Sumus Monteplaya

Ten hotel jest niesamowity! Nie tylko jest niezwykle czysty, ale również oferuje pyszne śniadania i personel w recepcji zawsze chętnie służy pomocą. Dodatkowo, jego lokalizacja blisko kolejki umożliwia szybkie i łatwe dotarcie do Barcelony. Zdecydowanie polecam ten hotel każdemu, kto planuje pobyt w tym regionie!

Boski, bardzo n było tam miło spędzić czas. Dobra lokalizacja, miła obsługa.

Bardzo fajny hotel! Przesympatyczna obsługa, dobra lokalizacja, hotel blisko plaży, wokół dużo sklepików i marketów. Do centrum Barcelony 1h20m pociagiem za 10 Euro w 2 strony. Urozmaicone, świeże jedzenie - bardzo dobry dla wegan, zawsze można coś smacznego skomponować z dostępnych składników, nigdy nie wyszliśmy z restauracji głodni. Jedynym minusem są nieszczęsne, szklane drzwi do łazienki - totalnie bez znaczenia czy są zamknięte ;)

NIE miła obsługa. Panie w recepcji zajmujące się sobą. Mogłyby być bardziej sympatyczne. Obsługa mało profesjonalna jak na 4 gwiazdki. Panie w jadalni - stołówce bo trudno to nazwać restauracją dość sympatyczne oprócz piękności na kasie , która była wręcz bezczelna do osób w średnim wieku nie znających angielskiego (tylko trochę) zachowała się wręcz niewiarygodnie,kazała czekać na kelnerkę żeby zaprowadziła do stolika panie nie mogły zrozumieć o co chodzi, ponieważ były zmęczone lotem krótkim i długa jazdą z Barcelony dlatego ze biuro podróży z którego jechały zbierało urlopowiczów z różnych samolotów wiec 2 godziny lotu a podroży 7 , spieszyły się szybko bo już prawie zamykano Panienka zachowała się bardzo niemiło. Bar w miarę obsługa miła oprócz 1 kelnera krzykliwego . Reasumując nie polecam tego hotelu. Byłam na kanarach w równorzędnym 4 gwiazdkowym i było trochę sympatycznej. Jedzenie czyli kuchnia katalońska może i smaczna ale mało urozmaicona , gównie ziemianki na różne sposoby i jajka jak je lubiłam tak mam odruch wymiotny. wydaje mi się ze Hiszpania jest mocno przereklamowana. Barcelona piękna , niweluje pozostałe niedociągnięcia.

doskonała atmosfera, świetne posiłki- spore urozmaicenie, ciasta i desery muy muy bien :) Bylismy tu 3 razy- kryzysu hiszpańskiego nie da się tu wyczuć.

Nazwa  Sumus Monteplaya
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Malgrat de Mar
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, bez paszportu, parking

Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami

Historyczne miasteczka, takie jak Tossa de Mar z ruinami fortyfikacji

Świetne warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym żeglarstwa

5.5

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Jedną z zalet tego hotelu jest fakt, że jest przeznaczony wyłącznie dla dorosłych. Dzięki temu atmosfera jest spokojna i relaksująca, co sprawia, że jest idealnym miejscem dla osób poszukujących wypoczynku bez dzieci.

Wady

Boski, bardzo n było tam miło spędzić czas. Dobra lokalizacja, miła obsługa.

Zalety

Blisko plaży, sklepów, pociągu.

Aleksandra

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Wystrój, jedzenie, spokój, obsługa

Wady

Szklane drzwi do łazienki - wszystko słychać :)

4.2
grażyna

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Miły i kameralny od wewnątrz, miłe wnętrze , dość sympatyczna aranżacja wnętrza.

Wady

przejeżdżający pociąg, w opisie 50 m od plaży (w linii prostej ale tory są do przejścia)w rzeczywistości około 300 m hałaśliwa okolica. mało miejsca na plaży hotelowej, mały basen.

beatak

Pobyt - Lipiec 2013

basia

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel ekstra nie mam żadnych zastrzeżeń.Obsługa miła pokoje ok na dwie osoby super gdy jest trochę więcej osób to raczej nie w jednym pokoju.Jedzenie ok tylko, że chyba z nie najlepszych sklepów tylko z marketów.Owoce pyszne i świeże.Naprawdę bardzo serdecznie polecam hotel monteplaya.

Natalia

Pobyt - Kwiecień 2011

Hotel bardzo fajny czysty,zadbany,obsługa bardzo miła.Hotel położony jest wzdłuż promenady z mnóstwem sklepików,barów,restauracji,niedaleko hotelu znajduje się sklepik spożywczy,wieczorem po kolacji chodziliśmy po promenadzie która czynna jest do puźna.Jeśli chodzi o posiłki to śniadania dosyć monotonne,obiady już lepiej duży wybór a najpyszniejsze były desery,owoce,Kolacje bardzo podobne do obiadów ;) Mięsa,ryże itp.Pokoje nie są ogromne ale czyste panie sprzątają codziennie,zmieniają także ręczniki.Basen jest głęboki odrazu wchodzi się na ok 1,90 ale powyżej jest coś w stylu ,,jacuzzy\" tylko oczywiście z chłodną wodą są bicze,bąbelki itp.BBardzo polecam ten hotel ;)

kajoja

Pobyt - Czerwiec 2010

W hotelu mało przyjemny zapach podobny do zapachu stęchlizny. Stołówka podobna do baru mlecznego. Obsługa pozostawia wiele do życzenia. Podczas pobytu zachorowałam. Nie działal mi tel, recepcjonistka na to, że obok jest budka tel. na monety i sama mam sobie przedzwonić!Nie chcieli mnie nawet połączyć z rezydentką. W hotelu internet, tel,nawet waga do bagażu jest za euro. Porażka. Był problem również z samochodem.Nerwy puściły, gdyż recepcjonistka nie chciała mi oddać 10 euro za pilota do tv. Z całkowitą obojętnością powiedziała, że kasy mi nie zwróci i to nie jej problem. Dramat. Ogólnie okolica jest słaba, bo ponura. Bliskość do Barcelony rekompensuje wszystko.

Paula

Pobyt - Maj 2010

W hotelu monteplaya spędziłam wraz z rodzinką fajne wakacje.Nie zapominajmy o tym że ten hotel ma 3* więc wielkich luksusów nie ma.Hotel bardzo przyjemny nie czułam żadnej zdechlizny jak inni mówili basen nie za wielki ale ważne że czysty.Posiłki były OK takie jak dla Hiszpani tradycyjne.Do Hiszpanii lecieliśmy samolotem połączenie z lotniska.Bardzo gorąco polecam wycieczkę do Barcelony to raj..jazda tak od hotelu gdzieć 1h i 30 min.Pokoje nie były ogromne ale w czwórkę się pomieściliśmy cóż jeszcze pisać to chyba tyle więc jeszczę raz bardzo polecamy hotel monteplaya.Lecieliśmy z 2-letnią córką i mieliśmy swoje łóżeczko ale znajomi wypożyczali i nie było problrmów.

Dawid

Pobyt - Grudzień 2008

Mniej wymagający nie powinni narzekać.Większość obsługi miła i dobra w tym co robi. Problemy zaczynały się wtedy gdy pojawiała się bariera językowa. Co niestety dotyczyło większość hotelu. Najlepiej było pogadać z Barmanem. Basenik sprzątany co rano. Mało oblegany. Może z powodu zimnej wody do której trzeba było przywyknąć. Taras słoneczny pokryty w cieniu przez prawie pół dnia. Lepiej było iść na plaże i tam zażywać kąpieli słonecznych. Pokój przytulny i dość sympatyczny. Na oszałamiające wnętrza nie ma co liczyć.

Ida

Pobyt - Grudzień 2008

Hotel może i żydzi na wiele spraw ale ma też 3* więc trzeba pójść na pewne kompromisy. Serwis pokojowych codziennie i bez zastrzeżeń. Restauracja to raczej stołówka gdzie czasem trzeba było dzielić stolik z innymi. Zagospodarowanie terenu zewnętrznego ładne i dobrze utrzymane. Do plaży 50m i to był największy plus całej wycieczki. Pokoje i wnętrza hotelu były ciekawie urządzone. Widać że właściciele mieli pomysł.. Klimatyzacje włączali pracownicy hotelu w określonych godzinach. My zupełnie nie mieliśmy na to wpływu.

Józef

Pobyt - Grudzień 2008

Ogólnie bardzo fajnie. Oto kilka moich uwag. - Blond recepcjonistka kojarzyła mi się ze słynny skeczem "blondynka" która non stop piłuje paznokcie i mówi -ja pitole. Zero zainteresowania gościem i zero jakiejkolwiek pomocy. - Czasem bywało tak że musieliśmy domagać się o środki higieniczne, a rzucony ręcznik na podłogę był odwieszany z powrotem na swoje miejsce. - Przez ściany było słychać prawie wszystko. Od kroków, po rozmowy sąsiadów. Myślę że takie małe kłopoty nie powinny sprawić Państwu większych problemów.

Tomasz

Pobyt - Grudzień 2008

Wyżywienie straszne. Taki sam zapach, ograniczony wybór, nie dobre. Zero wolnego miejsca i swobody. Ani razu nie mieliśmy osobnego stolika. Bardzo dobre i tuczące desery. My chodziliśmy tuż za róg do restauracji o nazwie Legend. W recepcji wygodne sofy. Kiedy chciało się czegoś a ona była zajęta można było spocząć. Pokój nie za duży, wygodny, przytulny. Personel miły ale ich umiejętności językowe podstawowe. W hotelu nie ma jako takiej ochrony i każdy spoza hotelu może spokojnie wejść do hotelu dlatego zalecam ostrożność.

kris

Pobyt - Kwiecień 2007

Hotel bardzo kameralny,ale niestety w środku miejscowości.Odległośc 50 m od plaży podawana jest w linii prostej ,w rzeczwistośc ok 300-400 m tunelem pod ulicą.Basen bardzooo mały,jedzenie średnie ,ale obsługa w miarę miła.Ogólnie hotel na średnim poziomie,dobry jako miejsce wypadowe na wycieczki fakultatywne (polecam szczególnie Montserat,Barcelonę i delfinarium).

hanka

Pobyt - Marzec 2006

w hotelu byłyśmy na poczatku sezonu, na przełomie maja i czerwca . wiec nie było wielkiego tłoku podstawową zaleta hotelu był przyzwoity serwis,sympatycznie urządzone wnetrza,przyzwoite jedzenie w dowolnej ilosci.Wady-mały basen,bardzo mały ogród,położenie w centrum miejscowosci,wśród innych hoteli,tuz przy ulicy.Dobra baza wypadowa na wycieczki zorganizowane i indywidualne

Sumus Monteplaya