Hotel zasługuje spokojnie na 4 gwiazdki. Spędziliśmy tam bardzo udane wakacje na początku września( rodzina 2 dorosłych, dzieci 6 i 11 lat.)
Kameralna zabudowa, duże apartamenty( salon plus dwie sypialnie), jedzenie smaczne, urozmaicone, dużo zieleni, obsługa miła i pomocna.
Leżaki na plaży stanowczo wymagają wymiany. Jeśli nie korzystasz z budują, który dwa razy dziennie wozi na plażę, czeka cię wyprawa pod górkę co w upale może być męczące.
Masakra, na samym wejściu porażka- recepcja brudna, dostępne trzy krzesła, w tym jedno połamane. Brudne pokoje, brudne leżaki przy bssenie Opis hotelu na portalu wakacje.pl diametralnie różni się od rzeczywistości.
Znośne jedzenie, miła obsługa w restauracji
Brudne pokoje, ręczniki wymieniane 1x3dni. Brudne leżaki przy basenie, bbbardzo brudne leżaki i parasole na plaży
Bardzo fajny hotel. Miło z rodziną 2+2 spędziliśmy czas. Jest to średni standard z pewnością nie dla osób wymagających 5*. Natomiast cena do jakości bardzo dobra. Nikt nie narzekał, wszystko było na dobrym poziomie.
Niska zabudowa z ogrodem, duże pokoje, wygodne łóżka, 2 baseny plus zjeżdżalnia. Posiłki AI smaczne i tematycznie różne (włoskie, meksykańskie, Tureckie, itp). Dla dzieci i chętnych dorosłych ciekawe animacje w ciągu dnia. Blisko do plaży hotelowej z darmowymi leżakami i parasolami. Blisko do centrum Side (fajne wieczorne spacery).
Wifi mogłoby działać lepiej, zwłaszcza w pokojach. Na plaży nie ma żadnego serwisu z jedzeniem i piciem, trzeba zakupić w "zaprzyjaźnionej" restauracji (ceny bardzo wysokie).
W cenie za hotel 3 gwiazdkowy usługi oraz sam hotel zasługuje w mojej opinii na 4 gwiazdki. Nie mam się do czego przyczepić. Jedzenie smaczne, pokoje duże, rozrywka zarówno dla dzieci jak i dorosłych przyjemna. Polecam!
Lokalizacja Podejście do gości jakość jak na 3 gwiazdki koty :)
jedyna wada to kawa podawana do śniadania, zbyt słaba ale to tylko moja opinia :) podawana w barze już była bardzo smaczna
Hotel jak na ten standard bardzo dobry. Kameralna atmosfera,małe budynki,trzy baseny, animacje. Codzienne sprzatanie,obsługa bardzo miła. Na całym terenie dużo zieleni i drzew owocowych. Cytryny,pomarańcze można rwać z balkonu. Jedzenie mogło by być bardziej zróżnicowane,ale tragedii nie było. Codziennie wprowadzali coś innego. My byliśmy w 5 osób z czego 3 dzieci, mieliśmy pokój z dwiem sypialniami i salonem oraz dwa balkony. WiFi jest darmowe i działa chociaż nie za szybko ,ale na terenie całego hotelu nie tylko w recepcji jak to jest w innyh hotelach. Plaża hotelowa jest jakieś 400m z darmowymi leżakami i parasolami. Można iść piechotką lub podjechać hotelowym busem. Do okola hotelu jest pełno sklepów i restauracji oraz taniutki niebieski supermarket. Z mojego doświadczenia polecam, wszędzie blisko i wszystko na miejscu.
Duzy teren pelny zieleni, trzy baseny ,duże pokoje, miła obsługa, wszędzie blisko, centrum miasta. Czajnik i szklanki na wyposażeniu,duży plus przy małych dzieciach.
Jedzenie mogło by być bardziej urozmaicone, ale tragedii nie było. Ciasta, owoce, słodycze wszystko było.
Pobyt w hotelu bardzo przyjemny gdybyśmy tylko mieli normalny standardowy pokój. Zostaliśmy zakwaterowani w pokoju śmierdzącym stęchlizną nie do wywietrzenia, gdzie przez dwa razy podczas ulewy zalało nam podłogi. Po nocy wstałam a tu klapki pływaja koło lózka. Obsługa i jedzenie to 5 gwiazdek.
Sam hotel ujdzie. Dostaliśmy pokój na 4 piętrze bez windy niestety. Ale cóż to nie problem przecież wejść po schodach. Problem pojawiał się dopiero gdy po powrocie z plaży pod górę i to na pewno nie jest 500m trzeba było jeszcze wejść po krętych schodach przy prawie 40°C. Mieliśmy również czerwone mrówki w pokój które nas pogryzły pierwszej nocy. Ogólnie Polacy w tym hotelu nie są dobrze traktowani przez personel typu animator, kierownik sali. Brak leżaków przy basenach a do tego rezerwowanie ręcznikami głównie przez Niemców oczywiście za pozwoleniem animatora, który podobno tym zarządzał. Polakom za to zrzucał ręczniki ponieważ 10 minut nie było nikogo na leżaku . Nie polecę tego hotelu nikomu!!!
Jedyna Zaletą hotelu są sympatyczni zwykli ludzie którzy tam chcą pracować. Panie sprzątające, kelnerzy oraz recepcja też są bardzo pomocni. Turcja jest przepiękna i na pewno tam polecę, ale ten hotel będę omijać z daleka. Popsuli nam po niekąd wakacje.
Hotel sam w sobie ma urok. Nie jest to wielki moloch. Baseny w porządku. Wielką zaletą jest jego położonie. Blisko do deptaka który zaprowadzi nas spacerkiem do ruin Side. Wieczorami było gdzie wyjść. Dojazd do bazaru bez problemu.
Bardzo dobre jedzenie - jest jakość nie ilość. Położenie w dobrej lokalizacji. Obsługa na jadalni i na barze bardzo uprzejma i przyjazna. Czyste pokoje i części wspólne.
W dzień brak animacji. Leciała przy jednym basenie tylko muzyka przez głośniki. Wieczorami coś się działo, ale o godzinie 22 czasem trochę później było po wszystkim i koniec muzyki i zabawy. Pani od animacji dla dzieci ma świetne podejście do dzieci to fakt , ale przy niektórych atrakcjach dla dzieci trzeba było uważać bo trzeba było zapłacić za nie. Na początku nikt nie wiedział bo Pani chodziła i zbierała dzieciaki do zabawy. Drinki tylko podstawowe za inne w ofercie all trzeba było płacić .
Super hotel kocham to miejsce tutaj się odpoczywa idealny z dziećmi miła obsługa jedzenie dobre , czysto , dużo zieleni .
Cisza i spokój odpoczywasz każdego dnia dużo zieleni blisko do centrum byłam tam w zeszłym roku teraz powróciłam ponownie duże ukłony dla obsługi naprawdę jesteście mega .
Nie ma takiej rzeczy
Hotel jest ładny, tak jak widać na zdjęciach. sporo zieleni, drzewka cytrynowe, duża stołówka z fantastyczną ekipą młodych chłopaków, którzy są zawsze uśmiechnięci, i uwijają się jak mróweczki. Pokoje są przestronne, z balkonami. Są dwa spore baseny (1.40 każdy). Przy jednym jest głośniej (muzyka), przy drugim spokojniej. Blisko na plażę, do centrum Side. Przy głównej drodze bez problemu można złapać dolmusze, żeby przejechać się np do Manavgatu. 10 min od hotelu jest przepiękny meczet - warto zajrzeć.
- baseny, dwa duże z brodzikami, plus jeden ze zjeżdżalnią - obsługa hotelu bardzo sympatyczna - można wyjść do miasta, do sklepów, nie jest na odludziu - blisko plaża - jedzenie jak na 3/4 gwiazdkowy hotel okej - nie ma opcji, żeby ktoś chodził głodny
- za mało parasoli i stolików przy basenie, a te które są powinny być już wymienione, zarówno materace na leżakach, jak i stoliki, które są brudne i nieestetyczne, podobnie na plaży, popękane materace, najlepiej jakby w ogóle ich tam nie było.
Hotel bardzo ładnie położony wśród alejek z drzewami cytrusowymi i kwiatowymi, duże pokoje z dwoma balkonami, w miarę czysto, codziennie sprzątane, dwa baseny plus zjeżdżalnia, market przy hotelu, fryzjer, spa blisko ulicy, mnóstwo sklepów, restauracji, do morza 10 min spacerkiem z górki, bus hotelowy trzy razy do południa przywoził na plażę i odwoził też 3 razy po południu, animacje dla dzieci, dyskoteki dla nich codziennie, wieczór turecki, smaczne jedzenie, duży wybór ciast i owoców, miejsca starczy dla wszystkich, bar znakomicie wyposażony w alkohole, mocne nie rozcieńczane, bardzo miła obsługa, życzliwa. Na plaży leżaki i parasole bezpłatne, ale serwis już tak, drogie piwo i inne napoje, do plaży przynależy restauracja Arlemu, drogie jedzenie .
Piękne położenie, wspaniała ekipa kelnersko-barmańska .
Mały minusik za brak papieru toaletowego, 2 dni musieliśmy się dopraszać, brak podstawowych kosmetyków do higieny /mydełka, żel pod prysznic /ale i tak każdy ma swoje, więc nie jest to problem .
Hotel ekonomiczny, dla mało wymagających z zdrowymi nogami i wątroba.
Ogród, baseny, obsługa, mocne drinki, piękna okolica antycznego Side- polecam na spacery. Promenadą wzdłuż morza.
Brak restauracji, to co jest to typowa stołówka. Brak klimy podczas posiłków, ciągle te same trzy rodzaje ciast ponczowych. Owoce w sezonie to głównie jabłka. Kolejki do ciepłych posiłków. Kuchnia typowo turecka ale uboga. Do morza kursuje busik dwa razy rano i dwa razy po 16.00, czyli po obiedzie. Na plarzy wydzielona ciasna strefa leżaków dla gości hotelu. Trzeba uważać na obsługę plarzy, różnie kasują za piwo np 5 euro. Powrót na piechotę, to 15 min pod górkę, przy hotelu strefa działkowa z kurami. Jednak niska cena za wyjazd ma tu znaczenie w standardzie i to niestety widać.
Hotel położony w idealnym miejscu dla osób chcących spędzić czas nieco aktywniej. Bardzo dużo sklepów i restauracji w pobliżu. Antyczne Side w odległości spaceru około pół godziny. Plaża 10 minut od hotelu, można dojechać darmowym busem. Na plaży leżaki bezpłatne, brak ręczników (najlepiej wziąć własny). Jedzenie bardzo smaczne, niczego nie brakuje. Drinki nie są rozcieńczane, obsługa bardzo uprzejma. Pokoje duże, czyste, warto poprosić o ten po remoncie. Klimatyzacja darmowa, sejf dodatkowo płatny. Baseny na terenie hotelu są 2 plus brodzik dla dzieci i zjeżdżalnia. Leżaków nie trzeba rezerwować, jest ich wystarczająca ilość.
- położenie: blisko centrum, sklepy, restauracje - około 10 minut spacerkiem do plaży - czysto, zadbany teren - antyczne Side w odległości dłuższego spaceru - smaczne jedzenie - uprzejma obsługa - drinki i napoje nie są rozcieńczane - wystarczająca ilość leżaków, nie trzeba rezerwować - bardzo przestronne pokoje - wifi na terenie całego hotelu
- nie jest położony w pierwszej linii brzegowej, dla niektórych może być to problem - bar zamykany jest o 23, wyłączana muzyka, nie da się nic zamówić - nie wszystkie pokoje są po remoncie - w trakcie mojego pobytu był brak animacji - jedzenie w formie bufetu, ale podawane przez obsługę, co czasami znacznie wydłuża czas - płatny sejf
Byliśmy tam w pod koniec sierpnia 2021 ,pogoda była super , na terenie kompleksu dużo leżaków, troszke mniej parasoli. Obsługa przy barze bardzo fajna,chłopaki uwijali się w tym 35 stopniowym ukropie jak mróweczki. Raki lali do drineczków od serca, piwo nie chczone . Jedzenie no cóż śniadania są takie same ,ale na 6 dni pobytu obiady i kolacje były zróżnicowane i smaczne ,czasami braliśmy dokładki, dużo warzyw w super przyprawach ,mięso kurczak ,kozina ,schabik itp. Brakowało ryb, mało arbuza i melona, pieczywo -małe bułeczki pieczone były przez obsługe wieczorem na rano. Pokoje- dwa duże ,lodóweczka, telewizor na którym oglądaliśmy przez swoje USB swoje filmy i seriale ,łazienka również duża z prysznicem, czysto, zmieniana pościel ,ręczniki i wyrzucane śmieci, minus co do klimatyzacji bo w pokoju ogólnym ,szkoda że nie w sypialni . Ogólnie w kompleksie przewaga była turków z rodzinami i dziecmi, obcokrajowców mniej.Pobyt w tym hotelu uważam za spełniony moimi oczekiwaniami. Chcesz więcej cóż wybieraj dużo drorzsze hotele
Ciche spokojne położenie hotelu z ogrodem i kotkami ,plaża około 10 min spacerem z górki ,ale trzeba się kierować bardziej na prawo gdzie jest łagodniejsze zejście i wejście. Piwo i drinki dobre, jedzenie też. Wieczorem dla gości taneczne tureckie tańce wykonywane przez tancerzy .Super
Kawa w bardzo malutkich filiżaneczkach, animacje dla maluchów monotone i takie same prowadzone wieczorem przez dj . Musike
Nie polecam tego hotelu- tragedia. Pokoje niby sprzątane a jednak nie, obsługa która słabo mówi po angielsku, barmani wieczorami pijani. Wieczne kolejki do wszystkiego. Jedzenie nie smaczne, wydzielane na talerze. Plaża oddalona ponad 1km od hotelu, dojść jeszcze spoko bo z górki, ale wrócić z małymi dziećmi w 40 stopniowym upale pod tą górkę, to już wyczyn. Klimatyzacja w pokojach bardzo słabo działa.
Jak dla mnie brak.
Wszystko
Pobyt bardzo udany. Apartament z dwiema sypialniami i częścią wspólną. Troszkę daleko od plaży
Mógłby być trochę bliżej plaży
Byliśmy w wielu hotelach i o tym czytaliśmy opinie że jest wspaniały ale to bardzo przesadzone opinie. Jak dla mnie nadrabia uśmiechniętą,miłą obsługą, Okolica fajna
Hotel położony w spokojnej,cichej okolicy z dala od zgiełku,do plaży trzeba dojść kawałek ok.10 minut-gorzej z powrotem bo pod górę albo dojazd busikiem 3 razy rano i 3 razy powrót po południu,bezpłatna przy hotelu Arlemu Na terenie 2 baseny otwarte od 8 do 20,leżaki,jeden bar,restauracja,2 zjeżdżalnie czynne w wyznaczonych godzinach. Dość dobre pokoje złożone z dwóch pomieszczeń,balkon,łazienka,czyste,sprzątane. Miła obsługa hotelowa, Okolica fajna do zwiedzania
Jedzenie podawane przez obsługę,której jest za mało, częste kolejki,monotonne,mały wybór,bułki tragedia,owoce tylko jabłka i arbuz,na drzewkach pomarańcze,cytryny,granaty W hotelu cichutko muzyka,animacji zero,na cały tygodniowy pobyt jeden raz wieczorem głośniejsza muzyka od 20 do 22
Hotel ładny, wyposażenie wystarczające, dwa fajne baseny, dobra lokalizacja.
Lokalizacja, przyjemne otoczenie, zieleń, kwiaty.
Długie oczekiwanie na posiłki, tłok w restauracji, słabe jedzenie.
Super Hotel ! naprawdę smiało moge go polecic i mlodszym i starszym, a przede wszystkim rodzinom z dziecmi ( dla których jest bardzo duzo zabawy, animacji) Dobre jedzeenie, urozmaicone, każdy cos na siebie znajdzie. Oblsuga hotelu pomocna, zyczliwa i komunikatywna. Do plazy spacerkiem jakies 10-15min z górki, a z powrotem juz gorzej bo idzie się pod górkę, co Nam nie przeszkadzało- ale 3 razy z rana i po poludniu jezdzi bus hotelowy na i z plazy. Bardzo czysty i zadbany hotel, pokoje, kuchnia, restauraja, bar. Wszystkiego pod dostatkiem, nie ma sie do czego przyczepic, naprawdę. Bylismy 9 dni i tak sie Nam spodobalo ze chcielismy przedłużyć pobyt. Moj to byl 3 raz w Turcji i jak na 3 * najleepszy, dalabym 4*. Jest to hotel angielski także na wysokim poziomie. Dużo Rusków w tym czasie to prawda jak i w całej Turcji. dobry hotel na wypoczynek, zwiedzanie czy tez wieczorami na wypad na dyskoteki które są ok 2km- ale przyjemnie sie idzie spacerkiem a z powrotem bardzo tanie taxi. Byłam (27l( z rodzicami ale poznalam ludzi w swoim wieku także pisze to co widzialam. POLECAM !!!!
bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, mila pomocna obsługa,czyste i duze pokoje i basen,plaza ok 800m
to prawda, hotel 3gwiazdkowy,ale jak komuś nie chce się siedzieć całymi dniami w pokoju to więcej nie potrzeba. w side dużo się dzieje, można wypożyczyć auto i pojechać zwiedzać okolicę (ciekawą i malowniczą)