Długie, piaszczyste plaże nad Morzem Egejskim
Bliskość mitologicznej góry Olimp oferującej niesamowite widoki
Urokliwe miasteczka z tradycyjną grecką architekturą
Dla nas było super. Duży pokój, lodówka itp.Bardzo długa i szeroka plażą, leżaki bezpłatne jeżeli się coś zamówi. Polecam wycieczkę na Scopelos, męcząca ale piękne widoki rekompensują wszystko.Obiad w tawernie dla dwóch osób ok. 20 Euro /oczywiście w zależności od wyboru/. W studiu TV z niestety tylko kilkoma programami, właścicielka nienachalna, wiele zieleni obok. Jeżeli ktoś szuka odpoczynku z dala od zgiełku; to polecam. Ceny w sklepach umiarkowane, w samej Velice poza plażowaniem nie ma co robić. Jeżeli ktoś był wcześniej w Kokkino Nero to ja polecałbym jednak Velike, plaża z drobnym żwirkiem, ale bez butów kiepsko. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni z Vuli; i pewnie jeszcze tam wrócimy.
Cicha spokojna okolica, blisko sklepy, tawerny i plaża,
Hotel położony dość blisko plaży, a pokój sypialniany jest dość duży więc nie ma ścisku. To są jedyne zalety Vuli. Łazienka bardzo bardzo zaniedbana, brudna toaleta ( tylko narciarz wchodził w grę ). Za każdym razem gdy brało się prysznic to cała podłoga była zalana wodą przez to, że nie ma zasłony w brodziku. Właścicielka mówi tylko po grecku. Samo miasteczko ciche i spokojne, dużo tawern i beach barów. Woda bardzo czysta i ciepła. Jeśli chodzi o opcje All Inclusive light to z pełnym przekonaniem odradzam! Posiłki są serwowane w formie stołu szwedzkiego wtawernie Eva, do której trzeba przejść ok 200 m. Posiłki bez smaku, codziennie to samo. Świeży chleb był podawany co drugi dzień. Ewidentnie widać i czuć po smaku, że właścicielka idzie ma łatwiznę i po taniości. Menu śniadanie: - chleb - jajka na twardo ( nie gotowane codziennie) - pomidor - ryż z cynamonem - produkt serobodobny - mielonka tyrolska - dżem - parówki - kawa - syrop rozrobiony z wodą Menu lunch: - sałatka z pomidorów ze śniadania - ziemniaki w oliwie - makaron - suwlaki - zapiekanka z parówek ze śniadania Menu kolacja: Bardzo podobne do lunchu. Dwa razy zdarzyło się, że podane było to samo co na lunch Menu napoje bezalkoholowe i alkoholowe: - Freeway Cola - Freeway Lemon - Piwo - Ouzo rozcieńczone z wodą Zdecydowaliśmy się na te wakacje, ponieważ do tej pory zawsze spędzaliśmy je na greckich wyspach, tym razem postanowiliśmy odwiedzić ląd. Niestety tylko piękna woda i wycieczka na Skiatos zrekompensowały nam ten pobyt. Jeśli ktoś zdecyduje się na wyjazd do Veliki to zdecydowanie polecamy opcję bez wyżywienia.
Bliskość do plaży Dość spory pokój
Obrzydliwa łazienka ( opis jest adekwatny do jej stanu) Pokój nie był dokładnie posprzątany