Sunrise (Pefkos)

Niestety dobrej opini nie będzie... Za takie pieniądze oczekuje się czegoś więcej. Hotel brudny, personel nie sprząta mimo wystawienia na klamce zawieszki "please clean my room". Łazienka i kabina prysznicowa zaprojektowana tak, że podczas kąpieli łazienka pływa cała. Woda z kranu leci jak ze słonego morza, trzeba używać wody z butelki kupionej żeby umyć zęby... Jeśli hasło all-inclusive oznacza picie drinków przy barze obok basenu zrobionego z dużą zawartością soli to gratuluję! (Było pytane innych Polaków z pobliskich hoteli i oni takiego problemu nie mieli ani w łazience ani w barze!!). Jeśli chodzi o te dobre strony to bardzo dobre jedzenie w stołówce, miła obsługa personelu na kuchni i kelnerek, dużo owoców, urozmaicone menu... Hotel położony w niesamowitym miejscu przy pięknej plaży i ciekawych wzgórzach. Widoki w tym miejscu delikatnie naprawiają wizerunek tego hotelu... Natomiast proszę uważaj przy barze obok plaży na dole, ponieważ oszukują na rachunku i jednego razu za tego samego drinka płaci się tyle a za 20 min inną kwotę, po zwróceniu uwagi oczywiście kelner obrażony oddał pieniądze ale później robiąc drinka oszukiwał na zawartości alkoholu itd... Niestety nie mogę polecić tego hotelu, z opinii innych ludzi z hoteli sąsiadujących ten wypadł bardzo źle i zasługuje nie więcej jak dwie gwiazdki.

Położenie hotelu super. Niestety w pokoju mrówki Faraona.

Nie polecam tego hotelu , w biurze podróży polecają iż klienci sobie chwalą a w rzeczywistości w łazienkach wszystko się lepi prysznic woła o pomstę do nieba jest nie sprzątane od nie wiadomo kiedy .Płytki i podłogi nie widziały płynu tylko są przecierane wodą. Bar przy basenie inclusive a wszystkie napoje gazowane są rozcieńczone żeby tylko tnąć koszty, tak samo kawa .

Sam hotel jest usytuowany w pięknej okolicy. Z jednej strony góry, z drugiej morze, sam budynek z zewnątrz również wygląda dość ładnie, ale im głębiej w ''las'', tym gorzej. Zalety -Lokalizacja jest piękna. -Jedzenie jest bardzo smaczne, w szczególności świeżo robiona pizza w piecu opalanym drewnem, serwowana na świeżo po śniadaniu. Śniadania, jak śniadania, dobre. Obiady i kolacje również zróżnicowane, nie ma aż takiej monotonni. Dostępne są również całkiem smaczne lody oraz dużo deserów które są dostępne do obiadu i kolacji. -Personel, w restauracji jak i na barach również miła i sympatyczny. Recepcja też bez zarzutu. -Bliskość do morza, to dość duży plus ze względu na sytuacje na basenie. No i minusy: -Standard pokoju oraz jego czystość. Absolutnie nie są to 4 gwiazdki. W ciągu tygodniowego pobytu pokój został posprzątany raz i to dość pobieżnie. Ręczniki które dostaliśmy pozostawiały wiele do życzenia jeżeli chodzi o czystość. W pokoju były mrówki oraz spotkałem 3 karaluchy z czego jeden wszedł mi do walizki i wrócił ze mną do Polski. -Basen, mimo, że ładny i dość spory to dość zimny a sytuacja z leżakami to DRAMAT! Notoryczne zajmowanie leżaków(których było około 40) od wczesnych godzin przez innych gości hotelu, mimo, zakazu takich praktyk. Po godzinie 9 nie było możliwe znalezienie wolnego leżaka, na leżakach zamiast ludzi były ręczniki przypięte spinaczami. Leżaków jest zdecydowanie za mało, a obsługa nie pilnuje czy ktoś używa leżaka czy też nie. -Bar przy basenie jest dość ubogo wyposażony. Nie napijecie się tutaj drinków typu mojito. Do wyboru jest 5 rodzajów alkoholu mieszanych z napojami i tyle. Sytuacje ratuje piwo i wino. Wszystko podawane jest w malutki plastikowych kubeczkach na parę łyków. O ile same rozwiązanie z plastikowymi kubeczkami rozumiem, to trochę nie rozumiem tak małej pojemności. -Jeżeli chodzi o napoje nie alkoholowe, wszystko robione z chemicznych koncentratów mieszane ze słoną wodą, bardzo nie dobre picie.

Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu.

Nazwa  Sunrise (Pefkos)
Miejsce  Grecja / Rodos / Pefkos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, rowery, parking

Przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża o długości ok. 250 m.

Dla dzieci: brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw.

Przepiękne, zabytkowe Lindos oddalone o ok. 7 km od hotelu.

Położony w spokojnej okolicy, w otoczeniu niesamowitych widoków.

Wyświetlono 240 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.9
Artur

Zalety

Dobre jedzenie, dużo owoców, świetny krajobraz, piękna plaża

Wady

Brak sprzątania pokoju przez personel, slona woda w kranie oraz w drinkach co zmusza do płacenia za wodę w butelce lub kupno własnej coli czy też sprite do drinków, źle zaprojektowana kabina prysznicowa, oszukują w barze na pieniądze przy zakupie drinków płatnych, połamane leżaki do użytku przez ludzi przy basenie w którym dno łuszczy się z farby można przeciąć skórę

Teresa

Położenie hotelu super. Niestety w pokoju mrówki Faraona.

Zalety

Połozenie hotelu

Wady

Brak ciepłych napoi do kolacji typu kawa ,herbata.

3.9
Aleksandra

Zalety

Różnorodne jedzenie , blisko do plaży

Wady

Brud , wszystko się lepi , zaniedbane łazienki , żółte ręczniki , plamy na pościeli , woda w butelkach płatna

Jarosław

Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu.

Zalety

miła obsługa urozmaicone jedzenie bliskość do plaży nie ma dużych fal w morzu dzięki falochronom ciepła woda w morzu bez meduz malownicza zatoka atrakcje wieczorne (wieczór grecki, koncerty na żywo, pokaz ognia)

Wady

niedociągnięcia budowlane zardzewiała armatura głośne klimatyzatory na zewnątrz utrudniające spanie

Elwira

Bardzo fajnie położony i sympatyczny hotel, byliśmy na początku września z dwójka małych dzieci 3 i 5 lat. Byliśmy też tu 6 lat temu bez dzieci. Hotel jest przy samej plaży i są tu też baseny. Można się kąpać całymi dniami gdzie się ma ochotę. Pokój codziennie sprzątany, klima działała. Dostaliśmy z pięknym widokiem na morze ( cudowny). Pokój przestronny z dużą szafą, łazienka z prysznicem ( jedynie sylikon w kabinie można by już wymienić ) ale tak to super ! Oprócz kilku małych mróweczek nie widziałam tam innych dzikich przybyszy. Jedzenie mogło by być bardziej dostosowane do dzieci, brakowało dziecięcego menu. Wypożyczalnia samochodów jest w hotelu, ceny przystępne. Obsługa bardzo pomocna i miła. Polecam z czystym sumieniem :)

Zalety

Polozenie, obsługa

Wady

Brak dziecięcego menu

Przemysław

Pobyt: wrzesień 2024 Bardzo odradzam każdemu wybór tego hotelu. Czystość to dramat. Skuteczność obsługi hotelu bardzo niska. Wielokrotne dopraszanie się każdego dnia w recepcji oraz nawet sprzątaczek, by łaskawie ktoś posprzątał pokój. Samo sprzątanie pozostawia wiele do życzenia (niedokładne, na odwal się, brudne „czyste” ręczniki, łazienka praktycznie w ogóle nie sprzątana). Telefony w pokojach są chyba tylko do dekoracji, bo nie są odbierane przez ignorującą je recepcję. Podczas naszego tygodniowego pobytu doświadczyliśmy kilkukrotnych przerw w dostawie wody. Okno w łazience z widokiem na pokój, którego nie da się zasłonić (brak prywatności). Szafy bez półek. Kabina prysznicowa nie zasłaniana nawet do polowy (co prysznic powódź w łazience). Mieliśmy pokój Superior, więc podobny „lepszy”. Znajduję tylko dwa plusy: dobre jedzenie z bardzo dużą różnorodnością wyboru oraz bliskość do plaży. Hotel stara się o status 4 gwiazdek - przy tym, co doświadczyliśmy to jakiś nieśmieszny żart. Za te pieniądze proszę omijać ten hotel szerokim łukiem bez wahania. Maksymalnie mogę dać 2 gwiazdki.

3.7

Hotel ma potencjał, aby być na dobrym poziomie. Super lokalizacja, piękna okolica. Jedzenie w hotelu bardzo dobre, urozmaicone, również dla dzieci OK, natomiast napoje z dystrybutora wg mnie nie nadają się do picia, szczególnie woda słonawa - codziennie do posiłku kupowaliśmy wodę i inne napoje w hotelowym sklepiku (duża woda 1 EUR, fanta, cola 1 EUR). Kawa OK. Sklepik dobrze zaopatrzony. Atrakcje w hotelu dla dorosłych również OK (koncerty itp.). Klubik dla dzieci, porównując do innych w jakich uczestniczyły moje dzieci - poziom bardzo niski. Basen większy i brodzik dla dzieci, ale wiecznie brak leżaków, liczba ich nie proporcjonalna do liczby gości hotelowych, a poza tym strasznie brudne, niektóre połamane. O godzinie 8 już wszystkie zajęte standardowo ręcznikami. Na plaży leżaki płatne, również nie za czyste. (12 EUR) Pokój mieliśmy ok, piękny widok, który wynagradzał wszystko, ale łazienka tragiczna. Wykończona, po remoncie, ale brudna i zapuszczona, fugi obrzydliwe, ale najgorsze, że z sedesu po spuszczeniu wody wyciekała woda... Pokoje codziennie sprzątane, jeśli tak można to nazwać i tylko po zostawieniu napiwku. Przekonaliśmy się jednego dnia, kiedy nie zostawiliśmy ani centa i nie zostało zrobione w pokoju nic, a ręczniki które dostaliśmy na wymianę, były wilgotne. Ręczniki ogólnie nie są za czyste i często brakowało - tzn. nie każdy miał swój ręcznik. Pobyt ogólnie udany, gdyby hotel dbał o standardy higieny i czystości, było by super. Daleko do 4 gwiazdek, a na pewno cena nie adekwatna do standardu. Ja po raz drugi tam nie wrócę.

Zalety

Lokalizacja - piękna zatoka, z drugiej strony góry. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone. Atrakcje wieczorne kilka dni w tygodniu Obsługa w restauracji bardzo sympatyczna. Sklepik hotelowy dobrze zaopatrzony

Wady

Standard czystości - brudna łazienka, brudne leżaki przy basenie i plaży, naczynia, szklanki niedomyte i mokre. Ręczniki w pokoju brudne. Klubik dla dzieci - praktycznie zerowe atrakcje, Panie animatorki sympatyczne, ale wydaje się brak doświadczenia?

W hotelu czysto, cały czas sprzątane, bardzo dobre jedzenie, piękna okolica.

Zalety

Blisko plaży, fajne animacje, koncerty, pokazy.

Wady

Pordzewiała armatura, kapanie z syfonu, spłuczki.

Sylwia

Pokój hotelowy duży i przestronny (tzw. superior dla 4 osób). Łazienka duża, nowoczesna. Niestety mankamentem okazał się prysznic, który zalewał całą łazienkę ponieważ woda bardzo powoli schodziła do kratki ściekowej. Korzystanie z toalety przy ciągle mokrej łazience jest mało przyjemne i komfortowe. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki i pościel wymieniane co dwa dni. W drugim dniu pojawił się problem z klimatyzacją, usterka została w tym samym dniu usunięta. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone zwłaszcza kolacje. Pyszna pizza po południu do której ustawiały się duże kolejki. Obsługa bardzo miła i pomocna. Blisko do ładnej plaży zgodnie z opisem. Dla nas poważnym minusem była odsalana woda w hotelu, do mycia ok ale do picia tragedia. Słonawa kawa o herbacie nie mówiąc + napoje z dystrybutorów. Nie dość, że słone to dosładzane potwornie (nie dało się tego pić). Większość gości zaopatrywała się w swoją wodę w hotelowy sklepiku ( 2 euro za butelkę 1,5 l.). My po wypożyczeniu samochodu kupiliśmy sobie w pobliskim markecie kilka zgrzewek wody i własne soki. Po skargach gości po kilku dniach pojawił się dodatkowy filtr przy dystrybutorach. Kolejnym minusem to brak leżaków przy basenie (czytałam o tym wcześniej w opiniach i potwierdzam). To naprawdę duży minus i naprawdę jest to śmieszne, żeby na basenie ludzie kłócili się o leżaki, których było na przysłowiowe lekarstwo. Nie jestem osobą wybredną ale do tego hotelu już bym nie wróciła. Sama wyspa przepiękna. Polecam wypożyczyć samochód (można w hotelu-szybko i sprawnie) i zwiedzić wyspę. Cudowne plaże, piękne widoki no i oczywiście niezwykłe zabytki.

Zalety

Ładna plaża, pyszne jedzenie, miła obsługa, animacje dla dzieci i kilka ciekawych tematyczne wieczorów dla dorosłych.

Wady

Odsalana woda w hotelu, brak leżaków przy basenie, okropne napoje w dystrybutorach (smak słonej wody połączony z cukrem ).

Jarek

Super, przy morzu, dobre urozmaicone jedzenie,czysto, miła obsługa.

Zalety

Jedzenie, picie, 30 m do morza, basen, piękna zatoka, czysto w hotelu.

Wady

Brak, uważam że moje oczekiwania spełnione, jestem zadowolony.

Maciek

Miła obsługa, bardzo smaczne jedzenie, czysty nowy pokój, przystanek obok hotelu.

Zalety

Plaża w całkiem ładnej zatoce w połączeniu z pobliskim wzgórzem.

Wady

Nie wiem co projektant miał na myśli montując okno miedzy pokojem a łazienką! Byliśmy z dzieciakiem i nie było to zbyt komfortowe rozwiązanie.

Hotel położony w ustronnym miejscu z dala od miejskich tłumów ale wystarczająco blisko dla chcących zwiedzać miejskie klimaty.

Zalety

Kilka basenów otwartych w godz.9-18. Urozmaicone jedzenie, atrakcje wieczorne w formie rozmaitych koncertów, pokazów itp. Animatorki dla dzieci cudowne.

Wady

Łazienki wymagają odnowienia i należytego sprzątania.

Hotel jest malowniczo położony. Jedzenie jest bardzo smaczne i urozmaicone. Lokalizacja Hotelu pozwala na łatwe w logistyce zwiedzenie miasta Lindos i Rodos - przy Hotelu zatrzymuje się autobus komunikacji publicznej. Pokoje codziennie były sprzątane. Jednakże standard grecki czystości nie jest standardem polskim... ja na to przymrużyłam oko. Po remoncie jest trochę niedoróbek, które w Polsce nie mogłyby tak zostać. Basen jest zamykany o 18 - moim zdaniem o godzinę za wcześnie, ale na plus, że jest czyszczenie wody. Animacje bardzo fajne dla dzieci i aerobic wodny. Muzyka na żywo czy pokaz ognia super. Obsługa wszędzie miła i uwija się jak może. W Hotelu większość to rodacy.

Zalety

lokalizacja, jedzenie, animacje

Wady

mogłoby być czyściej (domycie kafli przy basenie - przy takiej rotacji gości hotelowych, doszorowanie stołów w restauracji).

Malgorzata

Wspaniały hotel. Czyściutko, urozmaicone jedzenie, codziennie organizowane atrakcje dla gości. Dostępne baseny, a do morza dwa kroki. Blisko do centrum i tawern poza hotelem. Dobre połączenie autobusowe do Lindos. W trakcie pobytu córka miała urodziny i otrzymała od hotelu pyszny tort. Polecam wszystkim.

Wojtek

Otoczenie super, piękne widoki, czyste baseny , miła obsługa w barach

Zalety

Jedzenie bardzo dobre , lokalizacja

Wady

Klimatyzacja!

Beata

Hotel położony na uboczu, w pięknym miejscu. Z każdej ze stron fajny widok- jak nie morze, to skaliste wzniesienia. Fajna plaża. Pięknie położona restauracja z widokiem na morze (30 sekund od morza). Piękny teren w okół - palmy, zieleń. Miła obsługa- cudowny Pan od lodów , którego szybkość nas zadziwiała. Cudowne animatorki i przemiłe rezydentki.

Zalety

Położenie nad samym morzem, z każdej strony piękny widok, restauracja otwarta z widokiem na morze, położenie na uboczu. Przemiła obsługa. Animacje w języku polskim, super wieczory niemal codziennie. Dla dzieci dodatkowa atrakcja to jaszczurki skakające po palmach wokół hotelu. Jedzenie pyszne, owoce świeże. Ręczniki i sprzątanie codziennie. Nam się bardzo podobało, piękne rajskie wakacje.

Wady

Zbyt mała ilość leżaków przy basenie rodzinnym, leżaki stare. Cześć basenowa dla dorosłych świetna, niestety niedostępna dla dzieci, ale rozumiem, ze osoby bez dzieci tez chcą odpoczywać w spokoju:)

Hotel położony blisko plaży,piękne otoczenie, miła obsługa..Polecam

Zalety

Bliskość do plaży

Karolina

Hotelu nie polecam najgorzej zorganizowany hotel ze wszystkich w jakich byłam na Greckich wyspach

Zalety

Lokalizacja jest naprawdę świetna spokojna okolica, hotel przy plaży fajna zatoczka do snurkowania

Wady

Słabo działająca klima (pokój w głównym budynku) nie dało się schłodzić pokoju, słaba wentylacja w łazience, lodówka bez zamrażarki, beznadziejne sprzątanie pokoju (piach od pierwszego dnia pobytu do ostatniego w łazience niepozamiatane, wiecznie brakowało jakichś ręczników, niewyrzucone śmieci) w restauracji wiecznie brakowało szklanek, kubków jednorazowych, woda z nalewaka niesmaczna (słonawa), innych napoi często brak obsługa nie nadążała z uzupełnieniem, w restauracji brud i słaba organizacj

Rafał

Pobyt w hotelu spełnił nasze wszelkie oczekiwania. Sam hotel pięknie położony. Z jednej strony góra a zdrugiej zaroczka. Widoki super. Hotel składa sie z 3 częsci mieszkalnych. Jedna część dla gości powyżej 16 roku życia, druga głowna i poten 2 budynki z pokojami suits. My byliśmy w częsci suits. Pokój po remoncie czysty z tarasem z widokiem na morze. Pokój codziennie sprzątany. W pokoju lodówka, sejf(dodatkowo płatny), tv (kanałow niewiele, głownie greckie, ale nie po to tam jechaliśmy), suszarka. Jedzenie w restauracji przepyszne i duży wybór. Co dziennie ryby, rozne mięsa, dużo owoców. Kolacje tematyczne, raz wieczór grecki, raz na przykład kuchnia azjatycka z sushi czy jedzeniem chińskim. Mały minus co do zup, mocno słone. Obsługa bardzo miła i pomocna. Plaża od razu przy hotelu, miejsca wystarczająco dla wszystkich. Leżaki niestety płatne po 12 Euro za cały dzień, ale za to można bylo wybrać drinka z baru. Co do barów to są 2, jeden all inclusive z darmowymi napojami tupu piwo, wino i kilka opcji mocniejszych lokalnycj alkoholi. Drugi bar już płatny i tam super drinki. Plaża piasczysto żwirowa a samo zejscie do wody lagodne, część zatoki kamienista a część piasczysta. My korzystaliśmy z tej piasczystej częsci. Hotel wieczorami zapewnia rózne atrakcje koncerty, pokazy ognia i inne. Na miejscu są też animatorki z Polski, ktore umilają pobyt i szczegolnie super zajmują sie dziećmi. Pozdrowienia dla Pani Zuzi, dziekujemy za super tatuaże :-) Z hotelu można się przejsc do okolicznych miast Pekos i Lardos, gdzie można znaleźć różne tawerny czy sklepy. W hotelu na miejscu jest też minimarket. Pobyt zaliczamy do udanych. Na pewno możemy polecić ten hotel. Miejsce spokojne dla rodzinz dziećmi a sam hotel zapewnia ateakcje, żeby się nie nudzić. Polecamy wszystkim :-)

Zalety

Przyjazna atmosfera, miła obsługa smaczne jedzenie, czyste pokoje, codzienne sprzątanie, super widoki

Wady

Niedobre zupy, mały wybór alkoholi w darmowym barze

Sunrise (Pefkos)