Steigenberger Alcazar

Wyjątkowy

Wspaniałe miejsce, polecam i jeszcze tam wrócimy!!

Hotel bardzo dobry i swietnie zlokalizwany tylko 30 minut od lotniska co ma dla mnie wielkie znaczenie. Staff bardzo przyjacielski. Jedzenia bardzo duzo ale niestety nie zroznicowane - 4 dni pod rzad barszcz czerwony i zupa kremowa. Duzo parasoli i lezakow - z tym nie bylo problemu. Baseny duze.

Wspaniały hotel z basenami i własną plażą oraz molem, gdzie można popływać na rafie.

Przepiękny hotel, wspaniały serwis, jedzenie wyśmienite: codziennie grill, rybki, krewetki, steki. Obsługa hotelowa na bardzo wysokim poziomie. W hotelu byliśmy już trzeci raz i dlatego mieliśmy już przywileje. Bardzo zwracają na to uwagę i doceniają, że ktoś już jest kolejny raz. Pokoje są duże, z pięknym widokiem na morze. Jest bardzo czysto, wszędzie. Wszystko jest bardzo zadbane. Każdy pracownik bardzo się stara, żeby klient był zadowolony. Taka drobnostka, spadła mi serweta na podłogę, kelner natychmiast ją podniósł. Pisać można w nieskończoność. Było po prostu cudownie♥️

Cudowny pobyt w czasie świąt Bożego Narodzenia. Jesteśmy zachwyceni hotelem i obsługą. Czuliśmy się jak prawdziwe VIPy. Jedzenie w bufecie poprawne, ale gorąco polecamy restauracje a la carte - szczególnie libańską. Na pewno wrócimy!

Nazwa  Steigenberger Alcazar
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Sharm el Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Wyjątkowy

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2024

Wspaniałe miejsce, polecam i jeszcze tam wrócimy!!

Zalety

Fantastyczne jedzenie i serwis, piękne wnętrza, czysto

Wady

Restaurcja japońska nie powinna istnieć, sushi nie przypominało niczego jadalnego

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Lokalizacja- tylko 30 minut od lotniska

Wady

Jedzenie powinno byc bardziej zroznicowane poniewaz nie kazdy moze jesc barszcz czerwony 4 dni pod rzad i hinduskie potrawy z mocnymi przyprawami

Artur

Zalety

Bardzo przestronny, mieliśmy obszerny pokój z balkonem oraz łazienką. Doskonale wyposażony. Pięknie utrzymane otoczenie hotelu, dużo basenów i restauracji. Urozmaicone jedzenie. Ciekawa oferta animacyjna.

Wady

Zdecydowanie obsługa mojego budynku (6c) na minus. W hotelu tej samej sieci w Hurghadzie podobnie jak i na całym świecie pokój jest sprzątany raz dziennie, wtedy uzupełnia się jakieś braki typu woda, minibar itd. W tym hotelu czuliśmy się nękani przez obsługę, która przychodziła do nas pod byle pretekstem aby wyłudzić dodatkowe pieniądze. Nie był to mój pierwszy wyjazd do Egiptu i wiem jak natrętni są Egipcjanie, ale przez cały pobyt ktoś z obsługi pukał bo coś przynosił. I tak czasem do 6-7 PM.

Raisa

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Personel na bardzo wysokim poziomie! Wyśmienite jedzenie, domowa atmosfera. No i oczywiście te piękne widoki.

Wady

Nie zauważyłam

Pobyt - Grudzień 2023

Zalety

Przepiękny, elegancki hotel. Najwyższy poziom obsługi. Możliwości snorkelingu i oglądania rafy koralowej tuż przy hotelu.

Wady

Na plaży mogłoby być więcej roślinności, ale tak szczerze ciężko mi znaleźć “wady” tego hotelu.

Ilona

Pobyt - Listopad 2023

Świetny hotel, wszystko na najwyższym poziomie. Bardzo polecam. Rewelacyjne miejsce na urlop.

Zalety

Otoczenie,, dużo zieleni, baseny, restauracje

Ewelina

Wspaniały luksusowy hotel, który spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Elegancko podane posiłki nawet w restauracjach przy basenach, pyszne drinki z importowanych alkoholi oraz świeżo wyciskane soki. Doskonała obsługa także na plaży z wygodnymi cabanami. Spa na wysokim poziomie. Wielokrotnie pytano nas czy coś mogłoby jeszcze bardziej umilić nam czas. Pokoje duże, w łazience obszerny prysznic i wanna. Barek w pokoju zawsze pełny po brzegi w tym także przekąski typu orzeszki i różne rodzaje chipsów. Animatorzy starali się abyśmy mieli rozrywki. Bardzo dobrze wyposażona siłownia. Trudno opisać wszystkie zalety, najlepszy hotel w jakim byliśmy

Zalety

Same zalety

Wady

Bardzo piękny czysty hotel.Duże jasne pokoje z duża czyściutką łazienką,bardzo dobra kulturalna obsługa.Wspaniałe jedzenie we wszystkich restauracjach.To naprawdę jest fantastyczny hotel do którego chce się wrócić,ja już planuję powrót.Takiego pobytu życzyłabym każdemu,czuje się że to jest to czego się oczekiwało od udanych wakacji.

Zalety

Duże baseny,wygodne leżaki,fantastycznie utrzymany teren.Świeże soki,napoje z puszek nie z dystrybutorów.Wysoka półka pod względem warunków,serwisu i obsługi,dań w restauracjach.

Wady

Jedyny minus -jeżeli ktoś lubi snurkować a każdy chce zobaczyć na własne oczy to piękno podwodnego świata to niestety przy tym hotelu rafa umiera.Na to hotel już wpływu nie ma bo pewnie jakby mogli to też by była fantastyczna.

Pobyt - Listopad 2022

Hotel piękny i czysty Najlepszy w Szarm albo jestem z lepszych Hotele obok również 5 * to jakaś tragedia już przed wyjściem z autobusu byliśmy przekonani, że wybór mimo był strzałem w 10 Bardzo dobra obsługa! Czystość i perfekcja na każdym poziomie

Zalety

Meleksy które dowożą na życzenie np. Do Spa Wystarczy zadzwonić i jest do dyspozycji do 2 min Wszystko na najwyższym poziomie

Wady

Bez wad! A jestem bardzo wymagająca

Raisa

Pobyt - Listopad 2019

Pojechaliśmy z mężem na 40 rocznicę ślubu. Po przyjeździe do hotelu już poczuliśmy się jak w bajce. Wszystko czyściutkie, pachnące i piękne. Bardzo fajna obsługa nie tylko w restauracji, ale na terenie całego hotelu. Wszyscy bardzo mili i kulturalni. Baseny są przepiękne, ale z mężem woleliśmy morze: piękna plaża, piękne domki. Co chwila przynosili wodę, owoce, czyścili okulary. Przy każdym domku guzik, żeby poprosić kelnera o napoję. My mieliśmy akurat pokój z basenem. I tutaj mogę doradzę, że nie opłaca się brać takiego pokoju (od listopada do lutego), ponieważ dzień jest krótki, słońca już praktycznie od godziny 16.00 nie ma i robi się zimno. Z basenu skorzystaliśmy raz. No przy tym na tarasie przyjemnie się siedziało. Jedzenie wyśmienite, polecam Restaurację japońską a la carte i zamówić show przygotowania potraw. Nie zapomnicie tego nigdy!!! Codziennie krewetki, ryby i różne mięsa z grilla. Chciałam bardzo podziękować animatorom. Cudowny team. Vitalij, Lili, Artur, Dasza jesteście cudowni!!! Z całego serca życzę Wam spełnienia waszych marzeń. No i oczywiście muszę powiedzieć o Irinie, cudowna kobieta o dobrym sercu, dziękuję za wszystko. No i nie nie mogę pominąć managera Ahmeda, niesamowity człowiek, wykonujący perfekcyjnie swój zawód. Nie da się tego wszystkiego opisać. Lubimy z mężem podróżować, zwiedziliśmy wprawie cały świat i do tego hotelu z wielką przyjemnością powrócimy. Pozdrawiamy wszystkich bardzo ciepło z Polski. PS Byliśmy w tym hotelu od 26.11.2019 r. do 3.12.2019 r.

Zalety

Pięknie, czysto, cudowna obsługa i rewelacyjne jedzenie.

Wady

bez wad

Łukasz

Pobyt - Grudzień 2018

Wszystko dopilnowane jakość obsługi wysoka kuchnie regionalne wspaniałe zwłaszcza japonska

Zalety

Wszystko super

Steigenberger Alcazar