Hotel położony 20 m od słynnej szerokiej, piaszczysto - żwirowej plaży Velika o długości ok. 11 km.
Łagodne zejście do morza.
Wachlarz rozrywki w okolicy: sklepy, restauracje, kawiarnie, bary, tawerny i kilka nocnych klubów z dyskoteką.
Prawdziwie grecki, rodzinny i niepowtarzalny klimat.
jestem zadowolona z pobytu,mili właściciele.Mnie nie potrzebna była klimatyzacja chociaż na dworze było 30 stopni,w pokoju było w sam raz.Studio bez posiłków.
miła rodzinna atmosfera.
mała łazienka.
Polecam dla osób, które jadą po to aby odpocząć, poleżeć na plaży w ciszy i spokoju, pospacerować. Bardzo mili i pomocni właściciele. A owoce z ich sadu, którymi chętnie częstują - przepyszne. Wybrałam opcje bez wyżywienia - można zjeść w okolicznych knajpach to na co się na ochotę. Rok wcześniej byłam w miejscowości Agiokampos (miejscowowsc oddalona o 6 km od Veliki) w podobnych warunkach i za rok znowu pojadę w tamte okolice. Do zwiedzania: port w Agiokampos, ruiny zamku, stara cerkiew, okoliczne miejscowości, dosyć blisko do Larisy (transport autobus).
Obiekt położony dosłownie nad morzem - od plaży oddziela go jedynie mało uczęszczana ulica. Byłam w Belias w czerwcu, pokój nie posiada klimatyzacji i w zasadzie nie była ona potrzebna. Pokój z dwoma łóżkami, kuchnia i łazienka - standard ekonomiczny. Generalnie znajdują się tam tylko najpotrzebniejsze przedmioty. Srodki czystości we własnym zakresie.
Brak ciągłego dostępu do cieplej wody trochę utrudnia życie, ale w zasadzie jest to jedyny minus.
Oferta byłaby dobra, gdyby była zgodna z prawdą. Dla mojej rodziny brak klimatyzacji stanowił duży problem. Nie została ona zamontowana, nawet w wyremontowanych studiach (o czym była info. w ofercie) W temperaturach powyżej 30 stopni nie można było wypocząć, w pokoju panował zaduch. Było to bardzo problematyczne, w szczególności w nocy. Spało się przy otwartych oknach, ale przeciąg niewiele pomagał, a dochodził hałas od przejeżdżających pojazdów. Obiekt położony trochę na uboczu, w spokojniejszej części Veliki. Ze względu na wyjątkowo ciasne pokoje obiekt nadaj się maksymalnie dla rodzin 2+1 (małe dziecko). Zdecydowanie odradzam wykup opcji \\\\\\\"all in\\\\\\\", gdyż aby z niej skorzystać trzeba przejść do stołówki oddalonej o 1500 metrów. W trakcie zakupu oferty informowano mnie, iż jest to obiekt pobliski! Do pokonania jest więc 9 km dziennie. Przejście z dziećmi w jedną stronę zajmowało nam około 20 minut. W tamtych temperaturach to tragedia. Posiłki były również bardzo mało urozmaicone, zjadliwe, ale wyjątkowo powtarzalne. W odległości około 30 metrów od obiektu (po wyjściu w prawo) znajduje się tawerna, w której za 6-8 euro można zjeść naprawdę dobry posiłek.
Położenie hotelu względem plaży jest zgodne z opisem zawartym na stronie internetowej oferty. Obiekt od plaży dzieli tylko ulica, czyli w sumie około 20 metrów. Dojście na plażę z dziećmi, 2 materacami i różnymi zabawkami nie stanowi żadnego problemu.
Brak klimatyzacji w całym obiekcie. Do stołówki około 1500 metrów (opcja all in)