji. W odl. ok. 10 min znajduje się przyzwoity market. W hotelu w czasie mojego pobytu była liczna grupa anglików i rosjan . Ogólnie polecam ten hotel , szczególnie tym , którzy potrzebują odpocz

Sunrise Remal Resort (ex. Tiran Island)