Udogodnienia dla dzieci: brodzik, miniklub (4-12 lat), animacje.
Tylko 600 m do publicznej, żwirkowo-piaszczystej plaży (dojazd bezpłatnym busem hotelowym).
Bogata oferta rekreacyjna: sauna, centrum fitness, SPA i odnowy biologicznej, kryty basen, łaźnia turecka parowa.
Atrakcyjne położenie: na wzgórzu, ok. 300 m od centrum El Albir, ok. 3 km do starego miasta w Altei, ok. 7 km od Benidorm.
Przemiła obsługa, która bardzo dobrze porozumiewa się w języku angielskim. Hotel piękny zarówno z zewnątrz jak i w środku😍 Śniadania pyszne, aczkolwiek kolacja w hotelu średnio przypadła mi do gustu. Na korytarzach są automaty z przekąskami, za co duży plus. Hotel ma darmowe WI-FI, które niestety nie działało na moich urządzeniach, a obsługa zapewniała, że z siecią jest wszystko ok. :( Basen na zewnątrz skradł moje serce, tak pięknie się prezentował😍 Polecam odwiedzić bar, który jest na dachu hotelu. Panowie serwują świetne drinki i shishę😇
Miła i pomocna obsługa, hotel znajduje się 800 m od miasta, przy hotelu znajdują się hulajnogi, które pomogą przemieścić się w każde miejsce😃
Ogólnie hotel do odpoczynku bardzo fajny jedzenie tez dobre ,położenie hotelu na wzgórzu piękne widoki jedynie co to obsługa nie miła i mało komunikatywna.
Hotel ładny z tarasu na gorze hotelu widoki przepiękne
Obsługa hotelu stwarza wrażenie jak by pracowali za karę nie chętnie odpowiadają na pytania poprostu zbywaj i to takie było nie miłe.kolejnym minusem jest to ,ze do obiadokolacji cza płacić za napoje (woda 2,5e co ciekawe kolejnego dnia kosztowała już 3 euro )
Bardzo polecam ten rejon Costa Blanca jest cicho i spokojnie odradzam Benidorm ( masakra) wysokie hotele i zero pieknych widoków.. ale zależy kto co oczekuje. My stawialiśmy na piękne widoki i spokój oraz bezpieczeństwo , w Albir nie baliśmy się zostawić rzeczy i pójść do wody a w Benidorm z oka bym nie spuściła ;) co do hotelu to ok, byliśmy tam 2 tyg więc długo. Minusy niestety ze podróż pod góre wracając z plaży np o 15-16 był traumą ale ten bój wynagradzały wieczorne obserwowanie widoków na tarasie widokowym na ost piętrze hotelu. Wiec są plusy i minusy . Było bardzo upalnie więc trochę ciężko znosiliśmy te trasy. Ale to nie jest dla nas jakiś duży straszny problem :) Hotel zadbany pokoje czyste. Basen ok - parasole mogliby już wymienić bo co drugi się rozlatywał. przełom sierpnia i września to moment idealny aby na spokojnie leżakować - bez walki o walkę o miejsce na plaży i basenie :) jedzenie - niestety nie jesteśmy b wymagający ale jedzenie było totalnie bez smaku i mały wybór, śniadanie jak zawsze monotonne ale tu to tragiczne monotonne nawet warzyw żadnych nie było . Denerwujące było też że śniadanie było do 10.30 a jedząc je o 10 kelnerzy chodzili już patrzyli jakby mieli za złe że jeszcze tu jesteśmy mimo że było troche czasu do końca posiłku - moim zdaniem niekiedy mało profesjonalna obsługa podczas posiłków. Minus to daleko sklep trzeba zejść na dół do miasteczka i wdrapać się z powrotem dla starszych będzie ciężko :) Generalnie podsumowując - hotel ok dużo staruszków na wózkach , szukającym rozrywek nie polecam totalnie nie ma co tam robić , na romantyczny wypad jak najbardziej :) w okolicy dość drogo - transport ok bus albo tramwaj ( minus że te tramwaje zatrzymują się daleko od centrum miast ) generalnie trzeba się wszędzie troche nachodzić - samochód idealnie ale drogo ;) Było ok ale mogło by być lepiej za tą cenę .
Krótko o pozytywach: Costa Blanca to piękny, godny polecenia region. Standard wyposażenia pokojów hotelowych wysoki. Basen hotelowy jest dość spory i regularnie czyszczony. Spora ilość leżaków basenowych. Program animacji satysfakcjonujący. Oferta wyżywienia jest wystarczająca. Dania podawane formie bufetu. Teraz negatywy: Sprzątanie pokoju pozostawiało wiele do życzenia. Bywały bowiem dni, kiedy codziennie wymieniane były ręczniki i sprzątany był pokój. Był jednak i taki okres, w którym przez 5 dni pokój nie był w ogóle sprzątany a ręczniki, które zostały zostawione na podłodze w łazience w celu ich wymiany zostały powieszone z powrotem na wieszakach. Dopiero interwencja na recepcji spowodowała właściwą reakcję służb sprzątających. Z przykrością muszę poinformować, iż w niniejszym hotelu padłem ofiarą kradzieży. Z portfela znajdującego się w szufladzie szafki nocnej w moim pokoju zostały wyciągnięte pieniądze. Faktu dokonania kradzieży jestem pewny, ponieważ dzień wcześniej liczyłem pieniądze znajdujące się w portfelu. Pragnę tu nadmienić, iż jeszcze z Polski przywiozłem wyliczoną sumę polskich pieniędzy przeznaczoną na powrót z lotniska do domu. Fakt kradzieży został niezwłocznie zgłoszony Pani rezydentce drogą telefoniczną, na recepcji hotelu i na posterunku policji w miejscowości Altea. Niestety nie złapałem nikogo na gorącym uczynku, nie mogę zatem kogokolwiek o kradzież oskarżyć. Z dużą dozą prawdopodobieństwa jednak czynu tego dokonała pani sprzątająca mój pokój, ponieważ (zgodnie z rejestrem użytych danego dnia kluczy magnetycznych do otwierania drzwi) była jedyną osobą, która miała dostęp do pokoju. Nie mam żadnych dowodów podważających uczciwość sprzątaczki ale jej stosunek do wykonywanej pracy w trakcie mojego pobytu mogę uznać co najmniej za niezgodny z oczekiwaniem. Niedawno zakończone wakacje uznałbym za najlepsze spośród wszystkich dotychczasowych, jednak przykry ich finał opisany powyżej odcisnął gorzkie i ponure piętno na ich ogólnym wrażeniu.
- położony w przepięknym, pełnym atrakcji regionie Costa Blanca - wysoki standard wyposażenia pokoi (lodówka bezpłatna, klimatyzacja indywidualnie sterowana) - spory basen regularnie czyszczony - spora ilość leżaków basenowych - program animacji urozmaicony - posiłki kuchni głównie śródziemnomorskiej, serwowane w formie bufetu
- nieregularne sprzątanie pokoju - niestety w hotelu dochodzi do kradzieży
Niby dobrze ale drugi raz bym nie pojechał. Najsłabsze jedzenie z jakim miałem do czynienia, niesmaczne, gorzej było tylko w Tunezji. Niezaangażowana obsługa (najlepiej abyś nic nie chciał). Hotel czysty, ładne widoki z tarasu, niedaleko park krajobrazowy. Po polsku nic nie załatwisz (po rosyjsku jakoś się nauczyli). Pomimo, że komunikujemy się i po angielsku i po hiszpańsku mieliśmy kłopot za załatwieniem prostych rzeczy. Prosiliśmy o pokój w cichej części hotelu- dostaliśmy nad barem, chcieliśmy za dopłatą przedłużyć pobyt do 20-tej w dniu wyjazdu - nie zgodzili się. Oddaliśmy pokój o 12-tej do momentu wyjazdu z hotelu o 22.40 nikt się w nim nie pojawił. w rezultacie spędziliśmy \"na nogach\" 24 godziny.
- położenie, cicho i spokojnie - czystość, -
- bardzo słabe jedzenie, - nie zaangażowana obsługa
Pierwszy raz w Hiszpanii. Dla nas hotel super pod każdym względem. W Benidorm jest gdzie pochodzić. Tylko jedna uwaga. Hotel jest na wzniesieniu. Może to być męczące dla starszych, czy osób z wózkiem. Jest busi, ale czasami chce się wyjść samemu. Polecamy
jedzenie, obsługa, czystość
położenie
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecamy ten hotel. Piękna okolica i życzliwi ludzie.
Czystość, miła obsługa, wyżywienie
Najbliższa plaża komienista