Sun Rise

Świetny hotel z doskonałym serwisem. Jedyny minus to fakt że część pokoi wymaga remontu. Hotel dla ludzi ceniących spokój i piękne widoki. Myślę że jeszcze wrócimy do tego hotelu.

Dla mnie więcej jak trzy gwiazdki. Pokojowe trzymają porządek w pokoju na bardzo wysokim poziomie i nie trzeba ich wcale pod kupować napiwkami. Ręczniki zawsze był wymieniane. Do Molyvos szło się spacerem 20 minut po drodze podziwiając morze i zamek. Jeśli nie chce wam się iść zawsze można się zabrać autobusem który organizuje hotel. W Molyvos polecam udać się do byle jakiej tawerny i zjeść obiad. Gdzie się nie wejdzie świetna kuchnia.

Bardzo miły hotel, pięknie położony, z milą obsługą i bardzo dobrą kuchnią. Do plaży jest kawałek ale można się przejść mając jednocześnie spacer z pięknymi widokami lub dojechać autobusem (przystanek przy hotelu). Hotel położony jest niedaleko przepięknej, urokliwej miejscowości Molivos, która jest jedną z ładniejszych na wyspie.Do Molivos dowozi bus hotelowy-gratis, autobus lub spacerkiem 15 minut.Zdecydowanie polecam i miejscowość i hotel.

Polecem ten hotel osobom, które pragną ciszy i sopkoju, przepiękny widok z tarasu, miła obsługa, czysto, jedzenie jak w hotelu, jak ktoś to już pisał bez rewelacji, ale poprawne, jeśli się można do czegoś przyczepić, to łazienki mogłyby być w troszkę lepszym stanie - szczególnie tam widać wpływ czasu. Poza tym nie jest do hotel dla osób, które uwielbiają leżeć na hotelowej plaży, niestety do najbliższej zagospodarowanej jest kilka kilometrów,ale prze hotelu jest przystanek lokalnego autobus, więc bez problemu można dojechać do Petry czy Anaxos, a do Molivos kilka razy dziennie kursuje bezpłatny busik hotelowy.

Wakacje na wyspe lesbos zaliczam zdecydowanie do udanych.W hotelu panuje bardzo miła atmosfera.Obsługa odznacza sie wysoką kulturą osobistą.Jeśli chodzi o same pokoje to nic szczególnego jednak zawsze jest czyściutko:))Jedzonko znakomite:))Jestem wegetarianką i obawiałam sie ze moge głodowac jednak dla kazdego znajdzie sie w hotelu cos adekwatnego do gustu smakowego.Zarówno dużo warzyw i owocków jak i roznego rodzaju mięs.Dla osób aktywnych takich jak ja dość spory i zadbany basenik, kort tenisowy, ping-pong.Minusem jest brak dyskotek...Szczegolnie polecam osobom ceniacym sobie spokoj i cisze

Nazwa  Sun Rise
Miejsce  Grecja / Lesbos / Molivos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Malownicze wioski z kamiennymi domami i tradycyjną atmosferą

Niezwykłe gorące źródła w Eftalou i Polichnitos

Urokliwe plaże, takie jak Skala Eressos, z miękkim piaskiem i czystą wodą

Wyświetlono 8 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
jurkop

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Serwis

Wady

Pokoje ekonomiczne

Radek

Pobyt - Maj 2007

violamirabilis

Pobyt - Kwiecień 2007

Hotel Sun Rise położony jest 2-3 km od Molivos, kaskadowo, na wzgórzu - pokoje
z widokiem na morze i wybrzeże tureckie. Wokół zieleń, wzgórza, cisza i
pustka. Bezpłatny bus hotelowy kursuje 5 razy dziennie do Molivos, w pobliżu
przystanek autobusu KTEL jeżdżącego na trasie Eftalou (gorące źródła)-Anaxos
(plaża).
Wyżywienie: śniadania w formie bufetu, obfite: m.in. feta, jogurt grecki,
miód, płatki, ser żółty, wędliny, pomidory i bufet gorący: kiełbaski,
jajecznica;obiadokolacje także w formie bufetu, wybór sałatek m.in. grecka i
tzatziki i kilka dań ciepłych: jakieś mięso (kurczak, jagnięcina), czasami
ryba i dania warzywne. Generalnie obiadokolacje, jak to w hotelu, bez zachwytu
(zwykle wybieram opcję bez wyżywienia, ale teraz takiej nie było i oferta w
Sunrise była w last minute po prostu najtańsza). W pobliżu hotelu nie ma
plaży, są jedynie kamieniste skrawki wybrzeża, ale można podejść (pół godziny)
do Eftalou z bardzo ładną kamienistą plażą i gorącymi źródłami (lub podjechać
autobusem KTEL); można też podjechać busem hotelowym na plażę do Molivos
(wąska kamienista), albo autobusem KTEL do Petry, czy Anaxos, gdzie plaże są
dużo ładniejsze. Standard hotelu to faktycznie mocne 3 gwiazdki (hotel ma
dobre opinie na turystycznych forach niemieckich i angielskich). Pokój duży,
standardowo umeblowany,klimatyzacja w cenie. Generalnie hotel polecam (chętnie
do niego wrócę) chyba, że ktoś pragnie pięknej piaszczystej plaży, wtedy
raczej powinien wybrać płaską część wyspy położoną nad zatoką Kalloni, ale dla
mnie była ona dużo mniej malownicza.

karolina&marcin

Pobyt - Kwiecień 2007

Bardzo fajny hotel, położony na wzgórzu, skąd rozpościerają się wspaniałe widoki na tureckie wybrzeże. Obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna (gwiazdą jest barman Manolis :)). Hotel jest bardzo czysty, pokoje zadbane, codziennie sprzatane, choć niektórym lazienkom przydałoby się odświeżenie. Niestety nie wszystkie pokoje mają widok na morze, te z widokiem sa tylko na wyższych piętrach budynku. jesli chodzi o posiłki to nie ma co narzekać - śniadania i obiadokolacje w formie obfitego bufetu. Na śniadania w zasadzie codziennie to samo (jajecznica i kiełbaski, dżem, miód i płatki, jogurt, ciastka i owoce), ale duzy wybor sprawia, że mozna jeść codziennie co innego. Na kolację kilka ciepłych dań do wyboru, kilka rodzajów mięsa plus danie wegetariańskie, kilka sałatek. Nakoniec pyszne desery :) Jedzenie dośc urozmaicone, przez 2 tygodnie naszego pobytu dania na kolacje powtórzyły sie może ze 2. Hotel ma duzy, czysty basen, przydaloby się może ciut więcej leżaków i parasolek przy nim, bo w "godzinach szczytu" bywał problem ze znalezieniem wolnych. Co do atrakcji w okolicy to szczerze powiedziawszy niewiele. Jedna tawerna-pizzeria przy pobliskim hotelu Eftalou, gorace zrodła o pół godziny drogi piechotą i to wszystko. Plaży przy hotelu praktycznie nie ma, trzeba albo jeździć na kamienista plaże przy gorących źródłach, albo na miejską do Molivos, albo na plaże w Anaxos i Petrze. Blizutko hotelu jest autobus, który jeździ do wszystkich czterech miejsc, więc dostanie się tam nie nastręcza zbyt duzo problemów. Poza tym do Molivos 4 razy dziennie jeździ hotelowy busik, który dowozi i przywozi hotelowych gości do mistaeczka. Generalnie jesli chodzi o hotel, to wart polecenia, natomiast jeśli chodzi o okolicę to juz mniej, bo wszędzie trzeba dojeżdżac.

zabka

Pobyt - Listopad 2006

Hotel czysty i schludny. Bardzo mila atmosfera dla gości hotelowych ze str obsługi. Godna bardzo dobrej oceny jest rezydentka z biura Itaka p.Kasia!! Rzetelna, miła i sympatyczna osoba. Polecam to miejsce,bo znajdziesz tam spokój i relaks dla ciała i duszy!

Sun Rise