Niestety opinie o tym hotelu są zdecydowanie na wyrost i mam nadzieję że moja będzie ostrzeżeniem dla innych osób przed jego wyborem (ja się niestety nabrałem). Po pierwsze obiekt ten jest lokalnie sklasyfikowany jako 1 gwiazdkowy (ciekawe dlaczego jest sprzedawany u nas jako 3*?). I dokładnie taki standard oferuje. A konkretnie - pokoje klaustrofobicznie małe, może i czyste (jak większość tu pisze) ale z zapachem stęchlizny i chemikaliów, które mają to niby zamaskować. Łazienka mega klitka - prysznic to brodzik o wymiarach ok. 40cmx40cm, bez nawet uchwytu na rączkę, trzeba ją trzymać w ręku (super sprawa). Brak półek do położenia ubrań, szafa tylko z nazwy, ten niby aneks kuchenny tuż przy łóżku i bardzo nieapetyczny. Ogólnie wszystko stare, zaniedbane, obskurne. Kolejna atrakcja - pokoje wychodzą bezpośrednio na jedną z głównych ulic, tuż obok stacja benzynowa, więc w gratisie mamy niesamowity hałas, żeby nie napisać napierd... przez pół nocy generowany przez motory, skutery i quady. Tak wygląda prawda o tym hotelu i żeby nie było że opinia niewiarygodna - Grecję odwiedzam od wielu lat, w większości mieszkałem w hotelach budżetowych i nie mam wątpliwości że ten był najgorszy. Co do reszty to generalnie się zgadzam z innymi opiniami - lokalizacja bardzo dobra, wyspa super, plaże świetne, All w Rigas przyzwoity. Nie mogę też nie wspomnieć o świetnej rezydentce (Maja) która posiada naprawdę dużą wiedzę o wyspie, mega dużo energii i chęci pomocy. Bardzo dziękuję za opiekę i pozdrawiam! ;-)
standard
Staralismy sie w ogóle nie przebywać w pokoju, dzięki temu wakacje były udane. Zatyczki do uszu pozwoliły się przespać po szczelnym zamknięciu okien i okiennic. Opinie na temat pysznego jedzenia mocno przesadzone, bo naprawdę przeciętne i bardzo ograniczone. Obiady w postaci kanapki, następnego dnia hotdoga, hamburgera.. Na kolację brakowało frytek i innych (niewielu) dań, pojawiały się po długim oczekiwaniu. Desery znikome. Z owoców tylko arbuz. Trudno nazwać to opcją all incl soft. Na przerwie kawowej codziennie to samo ciasto z zakalcem.
Studia Pantelis w bliskiej odległosci od hotelu Rigas. Perfekcyjna pani sprzatająca Metaxiya! I pani opiekujaca się obiektem.
Połozenie na przeciwko myjni samochodowej, hałas dociera do pokoju przez całą dobę, uniemozliwia odpoczynek. Pokoje na dole nie nadają się do użytku z powodu smrodu stęchlizny, grzyba i plesni
W Studio Pantelis byliśmy od 10 do 24 czerwca 2017 r. Pokój urządzony skromnie ale czysty , lodówka ,klimatyzacja ,dla chcących przyrządzić posiłki aneks kuchenny za drzwiami w szafie, naczynia, sztućce ,balkon stolik dwa krzesła,tv tylko greckie kanały. Polecam wykupienie All Inclusive w sąsiednim hotelu Rigas korzystamy wtedy z basenu baru itd tak jak byśmy byli zakwaterowani w tym hotelu. ok. 50 metrów od Studia Pantelis. Obfite śniadania i kolacje. Na lunch jedno danie od 13 do 14 ale kto by na nie wracał z przepięknych plaż których szczególnie wzdłuż południowych brzegów wyspy jest mnóstwo, do wyboru piaszczyste, kamieniste ,żwirowe. Nas najbardziej urzekły plaże Stafilos i Velanio za cyplem (ta ostatnia częściowo dla nudystów-świetne warunki do snurkowania obok groty) pieszo ok 4 km od hotelu autobusem 3 przystanki kosz 1.60 euro)Plażę miejską można sobie darować . Najbliższa plaża na północy wyspy godna odwiedzenia to Glifonari 2.5 km od hotelu trzeba kierować się na zachód przechodząc przez przepiękne stare miasto Skopelos ( szczególnie urokliwe nocą)Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i zauroczeni przepiękną wyspą , jej życzliwymi mieszkańcami i cudownymi zapachami.Jeden dzień warto poświęcić na zwiedzenie wyspy samochodem koszt na 4 osoby to 40 euro wypożyczenie samochodu 25euro paliwo15 euro.Warto wtedy zobaczyć piękny monastyr Agios Ioannis stojący na wierzchołku klifu znany z finałowej sceny filmu Mamma Mia.Godna polecenia plaża Panormos koszt 2.50 euro.Alkohole w wersji All w hotelu Rigas to ouzo,piwo i trzy rodzaje wina ,napoje butelkowane pepsi , limon ,fanta .Polecam też wyprawę do monastyru Evangelistrias przepiękne widoki na zatokę i miasto Skopoles dojście wzdłuż plaży przy porcie , częściowo urokliwym szlakiem reszta drogą.Obowiązkowo wieczorna wizyta w ouzeri Anatoli na terenie twierdzy kastro.Parasole i leżaki na plażach dostępne , wystarczy kupić piwo lub kawę.zdecydowania polecam zarówno wyspę i hotel osobom lubiącym aktywnie wypoczywać
blisko do centrum , przy wyjściu z hotelu przystanek autobusowy,przemili właściciele ,a przede wszystkim wyrazy uznania dla pań sprzątających pokój (często zmieniana pościel)
na przeciwko hotelu stacja benzynowa , nocami głośne skuterki
Serdecznie polecamy wszystkim osobom, które cenią sobie czystość i spokój oraz nie mają wygórowanych wymagań co do zakwaterowania. Posiłki podawane w hotelu Rigas położonym ok. 50 metrów od Studia Pantelis. Jedzenie jest bardzo dobre, bez ograniczeń oraz w miarę urozmaicone. Oferta zawiera również korzystanie z basenu z darmowymi leżakami oraz dobrze zaopatrzonym barem. Polecamy pobyt w Pantelis z wykupionym pakietem All Inclusive!
Bardzo mili właściciele Blisko przystanek autobusowy Blisko centrum oraz markety Czystość Codzienna wymiana ręczników i prześcieradeł Klimatyzacja w pokoju
Mały brodzik i brak zasłonki w łazience
pobyt całkiem udany, ale stanowczo za krótki biorąc pod uwagę dobowe opóźnienie do celu
skromny, ale czyściutki, przemili gospodarze
położenie przy głównej ulicy i naprzeciwko stacji benzynowej
Polecam studia.Doskonale położone, wszędzie blisko.W opisie hotelu była wzmianka o braku ręczników i środków czystości a tu pełne zaskoczenie.mały balkon ale zmieścił się stoliczei i dwa siedziska.Podobnie z dostępem do netu. Trzeba tylko poprosić syna właściciela o hasło.Studia mają kategorię trzygwiazdkową , sądzę , że mocno na wyrost.Jeśli więc ktoś oczekuje luksusów , zawiedzie się .Nam to absolutnie nie przeszkadzało, bowiem studia traktowaliśmy jako sypialnię.
Położony kameralnie , cisza.Pianie kogutów, cykady.Do plaży (obok portu)około 400 m.Przy hotelu przystanek autobusowy . Lodówka z zamrażalnikiem-spora.Bezpłatna klimatyzacja sterowana indywidualnie.Zapewnione środki czystości -płyn do mycia naczyń, kąpieli,mydła, szampon.Jak na greckie warunki spora łazienka .W ciągu tygodnia trzykrotnie wymieniane ręczniki i dwukrotnie pościel.Dyskretna obsługa.Miła właścicielka.Dostęp do netu (hasło u właścicielki studia).TV w pokoju, dla zainteresowanych programem telewizyjnym informacja o braku polskich stacji.
Aneks kuchenny to nic innego jak otwór w ścianie zamknięty drzwiami.W pokoju brak deklarowanych naczyń do gotowania oraz kuchenki.Gdybym nie żywiła się w hotelu obok, byłby problem z przyrządzaniem gorących posiłków, chyba, że wykupi się All Inclusicve w sąsiednim hotelu Rigas a warto, bo jedzenie tam jest W Y Ś M I E N I T E!!!.Brak zasłony prysznicowej .Trzeba się trochę nagimnastykować aby nie zalać całej łazienki.Brak basenu.