Świetnie ulokowany: ok. 12 km od zabytkowego Rodos, lotnisko ok. 20 km od hotelu.
Tylko 300 m od pięknej, piaszczystej plaży.
Na terenie hotelu znajduje się park wodny dla dorosłych i dla dzieci.
Liczne atrakcje dla dzieci: brodzik, mini klub, animacje, plac zabaw, aquapark.
Hotel ogromny, duzo budynków. Oddalony o ok 300 m od plaży, bez dostępu do plaży, bez leżaków i bez baru przy plaży. Duzo basenów i park wodny który jest ogromny, duzo zjeżdżalni mniejszych i większych , a z góry na zjeżdżalniach widok na morze i okolice. Byliśmy w październiku więc nigdzie nie było kolejek, za to duzo dzieci pomimo tego że to już rok szkolny. Restauracje ala carte nie były wcale Restauracjami dan do wybory. Można z nich skorzystać raz na pobyt z wcześniejszą rezerwacja i podają wszystko z karty. Dodatkowo burgerownia która według nas robila najlepsze show. Główna Restauracja tez zaskakiwała ilością dan i różnorodnością. Jedyne czego brakowalo to owoców morza. Raz byly jedynie mule. Mimo tego każdego dnia mieliśmy trudności każdego dnia, by zdecydować się co tu zjeść. Dodatkowo snack bary, i tak można było od 7 godziny do prawie polnocy jesc i jesc i jesc... Niektóre pokoje mialy naprawde kiepski widok, nie chodzi o to że nie na morze góry czy okolice , tylko na plot za którym nie wyglądało to ciekawie. Dodatkowo wieczorami, czy rano mega śmierdziało kanalizacja z łazienki.. Pojawialy sie tez mrowki które do szklanki ze słodkim napojem wędrowały w dużych ilościach . Co poprawiało komfort było to że pokoje byly sprzątane codzienne, ręczniki tez wymieniane każdego dnia. Ręczniki basenowe do odbioru każdego dnia z aqua parku. Każdego dnia animacje dla dzieci , do około 9.30 a po tym Każdego dnia było coś dla dorosłych, jak zespoły spiewajace na żywo w różnych klimatach np. Lata 80, muzyka Grecka itp
Jedzenie Aqua park Animacje Obsługa
Widoki z tarasow/balkonów (niektorych tylko) Kanalizacja
Trafiliśmy na słoneczną pogodę, przez cały pobyt było po 25-28 stopni pod koniec października. Co do pobytu w hotelu ogólnie oceniamy go na plus, byliśmy z 4 letnią córką, której się podobało ze względu na różne zjeżdżalnie na terenie obiektu i wieczorne animacje dla dzieci. Obsługa hotelu była bardzo pomocna, od recepcji po Panie, które sprzątały pokoje regularnie, czyste ręczniki, nic nie zginęło. Pokoje w standardzie raczej średnim, lecz nie przeszkadzało to nam, bo nie siedzieliśmy tam pół dnia, tv w dwóch pokojach (pokój rodzinny) z różnymi zagranicznymi kanałami w tym jeden polski. Łazienka była czysta bez żadnych grzybów, a taras z widokiem na podwórko od południowej strony. Odległość hotelu do plaży jakoś z 400 metrów, blisko do różnych sklepików i wypożyczalni samochodów. Co do restauracji i ogólnie jakości jedzenia to śniadania wychodziły tu zdecydowanie gorzej niż obiady i kolacje. Pani w średnim wieku w czarnych włosach, która przydzielała siedzenia i witała gości była nie uprzejma i chyba pracuje tam za karę, reszta personelu była już uprzejma i pomocna. Woda w basenach dla dzieci zimna i trzeba było się dość długo przyzwyczaić do temperatury. W jednej z zjeżdżalni (pomarańczowej) zaklinowalem się kilkukrotnie, a zjazd był tylko możliwy z materacem, więc jak ktoś jest większych gabarytów to radzę odpuścić, a sam nie jestem duży. Reszta zjeżdżalni i atrakcji w tym animacji dla dorosłych na plus. Skorzystaliśmy też z restauracji greckiej a'la carte bardzo pyszne jedzenie, gdzie podają wszystko z karty na kilku talerzach. Ogólnie polecamy dla rodzin z dziećmi, którzy nie mają wygórowanych wymagań co do standardu hotelu. Bliskość do piaszczystej plaży i wypożyczalni samochodów dają duże możliwości na spędzenie czasu w hotelu jak i na zwiedzaniu wyspy.
Zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych Mini bar przy basenie Regularne sprzątanie pokoi Animacje dla dzieci i dorosłych Miły i pomocny personel Bliskość do plaży
Temperatura w basenach Słabe śniadania Faworyzowanie gości ze względu na narodowość
Hotel raczej zasługuje na 3 gwiazdki. Pokoje są czyste, mają wszystko, co niezbędne, ale widać po nich upływ czasu i wymagają odświeżenia. Sam hotel też potrzebuje remontu. Jedzenie jest monotonne, ale zawsze można znaleźć coś dla siebie. W cenie hotelu są dwie wizyty w restauracji à la carte oraz nieograniczony dostęp do burgerowni od 12:00 do 16:00 każdego dnia. Niestety, nie polecam restauracji greckiej, ponieważ nie serwują tam prawdziwej kuchni greckiej. Na duży plus zasługuje burgerownia, gdzie można zjeść naprawdę dobrego burgera. Drinki są bardzo słabe, podawane w plastikowych kubkach. Za 5 euro można otrzymać drink w szkle. Na terenie hotelu jest aquapark, ale nie korzystaliśmy z niego. Mogę polecić ten hotel dla osób niewymagających i tych, którzy nie spędzają dużo czasu w hotelu, ponieważ lokalizacja jest świetna. W pobliżu znajduje się duża plaża i przystanki autobusowe. Za 2,5 euro można dojechać do Rodos, a za 9 euro do Lindos. Dodatkowo blisko jest centrum Faliraki, gdzie jest wiele sklepów, barów oraz piękna zatoczka.
Lokalizacja Personel zawsze uśmiechnięty i pomocny.
Hotel wymaga remontu. Słabe jedzenie.
Hotel w naszym odczuciu rewelacyjny. Nasz wypad był weekendowy więc ciężko się nam wypowiedzieć o tym czy jedzenie było monotonne, ale przez te 3 dni było ok wszystko bardzo smaczne i dobrze doprawione. Wiadomo, nie jest pierwszej młodości, ale całość zadbana. Pokoje mogłyby być jednak nieco czystsze, ale tragedii nie ma. Wiadomo jak ktoś się chce czegoś doczepić to zawsze to zrobi, a tutaj nie ma co szukać dziury w całym. Na pewno tutaj wrócimy tym razem na dłużej 😉
Aquapark Jedzenie bardzo smaczne Dobre położenie Szybki transfer
Brak wad
Bardzo fajny hotel, co prawda już nie najnowszy ale jest w nim wszystko czego potrzeba podczas wakacji z dziećmi. Bardzo smaczne i różnorodne jedzenie. Pokoje czyste, obsługa przemiła.
Smaczne jedzenie Atrakcje dla dzieci Czyste pokoje Miła obsługa
Hotel był alternatywa zaproponowana przez wakacje.pl, miałam ogromne wątpliwości czytając opinie, ale nie należę do wybrednych i stwierdziłam że nie może być tak bardzo źle. I nie było! Po pierwsze blisko od lotniska, szybki transfer i już możemy cieszyć się all inclusive bo od wejścia do lobby otrzymujemy opaski i możemy korzystać z dobroci hotelu. Po drugie piękne pokoje, czyste, codziennie sprzątane, i wymieniane ręczniki. Po trzecie jedzenie- nie kończące się- pyszne warzywa i owoce, coś dla wege i coś dla miesożerców, nie chodziliśmy głodni a wrecz przeciwnie, szkoda było nie próbować tych pyszności- kawa, soki, piwo i wino dostępne non stop. Po czwarte duzy wybór drinków dostępnych przez cały dzień, oj barmani nie żałowali alkoholu :) Co wieczór po kolacji w ogrodzie koło basenów grała muzyka, byli animatorzy którzy zabawiali, proponowali tańce dla dzieci i bingo dla dorosłych. Dla tych których takie atrakcje nie interesują można wziąć drinka i posiedzieć w zaciszu pokoju na tarasie lub balkonie. Plaża 5minut spacerkiem po drugiej stronie ulicy, jako jedna z niewielu na Rodos jest piaszczysta! Nie można zapomnieć o obsłudze, szybkiej, zwinnej i przemiłej jak to Grecy mają w naturze. Podsumowując jeśli wrócimy na Rodos to właśnie do tego hotelu.
Ładne świeżo wyremontowane pokoje, dobre jedzenie duży wybór, pyszne mocne drinki, bliskość do plaży, baseny na terenie kompleksu
Absolutnie brak :)
Pobyt w hotelu Sun Palace oceniam bardzo dobrze. Jest tu duża restauracja ze stolikami wewnątrz i na wewnątrz hotelu do których doprowadzają mili kelnerzy, nigdy nie było problemu z brakiem wolnych miejsc. Jedzenie jest pyszne, świeże i różnorodne, tu każdy znajdzie coś dla siebie. Przy barach były przekąski - m. in. frytki, pizza oraz darmowe lody. Pokoje skromne, ale codzinnie sprzątane. Na szczególną uwagę zasługuje bardzo fajny cieszący się dużym zainteresowaniem duży aquapark. W aquaparku był basen dla dzieci wraz ze zjeżdżalniami, różne szybkie zjeżdżalnie dla dorosłych, rwąca rzeka, basen w którym woda imitowała fale morskie. Wieczorem od godziny 20 zabawy dla dzieci z animatorami. O godzinie 21 Mini Disco rozpoczynające się wspólną zabawą dzieci i dorosłych w pociąg.Dla dorosłych pokazy ogniowe, muzyka i śpiew na żywo, gra Bingo, wybory Mistera Hotelu. Nam i córce te wieczorne atrakcje bardzo się podobały. Jesteśmy zadowoleni z odpoczynku w hotelu, chętnie byśmy tam ponownie wrócili.
Pyszne jedzenie, miła obsługa, aquapark, animacje dla dzieci i dorośli
Jedzenie pierwsza klasa, ogromna ilość basenów i aquapark mega na plus. Jedyny minus to standard hotelowy
Jedzenie, baseny
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi, pełno atrakcji wodnych i świetna zabawa wieczorem. Hotel blisko plaży, plaża bardzo ładna, piaszczysta, położenie hotelu jest świetne bo wszędzie jest blisko. Jedzenie jest bardzo dobre wiadomo, można zjeść w restauracji śniadanie a później przy basenach aż do kolacji więc głód nie grozi. Napoje są dostępne non stop. W czasie pobytu można było skorzystać z dwóch restauracji meksykańskiej i greckiej także pyszne jedzonko. Obsługa jest bardzo miła i pilnująca porządku.
tak jak wyżej
Wada jest jedna niestety czystość w pokojach, mimo że jest sprzątane codziennie to są różne niedociągnięcia takie jak brudne ściany, zasłony i pleśń w łazienkach. Brak wody w pokojach, szklanek.
Hotel w porządku. Niektóre fragmenty wymagają drobnego remontu (n. pokój) ale ogólne wrażenie jest dobre. Bardzo fajnie położony. Przemiła obsługa. Dobre jedzenie.
Położenie, baseny, obsługa, jedzenie.
Nie znalazłem.
Po opiniach (bardzo skrajnych) trochę obawialiśmy się wyjazdu. Całe szczęście niepotrzebnie. Owszem, przydałoby się trochę prac remontowych w hotelu (szczególnie pokoje w części głównej czy plac zabaw dla dzieci) ale my akurat trafiliśmy na pokoje przy parku wodnym i tam było ok. Miła obsługa, zróżnicowane jedzenie (w szczególności śniadania i kolacje), codzienne sprzątanie i wymiana ręczników, blisko baseny i duży plus za mały sklepik pod hotelem z zabawkami plażowymi, wodą czy pampersami :) Hotel jest świetny dla rodzin z dziećmi i tych dzieci jest bardzo dużo. Osobiście bez dzieci chyba nie zdecydowałabym się na pobyt tutaj. Jednak fajną opcją jest oddzielenie parku wodnego od pozostałych basenów, dzięki czemu dorośli bez dzieci mają więcej spokoju.
+ park wodny z kilkoma basenami o różnej głębokości, bardzo dużo leżaków z parasolami - zawsze jest miejsce + śniadania i kolacje + miła obsługa + po zakwaterowaniu przed 23 nadal mogliśmy zjeść w snack barze + hotel przyjazny dzieciom (park wodny, krzesełka do karmienia) + do plaży z 300m + dwie kolacje w restauracji zewnętrznej (grecka i meksykańska) na wyjazd wliczone + kilka barów z drinkami/kawą
- obiady trochę monotonne (szczególnie wybór mięs) ale można też korzystać z burgerowni 100m od głównego hotelu w godzinach 12-16 w cenie - napoje bezalkoholowe serwowane w cienkich plastikowych kubeczkach - walają się na basenie (papierowe kubki mogłyby być lepszą opcją) - restauracja grecka (dostępna raz na wyjazd) serwuje w sumie to samo jedzenie co jest codziennie więc byliśmy trochę zawiedzeni - w pokojach są małe problemu (np. ze spłuczką, drzwiami od kabiny) ale po zgłoszeniu naprawiają
Hotel zdecydowanie dla rodzin z dziećmi ze względu na aquapark i liczne animacje. Lata świetności ma niestety za sobą. Otrzymaliśmy pokój w głównym budynku, gdzie balkon wychodził na część z scena - i tu uwaga w pokoju słychać dosłownie wszystko co dzieje się podczas wieczornych animacji ( które trwają do 23:00)- i tu trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy to komuś przeszkadza czy nie… Sam hotel jako baza wypadowa położony bardzo ok - autobusem można podjechać do miasta Rodos czy Whater Parku. Liczne wypożyczalnie aut i straganów. Plaża po drugiej stronie ulicy - taka sobie, raczej bez szału. Sam pokój ok, chociaż w łazience brakowało dużego kawałka szyby prysznicowej / co powodowało zalewanie łazienki przy każdym prysznicu. Sprzątanie jest codziennie natomiast ograniczone jest do pościelenia łóżek, wymiany ręczników i przetarcia podłogi. Zabrudzonej wanny czy zlewu nikt nie sprząta . Byliśmy w tym hotelu 12 dni więc po tygodniu brak dokładnego sprzątania no. Łazienki był już odczuwalny. Byliśmy w sierpniu przy maksymalnym obłożeniu hotelu - co dawało się zauważyć że względu na kolejki, brak leżaków, brudne stoliki, obsługa zdecydowanie nie wyrabiała się ze sprzątaniem. Stoliki przy scenie napewno nie były czyszczone codziennie - były brudne i klejące. Jedzenie jak to na all / uważam że każdy znajdzie coś dla siebie. Desery słabe ale było dużo owoców ( arbuzy, melony, winogron, ananas, brzoskwinie , kiwi ). Często brakowało talerzy podczas posiłków, przydzielano zbyt małe stoliki żeby zjeść komfortowo, miało się wrażenie że jest zbyt dużo gości w za mało personelu. Aquapark dla dzieciaków bardzo fajny, 2 baseny w pozostałej części hotelu z mętną wodą … Zdecydowanym plusem dla nas były animacje dla dzieci i bardzo zaangażowane animatorki z Grecosa ( Pani Justyna i Gabrysia ), dziewczyny świetnie wywiązywały sie ze swoich zadań - dzieci były bardzo zadowolone.
Położenie, animacje, dostępność owoców
Dosc brudno, części wspólne wymagające remontu ( np. toalety przy aquaparku), kolejki i brak wystarczającej ilości leżaków, leżaki stare, parasole naddarte.
Duży, fajny hotel przyjazny dzieciom z dużym aquaparkiem. Super animatorzy i miła obsługa hotelu. Jedzenie smaczne, dobrze doprawione lecz z małym wyborem mięs. Minusem są duże kolejki do restauracji i niedomyte talerze, sztućce i szklanki, lepiące się stoły. Pokoje wymagają odświeżenia, ale niema tragedi. Plusem jest burgerownia i możliwość skorzystania z dwóch kolacji a'la carte (kuchnia Meksykańska i Grecka)
Aquapark
Nie polecam! Dopłaciłam do droższego pokoju rodzinnego a otrzymałam pokój w budynku położonym bardzo daleko od całej infrastruktury hotelowej, gdzieś na uboczu. Za to przy drodze, więc hałas przejeżdżających aut w dzień i w nocy. Wokół sam beton, zero zieleni. Pokój okropny. Na wyposażeniu pokoju krzesła na których nie można usiąść bo się rozchodziły, w szafie szuflady których nie dało się wyciągnąć bo się rozlatywały, telewizor, który nie odbierał żadnego kanału, odrapany balkon z niezabezpieczoną dziurą kanalizacyjną. W łazience okropny czarny grzyb. Internet do tego budynku nie sięgał. Jedyna działająca rzecz w pokoju to klimatyzacja. Basen ze sztuczną falą w aquaparku z odłażącą matą antypoślizgową, która pływała w wodzie. W restauracji i barach nie domyte naczynia. W hotelu panuje jelitówka.
Aqapark, bliskość morza.
Panująca w hotelu jelitówka. Okropne pokoje. Grzyb w łazience.
Nie polecam... pokoje zapleśniałe, brak możliwości ich zmiany ponieważ hotel ma pełne oblozenie... po kłótni z pania menager i interwencji rezydenta zakwaterowano nas w hotelu obok. Hitel nie jest przygotowany na taką ilość gości. Kolejki do restauracji, kolejki po wodę, braki ręczników dużo podróżujemy po całym świecie ale coś takiego za takie pieniądze jest niedopuszczalne Jak pokazałam zdjęcia pokoi na stronie grecosa to Pani manager wprost powiedziała że nie mają takich pokoi i że grecos posłużył się mocnym Photoshopem.... no rewelacja....
Aquapark
Wszystko oprócz aquaparku
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Hotel idealny na wyjazd z dziećmi. Bardzo fajnie baseny oraz aquapark z rwącą rzeką, z której naszej dzieci mogły nie wychodzić. Jedzenie w hotelu smaczne. Pokoje nie są nowoczesne, ale czyste i wystarczające aby się przespać ;) Odległość do plaży 5 min., piaszczysta. Polecamy
Aquapark, jakość jedzenia, duża ilość leżaków.
Byliśmy w pokoju z oddzielona częścią. Polecam :) tv w obu częściach. Jednakże nie ma polskich kanałów, a raczej nie działają. Wi-fi tylko w lobby i okolicach. W pokojach już nie. Hotel to kilka małych "niskich bloczków ". Ogolem ok, ale raczej 3 gwiazdki. Pokoje raczej mniej zadbane i wymagało by je lepiej posprzątać. Jedzenie monotonne i mały wybór. Bywaliśmy w innych hotelach i jak na taką ilość pokoi to trochę mała.restauracja. Fajna odskocznia to restauracja meksykańska, grecka i burgerowania. Polecam. Dla dzieci kiepskie menu. Spokojnie na basenach byly leżaki o każdej porze. Fajny wybór atrakcji hotelowych. Nie można się nudzić. Nad morze spokojne dojście. Plaża bardzo fajna. Leżaki płatne 10e za sztukę.
Baseny i aqua park bardzo fajne. Zawsze miejsce na basenach. Dodatkowe restauracje. Bardzo miła obsługa.
Nie nadążają ze sprzątaniem.
Totalny śmietnik, mętna woda w basenie, tłumy ludzi, brudna stołówka z rozsypanym jedzeniem. Donice z uschniętymi roślinami, pokoje hotelowe wyglądają jak z horroru, wyglądają jakby były zbudowane w latach 70-tych, porysowane ściany, stare meble, łazienka jak z koszmaru, ze ścian wypadające półki. Idź na plażę ulicą pełną śmieci. Zmieniliśmy nasz pobyt i przenieśliśmy się do innego hotelu.
Nothing
3 gwiazdki nie 4
Teren hotelu składa się ze starszych i nowszych budynków. Starsze budynki zatrzymały się w czasie brak unowocześnienia.
Ogólnie teren hotelu bardzo ładny dużo basenów i mega aquapark. Jedzenie bez szału szybkie dania świeże warzywa i owoce. Obsługa rekompensuje niedoskonałości hotelu. Hotel w mojej ocenie mocne 3 gwiazdki dla rodzin i mniej wymagających klientów
Brak dokładniejszego sprzątania pokoi, brak wymiany pościeli. Starsze budynki do odświeżenia.
Hotel bardzo fajny, mega aquapark. Nieprzyjemna sytuacja po przyjeździe. Zakwaterowano nas w jakimś małym pokoju, bez poscieli dla dziecka i zimna woda pod prysznicem. Dopiero po interwencji otrzymalismy rodzinny pokój.
- aquapark - jedzenie - snack bary - obsługa
- czystość nie do końca sprzątane - napoje przesłodzone