Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Bezpośrednio przy 400-metrowej prywatnej, piaszczystej plaży
Do najstarszej, centralnej części Hurghady około 8 km, zaś do lotniska 6 km
Kompleks połączonych basenów wraz z brodzikiem dla dzieci
Duży, czysty hotel, pokój dobrze wyposażony, sprzątany codziennie, darmowy mini barek uzupełniany codziennie. Rozległy teren wokół basenu, dużo zieleni, pomimo dużego obłożenia nie brakowało leżaków. Przy basanie informacja o braku możliwości "rezerwacji" leżaków do 8 rano co skutecznie ograniczało poranne wycieczki i walki o leżaki znane z innych hoteli. Plaża dość duża, boiska do siatkówki plażowej, siatkonogi, bocci + miejsce do stretchingu. Łagodne zejscie do morza, dość płytko, na początku trochę małych kamyczków. Plaża prywatna, co wieczór sprzątana. Animacje mogłyby być bardziej wesołe, mało muzyki, animatorzy tłumaczyli dię tym, że taka jest polityka tego hotelu bo pobyt ma tutaj być spokojny i masz wypocząć. Ale na nasze uwagi wprowadzono parę zmian i troszkę się rozkręcili. Sami animatorzy fajni, kontaktowi. Ogólnie- kolejny nasz pobyt w tej sieci hotelu nas nie zawiódł. Będąc tutaj nie powinieneś poczuć się zawiedzony. Możliwość korzystania z Aqua parku w sąsiednim hotelu Steing. Aqua Magic też jest na plus. W
Duża powierzchnia całego hotelu, czystość, odpowiednią ilość leżaków przy basenie, świetne jedzenie, uprzejmy personel
Trochę za cichy, jak ktoś lubi dużo zabawy, głośna muzykę przy basenach to nie tutaj. Ale można skorzystać z wyjścia do pobliskiego klubu Elenents - fajna dyskoteka, można się wyszaleć. Goście hotelu mają wstęp za darmo
Byłam z tym hotelu już 7 raz :) Dla mnie i mojej rodziny jest to najlepszy hotel w Egipcie. Pyszne jedzenie, bardzo urozmaicone i duży wybór. Wszędzie bardzo czysto i do tego wyjątkowa obsługa. Mieliśmy problem z głośno kłócącymi się sąsiadami i bez żadnego problemu przeniesiono nas do drugiego pokoju, w trybie ekspresowym. Mam tylko nadzieję, że następnym razem będziemy już mogli wypoczywać w wyremontowanym pokoju.
Świetne położenie, blisko od lotniska, prywatna plaża. Wyjątkowa obsługa, na bardzo wysokim poziomie. Pyszne jedzenie, bardzo urozmaicone i przede wszystkim świeże. Wszędzie bardzo czysto. Bary na plaży i przy basenach czyściutkie, z miłą obsługą.
Bardzo dory hotel z przemiłą obsługą. Idealny na wypoczynek dla osób, które cenią spokój, nienachalność i wysoką jakość usług. Połączenie kompleksu trzech hoteli sieci Steigenberger zapewni każdemu odpowiedni entertainment. Tydzień to zdecydowanie za krótko.
-miła, pomocna i przyjemna obsługa -duży pokój z wygodnymi łóżkami oraz balkonem /tarasem -animacje i infrastruktura (lazy river, siłownia, strefa spa, kajaki i rowerki wodne, możliwość korzystania z aquaparku w hotelu obok tej samej sieci) -dobre jedzenie, menu tematyczne i restauracje ala carte -internet na całym terenie -szeroki zakres all inclusive (mini barek, pralnia, możliwość wypożyczania sprzętów wodnych i rowerów, szeroki zakres trunków) -położenie (pryw.plaża, bliskość lotniska)
W tym hotelu jestem po raz drugi i na prawdę nie wiem czy można wyobrazić sobie lepsze wakacje, przepiekny hotel , czysty zadbany, obsługa zawsze usmiechnięta i pomocna. Jedzenie bardzo smaczne i bardzo duży wybór w pakiecie All Inclusive do wyboru sześć darmowych kolacji tematycznych. Czyściutka plaża codziennie zagrabiona, znakomite animacje. W przyszłym roku też się tam pojawię :-)
Do hotelu wróciliśmy do po 10 latach, hotel zmienił się na niekorzyść, brudno, wszyscy mieli cały pobyt spore problemy żołądkowe, pokoje sprzątane byle jak byle było, o 8.30 już nie było szans znaleźć wolnych leżaków przy basenie, animatorów spotkaliśmy w 5 dniu pobytu, nie polecam w tej cenie, są znacznie lepsze hotele.
Ogród piękny, blisko lotniska
Czystość, obsługa, animacje, problemy żołądkowe
Jedzenie bardzo smaczne, serwis i obsługa kelnerów w barze na poziomie bardzo dobrym. Kompleks z zielenią, czysty, bez widocznych śladów brudu. Naoglądałem się filmików o tym hotelu i stwierdziłem że warto pojechać. Tak więc: po przylocie do Hurghady i przyjeździe do hotelu, kiepskie powitanie. Kazali mi czekać dwie godziny na pokój. Dopiero jak poszedłem i przypominałem się że czekam zmęczony i głodny, jakoś znalazł się pokój. Żadnego kosza owoców w pokoju nie było , jak to pokazują na filmie reklamowym. Pokoje , meble - wszystko wysłużone już i w kiepskim stanie. Wcześniej byłem w hotelach nowszych, więc kłuło to trochę w oczy. Barek uzupełniany codziennie w napoje gazowane, wodę i piwo, pokój sprzątany również. Przy basenach obsługa okej, woda butelkowana w pojemnikach na całym kompleksie. Restauracje tematyczne, hm.... ta japońska z sushi znajdująca się po drugiej stronie ulicy bardzo słaba. Restauracja włoska która jest koło hotelu Pure Lifestyle smaczna, (obsługa służy pomocą przy zamówieniu wina do kolacji). Wieczorne animacje na poziomie bardzo dobrym. Jak to w Egipcie, coś się zawsze musi zepsuć żeby "magicy przyszli naprawić". Co roku tak mam i pomysłowość Egipcjan nie zna granic. A to zamek, a to sejf, a to kontakty w ścianie, pilot od tv, a to klimatyzacja. W tym hotelu nastąpiła awaria drzwi. Trzy razy karty do drzwi naprawiali. Niestety okazało się ze baterie w zamku w drzwiach trzeba było wymienić. No, przyszli, zrobili, swoje zarobili. :) Wesoło, śmiesznie - o to chodziło. Pobyt ogólnie udany, ale w przypadku zmian godzin wylotu na wieczorne niestety nie można dokupić czasu i pozostać do wylotu w pokoju. Trzeba o 12.00 pokój zdać. Można korzystać jednak z całego kompleksu, tj. basenów, barów. Słyszałem opinie że hotel przereklamowany i sumie zgadzam się po części. Czy drugi raz bym tu przyleciał? Możliwe, ale nie za taką kasę jaką zapłaciłem za dwie osoby na tygodniowy pobyt. Odświeżenie i remont na pewno by się przydały. Gdybym miał porównać pokój do pokoju w hotelu np. Titanic Royal w którym byłem ostatnim razem , to Steigenberger wypada słabiutko, ale tylko dlatego, że jest już po prostu wysłużony i stary.
Położenie hotelu na plus - promenada na spacery wieczorne - super. Muzyka na żywo, animacje dobre. Obsługa na 5. Zieleń, czystość, smaczne jedzenie.
W moim przypadku długie czekanie 1 dnia na pokój. Brak możliwości dokupienia doby hotelowej w przypadku zmiany godzin wylotu na wieczorne - (obłożenie hotelu). Hotel na pewno jest ekskluzywny ale niestety widać to że jest wysłużony i stary.
Niestety słabo. Hotel ogólnie stary pokoje nadają się do remontu, po przyjeździe w łazience prysznic brudny.., jedzenie strasznie mały wybór i niestety nic nie zachwycało smakiem. Brak snack barów w godzinach 10-12 wtedy kiedy dzieci chcą jeść drugie śniadanie. Kelnerzy na basenach potrafili nie przyjść przez cały dzień pobytu, na plaży lepsza obsługa. Poszliśmy do aldau resort sprawdzić, czy może będzie lepiej na basenach, ale niestety tam to już pogrom, tłok i brud. Ja nie polecam, szkoda kasy.
Jeden podgrzewany basen, w barze w lobby Heineken z butelki. Obsługa w recepcji bardzo miła. Teren hotelu bardzo ładnie zadbany dużo miejsca na spacery.
Brak wybory jedzenia i poprostu mało smaczne. Obsługa na restauracji i w barach głównie na plaży słaba. Pokoje stare.
To był nasz pierwszy pobyt w Egipcie i od razu strzał w dziesiątkę :) lokalizacja, obsługa wszystko na 10+.
Standard czyli czystość, obsługa i lokalizacja, wszystko na najwyższym poziomie.
Jak dla nas to brak
Bardzo dobry hotel, pokoje codzienne sprzątane. Bardzo duży wybór jedzenia, restauracje tematyczne. Obok dwa hotele tej samej sieci, można korzystać z infrastruktury Aqua Magic. Pomiędzy hotelami znajduje się pasaż handlowy, na terenie hotelu pole golfowe
Leniwa rzeka, aquaparku w sąsiednim hotelu, duża ilość leżaków, bardzo duży wybór jedzenia
Jeden z egipskich hoteli, z którego żal wyjeżdżać i do którego chce się wrócić bez wahania. Wart swojej ceny. Profesjonalna obsługa sprawi, że Wasz pobyt będzie niezapomniany i poczujecie się luksusowo. Smaczne, dobre gatunkowo jedzenie. Pokojowy mini barek uzupełniany codziennie, pyszne drinki, steki i inne pyszności (wszystko w cenie). Super restauracje a la carte - teppanyaki to uczta nie tylko dla podniebienia, ale i oczu; skosztujecie też sushi i kuchni francuskiej. Przezabawna załoga z baru przy basenie. Świetni animatorzy (Magda z Polski, Jamajka i Bibo :) ) wypełnią Wam czas od rana do rana. Na plaży zadbają o Wasz wypoczynek donosząc napoje do leżaka, czyszczą okulary i zabawią rozmową. Raj na ziemi z gwarantowaną pogodą. Wczoraj wróciłam i chętnie pojechałabym już z powrotem. Na pewno skorzystam z ich usług ponownie.
Wysoki standard, profesjonalizm obsługi.
Jeden z egipskich hoteli, z którego żal wyjeżdżać i do którego chce się wrócić bez wahania. Wart swojej ceny. Profesjonalna obsługa sprawi, że Wasz pobyt będzie niezapomniany.
Wysoki standard, niezwykle profesjonalna obsługa.
Hotel rewelacyjny. Polecamy wszystkim, którzy chcą wypocząć w luksusie i miłej atmosferze. Jedzenie wyśmienite, wspaniała obsługa, bardzo bogaty pakiet Ultra All Inlcusive.
Hotel jest fantastystyczny. Najlepszy w Hurghadzie! Taka opinia krąży też na miejscu - nie jest to moja subjektywna :) Byłam już 8 razy w Egipcie i to zawsze w 4 lub 5-gwiazdkowych hotelach, ale pierwszy raz naprawdę nie było na co narzekać. Prawdziwie 5-gwiazdkowy hotel.
Cichy, spokojny, pyszne jedzenie, wszyscy z obsługi mówią dobrze po angielsku, obsługa spełnia każde życzenie, towarzystwo mieszane, dużo Niemców, Francuzów, Włochów, są też Rosjanie, ale zachowują się bardzo na poziomie. Hotel z klasą i dla ludzi z kasą, mimo że jest stosunkowo tani jak na pieciogwiazdowy hotel. Dziwne, bo w biurach za granicą, trzeba za niego słono zapłacić.
Mieliśmy pakiet Ultra All Inclusive - to się naprawdę opłaca! W cenie ma się wtedy wszystkie alkohole importowane, m.in. Heinekena, Johnny Walkera, Martini, Baccardi, itp. Świeżo wyciskane soki z truskawek, pomarańczy, czy mango. Jeść można praktycznie na okrągło. W pakiecie Ultra All Inclusive jest też sporo innych atrakcji, m.in. sportowych takich jak np. intro-diving, intro-golf, intro-windsurfing, boule, billiard, tennis, mini-golf, i jedna przejazdzka na bananie!!! Wartość pakietu sportowego, jaki ma się w UAI to około 500 PLN!
W ramach UAI, można też 3 razy w tygodniu zarezerwować sobie kolację w restauracji "Alexander`s - The art of fine dining". Jedzenie a la carte, wykwintne i finezyjnie podane. Restauracja miesci sie na terenie hotelu przy plazy. Jest to bardzo eleganckie miejsce, gdzie kelner odsuwa i przysuwa kobiecie fotel, drugi przychodzi i podaje ciepłe ręczniczki z olejkami eterycznymi szczypacami, żeby można było sobie umyć ręce. No i zaczyna się prawdziwa uczta, która cieszy oczy i podniebienie. W cenie UAI można za darmo wybrać 5-daniowe menu (w tym kraby, kalamary, kotleciki jagnięce, parfait bananowe, itp. Palce lizać :)
Namawiam na UAI, bo ceny w hotelu nie są niskie.
W hotelu nie ma też bransoletek dla osób z All Inclusive czy Ultra All Inclusive. Kelnerzy pytają zawsz o numer pokoju i po tym się orientują czy gość ma wszystko w cenie czy też nie. Przy każdym zamówieniu trzeba podpisać rachunek, który jest wyzerowany. To tylko taka formalność.
O basenach to krótko - jest jeden ogromny, który jest polączony z "lazy river" - wskakuje sie na dmuchane koła i płynie powolutku rzeczką po terenie hotelu. Są zrobione specjalne otwory w tych oponach na drinki :) Jedno okrążenie zajmuje ok. 15 minut. Jest to niezła zabawa. W oficjalnych materiałach hotelowych chwalą się faktem, że Steigenberger Al Dau ma największą powierzchnię basenową w całej Hurghadzie. Przypuszczam, że to prawda, ponieważ ani razu nie udało mi się całości przepłynąć :)
Polecam ten hotel wszytkim osobą poszukującym spokoju, relaksu lub też aktywnego wypoczynku. Nie polecam osobą , które szukają w hotelu nocnych rozrywek i imprez. Jest dyskoteka na miejscu, ale w niej się nie wiele dzieje. Przy kolacji zawsze jest live music, a w lobby co wieczór gra pan na fortepianie.
Średnia wieku w tym hotelu to 28-50 lat. Podobało mi się, że goście hotelowi byli na poziomie, nie stroili się przesadnie, nie "lansowali się" i nie obserwowali innych ludzi. Każdy w tym hotelu jest raczej skoncentrowany na swoim odpoczynku.
Był to naprawdę udany wypoczynek. Polecam hotel osobom, które cenią sobie prawdziwy luksus.
Myślę że jeden z najlepszych hoteli w okolicy. Polecam dla wszystkich.
Hotel nowy bardzo dobrze położony rozległy i czysty, uwaga należy sprawdzać przy wejściu lodówkę czy jest pełna bo inaczej skasują za jej zawartość /jeżeli była pusta/, niestety dla Polaków mają pokoje tuż nad głównym wejściem w których trudno otworzyć balkon bo jest głośno i widok jest fatalny, należy zamienić pokój co nie jest trudne. Poza wstepnymi trudnościami wszystko jest w porządku, chociaż drugie sprzątanie w pokojach o godz 20 nie jest potrzebne. Obsługa jest bardzo miła, jedzenie bez zarzutów spa bardzo tanie bo 30 euro za tydzień, a mamy tam jakuzzi,saunę suchą i turecką.Jest basen z ciepłą wodą 30 stopni, ale płytki.
Bardzo dobry elegancki hotel dla wymagających ,kto szuka rozrywki typu disco to hotel takie miejsce posiada ale nikt tam nie chodzi niestety animatorzy sie starają jednak chetnych brak .Bardzo mało rodakow , jedzenie bardzo smaczne urozmaicone codziennie inna kuchnia ,do kolacji przygrywa instrument:)uroczo,polecam hotel z czystym sumieniem pełna kultura wszyscy sa bardzo uprzejmi , W restauracji Aleksander serwowane kolacje pycha:) tylko trzeba sie 1 dzien wczesniej umowić ,
Personel hotelu od pierwszej chwili zajął się nami z dużą troską i przez cały pobyt obsługa hotelu była nienaganna.Wspaniała plaża i bardzo dobry serwis na plaży.Kuchnia smaczna i czysta.Pokoje wygodne z dużym tarasem,nasz dodatkowo z widokiem na morze.Odwiedzałam Egipt czterokrotnie i to był zdecydowanie najlepszy hotel.
czystość i doskonała obsługa,fantastyczna plaża
To był nasz 6 pobyt w tym hotelu i jak wszystkie poprzednie, bardzo udany. Pomimo nie ciekawej sytuacji w Egipcie, hotel utrzymuje swój wysoki standard usług. Naszym zdaniem jest to obiekt nr 1 w Hurgadzie. Polecam osobom starszym które chcą odpocząć w luksusie.
Przemiła obsługa, wysoki standard usług, doskonała lokalizacja dla zapracowanych- blisko lotniska
To były wakacje naszego życia. Każda wydana złotówka warta była tego co zastaliśmy na miejscu. Żona mówi rodzinie i znajomym że o takich wczasach całe życie marzyła. To było jak piękny sen, jak bajeczka. Dziękujemy za wspaniały pobyt całej obsłudze hotelu a szczególnie bardzo sympatycznej Pani Ewie Latusek. Jako jedyna osoba z personelu władała językiem polskim i bardzo była nam pomocna. Dziękujemy Halina i Ryszard
Trzeba pojechać i się przekonać ile ich jest.
Trzeba pojechać by się przekonać ze ich niema.
Polecam ten hotel jak będę miał okazję pojadę jeszcze raz
Czysto, bezpieczne, smacznie. Nie mylcie tego hotelu z aqua beach po drugiej stronie ulicy. Byłem w tym hotelu na spotkaniu z rezydentem i widać różnicę na minus max ****. W aldau byłem dwa razy polecam