South Pearl

6.5

4 gwiazdki ?? - chyba te widoczne wieczorami na niebie :) a poważnie rzecz ujmując wg \"europejskiej\" kategoryzacji dałbym 2 gwiazdki. Hotel z zewnątrz (basen) + recpecja wygląda całkiem ok, jednak na tym zakończę pozytywy. Pozostając przy technicznych aspektach: winda taaak duża, że na raz jest w stanie pomieścić 1 osobę z wózkiem - za każdym razem ojciec (czyli ja) wędrowałem z buta. Co do samego pokoju: wielkość całkiem znośna, jednak kiedy poprosilismy o dodatkowe łóżeczko dla dziecka (płatne 10 LEV dziennie) to już musiałem zrobić we własnym zakresie małe przemeblowanie (ułożenie kompletu wiklinowego jedno na drugim) abyśmy mogli się pomieścić, Aneks kuchenny to kolejna ciekawostka posiadał zlew (działający, czajnik również co dziwne działąjący) oraz wyciąg do płyty - której nie było - nie było to dla nas niedogodnością, bo jak już wcześniej wspomniałem mieliśmy wykupione śniadania i obiadokolacji - niemniej jednak to był błąd. Łazienka i \"zapach\" wydobywający się z odpływów to kolejny \"zachęcający\" czynnik obiektu. Łazienka posiadała wentylację, którą mieliśmy uruchomioną 24h/7 co pozowliło trochę zniwelować odór. Na \"+\" dla pokoju powiedziałbym o klimatyzacji - jednak sama jednostka chłodząca umiejscowiona na balkonie była dość niechlujnie zainstalowana. Co do personelu hotelu średnio 1/10 osób znała podstawy angielskiego i można było się jakoś dogadać, jednak zwykłe \"dzień dobry\" ciężko było usłyszeć od kogokolwiek. Wisieńką na torcie było wspomniane wyżywienie, urzomaicenie śniadań na poziomie 1/10 - codziennie to samo i wybór ograniczony do dosłownie kilku rezczy. Obiadokolacje to kolejny popis hotelu. Jakby nie położenie obiektu (do pięknej, nie zatłoczonej, z \"drewnianymi chodniczkami\", piaszczystej plaży zaledwie kilkadziesiąt metrów) to wrażenia z całego wyjazdu byłyby zapewne negatywne, jednak udało Nam się znaleźć pozytywny i ograniczyć pobyt w hotelu do minimum przez co ogólna ocena wakacji jest pozytywna.

Informacja że we wszystkich pokojach jest aneks kuchenny nie do końca jest prawdziwa, owczem aneksy są ale nie wszystkie są w pełni wyposażone: nie ma płyty grzejnej co mocno utrudnia przygotowanie posiłków jeśli ktoś chce sam się żywić, ajeśli brak płyty to brak też ekspresu do kawy (czajników nie mają wogóle),na wyposażeniu są tylko talerze, szklanki do zimnych napoji i kieliszki do wina. Wymiana pościeli i ręczników zależy od pracowitości pokojówki.Hotel ma 4 gwiazdki ale w Bułgarskiej skali.

Polecam wszyskim ten hotel chcacym wypoczać.

Kod hotelu HOT19341
Nazwa  South Pearl
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Sozopol
Wyżywienie  Bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

5.3

Wyświetlono 3 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz, Justyna, 1/2 roczny Hubc

Pobyt - Lipiec 2016

Zalety

Blisko do plaży, cicha okolica, kameralny basen

Wady

Obsługa (recepcja, kelnerzy, serwis sprzątający) na bardzo niskim poziomie, czystość w pokojach pozostawia wiele do życzenia, wyżywienie (my mieliśmy śniadania i obiadokolacje) to zdecydownie najsłabszy punkt obiektu.

kajeczka3

Pobyt - Maj 2011

mirek

Pobyt - Lipiec 2010

Polecam wszyskim ten hotel chcacym wypoczać.

South Pearl