Długie, złociste plaże otoczone sosnowymi lasami
Gorące źródła i uzdrowiska w Edipsos idealne do relaksu
Wspaniałe trasy piesze przez malownicze góry
Hotel dla ludzi niewymagających, ceniących sobie ciszę i spokój. Pokoje przestronne, czyste. Hotelu raczej nie polecam dla rodzin z dziećmi. Brak animacji i innych atrakcji. Jedzenie ogólnie bardzo smaczne, śniadania trochę monotonne. Dla mnie za mało ryb i owoców morza. Wokół hotelu, na sąsiednich działkach infrastruktura przygnębiająca, marazm i sporo śmieci. Miasteczko zaniedbane, z krzywymi chodnikami a ludzie czekają na cud. Liczą, że ktoś przyjedzie z pieniędzmi, zainwestuje i posprząta? Nie widać tutaj takiej energii życia jak w Polsce. Może za kilka lat za sprawą polskich turystów zrobi się piękniej? Plaża wąska, ale przyjemna, płytko mniej więcej do ok. 50 m od brzegu, małe kamyczki i odrobina piasku. Zamki ciężko się lepi :). Nie ma jeżowców.
Blisko morza Dobre jedzenie dobre alkohole i napoje na all Sympatyczni kelnerzy Ładny widok z okna Zaciszne miejsce Piękne morze
Brud na sąsiednich posesjach Brak infrastruktury (nie ma placyku zabaw dla dzieci, zaniedbane boisko do piłki nożnej, Brak animacji wieczorne kolejki do baru napoje podawane w plastikowych kubeczkach Ciągła walka o leżaki, trochę ich za mało a niektórzy rezerwują je ręcznikami od rana na cały dzień
Sprostowanie po zakończeniu pobytu. Nie wiem, czy po skargach gości w hotelu, czy po recenzjach gości na portalach, ale w tym tygodniu turyści mający lot powrotny po północy, mogli skorzystać z wieczornego posiłku, dziękujemy. Hotel polecamy przed sezonem, przy pełnym obłożeniu hotelu, znacznie spada ciśnienie wody w łazienkach (woda ma posmak słony), walka o łóżka na plaży, praktycznie przed śniadaniem nic już nie znajdziecie. Wraz z rozpoczęciem sezonu, zamknięto możliwość wyjścia z restauracji na rekreacyjną część hotelu, trzeba obejść cały hotel, by się tam dostać. Od lipca najazd greckich emerytów, którzy traktowani są jak \\\"święte krowy\\\", nie muszę wspominać, że turyści z Polski zdecydowanie gorzej. Problemy z recepcją: jechaliśmy na prywatną wycieczkę i poprosiliśmy o przygotowanie prowiantu, pan w okularkach w recepcji stwierdził, że prowiant jest tylko dla uczestników wycieczek organizowanych przez naszego rezydenta. Tymczasem inni goście bez problemu dostali prowiant zgłaszając to u managera restauracji. Chcieliśmy przedłużyć pobyt w hotelu do godziny wyjazdu, tj 24:00. W przed dzień, po burzliwych negocjacjach z menagerką zakwaterowania udało się do 23:00, powiedziała że zapłacimy jutro. Niestety następnego dnia zmieniła zdanie i kazała nam opuścić pokój, spędziliśmy 10 godzin na walizkach. Radzę w takich przypadkach płacić od razu i brać potwierdzenie by nie zostać oszukanym. Wielu turystów z poza hotelu zajmuje łóżka i parasole, w recepcji usłyszeliśmy, że ich to nie interesuje. In Plus: bardzo miła obsługa w restauracji. Hotel polecamy niewymagającym i szukającym miejsca za stosunkowo małe pieniądze przed sezonem.
Jeżeli chodzi o sam hotel to ogólne wrazenia dobre ale akceptowalny tylko dla aktywnych.Pobliskie miasteczko w czerwcu nie bardzo atrakcyjne.Pokoje dobre jak na ta kategorie.Czystość pokoi powyżej oczekiwanaia.Hotel ma 4 piętra i jest tylko jedna winda bardzo bardzo wolna tak że przy obłożeniu ok 30% ludzie rezygnowali czasem z windy chdząc pieszo na piętra. Wyżwwienie to duży plus-duży wybór i bardzo smaczne-wszystko świeże. All dobry choć drinki takie sobie procentowo. Animacje sa 3 razy na pobyt i tu plus głównie jest to zasługa gości hotelowych Polaków bo umieli się swietnie zorganizować tańcząc a nawet śpiewając grupowo jak zabrakło prądu. Plaża bardzo mała z małą ilością leżaków-ale taki teren jest. Woda czyściutka Basen-woda morska -dobry Jeżeli jedziesz tylko parą to moze być trochę nudno chyba że dogadasz się z kimś o wspólne wyprawy a o to nie trudno. Autobusy jeżdżą z Amartnthos ok 700 m od hotelu ale nie są punktualne. Dojazd Eretria ok 9 km cena 1,8 Eur Ateny ok 105 km cena ok 10 Eur ?jeżeli jedziesz do Aten to możesz jechać przez Chalkidię cena tam 3,10 Eur i stamtąd do Aten 6,75 Eur Autobusy bardzo dobre wszystko klima. My odwiedziliśmy Eretrię kilka razy,stamtąd fajnie przepłynąć promem na ląd za 2 Eur czas ok 30 min.Jest tam też fajne miasteczko. W eretria fanajne 2 plaże bo jest cypelek połączony do wysepki.Przed cyplem jest knajpka prowadzona przez Greka którego żoną jest Polka.Poznasz po Polskich napisach.Tam piwko 2,5 Eur duże i masz leżaki. W Eretrii są przynajmniej 2 Polki prowadzące sklepy.Jedna przy przystanku autobusowym Gosia a druga przy porcie sklep i Rent Car&Skuter.tam wypożyczyliśmy Corse Disel na 2 dni po 40 Eur/Tu uwaga oferta jest uboga w okolicy tak że moze być problem z dostępnością.Jeżeli jesteście obrotni i jedziecie na dłużej to auto można pożyczyć prze np Itakę na lotnisku w Atenach od 20-25 Eur/cena oleju od 1,38 na stacji przy hotelu do nawet 1,65 Eur Polecam do zwiedzenia-Plaża Kalamos 42 km czas przejazu 48 min GPS prowadzi,Plażę Chiliadou 63 km bardzo kre droga prze góry czas przejazdu 1 godz 32 min.Plażą bardzo ładna niedostęna dla autokarów.Po drodze wodospady przy kościólku przy skale ok 5 km w bok.To bardzo ładna plaża.Jeżeli jedziesz skuterem to jest to wyzwanie dla Ciebie Meteory-trasa 336 km czas 3,50 godz warto tylko autostrady płatne ok 22 eur ale warto. Ateny obowiązkowo-my autobusem Wysiadasz na przedostatnim przystanku i jedziesz metrem 5 stacji Tam Akropol /tu uwaga rózne konfiguracje biletów na Akropol.My wybralismy sam Akropol po 20 Eur od osoby a np Pakiet Akropol plus 4 muzea 30 eur ale czasowo trudno zrobić/Dalej wszystkie atrakcje w okolicy Akropolu -zakończyliśmy zmiana warty pod Parlamentem i z tamtąd metrem na przystanek.Metro cena 1 przejazd 1,70 Eur Na stacjach sa automaty lub na tych co my kasa biletowa Ogólnie dzięki grupie pobyt udany-lecz jezeli masz czas spedzić tylko w hotelu polecam się zastanowić. Uwaga na minus.Hotel nie robi żadnych wczesnych posiłków i nie daje prowiantu jak nie wyjeżdzasz na wycieczki organizowane przez Twoje biuro podrózy.
Dobre obfite wyżywienie.
Mała plaża z bardzo małą iloscią leżaków,Połozenie do zaakceptowania tylko dla aktywnych.
Ciężko było znaleźć opinie o Hotelu Stefania a to dlatego, że dopiero od 31.05.2018 otworzył swoje wrota dla turystów z Polski. Byliśmy pierwszym (testowym) turnusem, który miał ocenić hotel. Byłem na 2 tygodnie i powiem jedno, że za takie pieniądze jakie ja płaciłem przed odlotem to chętnie bym pojechał jeszcze raz ale za kwotę jaką proponuje Itaka w sezonie letnim to raczej nie. A dlaczego!!!. Zacznijmy od plusów wypoczynku. ZALETY: Super wyposażenie pokoi, sprzątane codziennie, TV, lodówka, suszarka, wszystko nowe, klima działała extra, bardzo blisko na plażę (50m), dużo leżaków i parasole zupełnie przyzwoite napoje alkoholowe w barze (metaxa, rum, wódka czy ouzo), dobre czerwone wino, białe i różowe podawane w dzbankach, jedzenie dosyć zróżnicowane i dobre. Kurczak i wieprzowina non stop, raz na jakiś czas była jagnięcina, warzyw dużo w tym sałatka grecka, śniadanie bardzo dobre, w niedzielę BBQ z greckim specjałem czyli suvlaki i chleb pita (SUPER dobre) Bardzo blisko do miasteczka (polecamy za 1,5E cafe frape lub cafe fredo na deptaku w centrum miasteczka), świetne połączenia autobusowe do pobliskiej Eretrii chociażby w celu wypożyczenia samochodu aby zwiedzić wyspę. Polecamy wynająć samochodzik na min. 4 dni aby zobaczyć piękne plaże i zakątki wyspy Evia bo trzeba się trochę najeździć żeby COŚ zobaczyć ładnego (zrobiliśmy około 1000km przez 4 dni). My tak zrobiliśmy wypożyczając w jednej z 4 wypożyczalni w Eretri (ja brałem w JoyRental a jest jeszcze godna polecenia przy porcie nazwie Eretria, którą prowadzi Pani mówiąca po polsku) A dlatego polecam wypożyczenie w Eretrii bo hotelowe ceny są droższe, ale co kto woli. Cena benzyny około 1,6E. Z Eretrii co pół godziny wypływa prom na część lądową do miasta Skala. Koszt 2E i można fajnie spędzić czas w nowym miejscu. Warto też wybrać się do Aten jak ktoś lubi pooglądać zabytki kultury antycznej. Pan Menager hotelu to bardzo miły i sympatyczny grek nawet przywitał nas kolacją po przyjeździe z lotniska do hotelu o 1.00 w nocy (dużo hoteli nie praktykuje takiego zwyczaju) Obsługa baru to bardzo miła i sympatyczna ekipa. WADY: Jeżeli ktoś lubi na obiad i kolację ryby to podniebienia nie rozpieści tz. 2 razy w tygodniu była panga w sosie i tyle w temacie świeżych rybek z morza otaczającego wyspę(w miasteczku polecamy sardynki są SUPER). Oliwki jak ktoś lubi to podawane tylko do śniadania (do obiadu czy kolacji nie podawano - jak ktoś sprytny to podczas śniadania naładuje do kubeczka i zje podczas obiadu i wtedy smakuje super) Jak ktoś uwielbia ciasta na deser podczas kolacji to się mocno rozczaruje bo nie podają, ale za to jest duża szklana micha z samą galaretką lub coś na wzór pudingu (taka masa!) W restauracji podczas posiłków nie ma piwa trzeba po nie specjalnie iść do baru, który jest na zewnątrz przy restauracji. Lody są w barze ale dodatkowo płatne. Podsumowując, pomimo kilku wad (wymieniłem te, które nam przeszkadzały) polecamy ten hotel i wart jest tych 3 gwiazdek. Świetna baza wypadowa do wszystkich wycieczek na Evi.
Hotel bardzo przyjemny. Są 4 piętra, jest winda. Pokój 2-osobowy, który zajmowaliśmy duży, duże wygodne łóżka, spora szafa, szafki nocne, pokój bardzo dobrze oświetlony, klimatyzacja bezpłatna sprawnie działająca, sterowana pilotem. Każdy pokój z balkonem, widok z balkonu zależnie od strony, my mieliśmy na góry i morze. Pokoje codzienne sprzątane, czyste, ręczniki wymieniane co 2 dzień, pościel 2 razy w tygodniu. Obsługa hotelowa bardzo miła i uczynna. Posiłki smaczne, duży wybór. Basen hotelowy bardzo przyjemny, czysty. Organizowane wieczory: grecki i latynoski. Jedyny minus to mała ilość leżaków na piaszczysto-żwirowej plaży, trzeba je rano zajmować . Do plaży bardzo blisko. Blisko do miasteczka, bardzo dobre lody w lodziarni na końcu głównej ulicy, blisko do przystanku. Warto pojechać do Eretrii.
Położenie blisko plaży, czystość, bardzo miła obsługa, kameralność
mała ilość leżaków na plaży
Nie piszę o zaletach, bo tych kilka i warto ten hotel odwiedzić. Na co uważać: My wykupiliśmy wycieczkę z #Itaka, (nie wiemy jak jest z innych biur). Wycieczka w ofercie biura 12 dni, pobyt w hotelu 11 dni,POSIŁKI I NAPOJE 10 DNI. Pokój zwalniacie w dobie wyjazdu w południe i to jest typowe, ale nie typowym jest ( moja opinia na podstawie doświadczeń z kilkunastu wakacyjnych wyjazdów: Grecja, Turcja, Tunezja, Egipt, Hiszpania, Austria, Włochy ), ŻE W POŁUDNIE ZABIERA SIĘ OPASKI ALL INCLUSIIVE, A OD OBIADU NIE MACIE WYŻYWIENIA W HOTELU. Może akurat taka ?polityka? hotelu i oczywiście można to uszanować, ale SPRZEDAWCA WYCIECZKI #ITAKA POWINIEN TAKĄ INFORMACJĘ ZAMIEŚCIĆ W OFERCIE. Oczywiście nie jest problemem dokupienia wyżywienia i napojów w barze, ALE NIE CHODZI TU O PIENIĄDZE TYLKO O ZASADY. Jeśli wracacie samolotem do Warszawy, to wylot jest po północy, na lotnisku już wszystko zamknięte. Następny posiłek w Polsce po 19-tu godzinach.
Miła obsługa
Ujadające nocą psy, słona woda w basenie, brak wystarczającej ilości leżaków, codzienna walka, mało zacienionych miejsc przy basenie i na plaży. Mikro łazienki z mikro wannami, bardzo niewygodne. ALL do 22:00
hotel fajny , blisko plaza , ale w okolicy nic ciekawego ,polecam dla osób szukających spokoju i wypoczynku , oceniam wysoko , bo za te pieniadze jakie zaplacilam za lasta, nie mam sie do czego przyczepić
pokoje czyste, blisko plazy , dobre jedzenie
mało leżaków, brak atrakcji w okolicy