Stella Village Seaside Hotel

1923 opinie

Hotel położony niedaleko lotniska, krótki transfer oraz możliwość zwiedzania Heraklionu lokalnym transportem. Ładna, piaszczysta plaża hotelowa z bezplatnymi lezakami. Wydzielone miejsce dla morskich kąpieli z piaszczystym dnem, chroni przed dużymi falami, dla dzieci super. Długa promenada wzdłuż brzegu morza, na spacery, pięknie. Pokoje po remoncie w nowym, trochę loftowym stylu(superiory),otoczone pieknymi palmami(nigdzie takich nie widziałam), dużo zieleni. Baseny do wyboru, do koloru. Wyżywienie - dla każdego coś dobrego, pyszne desery, lody, napoje alk.

Jedzenie poprawne, czysto, miła obsługa, ośrodek bardzo duży, atrakcje dla każdego, nie da się tam nudzić, dużo polaków,

Hotel wspaniały pod względem jedzenia, atrakcji dla dzieci (raj na aqua parku), animacji i jedzenia oraz bardzo uśmiechniętej i pomocnej obsługi. Polecam w 100% 🙂

Żeby było zwięźle powiem, że hotel przewyższył nasze oczekiwania. Pyszne jedzenie Schludnie utrzymane obejście z dużą ilością zieleni Bogata infrastruktura rozrywkowa - dużo basenów, rewelacyjny aquapark, świetny palc zabaw i dobrze usytuowany, bogate animacje (pomimo terminu przełom września/października) Czystość w pokojach i w całym obiekcie WSPANIAŁA OBSŁUGA poczynając od pań sprzątaczek, idąc przez barmanów, a kończąc na obsłudze restauracji - każdy miły, uśmiechnięty, uprzejmy, pomocny Brak problemów z komunikacją (wszyscy mówią po angielsku, spora część obsługi również po francusku) Bardzo blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza (bezpieczna dla dzieci) Blisko sklepy i markety Zaraz przy wyjściu z hotelu przystanek autobusowy z busami do Heraklion i Agios Nicolaos Brak patrologii zajmowania leżaków przy basenach/na plaży - pimimo dużego obłożenia ani razu nie zdarzyło nam się nie mieć miejsca - z resztą jak nie ten to inny basen bo było ich od groma Alkohol "prawdziwy" a nie rozwodnione "coś"

Polecam hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi. Położony jest niedaleko lotniska (20 minut autokarem), przy plaży (przejście przez mało ruchliwą jezdnię). Obsługa była bardzo sympatyczna i pomocna, można było porozumieć się bez problemu po angielsku. Atutem jest aquapark, w którym znajduje się około 30 zjeżdżalni. Większość z nich jest przeznaczona dla osób powyżej 1,2 m lub 1,4 m wysokości, choć zarówno w aquaparku, jak i bezpośrednio przy hotelu są baseny i zjeżdżalnie dla maluchów. Przy samym hotelu jest 5 basenów, z czego 4 do 1 m wody. Hotel posiada kids club, a także zapewnia świetne animacje (np. dyskotekę w basenie czy różnego rodzaju show dla dzieci i dorosłych). Leżaki na plaży są bezpłatne, można też za darmo wypożyczyć ręczniki na basen czy plażę. W hotelu są 2 restauracje. Jedzenie było smaczne i różnorodne. Kilka razy w tygodniu były dedykowane kolacje, np. kreteńska, azjatycka, meksykańska, dla dzieci był też kids bar. Mieliśmy pokój w bungalow, nie był on duży, ale nam (2 dorosłych i dziecko) wystarczył. W łazience znalazłam kilka mrówek, ale nie były one dla mnie wielkim problemem, najważniejsze że w pokoju było czysto. W alejkach między bungalowami jest mnóstwo krzewów i palm, co daje sporo cienia. Niektórym mogą przeszkadzać samoloty przelatujące nad hotelem, ale dla mojego dziecka była to akurat atrakcja. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu.

Nazwa  Stella Village Seaside Hotel
Miejsce  Grecja / Kreta / Annalipsis
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis, golf, parking, zwierzęta

Plaża 20 m od hotelu, mała prywatna, piaszczysto-żwirowa natomiast 200 m od hotelu piaszczysto-żwirowa plaża publiczna

Dużo udogodnień dla dzieci: 3 brodziki, animacje, miniklub, aquapark (7 zjeżdżalni), plac zabaw, łóżeczka (na życzenie)

3 przyjemne baseny hotelowe

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Wyświetlono 64 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Położenie blisko Heraklionu, ladna plaża, długa promenada. Duży, zadbany teren hotelowy z wieloma basenami i placami zabaw. Pokoje po remoncie, codziennie sprzątane, otoczone piękną zielenią (palmy, krzewy, trawniki), urokliwe. Wyżywienie dla mnie również bez zarzutu.

Wady

Zawsze można coś znaleźć, ale to byłoby już czepianie się. Dużo gości hotelowych, więc hotel przyciąga.

Zalety

dużo atrakcji, dużo jedzenia,

Wady

komary, kazali mi 2 razy płacić podatek turystyczny

Agata

Zalety

Atrakcje, jedzenie i zagospodarowanie wokół hotelu

Zalety

Wszystko co powyżej

Aleksandra

Zalety

blisko lotniska, aquapark, animacje i kids club

Wady

stan pokoi mógłby być trochę lepszy

Pobyt - Maj 2023

Hotel dla rodzin z dziećmi jak najbardziej godny polecenia. Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu i mogę z czystm sumieniem go polecić. Pokoje schludne ,codziennie sprzątane. Posiłki bardzo smaczne, sympatyczny personel, zawsze bardzo życzliwi i uśmiechnięci. Animacje dla dzieci, codziennie coś się działo.

Zalety

AQUA PARK bardzo duża zaletą, sporo atrakcji dla dzieci.

Wady

W sumie jedna wada to taka ze hotel bardzo nastawiony na turystów z Francji . Ma się wrażenie jak by byli tam bardzo mocno faworyzowani. Specjalnie animatorzy tylko dla grup z Francji. To akurat kiepsko wypada na tle innych.

Wioleta

Pobyt - Październik 2022

Hotel bardzo ładnie usytuowany. Pokoje w dobrym standardzie, odnowione łazienki. Jedzenie dobre, mogliśmy skorzystać restauracji Ala Carte, jednak formuła jak w głównej restauracji i podobne jedzenie. Na plus to se tu po rezerwacji (również możliwość przez apke) nie trzeba było czekać w kolejce wieczorem do głównej restauracji. Pokoje jak i reszta infrastruktury codziennie sprzątane. Mała plaża, jednak bardzo dużo basenów. Ludzie bez sensu rezerwowali od rana leżaki co było głupie bo i tak ich liczba była wystarczająca.

Zalety

Czysto, rozległa infrastruktura

Wady

Kolejki do restauracji

Mariola

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel bardzo fajny, atrakcji dla dzieci pełno. Na zdjęciach brakuje wielu zjeżdżalni które są dla starszych i młodszych. Obsługa bardzo miła, jedzenie pyszne

Zalety

Wszystko super, WaterPark olbrzymi, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa super, jedzenie pyszne

Wady

Zdarzyło nam się dwa razy mieć plagę mrówek w łazience, ale po zgłoszeniu szybko przychodzą osoba spsikać preparatem i posprzątać

Marek Kasia Michu,Daniel Magda O

Pobyt - Sierpień 2021

Wzorowo zagospodarowany teren,sporo basenów ,super posiłki ( baklawa z własnego wypieku zaje.....fajna ) obsługa bardzo sympatyczna zwłaszcza GIANNIS i jego bracia ,a na pożegnanie poczęstunek rakii MEGA fajni :) :) :) Jak to czyta jakiś szef to niech doceni chłopaków bo są niesamowici w tym co robią .SPEED GIANNIS :) :) ogólnie polecamy wypoczynek super udany .. HA i gratis do wypoczynku lekkie trzęsienie ziemi nad ranem 5 w skali Rich.... :) :) POLECAMY !!! Rodzina 7

Zalety

fajne położenie hotelu ,blisko do morza ,super obsługa ,

2.4
Grzegorz Adaszek

Pobyt - Sierpień 2020

Byliśmy w tym hotelu w sierpniu tego roku Niestety zostaliśmy tam okradzeni!! Skradziono nam walizki, ubrania, buty,pieniądze,telefon ,bieliznę. Jak na hotel 4* to smutne i przykre.Hotel w ogóle nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności Twierdzi że od 15stu lat nie było tam żadnej kradzieży z włamaniem, twierdzi ze posiada ochronę i hotel jest hroniony. Odpowiada za rzeczy pozostawione w sejfie, rozumiem że buty,walizki powinno się trzymać w sejfie!! Zgłaszając menedżerom hotelu że zostaliśmy okradzeni, policja przyjeżdża dopiero na drugi dzień około godz 10 rano A kradzież nastąpiła w poniedziałek w godzinach od 19 do 23 bo w tych godzinach nie było nas w pokoju. Gdzie tu jest sen działań służb mundurowych! Nie polecam tego hotelu dla mnie było brak okazania empatii i zrozumienia za zaistniałą sytuację. Pokoje też pozostają wiele do rzyczenia, są położone zbyt daleko od recepcji, droga jest nie oświetlona i przez tyle dni nie widziałem tam żadnej ochrony. Pozostał smutek,rozczarowanie. To miały być wakacje marzeń A okazały się rozczarowaniem,stresem i płaczem...

Zalety

Jedynie miła obsługa kelnerów

Wady

Hotel odbiega od rzeczywistości

Magdalena Moch

Pobyt - Lipiec 2020

Hotel dla wszystkich. Rodziny z dziećmi i osoby szukające idpoczynku.

Zalety

Hotel czysty, zadbany, codziennie sprzątany. Obsługa bardzo mila i pomocna. Kelnerzy to profesjonalisci, nie podpierają ścian tylko. Jesteśmy zachwyceni. Rezydentka Weronika to skarb ????

Pobyt - Czerwiec 2018

W hotelu spędziłam 10 dni z trójką małych dzieci ( 1 rok, 5 lat i 6 lat) mężem i dziadkami. Wyjazd bardzo udany, wyspa piękna, hotel schludny, obsługa miła, codziennie wieczorem kino plenerowe dla dzieci, później mini disco, a potem coś dla dorosłych. Ciekawe propozycje - pokazy cyrkowe, pokazy magii, tańce. Była możliwość zrobienia sobie własnego naczynia z gliny z pomocą garncarza - super atrakcja dla dzieci. Byliśmy na przełomie czerwca i lipca, w lipcu było już bardzo upalnie. Mieliśmy opcję z korzystaniem z części o wyższym standardzie gwiazdkowym Stella Palace, było to bardzo pomocne - tam lody dostępne od rana do 19.00, codziennie do 19.00 gofry, naleśniki, rożne kanapki, nie trzeba było się stresować, że przegapimy godziny w Stella Village, restauracja Posejdon w Stella Palace też na wyższym poziomie, tam właściwie jedliśmy - większy wybór, ładniejszy lokal. Baseny w tej części też piękniejsze, choć dzieci wolały jeden tylko mały basen w Stella Village i tam byliśmy codziennie. Jeszcze jeden plus możliwości korzystania z obu hoteli - ręczniki basenowe do wypożyczania co 2 dni. Blisko wypożyczalnia samochodów z bardzo atrakcyjnymi cenami np 9 os z biura Nekermann 208 euro plus foteliki po 5 euro każdy, z lokalnego 60 euro za wszystko. Plaża mała, nic oszałamiającego, odgrodzona mała zatoczka betonami, ale dzięki temu bez fal, spokojna woda dla dzieci. Jeśli ktoś szuka pięknego miejsca plażowego to nie polecam, ale żeby dzieci pokopały w piasku i trochę się pomoczyły to super. Ogólnie z biura byliśmy bardzo niezadowolenia, ale sam hotel i miejsce godne polecenia.

Zalety

Blisko plaży Kilka basenów Niewielki plac zabaw, mini Aquapark dla dzieci, codziennie wieczorem kino dla dzieci Plus mini disco Miła obsługa na recepcji Dobre jedzenie Blisko wypożyczalnia samochodów z dobrymi cenami Leżaki przy basenach i na plaży darmowe Pokoje z balkonami na których jest stolik, krzesła, suszarka na pranie

Katarzyna Kamińska

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2017

Hotel położony przy piaszczystej plaży, niedaleko Hersonissos. Ładne, duże pokoje z klimatyzacją, muzyka na żywo, dobre jedzenie, położony w pięknym ogrodzie. w Okolicy znajdują się tawerny i sklepy.

Zalety

Blisko plaży, położony w pięknym ogrodzie, brodzik ze zjeżdżalniami dla dzieci, muzyka na żywo

Wady

4km do Centrum

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2017

Hotel Stella Village znajduje się przy piaszczystej plaży, blisko Hersonissos. Bardzo ładne, duże pokoje. Muzyka na żywo oraz zjeżdżalnie dla dzieci. W okolicy sklepy i tawerny.

Zalety

zielono, bliskość plaży, atrakcje dla dzieci, ładne pokoje

Dariusz

Pobyt - Październik 2017

Miła obsługa, animacje nawet pod koniec października. Jedzenie wyśmienite. Niżej oceniłem czystość ze względu na uszkodzoną mydelniczkę. Blisko do basenów, cała infrastruktura zwarta a mimo wszystko przytulnie miło i spokojnie.

Delfin

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety: Czyste pokoje, czesto wymieniane reczniki i posciel. Zroznicowane smaczne posilki. Mili kelnerzy, panie sprzatajace i panie w recepcji. Ladny ogrod. Blisko piaszczysta plaza. Fajne animacje wieczorem. Wady: slabe animacje w dzien przy basenie. Animatorzy nie podchodzili do Polakow. Zabawiali tylko Francuzow. Jeden tylko bar przy basenie, gdzie w pierwszej kolejnosci byli obsugiwani goscie z Francji. Mimo, ze Polacy stali jako pierwsi. Slabe drinki. Koniecznosc porannej rezerwacji lezakow. Brak kontaktu z rezydentem.

Zalety

Wady

Slabe animacje w dzien przy basenie. Animatorzy nie podchodzili do Polakow. Zabawiali tylko Francuzow. Jeden tylko bar przy basenie, gdzie w pierwszej kolejnosci byli obsugiwani goscie z Francji. Mimo, ze Polacy stali jako pierwsi. Slabe drinki. Koniecznosc porannej rezerwacji lezakow. Brak kontaktu z rezydentem.

Byłem tam

Pobyt - Lipiec 2017

Jedynym plusem były posiłki i obsługa w restauracji. Jedzenie smaczne jednak monotonne, sympatyczni kelnerzy i kucharze. Minusy: Hotel nie zasługuje na więcej niż 3 gwiazdki. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, by pomiędzy posiłkami podawano jedynie oliwki, suchary, suche ciasto i nędzne kanapki chowane w barach (za każdym razem trzeba o kanapki prosić obsługę). Poza tym nie ma żadnych przekąsek dla dzieci. Hotel deklaruje, że kanapki dostępne są do godziny 17. Jednak bardzo często już po 16 obsługa informuje, że kanapki się skończyły. Natomiast goście z hotelu Stella Palace przychodzą na teren Stella Village z gofram, nugetsami i innymi przekąskami o każdej porze. Ciężko wytłumaczyć dziecku że dla niego nie ma nic do jedzenia w sytuacji gdy widzi inne dzieci z Stella Palace jedzące frytki i inne przekąski. W ciągu 2 tygodni przekąski ani razu się nie zmieniły. Jeżeli nie zjesz śniadania lub obiadu w restauracji, będziesz głodny. Po raz pierwszy spotkałem się z taką sytuacją w hotelu w Grecji. Co więcej goście z hotelu Stella Palace są lepiej traktowani w Stella Village - mogą korzystać ze wszystkich barów i basenów (zajmują miejsca gości ze Stella Village), zamawiają piwo i dostają je w zmrożonym kuflu oraz podawane są im przekąski, które nie są dostępne dla gości ze Stella Village. Jednym słowem goście ze Stella Village są gośćmi 2 kategorii. Kolejny wielki minus to przyzwolenie kierownictwa na palenie papierosów dosłownie wszędzie: w barach, na leżakach przy basenie, w amfiteatrze podczas przedstawień dla dzieci. Obsługa hotelu poza restauracją pozwala palić wszędzie. Jedziesz z dzieckiem i musisz uważać, żeby nie zostało poparzone przez palących, ponadto goście z Francji są strasznie egoistyczni - oni palą to wszyscy muszą wąchać ten smród. Nie polecam również płacić dodatkowo za wieczór Gracki. Wykupiliśmy miejsca dla 8 osób za 60 Euro. W cenie było jedno wino jeden szampan (kiepskiej jakości) i trochę przekąsek (arbuz, melon, pomidor, ogórek). W czasie gdy

Zalety

Posiłki w restauracji

Pobyt - Październik 2016

Sytuacja z tym hotelem jest dość dziwna. Niby hotel 3* ale z opcją SUPERIOR na luzie można spędzić cały wyjazd na plaży i atrakcjach hotelu Stella Palace (znacznie lepszego). Jeśli szukają Państwo pokoju dla dwóch osób w tańszej opcji to moja opinia nie pomoże bo niewiele na ten temat wiem, niemniej jednak sam hotel jest fajnym miejscem i pewnie będą Państwo zadowoleni z pobytu gdyż hotel oferuje ofertę adekwatną do ceny. Z mojej perspektywy najlepsze to pokoje superior od numeru 405 do 452 - są w samym sercu kompleksu, obok budynków Stella Palace, nieźle urządzone i większość z nich podzielona na 2 osobne pomieszczenia. Jeśli ktoś chce się położyć wcześniej to może mu przeszkadzać muzyka na żywo grana w pobliskiej restauracji Elia ale po pierwsze jest grana tylko do 23 (tak się kończy all inclusive) a po drugie to przecież wakacje i człowiek przyjeżdża się rozerwać :-). Apropos baru przy restauracji Elia to polecam barmana: Nikosa - robi drinki na \"naszą miarę\" ;-) Sam wybór alkoholi nie jest zbyt duży, kilkanaście drinków ( oferta stała i 2 drinki z oferty codziennej), robią specjalne drinki dla dzieci - w sumie to też swego rodzaju atrakcja dla dzieci. Jeśli chodzi o jedzenie to jak wszędzie królują frytki ;-), dania z grilla i warzywa w różnych wersjach, niemniej jednak jest dość duży wybór - zwłaszcza na kolację (zazwyczaj tematyczną), Dobre sery, smaczne rybki, owoce i desery. Raz w trakcie tygodniowego pobytu można pójść do restauracji (Kreteńsko- Śródziemnomorskiej, Azjatyckiej), tam rzeczywiście jedzenie typowo już restauracyjne - mnóstwo smacznych przystawek, danie główne i deser (kolację trzeba rezerwować w lobby Stella Palace, płacimy za wino). Co do dzieci to fajne baseny, atrakcje wodne, animacje, mini disco. Na plaże przechodzimy przez bardzo mało uczęszczaną ulicę, plaża piaszczysta, osłonięta falochronem więc woda dość spokojna. Na większe fale trzeba pójść na plażę publiczną.

Zalety

Największa: możliwość zakupu opcji pokoju superior do którego przysługuje cały pakiet all inclusive zarówno Stella Village (3*) jak i Stella Palace (5*). Biorąc pod uwagę tylko pokoje typu SUPERIOR to cały kompleks Stella (Village +Palace) jest świetny: duża ilość basenów, w miarę zróżnicowane jedzenie. Bogata oferta animacji, sportów, zadbana plaża, miła i pracowita obsługa - zwłaszcza w restauracjach.

Wady

Duże rozbieżności w jakości pokoi (w samej opcji superior można trafić na kiepski pokój z odpychającą łazienką lub całkiem miły pokoik, dobrze urządzony, nawet dwupokojowy (łóżko podwojne i 2 łożka single + balkonik). Kupujący najtańszą opcję mają mały wybór restauracji, barów etc... Miejscowość raczej skromna - służyć może za miejsce wypadowe lub wypoczynku plażowego.

uki

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi, przy prywatnej fajnej plaży, bardzo dobre jedzenie, dość miła obsługa, duży teren z ciekawą infrastrukturą.

Zalety

Dużo atrakcji dla dzieci, infrastruktura, jedzenie, odległość do prywatnej plaży

Wady

położenie

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel naprawdę godny polecenia, wszystko na wysokim poziomie. Z czystym sercem mogę polecić osobom z dziećmi, będą zachwycone. Moja córka 6 lat nie miała ani chwili nudy w trakcie 11 dni pobytu. Animacje polskie od 10 do 18 - bardzo ciekawe , animacje ogólnonarodowe od 20 do 21:30 (przedstawienia mini disco) Baseny zjeżdżalnie restauracja, lody i przekąski w trakcie dnia, 3 bary przy basenach. Codziennie na żywo wieczorem animacje dla dorosłych ok 21:30 , na żywo zespoły grające. Pokoje ładne , bardzo funkcjonalne. Wybór w restauracji - jedzenie bardzo dobre, przygotowywane \"na żywo\" i śniadania (naleśniki, jajka) i obiady (mięso z grilla lub inne) i kolacje (mięso z grilla lub kiełbasy i zawsze pizza). Ogólne wrażenie BDB+

Zalety

animacje, jedzenie, baseny, ogólne wrażenie

Wady

brak ubikacji i baru na plaży

Stella Village Seaside Hotel