Stella Di Mare Beach & Spa

Były to nasze pierwsze wakacje w Sharm el Sheikh i wiemy, że na pewno tu wrócimy. Od samego początku jak nasze stopy stanęły na egipskim lotnisku w Shamr, wiedzieliśmy, że w porównaniu do Hurgady nasz pobyt tutaj będzie o wiele lepszy. Polecamy każdemu z całego serca i nie możemy się doczekać kiedy znów odwiedzimy to wspaniałe miasto. Pokój czysty, codziennie sprzątany. Każdego dnia wymieniane ręczniki, zmieniana pościel, uzupełniany mini barek(woda, napoje itp). Bardzo wygodnie łóżka. Wyżywienie na najwyższym poziomie. Przepyszne, urozmaicone, codziennie świeże owoce, warzywa. Różnorodne pieczywo. Na śniadanie pancakes, croisanty, bułeczki z ciasta francuskiego na ciepło. Wiele gorących dań, sałatek - bardzo dobrze przyprawionych. Owoce morza - kraby, ośmiorniczki, kalmary, małże. Ciasta i desery rewelacyjne. Napoje zwykłe jak alkoholowe nie były rozwodnione. W barze przy plaży przekąski serwowane - pizza, hot-dogi, hamburgery itp., a na specjale życzenie za dodatkową opłatą owoce morza. Każdy z pracowników niniejszego hotelu bardzo pomocy i uczynny. Pierwszy raz nam się zdarzyło, że Rezydent czekał z nami do momentu w którym zostaniemy zakwaterowani w hotelu. Za to duży plus. Podczas spotkania opowiadał nam o historii Sharm el Sheikh, o tym jak dostać się do centrum, na co zwrócić najbardziej uwagę, proponował przeróżne wycieczki. Tłumaczył co należy zrobić w czasie zachorowania, jakie leki zakupić w razie zachorowania. Był do dyspozycji o każdej porze dnia i nocy. Każdemu podróżującemu życzę takiego "opiekuna". Hotel położony blisko lotniska - podróż trwała dla nas 15 minut. Przepiękna dzielnica Naama Bay nad zatoką. Piękne widoki za dnia, jak również nocą - oświetlona okolica. Plaża ze względu na znajdującą się bezpośrednio przy niej rafę koralową jest urokliwa. Jedynym rozczarowaniem jest to, że nie ma bezpośredniego, łagodnego zejścia do morza. Jedynie aby można było popływać należy wejść do morza z jednego z dwóch znajdujących się pomostów. Przy pomostach znajdują się plastikowe kładki, które dość mocno się ruszają. Po zejściu z tych kładek wskakuje się od razu na głębię - więc jeśli ktoś nie umie pływać nie skorzysta z kąpieli morskich. Trzeba też uważać na rybki które tam pływają, bo w związku z tym, że ludzie próbują je karmić, ona później gryzą ludzi - co wiąże się z krwawiącymi ranami. Codzienna rozrywką sportowa jest gra w siatkówkę w jednym z dwóch basenów. Przez cały tygodniowy pobyt były jedne zajęcie z aqua aerobiku i zumby. Niestety te zajęcia były mocno sztywne. Widać było po niektórych animatorkach, jak by robiły to za karę. Raz był pokaz sztuczek magicznych na basenie i parada klaunów. Wieczorne występny też pozostawiał wiele do życzenia. Dziewczyny, które prowadziły animacje w ciągu dnia, tańczyły wieczorem na głównej scenie 3,4 tańce(niestety nie równo im to wychodziło). Trwało to max 30 minut i tyle. Pobyt Ogólnie bardzo udany.

Hotel luksusowy, nowoczesny, romantyczny. Przepiękny taras z restauracji z widokiem na morze. Zadbane pokoje, piękne ogrody, basen z barem, nie trzeba wychodzić z wody po drinka. Polecam ten hotel szczególnie dla tych, którym zależy na pięknej rafie koralowej.

Super hotel. Polecam. Wszystko w jak najlepszym porządku. Jeśli chodzi o Egipt pełna kultura. Cisza i spokój. Blisko do miasta spacerem 20 minut.

najlepszy hotel, piękna i przytulna okolica, dobra plaża i dostęp do morza, na każdej plaży są toalety, co jest bardzo ważne, bardzo uprzejma i sympatyczna obsługa, obsługa na najwyższym poziomie. Na uwagę zasługuje również bardzo smaczna i różnorodna kuchnia, szefowie kuchni to mistrzowie w swoim rzemiośle

Hotel czysty i na poliomielite. Pokoj, przestrony i MEGA balconi otrzymalismy. Obsluga mila i serdecznie. Polecam w 100%

Kod hotelu HOT19451
Nazwa  Stella Di Mare Beach & Spa
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu, parking

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym.

Bezpośrednio przy plaży (zejście do wody z dwóch pomostów).

Piękna rafa koralowa bezpośrednio przy hotelu.

Blisko centrum Naama Bay (ok. 1 km).

4.3

Wyświetlono 46 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

-rafa koralowa tuż przy brzegu - basen z barem typou swim-up - nowocześnie urządzony z dbałością o szczegóły

Pobyt - Styczeń 2024

Switlana

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Wielkie podziękowania dla kelnera Ali oraz barmanów Mino i Zakhara sprawili, że mój pobyt był niezapomniany😉🙂

Wady

nie było żadnych wad

Michael

Pobyt - Październik 2023

3.4
Jarosław

Pobyt - Wrzesień 2021

Zastanawiam się, czym kierują się ludzie, którzy wystawiają pozytywne opinie o tym miejscu? Chyba, że są to opinie sponsorowane. Pokoje jak z lat 70-tych. Pokoje są niezgodne z opisem. Oferta restauracji \"ala karta\" nie do zrealizowania. Brak miejsc i część restauracji nieczynna. Pokój, który otrzymaliśmy był niezgodny z zamówieniem. Po zgłoszeniu tego w recepcji, dostaliśmy odpowiedź, że innych nie ma i zmiany nie będzie. Dopiero po uruchomieniu rezydenta, zgłoszenia w Polsce do biura podróży i zażądania natychmiastowego powrotu do Polski pokój się znalazł. Warzywa, owoce - nie świeże. Traktowanie klientów jak zło konieczne. Praktycznie za każdym razem jak przechodziłem koło recepcji, był ktoś z pretensjami. Dokończenie śniadania na zewnątrz (przy stoliku na świeżym powietrzu)- ZABRONIONE Po jednym z problemów poprosiłem o rozmowę z managerem hotelu. Nie doczekałem się. Odradzam pobyt w tym hotelu

Zalety

położenie

Wady

Obsługa traktuje Cię jak zło konieczne. Posiłki monotonne. Mała ilość rodzajów owoców. 5 gwiazdek? Maksymalnie 2 gwiazdki

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2019

Hotel bardzo ładnie położony. Dużo zieleni, miła i pomocna obsługa. Bardzo dobre miejsce na wypoczynek.

Zalety

bezpośredni dostęp do morza

Johnny

Pobyt - Grudzień 2018

Bardzo kameralna atmosfera- co daje ogromny plus dla osób chcących odpocząć od tłumów ludzi. Mniej atrakcji dla dzieci- co rownież jest ogromnym plusem dla osób ceniących sobie spokój. Bardzo, ale to bardzo miła obsługa hotelu (wszędzie - czy to basen, czy bar lub serwis sprzatajacy) Jedzenie dobre, ale przez cały pobyt takie same (codziennie) Kolacja świąteczna była wyśmienita - owoce morza, sushi itp Ceny w barze nie są wysokie jak na 5* standard (ok 10 dolarow za drink)

Zalety

Obsluga Sprzatanie pokoju Bar Ceny alkoholu poza all inclusive Ogolny wyglad hotelu

Wady

Jacuzzi- nic specjalnego. Ogolnie cale spa hotelowe wymaga odnowy i to mocnej. Jedzenie- monotonne (ale pyszne!) Sklepy na 3 pietrze przy restauracji - ceny tam to jakaś porażka i żart

Arkadiusz

Pobyt - Kwiecień 2017

Byliśmy w swieta wielkanocne 2017 pierwszy dzień koszmar na wejściu ochrona tak kontrolowała mi bagaż ze wylali nam oliwke na ubrania podczas przeszukania bo na redgenie wykazało im noźyczki,po godzinie dostalismy pokój tragedia bród straszny a hotel podczas świata mega drogi,zadzwonilismy z awantura do rezydentki,zalatwiła czysty i lepszy po interwencji,dostalismy kosz owoców na przeprosiny a menager zainstalował nam w pokoju ruter z internetem,wnętrza hotelu klimat koscielny ale przytulny obsługa niesamowita jak na egipt kelner na plaży leżaki lepsze złota winda rybki w holu,darmowy bus do nama bay,kazdy basen podgrzewany,jakuzzi ogromne z woda 40'wypas,reczniki bez kart sami kłada na leżak bylismy 8 raz w egipcie i jest to nr jeden wśród hoteli nie ma naciagania na kase jak w innych hotelach,pozytywny hotel chociaż pierwszy dzien koszmarny dla nas,szisza darmowa dla kazdego,stołówka słaba,ale hotel bdb bardziej pod Europe zrobiony może nie jest to tani hotel,bo mało Polaków ze wzgledu na cene polecam

Zalety

podgrzewane baseny ,mega jakuzzi

Wady

jedzenie słabe

Marcin Kisielewski

Pobyt - Lipiec 2016

Jestem wymagającym turystą, doceniającym luksus i wygodę. W Egipcie byłem kilka razy. Zawsze hotele 5*. Odwiedzony Hotel Stella w VII/VIII jest uważany za jeden z lepszych hoteli 5* w Sharm (bo w Egipcie są też 7* hotele, w tym w Sharm). Hotel nie ma większych wad. Obsługa jest na najwyższym poziomie, chociaż jak powiedział sam personel - wykwalifikowani pracownicy musieli odejść do pracy w innych branżach by zarobić na chleb i teraz często zatrudniają mniej przygotowany do zawodu personel, niemniej my tego nie odczuliśmy. Od hydraulika po pracowników spa wszyscy byli mili i uprzejmi. Dostaliśmy piękny pokój/apartament (ze względu na małe obłożenie hotelu). W Egipcie czekają na nas - Polaków, lubią nas i cenią za dowcip, kulturę. Nie lubią Arabów i Rosjan). Hotel należy docenić za wygodę, piękną rafę, czynny pomost, centrum nurkowe - polecam, spa - mimo, że wystrój trochę odstrasza, to świadczą dobre usługi w mega przystępnej cenie; świetny widok na morze podczas kąpieli w basenie. Ogólna ocena patrząc z mojej perspektywy 9/10. ten jeden punkt to jedzenie - pewnie potrafią przyrządzić coś dobrego ale w dobie recesji i braku klientów z Europy tego tam nie było. Polacy raczej też nie wybierają tego hotelu - cena.

Zalety

Wspaniały hotel dla wymagających.

Wady

Jedzenie, uzależnione jest od gości przebywających w hotelu. My akurat trafiliśmy na 98% arabskich turystów, więc jedzenie było przygotowywane pod ich menu. Jednak nie było problemu by kucharz specjalnie przygotował coś dla innych gości, niemniej nie możemy tu mówić o urozmaiconym, europejskim jedzeniu.

mmm

Pobyt - Październik 2015

szczerze mówiąc po opiniach sprawdzonych na różnych portalach spodziewałam się czegoś lepszego. jak na 6ty pobyt w Egipcie nie był najgorszy, ale na pewno ten hotel nie jest w pierwszej 5tce the best of Sharm

Zalety

wysoka kultura obslugi jak na Egipt, przyjemne SPA, spokojnie, mało dzieci

Wady

restauracja la scoliegra przepysznie, la terrazza tragicznie, bufet dla ubogich. pomidory o smaku ryby, mała różorodność, brak owoców. bardzo kiepskie WIFI

marta

Pobyt - Sierpień 2015

witam. zastanawiacie się który hotel wybrać na Wasz wypoczynek? czytacie opinie za opinią? to jeśli szukacie hotelu kameralnego tylko do wypoczynku z nie narzucającą się obsługą nie wyciągająca ręki po bakszysz to bardzo dobrze trafiliście. hotel nie jest egipskim gigantem posiada 2 baseny z czego jeden przy glownej restauracji. do tego dwie restauracje tematyczne, fajną plażę z nie powalająca niestety ograniczoną rafą(rybki są :)), uśmiechniętymi barmanami i tzw. ręcznikowymi to nie miejcie obaw. w tym hotelu zaznacie odpoczynku :) wieczorami w lobby barze muzyka na żywo. i hotel raczej dla par. sporo anglikow- ale nie rozdarciuchow i pijakow, rosjan. hotel godny polecenia!!

Zalety

1. kameralny z fantastyczną miłą obsługą położony na uboczu 2.bardzo dobre posiłki- każdy znajdzie coś dla siebie

Wady

słaba ograniczona rafa

widokzgierz

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel godny polecenia, byłem kilkakrotnie w egipcie i ten ustawił bym na miejscu nr 2 . MIejsce Jeden to Steigenberger Al Dau Beach

Zalety

Blisko do plaży, dobre jedzenie w restauracji na Plaży. Super obsługa.

Wady

Animacje dla osób które najchętniej ubiorą się w Garnitur i dekadencko popijają wino. dobre ale nie super smaczne jedzenie w restauracji.

adam

Pobyt - Maj 2015

hotel piękny,,w porównaniu z innymi ,myślę że jeden z najlepszych ,w Egipcie byłem 5 razy,,,wszystkie miały 5 gwiazdek...ten ma standard europejski..polecam pokoje w budynku głównym,,,im wyżej tym bardziej komfortowo,,hotelem rządzą szklane windy,,rewelacja,,pozdr

Zalety

czystość ,obsługa perfect,jacuzzi,,wszystko na 5 gwiazdek,,

Wady

brak plaży,rafa słabiutka.

Pobyt - Luty 2015

5 gwiazdek w Egipcie... Podobno najlepszy hotel w Sharm... Hmmm Nie oczekujcie europejskiego standardu a nie rozczarujecie sie. Jedyne co muszę dodać to w ostani dzień mojego wyjazdu zatrulam sie, najprawdopodobniej zle umyty/wypłukany talerz etc. I detergenty spowodowały straszliwe wymioty. Rodzina jadła to samo co ja i była zdrowa, stad podejrzenie o zle umyte naczynia.

Zalety

Przestrzeń, duże pokoje, bardzo mila obsługa i doskonale jedzenie

Wady

Dostęp do morza, plaza był malusieńki, moze 10 metrów... Trzeba było raniutko wstawać zeby zając miejsce

Lusia

Pobyt - Luty 2015

Obsługa nie narzuca się turystom ale jak tylko spojrzy się na pracownika to od razu Cię widzi i służy pomocą. Przepiękny hotel z infrastrukturą służącą wypoczynkowi. Urozmaiceniem jest fitness club, sauna, masaże, basen z \"bąbelkami\". Położenie idealne - w pierwszej linii przy morzu i 1 km od Sharmu. Kuchnia i różnorodność potraw zaskakująca. Ogólnie świetnie - nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Polecam każdemu wymagającemu klientowi.

Pobyt - Grudzień 2014

Byliśmy w listopadzie 2014 a wcześniej 4 lata temu w hotelu trochę się od tamtej pory zmieniło ale na korzyść. Pokoje czyste, jedzenie bardzo dobre, kucharz Włoch, menadżer Niemiec więc wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku. Obsługa przemiła, nie nachalna, kilka kameralnych plaż na każdej większość wolnych leżaków, rafa niestety nie powala. Gość tutaj czuje się dopieszczony, po nic nie ma żadnych kolejek, przychodzisz nad basen pojawia się plażowy pyta ile leżaków sobie życzysz po czym przynosi ręczniki, poduszeczki, stolik i co tam sobie życzysz to samo jest w restauracji (pizze czy sałatkę podają na plaży do leżaka na porcelanowej zastawie a sztućce w krochmalonych serwetkach) polecam wymagającym klientom.

Zalety

same zalety

czeslaw

Pobyt - Październik 2014

rezydent do wymiany i to szybko bo obrzydza pobyt nic nie mogąc załatwić

Zalety

nowoczesnosc jak na tak bliskosc nama

Wady

personel

Kasss

Pobyt - Sierpień 2014

To naprawdę dobry hotel. Godny polecenia parom raczej bez dzieci, bardzo blisko rozrywkowego centrum NaamaBay. Darmowy bus hotelowy. Wspaniała obsługa , pyszne jedzenie i bardzo czysta klimatyczna restauracja. Na plaży również czysty fajny bar gdzie można zjeść lunch - burger , frytki sałatki makarony rybka...... Będę chciała tam wrucić ;)

Zalety

Elegancki

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2014

To mój dziesiąty wyjazd do Egiptu. W tym roku pierwszy raz podzieliłem dwutygodniowy wyjazd na dwa różne hotele w Sharm El Sheikh oddalone od siebie o 10 kilometrów. Pierwszy to 5* Stella Di Mare. Drugi to 4* Iberotel Club Fanara. To, co było w 5 gwiazdkowej Stelli Di Mare: zimny napój na powitanie oraz ręcznik do otarcia twarzy i dłoni. Duży wybór dań w restauracji, a zwłaszcza ciast i owoców. Soki owocowe nie z koncentratów a wyciskane ze świeżych owoców. Na plaży częstowanie owocami (arbuzy, winogrona), polewanie chętnych wodną mgiełką, czyszczenie okularów. Również zachowanie obsługi a szczególnie kelnerów dyskretne i stonowane. Na plaży i przy basenach nigdy nie brakowało leżaków (dotyczy to terminu 3-10 czerwca 2014r., w innym może być inaczej). W tym hotelu nie nosi się opasek, ale za to wiele rzeczy trzeba poświadczać numerem pokoju i podpisem. Nie ma również kart ręcznikowych, obsługa sama przynosi ręcznik, gdy przychodzi turysta. Hotel jest położony na skraju zatoki Naama Bay, ale by dotrzeć do samego centrum Naama trzeba nadłożyć kawałek drogi przez nowo otwarte centrum handlowe Genena City lub przejść znacznie krótszą drogą przez sąsiedni hotel Halomy, (ale tutaj trzeba zapłacić bakszysz obsłudze tego hotelu, 1 dolar lub 5 funtów), można w końcu skorzystać z bezpłatnego busa, jest kilka godzin wyjazdów i powrotów. Minusem tego hotelu jest niestety słaba rafa koralowa, owszem jest kolorowa, są rybki i dla kogoś, kto jest pierwszy raz w Egipcie może być nawet nią zachwycony. Parę jeszcze ciekawostek (dotyczy terminu 3-17 czerwca 2014r.). Temperatura w ciągu dnia w cieniu 36-40 stopni, w nocy 26 stopni. Temperatura wody w morzu przy Naama Bay 25 stopni. Za jednego dolara płacą w kantorach 7,15 funtów egipskich. Wschód słońca 5.45, zachód 19.45. O godzinie 20.15 panują już egipskie ciemności. W Egipcie w tym czasie jest o godzinę później niż w Polsce. Dominująca narodowość do Rosjanie i Anglicy. Biuro to Wezyr. Więcej na: belinda44@interia.pl

Zalety

Czysto, przyjemnie, z klasą, profesjonalnie. Urozmaicone i w miarę smaczne jedzenie. Bardzo duży wybór ciast, sałatek, świeże soki owocowe. Ładny, przestronny hol z windami.

Wady

Kiepska rafa.

Stella Di Mare Beach & Spa