Sunberk

3.5

Pobyt super, polecam za takie pieniądze, lot Enterem bez opóźnień

Hm. Od czego zacząć. Gdyby nie patrzeć na to, że to miejsce głównie do spania, to byłoby ok. Częsty brak ręczników, o które trzeba było się upominać.. All inclusive - który kończy się na 5 butelkach alkoholu w barze.. Czy małej ilości wyboru posiłków.. Na tyle ile mogli, starali się uśmiechać i dawać możliwości.. Sam hotel ładny, mały, kameralny.. Ale strasznie nudny. Zero atrakcji oprócz wieczorku. Czy bym wróciła? Raczej nie.

Hotel w porządku,standard adekwatny dla 3 gwiazdek,w pokoju czysto,codziennie sprzątany i ręczniki również zmieniane codziennie.Jedzenie dość różnorodne z pewnością nikt głodny nie będzie 😉.Personel bardzo uprzejmy i pomocny.Lokalizacja idealna bo blisko do centrum i na promenadę.

Jedzenie świeże ale bardzo mały wybór. Przez tydzień jedliśmy praktycznie to samo. Kurczak jedynie w jednej postaci lub ich tutejsze mięsa. Pod koniec wyjazdu zaczęliśmy chodzić do restauracji poza hotelem. Hotel skromny mały, ale przytulny,z bardzo dobrą lokalizacją- blisko do promenady i do miasta. Plaża bezpłatna hotelowa beznadziejna i ciężko nazwać to plażą ale można wykupić dojazd busem na ich drugą plażę za 10 € za osobę. Trochę słabo że trzeba za to płacić. WiFi w hotelu też płatne za każdy dzień. Hotel oferuje SPA- można wykupić fajne masaże w cenie 30-45 euro. Mały basen, przy większej ilości gości było ciężko. Wyjechaliśmy do tego hotelu bo zasugerowałam się opinią w google i wakacje.pl - ale osobiście uważam że jest ona mocno przesadzona.

Bardzo miło spędziliśmy czas w tym hotelu, miła przyjazna atmosfera. Personel sympatyczny, pomocny. Hotel mały, kameralny, spokojny, dla tych, którzy potrzebują ciszy. Dwa razy w tygodniu organizowane są wieczorki rozrywkowe. Pokoje czyste, zadbane. Jedzenie dobre, ale po 3-4 dniach robi się już monotonne. Niestety żeby napić się dobrego piwka czy drinka to trzeba wyjść na miasto. W opcji all inclusive napoje wyskokowe bardzo okrojone i rozcieńczone. Mimo małych wad ten pobyt pozostanie w pamięci z miłymi wspomnieniami. I love Sunberk.

Nazwa  Sunberk
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Wyżywienie  All inclusive, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, darmowe wifi

Bezpłatny internet bezprzewodowy w holu

4.9

3.5

Wyświetlono 151 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt super, polecam za takie pieniądze, lot Enterem bez opóźnień

Zalety

Hotel kameralny, trochę Polaków,Rosjan,ale było spokojnie,cisza i spokój,dobre jedzenie,alkohole takie sobie,,pokój z wygodnym łóżkiem,łazienka skromna,ale codziennie zmieniana pościel co było dużą zaletą,tarasik z krzesełkami i stolikiem ale przeważnie siedzieliśmy przy basenie

Wady

Wszystko nam się podobało oprócz zimnej wody w basenie,woda w morzu o tej porze była bardzo ciepła ,a do morza 5 co jest ogromną zaletą, promenadą do antycznego Side 10 minut -rewelacja , promenoda można spacerować do nocy

Daria.

Zalety

Roślinność.

Wady

Czystość. Jedzenie. Ograniczony pakiet all inclusive.

Renata

Zalety

Miła i pomocna obsługa hotelowa. Świetna lokalizacja

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja

Wady

Tragiczne materace łóżkowe w pokoju, mały wybór jedzenia

Zalety

Miła atmosfera, sympatyczny personel, uśmiech na twarzy

Wady

Wszystko ok

5.7

Jest to naprawdę bardzo urocze miejsce, znajdeujące się w bardzo bliskiej odległości od starego miastwa w Side, plaży i promenady.

Zalety

Mały kameralny hotel, którego oceniam na 4. Jedzenie naprawdę bardzo pyszne i jak na taki mały hotel, bardzo urozmaicone. Można przytyć po tygodniowym pobycie :). Atrakcje w postaci wieczoru tureckiego czy innej animacji ( 2x w tygodniu) jak najbardziej na plus .Obłsługa bardzo uprzejma wraz bardzo miłym właścicielem. Dla mnie standard adekwatny do ceny, a nawet ciut wyższy. Domki w miarę czyste, sprzątane codziennie, ręczniki i pościel również.

Wady

Troche za mały basen na ilość gości.

Aga

Hotel kameralny, dużo zieleni, jedzenie bardzo smaczne świeżę, dużo warzyw

Zalety

Dużo zieleni miła obsługa

Wady

Wszystko patrząc na cenę było w porządku

HONORATA

Wakacje były bardzo udane. Hotel jest czysty, wokół dużo zieleni. Blisko do plaży i starego miasta (pięknie wyglądającego wieczorem). Jedzenie było pyszne i urozmaicone. Bardzo miły personel. Zdecydowanie polecam wypoczynek w tym hotelu.

Wakacje w tym hotelu wspaniałe. Pokój przy 3 os. Otrzymaliśmy 4 osobowy.

Zalety

Kameralny hotel. Obsługa bardzo miła atmosfera prawie jak w domu. Jedzenie bardzo dobre myślę że każdy by znalazł coś dla siebie, alkohole oraz napoje dla każdego tyle ile ma się ochotę. Cudowne koktajle troszkę może zbyt słodkie ale przy upalalach 40st az się chce pić. Polecam z całego serca!!!

Wady

Jedyną rzeczą którą bym wprowadziła do hotelu więcej wieczorów muzycznych, rozrywkowych lub tematycznych dla gości. Oczywiście były takie ale jak dla nas troszkę mało.

Krzysiek & Zdzisiek

Pobyt - Październik 2023

kilka słów prawdy o hotelu, który o dziwo ma ponad 8 pkt na 10.. zacznijmy od pokoi my akurat będąc w dwie osoby trafiliśmy na 4 osobowy, więc wielkość spoko.. pokoje na parterze - śmierdzi kanalizacją - część wczasowiczów zmieniała pokój , my ze względu na to, iż bywaliśmy tam sporadycznie odpuściliśmy temat. część pokoi od ulicy - płot ok 50 cm od zakratowanego okna.. klimatyzacja w pokojach działa, chociaż serwisu nie widziała od lat - śmierdziało grzybem.. pokój czysty, wyposażenie w miarę - słaby sygnał tv część programów bez dźwięku.. telewizor na sztukę w pokoju.. obsługa ok, codzienne sprzątanie, nie było problemu z ręcznikami, żelami itp.. teren przyległy ok, stół do ping ponga, mała papugarnia.. położenie ośrodka , tak to nazwę, bo określenie tego nazwą hotel jest daleko przesadzone, ok.. w starej części Side , do morza ok. 400 m, parę minut spacerkiem.. plaża podobno były dwie, na jedną jeździł autobus kursujący 2 x dziennie koło godz. 9.00 w jedną stronę koło godz. 15.00 z powrotem.. nie dotarliśmy.. druga to jakaś porażka!! wąska , kamienista z zejściem do morza - konstrukcja stalowo - drewniana z wystającymi gwoździami i dziurami.. można było zejść kilkanaście metrów dalej ale czy o to chodzi? blisko sklepów, promenady, starego miasta - jednym słowem wszystko w pobliżu.. to duży plus.. jedzenie aż mnie otrząsnęło .. miałem wrażenie jakbym brał udział w programie czyszczenie lodówki.. rozumiem że koniec sezonu, ale nie spotkałem osoby, która chociaż raz nie miałaby problemów gastrycznych... jedzenie często śmierdziało starością, rano parówka, na obiad ta sama w panierce a na wieczór w sałatce.. wszystko smażone na starej fryturze, czasami nawet koty kręciły nosem..:) nawet frytki, gdzie ciężko coś popsuć smażone wcześniej i sparowane w jakimś naczyniu.. część przesmażona, część na wpół surowa.. koniec tematu jedzenia, nie polecam.. alkohol ichniejszy , lepiej zabrać coś swojego, no chyba że ktoś pija wódkę 17%.. obsługa kelnerska i barmańska ok ! basen ok, zimna woda, codziennie czyszczony.. animacji brak, przedstawień brak.. cytując klasyka - część osób jechała w last minute - za tą cenę nie ma co liczyć na luksus, ale byli też tacy, co lecieli w cenie regularnej, a to boli.. reasumując nigdy nie pojechałbym w takie miejsce z dziećmi!!

Zalety

położenie, obiekt kameralny

Wady

pokoje na parterze, jedzenie,

Pobyt - Październik 2023

Jeśli chodzi o pokój - nie mogę się do niczego przyczepić. Obsługa miła i sympatyczna. Czasem trzeba było poczekać , aż zleci ciepła woda , ale nie było to aż tak dużym problem. Przy basenie wystarczająca liczba leżaków. Jeśli chodzi o plażę hotelowa no to ciut gorzej - mega wąska , ale najgorsze było zejście do niej - rozpadająca się kładka z wystającymi gwoździami. Można było sobie zrobić krzywdę. WiFi płatne. Niestety jedzenie - mega słabe. Monotonia i pozostawiało wiele do życzenia. Czasem odpychało zapachami. Będąc tyle razy w Turcji - najgorsze jedzenie trafiło mi się tutaj. Ale deserki mogę pochwalić bo były pyszne. I na tym koniec.

Renata

Świetna lokalizacja hotelu, blisko centrum i plaży. Zejście do morza tylko wygląda przerażająco, ale zaraz po wejściu do morza jest piasek i dość płytko. Ilość leżaków wystarczająca na wrześniowym pobycie przy sporym obłożeniu hotelowym. Zaletą takiej plaży była mała ilość ludzi w wodzie i przy brzegu. Pokoje ładne i czyste. Jedzenie dobre i donoszone, nie zabraknie dla nikogo. Super obsługa. Ładny zielony teren hotelu. Ciepła woda przez cały pobyt. Hotel okazał się miłym zaskoczeniem, w porównaniu do niektórych przeczytanych opinii. Lokalizacja naprawdę świetna można wyjść z hotelu w stronę morza a wrócić od strony ruin przechodząc całe stare miasto, port i ruiny. Minusem jest tylko płatny internet.

Zalety

Lokalizacja, obsługa, jedzenie, zielony teren, papużki

Wady

Płatny internet

Jak na hotel 3 gwiazdkowy to nie ma się do czego zbytnio przyczepić, wiadomo, luksusów nie ma. Na plus obsługa, zwłaszcza barmańska, miła, uśmiechnięta. Jedzenie adekwatne do 3 gwiazdek. W barze alko podstawowe, wyszukanych drinków nie uświadczysz. Hotelik klimatyczny, mało pokoi wiec nie było dużo turystów, przy basenie zawsze znalazło się miejsce na leżakach. Basen mały, jeden jedyny ale tłoków nie ma. W trakcie tygodniowego pobytu dwa razy wieczorek tematyczny. Fish night z grillowanymi inpieczonymi rybami i muzyka na żywo oraz wieczór turecki z kebabem i występami tureckimi. Muzyka gra do 23 później cisza. Pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki. Pokoje standardowe, bardzo mały telewizorek, z łazienki niestety zajezdza z kanalizacji. Na terenie hotelu dużo zieleni, kącik z papugami, stołem do pin ponga i zaniedbanym mini placem zabaw. Jeśli ktoś szuka spokoju, to hotel jak najbardziej polecam. Jeśli ktoś szuka więcej rozrywek choćby dla dzieci, czy bardziej urozmaiconego menu (nie było Np lodów dla dzieciaków) to radzę poszukać czegoś innego. A i ta ich plaża, dla moich dzieci na nie, wąska i skalista a zejście po kładce problematyczne, wykupywalismy leżak nieopodal z plaża piaszczysta bardziej przyjazna dla dzieci. Swoją droga brak bezpłatnego serwisu na płazy, jak chcesz sie czegoś napić to trzeba zamówić i zapłacić. Jest również opcja wykupienia w hotelu dostępu do płazy z serwisem za 10e od osoby za jeden wyjazd, plaża oddalona ok 2,5 km od hotelu, dowozi bus hotelowy. Internet płatny10e za tydzień, sejf również. Także z naszego all dużo trzeba było dopłacić za inne rzeczy😉 Ogólnie jesteśmy zadowoleni, wiedzieliśmy gdzie jedziemy i nie oczekiwaliśmy ze będzie luksusowa ale nastepnym razem dopłacimy więcej aby cieszyć sie naprawdę porzadnym all inclusiv.

Zalety

Kameralny hotel Cicho, spokojnie Miły i pomocny personel Dbanie o czystość

Wady

Płatne wifi Szybko zamykany basen do 18ej Trochę nudnawy dla dzieci Brzydka plaża oddalona 5 min pieszo od hotelu, bez serwisu Mało urozmaicona oferta w barze

Bardzo nam się podobało, ponieważ przypadł nam pokój 4 osobowy. Jedzenie dobre. Woda w basenie za bardzo była chlorowana.

Zalety

Dużo zieleni

Wady

materace na leżakach przy basenie pamiętają jeszcze chyba lata 90. Ale po kilku dniach można się przyzwyczaić.

1.9
Angel

Pobyt - Lipiec 2023

Wakacje podsumuje jako jedna wielka masakre nie zasługuje na 3 gwizdki a na jedną .Pokoje sprzątane codziennie ale jednym mopem wszystkie . Bardzo nie dokładnie pełno piachu a brud wszędzie .Jedzenie okropne monotonne często go brakowało do tego ciągła kolejka i czekanie aż kucharz usmaży np jajka na śniadanie . Miejsc na stołówce strasznie mało a gdy były jakieś animacje itd to odbywały się w godzinach kolacji i tu już w ogóle nie było miejsca aby zjeść . W barze alkohol słabej jakości a Panowie barmani pracujący za barem podawali drinki jak za kare . Oferta jaką zakupiliśmy z mężem dotyczyła pokoi a wylądowaliśmy w domku .Kąpanie się czasami w zimnej wodzie bo ciepłej brak rarytas 3 razy było tak że nie było się czym spłukać bo woda tylko kapla z słuchawki .Przy basenie leżaki zajęte od samego rana ludzie zostawiają ręczniki i tak sobie rezerwują leżaki to samo na plaży miejsca często brak . Rezydentka przyjechała na spotkanie nie wiadomo po co jedynie żeby skasować kasę za wycieczki. Byłam już na różnych wycieczkach z wakacje.pl ale czegoś takiego nigdy nie widziałam

Zalety

Piaszczysta plaża ,lokalizacja

Wady

Nie licząc lokalizacji i piaszczystej plaży to same wady

5.7
Dorota

Pobyt - Lipiec 2023

Pobyt bardzo udany. W Polsce nazwalibyśmy ten hotel ośrodkiem wypoczynkowym a nie hotelem z uwagi na budowę

Zalety

Piękny ogród, piękne kwiaty

Wady

Brudne ręczniki

Grzechu

Pobyt - Lipiec 2023

Jak na 3 gwiazdki to ocena 5/5. Położenie hotelu oceniam bardzo dobrze pod względem dojścia na plażę publiczną.

Zalety

Pan recepcjonista bardzo pomocny, uśmiechnięty i sympatyczny. Plus za koty i ptaki na środku obiektu wypoczynkowego. Położenie hotelu oceniam bardzo dobrze pod względem dojścia na plażę publiczną, jednakże nie rozumiem opłaty za dojazd na plażę oddalaną ok. 2 km od hotelu, tym bardziej że przy sąsiednim hotelu była wystawiana tabliczka że taki transport zapewnia im for free. Plaża publiczna piaszczysta, woda ciepła i ubaw dobry. Wieczory z atrakcjami grilowymi.

Wady

Pomimo że pokój był codziennie czyszczony i sprzątany to stan łazienki był na takim poziomie że prysznic trzeba było brać w klapkach. Ręczniki które suszone były na werandzie nie były wymieniane tylko składane w łabędzie i kładzione na łóżku z posypką ze świeżo zerwanych kwiatów i roślin z sąsiednich ogródków. Wymiana ręczników plażowych kosztuje 1$/1 Euro. Postawa i nastawienie barmana do robienia drinków lub nalewania piwa i innych napojów. Mała ilość stolików w klimatyzowanym pomieszczeniu.

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2023

Super pobyt, raczej nie dla rodzin z małymi dziećmi. Cisza i spokój, mały fajny kameralny hotel. Wszędzie blisko, prywatna plaża z leżakami i parasolami.

Zalety

Dużo zieleni na terenie hotelu, przemiła obsługa.

Wady

Opłata za wi-fi

Grzegorz

Pobyt - Czerwiec 2023

Perfekcyjnie jak na ten standard, jedzenie dobre, dużo, pokoje czyste. Basen fajny, morze blisko.

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2023

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie,pokój z werandka codziennie sprzątany,miła obsługa,minus ,zalewającą się woda lazienka.

Zalety

Hotel tonący w zieleni i kwiatach z rewelacyjna kuchnią ze skromnym,ale bardzo czystym basenem.

Wady

Dobiegający z ulicy przy hotelu odgłos samochodów od 23 do 3 rano.

Sunberk