Sun Maris Park

Hotel bardzo dobrze położony blisko plaży w centrum. Wzdłuż plaży mnóstwo barów rozrywek. W pokojach czysto, ręczniki codzienie zmieniane. Jedzenie takie sobie. Kelnerzy i obsługa BARDZO miła:) Atmosfera niesamowita :) Leżaki basenowe trzeba zajmować już gdzieś o godzinie 6-7 rano bo później nie ma szans na leżaczki na szczęście blisko jest ładna plaża więc nie ma problemu:) Warto pojechać dolmuszem do Icmeler-piękne widoki i super plaża. Również polecam wykupić wycieczkę w porcie do Dalyanu-i tu gorąco polecam statek ORCA :) Można się porozumieć na nim po angielsku jak i również po rosyjsku :) Tą wycieczkę będę wspominać , bo była super zorganizowana.

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Obsługa przesympatyczna, pomocna i sprawna (angielskojęzyczna). Bardzo blisko do plaży. Pokoje codziennie sprzątane. Każdego dnia wymieniane ręczniki. Jedzenie bardzo smaczne, szczególnie ciasta i ciastka (bardzo słodkie). Koło hotelu znajduje się niewielki park należący do budynku. Polecam \"boat trip\" po okolicznych zatoczkach (kosztuje 25 $ za parę). Moim zdaniem najlepiej mieć przy sobie liry tureckie, ponieważ na bazarach, w sklepach, itp. Turcy potrafią oszukać (jeśli chodzi o przeliczanie obcych walut na ich krajową).

Hotel OK. Można się dąsać na to, że ktoś malując ściany i sufit trochę pomalował ramę okienną i jej nie domył, ale kto był w Turcji więcej niż jeden raz wie, że oni tego nie widzą, po prostu. Plaża hotelowa jest w Icmeler (przepiękna). Bus (6 km) jednak dowozi o 10-tej i przywozi o 17-tej = przepada obiad. Na plaży ceny wygórowane: piwo 4 euro. Obok hotelu są plaże prywatne, ale gdy się dojdzie do morza można skręcić w prawo i za restauracją Myami i przed hotelem Marbella jest plaża należąca do baru bez nazwy, gdzie można się rozłożyć za darmo i czasem coś zamówić: piwo 2 euro, woda 1 euro = polecam, bo obsługa nie naciska na zamawianie i jest przemiła. Ponieważ mieliśmy lekki problem zdrowotny z dzieckiem, to informuję, że recepcja hotelowa przysyła samochód z przychodni w ciągu 15 minut. Przychodnia b. sympatyczna, obsługa też. Nie pobierają opłaty od klienta a bezpośrednio od ubezpieczyciela (poza lekami z apteki). Największą niedogodnością byli pijani Anglicy i kolejne rodaczki, które wracając o 4-tej rano z imprezy lub wyjeżdżając o 3-ciej rano na lotnisko musiały się nawoływać na cały regulator: "Kaśkaaa!" Dużo sympatycznych Rosjan, zdecydowanie w przewadze nad Anglikami i Polakami. Na zdjęciach widoki z najwyższej kondygnacji, z balkonu.

Minusem jest plaża hotelowa w innej miejscoqwości: wyjazd o 10-tej i powrót o 17-tej busem hotelowym. Na plaży ceny wysokie. No, i przepada obiad. Polecam w odległości 150 metrów plaże płatne lub po dojściu z hotelu do morza, w prawo ok. 150 metrów za restauracją Mayami i przed hotelem Marbella plaża bezpłatna = trzeba kupić coś do picia lub lody. Piwo tam kosztuje 2 euro.

Hotel przyjazny, pokoje nie małe klimatyzowane(co prawda w przeddzien wyjazdu zaliczyłysmy awarie klimatyzacji), z lodowka i tv( wsrod kanałow m.in viva polska i jeszcze jeden polskojezyczny kanał), niektore z balkonami na ktorych fajnie posiedziec w nocy;). Basen czysty, uwazac trzeba na sliska terakotę wokół. W opcji all inclusive nie da sie zginac z glodu i pragnienia;), niektorzy narzekali na słabe alkohole(mało%;) Obsługa(kelnerzy,barmani) sympatyczni ,czasem az za szybcy w zbieraniu naczyn po posilkach;). Z hotelu jest rzut beretem do plazy. Do centrum mozna sie bez problemu dostac busikiem za nieduza oplata1,75 liry.

Nazwa  Sun Maris Park
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Marmaris
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
klaudiaaa.

młoda

Pobyt - Czerwiec 2010

polskarobert

Pobyt - Maj 2010

Byłem w tym hotelu wraz ze swoją świeżo poślubioną małżonką -było super. Wszędzie bardzo blisko -na plażę piaszczystą 100m, do centrum super spacer plażą 25min, do Migros\\\'a na zakupy 3min, do sklepów z pamiątkami 3min, na pocztę 10min, na imprezę wieczorem codziennie busy za darmo.. bardzo nam się podobała mała odgległość wszędzie:-) jedzenia do woli, picia do woli, obsługa bardzo miła.. polecam bardzo miejsce -myślę, że wrócimy tam z żoną:-)

maska

Pobyt - Lipiec 2009

Witam! badzmy szczerzy - nie jest to hotel z wielkimi standartami, ale jak za tak niska cene nie mozna oczekiwac, Bo wie jakich luksusow. z takim tez nastawieniem jechalam do tego hotel i dlatego nie czekalo mnie zadne rozczarowanie na miejscu. Hotel skromny, ale czysty. Pokoje sprzatane codziennie, reczniki wymieniane codziennie. Ogolnie nie brzydzilam sie korzystac ani toalety, ani chodzic boso, a tego najbardziej sie obawialam. Jesli ktos sie czepia jedzenia, o nie mam pojecia w czym gustuje. Sniadania byly najbardziej monotonne, ale i tu kazdy znalazl cos dla siebie. Reszta dan - rewelacja. Basen niebyt wielki, ale swobodnie mozna bylo z nuego korzystac. Minus - plaza. Kamienisto - zwirowa, waska. Miasteczko - cudowne!

A

Pobyt - Lipiec 2009

Ogólne wrażenie bardzo dobre,hotel schludny,odpowiadajacy standardowi. Wersja all inclusive-super;mnóstwo jedzenia,alko. zawsze dostępne,co wieczór atrakcje(polecamy wieczór turecki i przejażdżkę na Bar Street-extra cluby!).Obsługa(anglojęzyczna)bardzo miła i pomocna(za przysłowiowego lira),pokoje sprzatane codziennie.Blisko znajduje się plaża z clubami/barami, oraz sklepik całodobowy.Polecamy tez wizytę w łazni tureckiej,bardzo fajne-full relax! Mimo obawy że Turcja nie jest bezpiecznym krajem dla młodych dziewczyn, pojechałysmy we dwie.I było warto:P.Jedynym minusem byli natarczywi(a wrecz napastliwi)sprzedawcy w sklepach.Polecamy dla wszystkich, którzy chcą odpocząć i dobrze się zabawić,raczej nie nadaje się dla rodzin z dziećmi.

big^BOSS

Pobyt - Czerwiec 2009

Właśnie jestem świeżo po wakacja w Turcji właśnie w tym hotelu. Według mnie jeśli chodzi o jedzenie to naprawde nie ma co narzekać jeśli ktoś ma wyrafinowane podniebienia i chciałby dziennie wcinać owoce morza, i oryginalne włoskie szynki to radzę szukać hoteli co najmniej 5*. Potrawy były smaczne i duże, duży wybór słodyczy tureckich ciasteczek są obleśnie słodkie :) Jeśli ktoś jest koneserem mięs to nie będzie pocieszony ale zdarzają się i takie potrawy.Napoje do woli :) Ważna uwaga: Trzeba kąpać się w miarę szybko bo w godzina późnych wieczornych możemy zastać zimną wodę, lodowata nie jest ale można dostać ataku serca heh:) Obsługa miła.

Kama

Pobyt - Maj 2009

Hotel w porządku, dość blisko od plaży.Wokół hotelu znajduje się niewielki park należący do budynku. Jedzenie jest urozmaicone tak że każdy znajdzie coś dla siebie.Obsługa miła i życzliwa.Przed hotelem znajduje się basen z brodzikiem dla dzieci oraz leżaki z parasolami.Mankamentem jest to iż hotel nie posiada swoich leżaków na plaży.W okolicy znajduje się bardzo dużo ciekawych barów i restauracji.Miasto jest rozrywkową perełką Turcji tak że nie można się tam nudzić.W Marmaris jest tez duży bazar.Odległość od hotelu do centrum to ok. 2 km.Zaraz przy hotelu znajduje się przystanek na którym można zabrać się dolmusem do miasta(ok. 1,5 lira)Polecam wykupienie wycieczki do Icmeler i katamaranem na Rodos nie z biura tylko z tamtejszych biur

paul

Pobyt - Maj 2009

Hotel nieduży ale ładny, z małym basenem. Niedaleko do plaży. Jedzenie na dobrym poziomie ale bez wielkiej różnorodności. Pokoje bardzo miłe - mieliśmy z balkonem, indywidualnie sterowana klimatyzacja. Obsługa bardzo różna - ogólnie słabo ale jak się z kimś dobrze zapoznasz to nie jest źle, przynajmniej nie są chamscy. Piękne okolice. Ogólnie polecam osobom które nie zamierzają spędzać całych dni w hotelu i nie mają za bardzo wygórowanych wymagań

Lena

Pobyt - Maj 2009

Jedynym plusem jest to, że hotel znajduje sie dosyć blisko plaży i to właściwie wszystko. Jedzenie, którego było mało, nie było świeze, często brakowało czegoś (na przykład chleba albo mleka). Ręczniki i pościel nie były zmieniane. Klimatyzacja nie działała, lodówka również. Obsługa natrętna i niemiła.

4.2

Pobyt - Lipiec 2008

standard nie do przyjęcia ,łazienka koszmar, jedzenie codziennie to samo, basen przez cały pobyt nieczynny i woda tak brudna że nie bylo widać dna, jedyna pozytywna rzecz to miła obsługa , nie polecam nikomu.

Natalia

Pobyt - Maj 2008

Hotel zmienił teraz właściciela i nazywa się obecnie SunMaris Park Hotel czy coś takiego:).Jedzenie bardzo dobre.Niby nie urozmajcone ale każdego dnia było tyle rzeczy do wyboru że nie trzeba było codziennie jeśc tego samego.Obsługa bardzo miła.Ogród i basen zadbany.W pokojach codziennie sprzątają.Jednym słowem świetny hotel.W szczególności polecam all inclusive.Otoczenie również świetne.Dużo barów i kafajek na promenadzie. Na końcu tarasu spacerowego ogromny i słynny port jachtowy.Dużo atrakcji wodnych za niewielką opłatą.

Paulina

Pobyt - Czerwiec 2007

serdecznie polecam

4.2
Ewa C

Pobyt - Maj 2006

Proponuję unikać tego hotelu, spedziłam tam tydzień (opcja TRAF z TRIADY). Hotel NIE MA 4, wprost przeciwnie - Manager hotelu przedstawilł mi ofertę 3 * . Goście spoza Polski twierdzili że wykupili pobyt w hotelu 3*. Hotel nadaje się do remontu, meble się rozsypują, w łazience przez tydzień pobytu miałam wodę z cieknącej toalety, lodówka nie nadawała sie do uzytku. Nie mogę właściwie powiedziec żadnego pozytywnego słowa o tym hotelu no może oprócz jedzenia które było co prawda mało urozmaicone, ale w dużych ilościach (all inclusive). Do tego beznadziejna obsługa kompletnie nie przejmująca się naszymi problemami. Za każdym razem słyszeliśmy " No problem my friend" i tyle w kwestii poprawy warunków naszego pobytu.

Sun Maris Park