Idealna lokalizacja dla wielbicieli nurkowania - rafa koralowa tuż przy brzegu, przy hotelowej plaży.
Infrastruktura przyjazna dzieciom: brodzik, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-koralowa plaża z tarasowym zejściem do morza.
Dużo udogodnień dla dzieci: plac zabaw, miniklub, basen z małą zjeżdżalnią,
Obsługa hotelu bardzo słaba i nie sympatyczna, pokoje słabo wysprzątane.
Jedyna zaleta jest bliska lokalizacja od lotniska.
Jeden z basenów był nie podgrzewany minio takiej możliwości ( przez 3 dni woda była ciepła w resztę dni zimna) Słaby standard w pokojach ( w naszym przypadku ponad godzina oczekiwania na zakwaterowanie)
Plusy: niedaleko od centrum Plaża jest nieco zamknięta od wiatru Minusy: 80% to Rosjanie Rano jest tylko kawa, która nie wygląda jak kawa, bardzo rozcieńczona wodą, to samo z mlekiem. Kawę normalną można pić dopiero po godzinie 11:00 do momentu jej uiszczenia Leżaki bez materacy już się rozpadają Bardzo głośna wentylacja w pokoju, źle się śpi w nocy, jest bardzo głośno, nie da się jej wyłączyć Dopóki nie dasz napiwku za herbatę, poleją Ci rozcieńczone piwo albo wcale, bez napiwku nie chcą nic zrobić Wybór jedzenia nie jest duży, ale jest co jeść (...)
Pobyt uważam za udany.Piekne położenie hotelu ,dobre jedzenie ,super animacje .Polecam
Piękny widok z pokoju na morze.
Klimatyzacja głośna.
Hotel spełnił oczekiwania. Blisko lotniska. Super laguna i mini rafy. Jedzenie ok.
Bliskość morza, rafy, laguna
Nie podobała nam się ilość gości z Rosji, troszkę zużyte wnętrza hotelu
Duży przestronny w pięknym miejscu Czysto Jedzenie dobre lecz ciągle to samo Ludzie to 80 procent (...).
Duży piękne miejsce
Jedzenie ciągle te same
Obsługa Hotelu bardzo niesympatyczna, przyjechaliśmy do Hotelu o 7.30 i w recepcji odrazu w prost powiedzieli za 30 dolarów pokój będzie od ręki jak nie to proszę przyjść o 14. Chamstwo niesamowite a po opaski przyjść o 10.30 żeby nie móc iść na śniadanie. O 8 brak leżaków wolnych bo ratownicy sobie rezerwowali obwiązywali jakimiś chustkami żeby później,,załatwiać Ci,, za parę dolarów. Mój 4 raz w Egipcie i to był najgorszy Hotel w jakim byłem. 4 dni zgłaszania że odpływ w łazience jest zapchany i tak nikt nie przyszedł. Na stołówce ciągle brak miejsc , za mała na tyłu gości. Brak podgrzewanych basenów woda w basenach lód nikt nie pływał. O 12 jak zdawaliśmy pokój zabrali opaski dopiero po awanturze dali kupon żeby móc zjeść obiad a na początku chcieli 4 dolary od osoby. Takiego złodziejstwa i naciągania na każdym kroku jeszcze nie widziałem , a jak pisałem to mój 4 raz w Egipcie. Pokoje ok ale łazienki to tragedia śmierdzi i brud. Nie polecam i napewno nigdy nie wrócę.
ładny widok na zatokę
Chamstwo na recepcji Naciąganie na każdym kroku Brak leżaków Brak podgrzewanych basenów Łazienki jak na dworcu bez klapek radzę się nie kąpać Za mała stołówka na tyle osób
Pobyt w hotelu z lekkim niedosytem,ale ogólnie ok na 3+. Pokoje stare nie remontowane od lat,porównując inne hotele w których przebywałem sześciokrotnie w Hurgadzie to ten hotel wypadł najsłabiej.Nie najlepszy stan pokoi rekompensuje wspaniały teren hotelu z miejscami do plażowania i przylegającą do nich roślinnością.
Spośród innych hoteli w hurgadzie ten wyróżnia się fajnym położeniem blisko centrum.Wychodzi się z recepcji na ulicę i odrazu pełno sklepików.
Wadą w trakcie pobytu w listopadzie i obłożeniu pokoi do 3/4 ilości,trzeba wstawać wcześnie rano ok 5:30,żeby zdobyć leżak gdzieś przy wodzie.Praktycznie walka turystów za miejcówkami,taki tam to już zwyczaj.
Otoczenie i sam hotel rewelacja, jedynie co wymaga to remontu pokoi oraz czystości łazienek a tak to super obsługa bardzo miła i pomocna. Bliskość do plaży i widoki wynagradzają wszystko co mogło by być minusami.
Obsługa, widok z okna, otoczenie hotelu, piękna plaża, bliskość do plaży.
Pokoje potrzebujące remontu, czystość w łazienkach.
Hotel świetnie położony blisko centrum Hurghady. Zejście do morza przez kamienie lub drabinki (tylko 30 metrów plaży piaszczystej). Pokoje lekko podniszczone ,ale czyste. Ciekawy program animacyjny, ale nakierowany włącznie na Rosjan.
Smaczne jedzenie. Wszystkie pokoje z widokiem na morze. Elektroniczna rezerwacja restauracji Ala Carter.
Całkowity brak organizacji na głównej stołówce. Napoje podawane w plastikowych kubkach, których jest pełno (w wodzie też). Bardzo duży problem z leżakami - mania rezerwowania przez tursytów, z czym hotel nic nie robi oraz zdąża się brak czystych ręczników plażowych. Wi-Fi darmowe w lobby nie działa - bez karty SIM lub wykupieniu internetu od hotelu pozostajesz bez dostępu do sieci.
Hotel położony przy bajecznej plaży. Pokoje czyste, zadbane ale jednak dawno nie remontowane. Jeżeli się nie oczekuje złotych klamek i Hiltona to się nie zawiedziecie. Jedzenie dobre, codziennie na kolację inne specjały serwowane z grilla na zewnątrz. Fajny program animacji przez większą część dnia. Drinki jak spoko. Pracownicy hotelu wszyscy bardzo mili , uśmiechnięci, pomocni . Nie naciągają na napiwki. Rafa koralowa przy hotelu ładna, dużo rybek przy wraku statku. Plus za możliwość korzystania ze wszystkich hoteli z sieci sunny days. My jesteśmy zadowoleni bardzo . Cena adekwatna do jakości. Podczas naszego pobytu jedna z części hotelu była remontowana, ale pracę nie przeszkadzały w wypoczynku i w korzystaniu z hotelu.
Położenie Piękna plaża Super pracownicy Animacje Jedzonko
Mało miejsc do siedzenia na jadalni, zazwyczaj od razu znajdowaliśmy wolny stolik, jedna dwa razy był problem. Pracownicy robią co mogą z uporządkowaniem stolików ale jest ich trochę za mało. Pokoje do odświeżenia
SUPER, RELAX, SŁOŃCE I PIĘKNE WIDOKI, CIEPŁE MORZE
Ciężko ocenić ten hotel. Jest to Egipt i raczej nie spodziewałam się czegoś super. Jednak dla osób wrażliwych na bród i monotonne jedzenie stanowczo odradzam! Hotel dawno powinien być odnowiony, w pokojach brudno, toaleta się ruszała podczas siadania, prysznic też czysty nie był. Firanek i zasłonek lepiej było nie dotykać bo tak brudne. Restauracja okej, jeśli niedopieczone frytki i ciągle to samo jedzenie jest dla kogoś norma. Dla mało wymagających zawsze coś tam się znajdzie do zjedzenia. W restauracji latały wroble które kradły jedzenie albo czasami się załatwiły. Na dworze wrony które robiły to samo. Obsługa pomimo ich kultury, że trzeba dawać napiwek za wszystko aż przesadzała. Ratownik nie chciał dawać nam leżaka bo nie daliśmy mu napiwku poniewaz był strasznie niemiły. W hotelu 45% Rosjan i 45% Egipcjan. 10% reszta narodowości. Mało kto mówi po angielsku a naganiacze tak natrętni że człowiekowi odechciewało się leżeć na leżaku i odpoczywać. Wiecznie ktoś przychodził i mówił po rosyjsku. Czasami ciężko było po angielsku się dogadać. Jedynymi plusami jest fajna zatoka oraz po drugiej stronie morzeb o basen. Pomimo dużej ilości osób dało się znaleźć spokojnie miejsca szczególnie nad morzem czy w zatoce. Animacje średnie, głównie dostosowane do Rosjan bo wszyscy mówili praktycznie tylko po rosyjsku.
Położenie hotelu, basen i morze.
Pokoje, restauracja, jedzenie i obsługa.
Ładny czysty hotel . Codziennie sprzątany.obsluga miła i sympatyczna.
Słaby internet.Alkohol podawany w plastikowych kubkach
Hotel należy omijać szerokim łukiem! Nie jesteśmy z gatunku „wybredni”, sporo podróżujemy, śpimy w różnych miejscach ale ten hotel zrobił na nas okropne wrażenie. Bukując wakacje sugerowaliśmy się opiniami z wakacje.pl, które, nie ukrywajmy- są w większości pochlebne. Wchodząc do hotelu zostaliśmy zameldowani w pokoju z dwoma osobnymi łóżkami, próbowaliśmy przez dwa kolejne dni zmieniać pokój, niestety hotel nie miał dla nas nic do zaoferowania. Zaproponowali jedynie pokój bez widoku, za który nota bene na samym początku dopłaciliśmy ekstra. Oczywiście wiemy, że przytrafiają się w hotelach gorsze opcje zakwaterowanie ale to, że na 825 pomieszczeń nie było dla nas ani jednego wolnego pokoju- jest bardzo dziwne. Zacznę od tych rzeczy „do przeżycia”- pokój w stanie katastrofalnym, mimo, że obsługa sprzątała pokój codziennie- widać było, że gruntownego sprzątania nie było tam od dawna. Ściany podeszły wilgocią, rozgniecione robaki na ścianach i suficie (przypuszczam, że wcześniejsi goście hotelowi rozgniatali je butami i tak już zostały :)), grzyb mocno widoczny na kafelkach w łazience, kran który był obrzydliwie zielony i ruszał się we wszystkie strony, wypadający uchwyt na słuchawkę prysznicową ze ściany, generalnie sypiące się meble, stołeczek bez nogi, urwane uchwyty na ręczniki w łazience, przylepiony i tłusty kurz w każdym zakamarku trudno dostępnych miejsc, balkon pełen ptasich odchodów. Po kilku dniach się przyzwyczailismy. Najgorsza jednak była jadłodajnia, bo na nazwę „restauracja” to nie zasługuje. Jedzenie praktycznie codziennie takie samo, bardzo monotonne. Przypominam, w hotelu jest 825 pokoi, obłożenie było całkiem spore, a na obiad do wyboru zazwyczaj dwa rodzaje mięs (kurczak i jakieś pulpety), ryż, makaron, falafele, dosłownie kilka rodzajów warzyw (ogórki, papryka, oliwki), mnóstwo pieczywa, i tyle. W ostatni dzień zatruliśmy się obiadem- obydwoje jedliśmy to samo i w momencie poczuliśmy się źle. Do słabego hotelu można się przyzwyczaić, ale kiedy dochodzi do tego wstrętne jedzenie- nie ma szans, żeby hotel się obronił. Dodam, że nie istnieje tam coś takiego jak kolejka po jedzenie, ludzie- co bardziej kulturalni- stoją w kolejce i czekają, a ten drugi sort włazi w kolejkę i nie zważa na to, że właśnie się wepchał. Hotel posiada własne, darmowe leżaki przy morzu oraz przy plaży, które są „rezerwowane” już od bardzo wczesnych godzin porannych, mimo wyraźnego zakazu na tablicach, że „rezerwację leżaków nie są akceptowane”. Byliśmy świadkami bójki dwóch kobiet, o leżak. Te kobiety biły się o leżak. Hotel należy omijać szerokim łukiem, chyba, że traktujesz to miejsce jako bazę wypadową i nie będziesz w nim spędzać nic poza nocą, a jeść będziesz na mieście. Hotel NIBY przystosowany dla dzieci, ale ciężko jest mi wyobrazić sobie co takie dziecko miałoby zjeść w tym hotelu oprócz bułek i słodkiego pieczywa. Poza tym- w lobby miało działać WiFi (tak, mimo, że wakacje.pl informują, że jest darmowe WiFi to jest ono tylko w lobby- mi nie udało się połączyć ani raz). Dodatkowo jeśli chcesz mieć połączenie z internetem musisz zapłacić conajmniej parę euro dziennie. Dlatego polecam kupić już na lotnisku kartę SIM i używać swojego internetu. Przez fakt, że w hotelu jest MNÓSTWO ludzi- w lobby czujesz się jak na terminalu lotniczym na jednym z większych lotnisk. Jest strasznie tłoczno i strasznie głośno. Hotel posiada codziennie animacje, a przy głównej scenie znajdują się pokoje. Animacje trwają do 23 i są to czasami naprawdę głośne imprezy więc dla niektórych ulokowanie w pokoju bliżej lobby może być bardzo problematyczne. Generalnie- NIE POLECAMY i jesteśmy bardzo zawiedziono tym hotelem.
bardzo pozytywna, wszystko było ok, jak na Afrykę :)
przestronne pokoje, piekna plaża, duże baseny, bliskość centrum miasta
tłok na stołówce i walka o miejsca
bardzo pozytywnie, znam standardy egipskie i nic nie było dla mnie zaskoczeniem - hotel duży z piękną plażą, basenami i możliwością korzystania z przyległego hotelu.
piękna plaża z rafą koralową, dostępność barów, otoczenie
przydałyby się delikatne remonty, bo trąci myszką
Hotel pięknie położony, blisko centrum, mega woda. Jedzenie straszne i (...), animacje po rosyjsku.
Piękna Zatoka, super woda
Jedzenie paskudne, sami Rosjanie, obsługa słabo po angielsku
Hotel jak na standard europejski to troszkę naciągane 4 gwiazdki...bardzo duży kompleks
Na pewno lokalizacja...morze które dosłownie wpływa w hotel... obsługa sprzątająca...ogólnie ludzie pracujący uśmiechnięci i pomocni ...
Pokoje dramat..jedzenie slabe I ciągle brakuje miejsca do zjedzenia posikow..
Świetne miejsce pośrodku olbrzymi Basen połączony z morzem a na zewnętrznej stronie piękna plaża z rafa rybkami.Wszedzie bary.jedzenie przeciętne,alkohole też fajne butelkowane piwo,ale dozowane w kubeczkach pokoje bez szału ale tylko tam spaliśmy.Polecam że względu na otoczenie.ps : rybna restauracja petarda szczególnie krewetki
Miejsce.otocznie.atmosfera .woda.wschody i zachody slonca
Za dużo Rosjan.slabe animacje.wydzielanie alkoholu szczególnie piwa w mikroskopijnych kubeczkach
Hotel dla ludzie nie wymagających. Jedzenie monotonne, bardzo słaby wybór w czymkolwiek. Na stołówce tłumy i kolejki, bardzo zła organizacja, za mało stolików w porównaniu do liczby gości. Czytałam opinie, że przy hotelu znajduje się piękna rafa, niestety jest to nieprawda. Brak mapy obiektu, ciężko się odnaleźć przez pierwszy dzień. Internet w lobby praktycznie nie do użytku, chyba że do sprawdzenia messengera.
-w miarę czysty obiekt -sklepy na terenie hotelu -za nie dużą opłatą pokój z widokiem na morze (20$)
-bardzo słabe jedzenie -pokoje pełne fuszerek remontowych -napoje przy lagunie i na stołówce w miniaturowych kubeczkach -rezerwowanie leżaków - również przez ratowników, żeby zarobić dolara -słaby internet w lobby