Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Ten hotel to jedna , wielka tragedia . Brak mi słów , nie polecam.
Sam hotel pozostawia troszkę do życzenia, ale dla mało wymagających, chcących odpocząć ludzi w ciszy i spokoju, wystarczający. Dla ludzi ceniących sobie komfort nie polecam. Śniadania troszkę monotonne, ale smaczne, natomiast obiady i kolacje pyszne. Obsługa przesympatyczna, okolica niesamowicie piękna i spokojna. Do plaży 5 min, po drodze liczne bary i sklepiki. Wypożyczenie samochodu to około 30 Euro na dobę, a przy dobrym targowaniu kilka jeszcze można urwać. Wszędzie przyjaźni Grecy. Do pobliskiego Hersonissos 5 min busem, na dalsze wycieczki polecam wypożyczenie auta.
Blisko plaży, kameralnie i spokojnie
Brudna łazienka
*KLIMATYZACJA JEST ALE NIE DZIAŁA,WSZĘDZIE GORĄCO NAWET W JADALNI, *JEDZENIE CODZIENNIE, DZIEŃ W DZIEŃ TO SAMO (NIEDOGOTOWANE ZIEMNIAKI,SUCHE JAK WIÓR WARZYWA O MIĘSACH NAWET NIE WSPOMNĘ ) EFEKT ZAKAŻENIE PRZEWODU POKARMOWEGO. *PRZEZ 7 DNI POBYTU, TYLKO PIERWSZEGO DNIA BYŁ PAPIER TOALETOWY (KARTKA W RECEPCJI \'\'NO PAPER IN TOALET\" * SPŁUCZKA W KIBELKU ZEPSUTA - SAMI SOBIE NAPRAWILIŚMY * ŚWIATŁO W ŁAZIENCE NIE ŚWIECI, ŚCIĄGALIŚMY OPRAWĘ Z LAMPY I RUSZALIŚMY ŚWIETLÓWKĄ WTEDY ŚWIECIŁO, *WODA TYLKO WIECZOREM CIEPŁA, NIE MUSZE OPISYWAĆ ZE JAK PRZYCHODZILIŚMY Z PLAŻY NAGRZANI TO POD PRYSZNICEM SERCE CHCIAŁO MI WYSKOCZYĆ Z PIERSI, *ŁÓŻKO SKRZYPIAŁO TEŻ NAPRAWIALIŚMY NA WŁASNĄ RĘKĘ, *SPRZĄTACZKI PEWNIE PRZEZ PRZYPADEK ZABRAŁY MI RĘCZNIK, *POKOJE NIESPRZĄTANE, NIE WYMIENIANE RĘCZNIKI ORAZ POŚCIEL POROSTU JEDNYM SŁOWEM SYF, KOMARY POROZBIJANE NA ŚCIANACH, * 3 DNIA ZOSTAŁO WYPOMPOWYWANE SZAMBO ZNAJDUJĄCE SIĘ KOŁO BASENU-DRAMAT, *JEDNA OSOBA W RECEPCJI NA 300 POKOI, STALIŚMY OK 1,5h DO ZAMELDOWANIA OK 20 OSÓB, BRAK ZNAJOMOŚCI ANGIELSKIEGO *WSPÓŁCZUJE OSOBĄ KTÓRE WYKUPIŁY SOBIE ALL INCLUSIVE W BARZE TYLKO PIWO,WSZYSTKO INNE DODATKOWO PŁATNE NAJGORSZE WAKACJE NA JAKICH BYŁAM, WROGOWI BYM NIE ŻYCZYŁA PRZEBYWAĆ W TYM HOTELU,ZMARNOWANE PIENIĄDZE I CZAS, A W DODATKU SPORO NERWÓW NIE TAK POWINIEN WYGLĄDAĆ URLOP NA KTÓRY SIĘ CZEKA CAŁY ROK. SZCZERZE ODRADZAM.
LOKALIZACJA
TU MOGŁA BYM PISAĆ W NIESKOŃCZONOŚĆ
Przebywanie w tym hotelu to smutna konieczność wycieczki. Jedzenie mało urozmaicone i w znacznej większości niedobre, ponadto bardzo niezdrowe - na śniadania wszystko słodzone, na obiadokolacje wszystko bardzo tłuste, obiadów na szczęście tu nie wykupiliśmy, ciągle psująca się maszyna do kawy. Hotel trzypiętrowy, pokoje małe, duszne, nieprzewiewne, na sześć dni pobytu winda nie działała przez trzy, ciepła woda w instalacji wodnej tylko sporadycznie, zazwyczaj tylko zimna. Balkony małe, ciasne, słabo oddzielone od sąsiadów. Plastikowe meble balkonowe obrzydliwe, prawdopodobnie nigdy nawet nie wytarte szmatą. Sprzątanie samych pokojów codzienne, wymiana ręczników raz na tydzień. W pokoju nie działa telefon ani wbudowane w łóżko radio. W telewizorze tylko jeden kanał - rosyjski. Nie zdecydowaliśmy się z żoną na wykup za dodatkową opłatą sejfu, klimatyzacji czy lodówki bo bardzo wątpimy w ich sprawne działanie. Szkoda nerwów na wykłócanie się potem, tym bardziej że osoby w recepcji niezbyt miłe, ponadto słabo mówiące po angielsku, w przeciwieństwie do pozostałej większości Greków, z którymi rozmawia się świetnie. Mały basen podzielony na dwie części - jedna o głębokości 80 cm, druga na 3 metry, ni to dla dzieci, ni dla dorosłych. Hotel ma tylko jeden plus - bardzo dogodna lokalizacja. Pięć minut drogi pieszo znajduje się piękna piaszczysta lub piaszczysto-żwirowa plaża. Blisko przystanek busa, którym polecamy przejechać się np. do oddalonej o ok. 20 km stolicy Krety - Heraklionu albo do jeszcze bliższego Hersonissos - najlepsze miejsce na zakupy.
lokalizacja
fatalne jedzenie, brak ciepłej wody w kranie, awarie windy, prądu, maszyny do kawy w stołówce, zaduch w małych, nieprzewiewnych i gęsto upakowanych pokojach, małe balkony, słabo oddzielone od siebie (sąsiad po lekkim wychyleniu mógł zaglądać do naszego pokoju, gdy palił u nas śmierdziało), w telewizji tylko jeden kanał (rosyjski), niedziałający telefon w pokoju, bardzo słaba obsługa w recepcji, mały i źle zaprojektowany basen, mało stolików i leżaków przy basenie
Hotel okolo 10 min od najblizszaj plazy, do ladnej ok 20 min, blisko przystanek autobusowy z ktorego latwo mozna pojechac np do stolicy, do akwarium czy w druga strone do Hersonissos czy St.Nicolaos-przepieknie tam jest. po drodze do plazy kilka knajpek, sklepiki, przy plazy bardziej ekskluzywne hotele i knajpki. na plazy ratownicy, plaze z kamieniami, grysikiem, lub grubszym piaskiem, w lipcu spore fale . Ogolnie miejsce fajne dla nie wymagajacych ale ze wzgledu na komary w hotelu( brak na plazy czy przy knajpkach) nie polecam i sam bym tam ponownie nie pojechal choc miejsce piekne i warte zobaczenia
Komary w hotelu, slabe sprzatanie, malo urozmaicone jedzenie, platny sejf i klimatyzacja, wifi tylko przy recepcji, glosni Rosjanie
Koszmar!!! All nie jak w ofercie do 23. O 22 koniec. W restauracji notorycznie wyłączają klimę. Temperatura w restauracji podchodzi do 30 stopni. Jedzenie okropne. Na obiad i kolację często jest to samo. jedynie barman George przy basenie jest pozytywnym akcentem całego pobytu. Wyjeżdźaliśmy do Polski o 7 rano więc zamówiliśmy śniadanie na wcześniejszą godzinę. Dostaliśmy talerz ciastek. Nie polecam hotelu. jeden wielki dramat.
Uważam, że tej hotel jest świetnym miejscem odpoczynku dla osób, które nie mają zbyt wygórowanych wymagać i mają ograniczone fundusze. Można tam naprawdę wypocząć, wszystkiego jest pod dostatkiem a piękno okolicy tylko podkreśla to wrażenie
Z jedzeniem to racja. Nie jest dobre. Za to muszę przyznać, że miejscowość jest przepiękna. Plaża i morze były super. I wynagradzały one posiłki.
Okolica przepiękna ,plaża ,tawerny ,sklepy dobre . Hotel połozony w idealnym miejscu ,pokoje w hotelu małe ale wystarczające ,bardzo czyste .Obsługa w hotelu dobra ,brak w hotelu rozrywek, oprucz basenu hotelowego nie było nic więcej.Jedzenie dobre było z czego wybierać.
hotel świetnie położony, wszędzie blisko ale cicho, raczej skromny, ale za to BARDZO czysty i z uprzejmą obsługą. Jedzenie całkiem niezłe chociaż śniadania trochę monotonne. Miejscowość urocza; dużo barów i kawiarenek, małych sklepików, cisza i spokój ; plaża miejscami szeroka i piaszczysta. BARDZO MAŁO LUDZI, więc jeśli ktoś chce poimprezować to lepiej wybrać jakieś inne miejsce. Ja cudownie odpoczęłam. Uwaga nad miejscowością przelatują samoloty, nie jest to jakoś bardzo uciążliwe, niemniej troszkę je słychać.
nie polecam tego hotelu młodym ludziom, ktorzy chca sie wybawic. do ładnej plazy trzeba isc daleko.. przystanek zeby jechac gdzies do miasta daleko.. jednym slowem zadupie.. fajny dla ludzi ceniacych spokoj... tam napewno nic nie bedzie im przeszkadzalo.. knajpek jest moze i duzo ale co z tego skoro wogole ludzi nie ma? nie polecam
Hotel skromny,ale za to czysty.Blisko do \"centrum\" i plaży,ze względu na bardzo małe rozmiary tej miejscowości.Annalipsis polecam osobom ceniącym spokój,nielubiącym hałasu czy tłumów.Mało ludzi, duża plaża. Ludziom,którzy pragną rozrywek proponuje pobliskie Hersonisoss lub przepiękny Heraklion. Sama Kreta cudowna, prawdziwa esencja greckiej kultury :)
W zeszłe wakacje byłam w tym hotelu na obozie z Triady. Jak dla mnie to hotel ten jest idealny na tego typu wyjazdy, natomiast słabo nadaje się na rodzinne wakacje z małymi dziećmi. Moje wspomnienia i wrażenie zarówno na temat hotelu jak i całego wyjazdu są bardzo pozytywne :)
Jeśli ktoś leci na Kretę by mieszkać w luksusowym hotelu to pomylił adres, ale jeśli ktoś chce zwiedzić Kretę poznać jej kulturę to ten hotel stanowi wystarczającą bazę wypadową.
W hotelu tym zdarzyło mi sie spedzić 14 dni i z góry założyłam ze 3* greckie nie gwarantuja luksusów ale to co tam spotkałam przeszło wszelkie wyobrazenia na temat hotelu, jak dla mnie nawet w schroniskach jest wyzszy poziom swiadczonych usług.Jak wspomina pan Marcin jedzenie jest okropne , niestety dla osób ze słabym zołądkiem nie polecam lepiej zdecydowac sie na opcje bez jedzenia lub i tak stołować sie w miejscowych restauracjach, menu danelis wywolalo u mnie zatrucie.Co do czystosci pokoi miałam praktyki w hotelu ale to co tam nazywa sie sprzataniem ogranicza sie do starcia podłogi i umycia brodzika jak i umywalki jedna scierka!!!! To co równiez zraza to przykry zapach chloru. Obsługa hotelowa jest OK po warunkiem , że nie narzeka sie i nie zwraca uwagi ze cos jest nie tak, gdyz to wywołuje zbędna agresje u własciciela wspomniany incydent z rezydentka to prawda tez byłam swiadkiem, zreszta reklamacje były na porzadku dziennym i nie tylko ze strony polskich turystów otwarcie o nie zjadliwym jedzeniu, czystosci ,przykrym zapachu i wyłaczaniu pradu mówili Czesi,Izraelczycy, Niemcy.Ogólnie miejscowosc jest wspaniała, jest kilka dobrych restauracji jest to takze swietne miejsce dla osób które chca spedzic spokojne wakacje w rodzinnym gronie lub nad morzem, a i warunki w danelis mozna przezyc, tylko czy naprawde przy tak duzej konkurencji (nawet w cenie )mamy ochote wypoczywac w takich warunkach??to juz 6 miesiecy od moich wakacji, może w tym roku cos sie tam zmieni....
Hotel w spokojnym miejscu, spokojnie cicho, tego oczekiwałem.Jedzenie trochę monotonne. Wycieczki qadem, zorganizowane i nurkowanie wypełniły czas / 1 tydzień/.
Nie oczekiwałam luksusów bo cena urlopu nie była wygórowana. Po przeczytaniu opinii z tej strony trochę się przeraziłam ale miałam już wykupioną wycieczkę. Okazało się jednak że hotel mile mnie zaskoczył (może właśnie dlatego że spodziewałam się jakiegoś koszmaru). Hotel jest przeciętny, jak napisałam. Miejscowa klasa to dwie gwiazdki - i taki właśnie jest. Tych którzy podziewają się klasy LUX bym tam nie wysłała (kiepska łazienka). Pościel i ręczniki zmieniają co 3 dni. Pokoje są sprzątane codziennie. W każdym pokoju fajny balkon. Miałam opcję z 2 posiłkami. Mnie wyżywienie bardzo odpowiadało. Mnóstwo sałatek a dla lubiących miesko na obiadokolację zawsze był kurczak, kozina, mielone itp. Wszystko bardzo smaczne i duży wybór. Jeszcze raz podkreślam że jest to hotel z 2 gwiazdkami więc nie oczekujmy tego co w hotelu z 5 gwiazdkami. Na śniadanie jest masło z tym że tamtejsze masło z koziego mleka ma biały kolor. Co do smaku kawy i herbaty w okresie letnim na Krecie jest problem z wodą pitną i wszędzie ona jest kiepska, w każdej nawet dobrej restauracji, także nie można mieć pretensji do hotelu. Obsługa jest przemiła. Ogólne wrażenia są bardzo bardzo miłe i ogólnie polecam
Spędziłem tam koszmarne dwa tygodnie, Hotel nie spełnia żadnych wymogów, obsługa hotelowa nie istnieje, wszelkie prośby i deklaracje ze storny włascicieli hotelu są totalnie olewane. Zdarzają się kradzieże przez ekipę sprzątającą. Wyżywienie jest totalnie nie do przyjęcia: na sniadanie każdego dnia jest nie świrze pieczywo, nie ma masła, mleko jest rozwodnione, warzywa serwowane są z poprzednich dni, herbata i kawa nie nadają się do picia. Pomimo wszelkich uwag trzeba to przeżyć, zeby uwierzyć. Lunch to posiłki które pozostały po śniadaniu, natomiast kolacja jest konsekwentnie przetwarzana z lunchu i śniadania. Napoje serwowane w pakiecie AI mają temp. otoczenia. Desery nie istnieją tylko są w opisie oferty. Osoby, które liczą na cokolwiek w pakiecie AI , niech uważają bo się przeliczą. Bar przy basenie jest czynny, kiedy komuś chce się do niego przyjść i obsłużyć gości. Coś w stylu życia nocnego wogóle w tym hotelu nie istnieje. Wszelkie rozmowy po 23 są oscentacyjnie tłamszone poprzez wyłaczenie pradu w całym hotelu. Właścicielami hotelu jest rodzina, która totalnie ma gdzieś to czego oczekują goście i za co zapłacili. Wszelkie problemy gości hotelowych są zbywane śmiechem i uszczypliwymi uwagami. Ostrzegam że ekipa hotelowa nie szczędzi słów obraźliwych co więcej również potrafią przekonywać do swoich racji fizycznie. Osobiście byłem świadkiem jak Polska rezydentka z firmy Orbis Travel, którea stanęła po stronie gości hotelowych została pobita przez właściciela hotelu. Powiem jedno, że jest to "SHIT HOTEL". Takie zdanie ma każdy kto mieszka w miejscowośći Anallipsis. Myślę, że nie tylko ja ,ale jeszcze wiele osoób w ten sam sposób wyrazi swoją opinię na temat tego hotelu.
Jeżeli ktoś sie nastawia na życie hotelowe to nie polecam,ale jesli komus chodzi tylko o to by przespac noc i zjesc to jak najbardziej polecam.Jedyne na co moge narzekac to obsługa hotelowa,ludzie ktorzy wszystko załatwiaja z wielka laska,zero jakichkolwiek kompetencji.W hotelu nie ma zadnych animacji,ogolnie to nic sie nie dzieje,ale jest jeszcze Herssonisos i tam mozna sie pobawic :)) Pokoje czyste i wystarczajace jak na to zeby w nich tylko spac.Jedzenie malo urozmaicone,napewno nie polecam all inclusive to porażka,HB wystarczy.Jeśli mialabym jeszcze kiedykolwiek leciec na krete to wybrałabym inna miejscowosc,bardziej rozrywkowa,a jesli byloby to Analipssis to hotel moglby byc ten sam.
Jedzenie w hotelu jest ok, ale codziennie to samo-zero urozmaiceń. HB w zupełności wystarcza-All incusive dramat. Jeśli ktoś potrzebuje tylko się przespać to jak najbardziej wystarczy. Jeśli jednak ktoś myśli o przebywaniu dłużej w hotelu niż tylko spanie to odradzam-nuda! Dodatkowo jeśli ktoś nie umie pływać, a chciałby popluskać się w basenie to niestety może w krótkim czasie "pływać do góry brzuchem"! Brak oznaczeń o zmianie głębokości!