Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami
Parki wodne i rozrywki idealne dla rodzin z dziećmi
Jestem osobom podróżującą samotnie i lubiącą spokojne hotele. Nie lubię miejsc gdzie zamiast odpoczywać na basenie trzeba słuchać krzyków dzieci w 15 różnych językach. Ten hotel dał mi upragniony spokój i możliwość wyciszenia się. Goście to w 85% osoby starsze. Jedzenie bardzo mi odpowiadało, mój żołądek był zawsze pełen. Faktem jest że jeśli lubisz jeść później, mogą wystąpić małe kłopoty ze stolikiem, lub brakami w bufecie. Docelowo miałam mieć pokój z tuż przy recepcji. Jednak za 9 euro za noc wybrałam pokój z widokiem na morze.
Nie fantastycznie ale na dobrym poziomie. Hotel mały, nie głośny. Pokój dla czteroosobowej rodziny może okazać się trochę ciasny. Jedzenie ciężko nam ocenić ponieważ mieliśmy tylko BB i staraliśmy się odwiedzić jak najwięcej lokalnych restauracji. Spokojnie możecie wybrać się na publiczną plażę oddaloną 10 minut drogi od hotelu. Lokalna komunikacja publiczna tania. Najlepiej korzystać z regularnie kursujących autobusów. Basen w hotelu jest aby być. Zdecydowanie wolałem cieplejsze morze.
Dla ludzi o mniejszych wymaganiach. Ja byłem z rodziną. Małżonka i dwie córki. Fakt pokój trochę przyciasny ale bywaliśmy w nim tylko rano bądź pod wieczór. W Side jest dużo interesujących miejsc do zwiedzenia. Dwa razy byliśmy w antalya w parku wodnym. Córy uwielbiały wodne szaleństwa. Jedzenie przeżyliśmy ale nie można było powiedzieć że był złe. Z restauracji poza hotelem polecam Cinar, która jest tuż za rogiem. Plaża mimo że publiczna że to bardzo przyjemna z czystym piaskiem.
Pracownicy hotelu są wyzyskiwani. Dość powiedzieć że recepcjonista który nas meldował o 6 rano kończył właśnie 48h dyżur. Jak na taki czas i tak był bardzo miły i na tyle świeży żeby opowiedzieć nam z grubsza zasady panujące w hotelu. Basen nie jest podgrzewany więc woda w nim jest jest letnia. W sam raz żeby się ochłodzić, niekoniecznie pływać. W najbliższej okolicy nie ma zbytnich atrakcji. Na noc najlepiej złapać taryfę i udać się do Side. Pokój czysty ze skromną łazienką.