1988 opinii
Niewielka plaża bezpośrednio przy hotelu
Blisko centrum (ok. 4 km od Hurghady) i 10 km od lotniska
Przestronne pokoje
Hotel ładny, czysty spokojny, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie urozmaicone Super urlop na pewno jeszcze wrócimy
cisza spoko piękna plaża , rafy przy hotelu
chyba większych nie ma
Hotel bardzo przyjazdny dla rodzin i dzieci , jak i singli . Obsługa na dobrym poziomie , blisko do centrum i do targu El Dahar . Polecam .
połozenie
Hotel w porządku jak na taką cenę i gwiazdki obsługa miła i pomocna jedzenie do zjedzenia bez rewelacji
Ładny widok na morze jak się dopłaci
Kuchnia Asia. Po jednym kawałku mięsa biegłem do toalety zwrócić go
Pobyt trwał 8 dni. Pokój sprzątany tylko jeden raz i jeszcze za opłatą. Obiad o 13 a kolacja o 19. W międzyczasie brak przekąsek. All inclusive bardzo ubogie. Za taką cenę hotel nie warty polecenia. Wi-Fi tylko w lobby, ale działa tragicznie. Za lepszy internet życzą sobie dodatkowo 5 dolarów za dzień
Hotel ładny w starym stylu
Jedzenie to jedna wielka tragedia. Na śniadaniu codziennie to samo i nie było za bardziej co zjeść. Jakieś białe wymoczone parówki twardy żółty ser i trochę warzyw. Omlet z jednego jajka i chciało się drugi to już był problem. Na obiad jeśli nie poszło się o czasie to straszne kolejki i brak jedzenia. Codziennie kurczak twarda wołowina ryż frytki i te same surówki. Kolacja tak samo jak śniadanie. Raz w tygodniu była dodatkowo ryba. Z owoców melon i pomaramcze. Że trzy rodzaje ciasta.
Szczerze nie polecam. Jeśli macie ochotę spędzić urlop w oparach dymu z papierosów (w lobby , w kawiarni, w restauracji przy stolikach pod gołym niebem, na basenie i na plaży) słuchając języka rosyjskiego to śmiało.
W miarę dobre jedzenie, jeśli ktoś nie jest specjalnie wybredny jak ja.
Goście ze wschodu, obsługa w języku rosyjskim, plaża 2/10, rafa 3/10, zawsze i wszędzie śmierdzący dym z papierosów, mała liczba leżaków. Hitem jest błędna instrukcja do sejfu w pokoju, każdy dzwoni na recepcje po czym przychodzi pan i chce dolara...
Dosyć przyjemny hotel z minusem na usługiwanie i robienie wszystkiego pod Rosjan.
Blisko morza, ładne pokoje, większość z widokiem na morze. Możliwość skorzystania z sąsiadujących hoteli.
usługiwanie Rosjanom, traktowanie ich lepiej niż innych gości. Plastikowe małe kubeczki, jedzenie dosyć monotonne. Nudno wieczorem- trzeba chodzić na animacje do sąsiedniego hotelu.
Spędziliśmy w tym hotelu ostatni tydzień sierpnia. To nasza pierwsza podróż do Egiptu, wybraliśmy hotel blisko centrum z nadzieją zwiedzania okolicy lecz ostatecznie było zbyt gorąco na chodzenie. Hotel czysty, miła obsługa, zawsze uśmiechnięci. Pokoje ładne i czyste. Jeśli chodzi o najważniejsze czyli plażing, można korzystać z plaż i basenów hotelu obok, co łącznie daje dużo miejsca do wyboru do położenia się, nigdy nie brakowało leżaków a plaże hotelowe są naprawdę ładne. Dodatkowo obok plaż baseny gdzie głównie bawiły się dzieci. Plus za bar w wodzie, gdzie można było napić się czegoś nie wychodząc z basenu. Dużo zjeżdżalni. Muzyka często gra przy wodzie co umila odpoczynek. Jeśli chodzi o jedzenie to mogłoby być trochę lepiej. Śniadania ok, różnorodne. Przy obiedzie i kolacji było już gorzej, zdarzało się że ustawiała się kolejka do kurczaka bo inne mięsa po prostu smakowały źle. Można korzystać również z restauracji hoteli siostrzanych lecz tam jest podawane to samo. Snacki przy basenie na plus. Smażone lokalne placki+frytki były dobre. Dostępne są 2 darmowe rezerwacje w restauracjach a’la carte, lecz jakość jedzenia w nich jest taka sama jak na stołówce, pozostawia trochę do życzenia. Drinki w barze - tragedia. Mają kartę w której są wypisane drinki które robią, mimo to zamawiając je dostaje się zupełnie coś innego. Zazwyczaj jakaś wódka i trochę sztucznego soku. Z wycieczek fakultatywnych wybraliśmy quady i oglądanie raf ze statku z zejściem do oszklonego pomieszczenia - byliśmy bardzo zadowoleni. Cena niska za wycieczki, jak to w Egipcie jest tam tanio. Wieczorem codziennie są animacje, więc można usiąść na dworze i zapalić shishe, obejrzeć występy. Ogólnie odpoczynek bardzo udany, kilka minusów i dlatego oceniam 8/10. Odejmuję 2 punkty za drinki i za jedzenie.
Czyste pokoje, możliwość korzystania z basenów i morza w hotelach siostrzanych obok, klimatyzacja w pokojach, tanie i ciekawe wycieczki fakultatywne, miła i pomocna obsługa, animacje
Niedobre drinki, mały wybór jedzenia na obiedzie i kolacji, darmowe ale wolne WiFi tylko w lobby
Bardzo poniżej średniej europejskiej. Nie jestem wymagający co do hoteli ale wyrażam swoją opinię i mam nadzieję że pomoże innym w wyborze tego hotelu. Jedynym mankamentem jest obsługa w recepcji a mam na myśli jedną bardzo nie sympatyczna osobę, dzięki której zmarnowaliśmy bardzo dużo czasu i nerwów. Dodatkowo biuro wakacje.pl nie potrafiło udzielić informacji na temat pobytu po zakończeniu doby hotelowej. Niestety jeśli ma się wylot w godzinach wieczornych trzeba wykupić przedłużenie pobytu 40-60$. Szkoda że wcześniej nikt nie wspomina o takich rzeczach tym bardziej rodzinie z dziećmi, Że od 12 do 18 mają siedzieć w lobby. Hotel wymaga renowacji, nie jest za czysto.
Za wyjątkiem recepcji, cała obsługa hotelowa jest bardzo pomocna i sympatyczna. Z tego miejsca polecam kontakt z Panią z geust relation, jest bardziej pomocna. Mając porównanie, lepszym wyborem jest palma de mirette od el palacio, mniejsze oblężenie ilości ludzi na stołówce jaki na basenach, chyba że zjawią się goście z Arabii Saudyjskiej, wtedy jest koszmar.
Jeszcze raz wspominam jedną osobę na recepcji, totalnie nieodpowiednia osoba na tym miejscu. Szkoda że nie dopatrzyłem imienia tego Pana ponieważ po 17:00 obsługa troszkę grubszego Pana (przepraszam za stwierdzenie) była znacznie lepsza i bardziej komunikatywna. To samo dotyczy przesympatycznej Pani która niestety musiała zapytać wcześniej wspomnianego MARUDĘ. Ogólnie cały mój pobyt jako jedynego znającego angielski w całej grupie 8 osobowej zepsuła jedna osoba w recepcji.
Byliśmy w tym hotelu w 3 pary. Dotarliśmy po 23. Pokoje duże z balkonem, klimatyzacja sprawna. Pokoje nie były najnowsze, ale spełniały swoją funkcję bez problemu. W pokoju TV z polskimi programami. Bar był czynny od 11-24 z darmowymi drinkami. Po 24 można było kupic w nim alkohol. Jedzenia było dużo, nikt nie chodził głodny, było dobre. W barach przy plaży były przekąski oraz lody. Obsługa miła i pomocna. Do wody najlepiej wziąć buty do pływania, ponieważ są kamienie, chyba że schodzi się drabinka na głębokie od razu to wtedy nie trzeba. Animacje były w Hotelu na przeciwko do którego był również dostęp. Wokół hotelu mnóstwo tanich sklepów.
Hotel bardzo przyjemny. Spędziliśmy tam właśnie świetny urlop. Piękne morze, super baseny, animacje, Dostęp do wszystkich hoteli. Za taką cenę nie ma na co narzekać!
Mozliwosc korzystania z wszystkich hoteli. Pokoje nieco stare, ale czyste, codzienne sprzątane. Napoje można poprosić w szklankach 😅 Fajne animacje, piękne miejsca, hotel super dla rodzin z dziećmi.
Siłownia ze zdjęcia jest nieczynna, w tej otwartej nic nie działa i jest strasznie brudno😌 Jedzenie choć smaczne i świeże, to bardzo mały wybór. Zaledwie 6, 7 bemarów z potrawami i właściwie codziennie ta sama zawartość. Mini Club w Palma de Mirette to nieporozumienie… za to w El Palacio już całkiem fajny. Barmani w Lobby Bar trochę niesympatyczni, szczególnie jeden. Reszta obsługi super.
jeżeli chodzi o hotel na tanie wakacje to jest na prawdę ok byliśmy już wcześniej w Egipcie wiec mamy porównanie i muszę powiedzieć ze byliśmy szczerze zaskoczeni na + w prawdzie pokoje nie są w najlepszym standardzie za to cała otoczka hotelu bardzo pozytywna
- fajne baseny -super miejsce do nurkowania na końcu długiej plaży -sporo miejsca do spędzania czasu -bardzo dobra kuchnia (jak na Egipt ) -dostęp do barów i basenów z drugiego hotelu -fajne animacje -część handlowa odsunięta od codziennego użytkowania / brak naganiaczy
-częsty brak piwa w barach -hałasująca klimatyzacja - pokoje i łazienka wymagają odświeżenia
Hotel duży, nie najgorszy, choć pokoje wymagają odświeżenia, tj. drzwi, malutka łazienka Jedzenie, każdy mógł coś wybrać, w niektóre dni podobne, ale smaczne. Jesteśmy zadowoleni z pobytu.
Bliskość morza, kilka basenów. Obsługa pomocna i uśmiechnięta, miła, piękne widoki, 3 hotele do dyspozycji, aquapark dla dzieci i młodzieży. Dużo atrakcji poprzez animacje w różnych godzinach, nie można było się nudzić.
Ostatni dzień, gdy wylot jest o 22 to dramat. Niby można dokupić pokój za 35 dolarów, ale ponoć nie było wolnych pokoi. O 12 zabierają opaski (dorośli) i rób co chcesz w oczekiwaniu na transfer. Pokój nasz stał tak jak go opuściliśmy do 16 i dopiero zaczęli sprzątać. Można było korzystać z basenu, i można było trzymać voucher na jedzenie w zależności kiedy przyjechało się do hotelu.
Hotel bardzo czysty, choć pokoje powinny być już od dawna wyremontowane – zatrzymane w czasie (od początku powstania hotelu chyba nic się nie zmieniło) Obsługa hotelu bardzo miła i uczynna. Naprawdę nie można się przyczepić. Plus - Jedzenie przepyszne w ogromnym wyborze na pewno każdy coś dla siebie znajdzie. Hotel bardzo duży, nie ma problemów z leżakami na basenie i plaży.
Opinia hotelu na wysokim poziomie. Bardzo miła obsługa zawsze uśmiechnięci i uprzejmi. Pokoje sprzątane codziennie. Uzupełniane jednorazowe kawy oraz wody 1.5 litra.
Blisko morze, piękna rafa koralowa obok hotelu. Wszędzie blisko.
1. Wygląd i wygoda Hotel ma duże i ładnie wykończone lobby z dostępem do dwóch barów, toalety oraz miejsc do siedzenia. Dostępne są również w tym miejscu sklepiki z pamiątkami. Hotel utrzymany w lokalnym klimacie. Nie jest nowoczesnym molochem, co w mojej ocenie jest dużym plusem obiektu. Ma duszę i arabskie wykończenie oraz detale. 2. Pokoje Pokój, w którym nas ulokowano znajdował się w głównym budynku na 4 piętrze. Piękny widok na morze oraz basen. Pokój spory, ale kiepsko wyposażony. Mało miejsca na przechowywanie ubrań oraz rzeczy osobistych. W pokoju dostępny kącik kawowy że starym i zakamienionym czajnikiem. Na tacy ułożone kawa i herbata. Łazienka stara, według mnie mogła by zostać odświeżona. W pokojach czysto każdego dnia. Łóżko zascielone z dużą starannością. 3. Restauracja W hotelu jest tylko 1 Restauracja. Duża z wystarczającą ilością stolików zlokalizowanych zarówno wewnątrz jak i na tarasie. Dostępne są krzesełka dla dzieci. Jedzenia jest dużo. Głównie smaki arabskie (w dużej ilości ziemniaki i jajka na śniadaniu). Brakuje oferty Europejskiej (parówki) dla dzieci oraz smarowania do pieczywa. Podczas naszego pobytu był wieczór arabski, Egejski oraz Włoski. Dostępne ciasto (suche biszkoptowe) oraz owoce krojone przez obsługę na życzenie. 4. Bary i alkohole W obiekcie są 4 bary. Ich lokalizacje są na prawdę dogodne dla wszystkich. Niestety nie ma menu w barach zewnętrznych i tworzenie drinka opiewa się głównie na dwóch przepisach (ala mohito na zielonym syropie i coctajl z czerwoną grenadą). Alkohole smaczne I mocne. Szkło Dostępne w formie grubego plastiku wielorazowego. 5. Basen Przy hotelu jest jeden duży basen oraz brodzik dziecięcy. Woda niestety nie jest grzana zgodnie w proponowaną ofertą. Według tablicy woda powinna mieć 27 stopni, a miała zaledwie 23, więc jak na warunki atmosferyczne była za zimna, abym mogła wejść do niej z małymi dziećmi. Obok obiektu jest braterski Hotel z dwoma dużymi basenami, które są całkowicie puste i cieplejsze, więc korzystaliśmy z tamtejszych (opaskk są takie same, więc bez problemu można było się przemieszczać). Po drugiej stronie jezdni znajduje się 3 braterski Hotel, w którym jest mini aquapark, z którego również można skorzystać (wejście przez recepcję hotelu Mierette lub przez tunel podziemny od hotelu Sunny Days. W każdym z tych miejsc duża ilość leżaków I pomoc obsługi. 6. Atrakcje i animacje Animacji nie brakowało. Organizowane były różne konkurencję sportowe, nauka tańca oraz mini disco dla dzieci. Jednego dnia odbyła się piana party. Wieczorami karaoke oraz muzyka na żywo. W ciągu dnia po obiekcie spaceruje Pan z wielbłądem na przejażdżki i zdjęcia. 7. Internet Na terenie obiektu nie ma bezpłatnego WiFi. Jedynym miejscem, gdzie z takiej formy internetu można skorzystać jest lobby. W pokojach można wykupić internet (25$ za tydzień), ale niestety nie korzystałam z tej opcji, więc nie wiem jak z jakością. W tv w pokoju odbierały 2 polskie kanały (z bajkami oraz muzyką).
- ładne rafy koralowe przy hotelu - duży obiekt z miejscem do spacerowania - blisko centrum (2km od Mariny) - możliwość szybkiego złapania taxi - możliwość korzystania z aquaparku - lokalny klimat - dobra atmosfera - ciekawe Animacje
- zniszczony, nadaje się do remontu - mało atrakcyjne drinki w barze - monotonne jedzenie - Brak internetu poza lobby
Pobyt w hotelu rozpoczął się od 6 godzin oczekiwania na zakwaterowanie ( przyjazd o godz. 5 rano - wykupiony pobyt w Palma De Mirette a umieszczeni zostaliśmy w najgorszym umieszczonym po drugiej stronie ulicy Mirette - brak śniadania w dniu przylotu - nawet wody nie można było się napić ) - rezydentka Jola to wielkie nieporozumienie, nie pomaga w żaden sposób - nawet nie raczyła poinformować w dniu wyjazdu o której godzinie będzie transfer na lotnisko - obsługa hotelu też nic nie wiedziała - brak słów. Poza problemami z zakwaterowaniem sam pobyt można uznać za udany - dość ciekawy obiekt składający się z trzech hoteli i kilku basenów ( część z podgrzewaną wodą i zjeżdżalniami ), bezpośredni dostęp do plaży z dwóch hoteli, jedzenie urozmaicone i smaczne - nie ma problemów z dostępem do stolików w restauracji oraz leżaków przy basenie i plaży.
Mozna wiele powiedziec, zlego jak i dobrego. Brudno w pokoju tak na standard eu meble i wszystko sprawia wrazenie brudu, korniki kraulem pływaja. Ale na 9 dni 9 razy sprzatane naprawde dobrze. Ze wieje owszem wieje jak to w styczniu, bazen w przeciagu, owszem. Ale w Palac, jest zasloniety i piż... jak w Kieleckim. Wiec to raczej pora roku. Jedzenie bez szalu, ale jest co zjeść. Ogolnie rzecz jasna ze to nie 4* EU ale do przeżycia przy tej cenie i niewygórowanych oczekiwaniach jakie mamy z rodzina. Bylismy w 4 osoby. Obsluga pewnie ze poza sezonem za kilka dolców doslownie dostarczy Ci co chcesz, gdzie i jak chcesz. Choc bywaja w tym natretni, jak to oni. Na plazy sporo smieci, reklamowki etc. Chcoc obsluga sprzata i zabezpiecza plaze caly czas, ale znowu kto te smieci tam wklada...
Połozenie i malownicza plaza Grzany basen z barem Dostep do aquaparku i dreugiego hotelu Obsluga i sprzatanie
Meble w pokojach, futryny drzwi, drzwi i wszystko z drewna jest chrupane przez korniki aż slychac. Strasznie sie sypie i powoduje poczucie brudu. Przeciag
Wszystko super. Sami Rosjanie co w tej sytuacji jest zaletą. Obsługa super. Jedynie pazerny rezydent, ale to chyba standart.
Duża przestrzeń dużo wody
Generalnie jest ok. Nie ma nic złego.
niestety hotel nastawiony jest na turystów rosyjskojęzycznych
blisko centrum ,niezła rafa, centrum nurkowe na terenie hotelu
za mało leżaków, Rosjanie już od 6 rano biegają i zajmują ,na stołówce często brakowało stolików
Byłam już wiele razy w Egipcie i to jest jeden z hoteli do którego na pewno już nie wrócę. Nie jestem osobą wymagają ale w tym momencie jestem tego pewna. Pokoje wiele do życzenia (wiem, że tam tylko się śpi) ale łazienka tragedia,firanki nie prane chyba od istnienia hotelu. Z Coral Travel również już nie polecę gdy skończyła mi się doba o 12 rozumiem że muszę opuści pokój, ale nie wiedziałam że ściągną mi opaskę i nie będę mogła już korzystać z jedzenia!! ( wylot miałam dopiero po 22 ) , a co jak by to była rodzina z dziećmi??? Także wykupiłam sobie przedłużenie pokoju (60 dolarów) Hotel pod Rosjan nie usłyszysz języka Polskiego . Jeden basen zejście do morza nie ciekawe a i proszę pamiętać o butach do wody. Jedzenie średnie.
Obsługa hotelowa
Brudno , mało basenów, słabe zejście do morza