Sonnen

3.5

Hotel położony blisko plaży,ale brak własnej plaży powoduje że trzeba iść niecałe 10 min do publicznej plaży. Co nam nie sprawiało problemu. Jedzenie szwedzki stół na śniadaniu, obiedzie czy kolacji czytając opinie wcześniej niby monotonne ale nie do końca. Myślę że każdy cos dla siebie znajdzie bez problemu. Centrum miasta blisko hotelu ale wyciszenie jest na tyle dobre że nie słychać w pokojach larma z ulicy czy z basenu

Hotel *** więc nie ma czego wymagać. Obsługa robi co może, jakość pokoi też jak na *** przystało. ROZCZAROWANIE: przyjechaliśmy do hotelu o 4 rano i tu.........niespodzianka, pokoje otrzymaliśmy około 14tej, więc spanie na sofach w lobby :-( Plaża blisko- około 50m, ale leżaki i parasole płatne, do plaży publicznej około 250m w prawo lub większa z darmowymi parasolami 500m w lewo. Jedzenie mocno monotonne, drinki to wódka, gin, wino białe, czerwone i piwo. Jak dla mnie wakacje OK, budżetowy hotel, w którym raczej tylko nocowaliśmy. Sama lokalizacja jest SUPER, wszędzie blisko.

Hotel marny, obsługa jeszcze gorsza Oderta dla ludzi jako baza wypadowa. Pokoje czyste jedzenie adekwatne do gwiazdek-ale cisza nocna i brak możliwości przesiadywania na terenie hotelu a w dodatku bar zamykają równo o22.00 gruba krata i wyganiają na zewnątrz lub spać. Jest też problem z obsługą która nie reaguje na chamstwo(...) nikt nie zwraca uwagi więc robią co chcą. Słabo oceniam mimo że dzięki zgranej paczce odpoczęliśmy i zwiedziliśmy okolice.

Mimo iż mieliśmy wykupiony pokój z widokiem na morze , umieścili nas w pokoju z widokiem na basen .Gdy zgłosiłam rezydencje żeby pomogła nam to ogarnąć, stwierdziła , Ja nie jestem od tego , proszę sobie zadzwonić tu i tu . Pomyślałam ,no chyba jest od tego właśnie tu żeby w razie potrzeby pomóc. Po chwili jednak stwierdziła no dobrze spróbuję to załatwić.W ciągu paru minut dostaliśmy pokój z widokiem na morze , Hotel jak na 3 gwiazdki ok , duży minus za brak plaży hotelowej . Jedzenia bardzo dużo mimo , że było monotonne każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Hotel oblegany przez Rosjan

Pobyt całkiem sympatyczny. Do plaży 1 minuta, na plaży wystarczy kupić coś do picia i można siedzieć bez ograniczeń. Wejście na deptak rozpoczyna strefę rozrywkową - super! Do pięknego portu jakieś 25 minut spacerem. W porcie można wynająć prywatny rejs na cały dzień (np Herkules 2) w dobrej cenie lub skorzystać z oferty dużych statków. Koniecznie trzeba się wybrać na wyspę żółwi np statkiem BARKAS. W lewo od pomnika Ataturka jest dojście na mały ryneczek i tańczące fontanny. Piękne wieczorne widowisko. Hotel taki sobie jeśli chodzi o standard, ale w hotelu w zasadzie tylko się śpi i posiłki spożywa, obsługa taka sobie, ładny basen. Rezydent beznadziejny. Ma całkowicie wywalone na turystów. Nie powiedział ani słowa o pięknym Marmaris, w którym jest dużo atrakcji. Olał nas całkowicie! Wszystko trzeba było odkrywać samemu. A jest na prawdę co tam robić. Generalnie - Marmaris cudowne. Sonnen - taki sobie ale i bez tragedii. Wakacje.pl zorganizowało wszystko jak trzeba - dokumenty podróży, przewozy itd. Na pewno wrócę do Turcji!

Nazwa  Sonnen
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Marmaris
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, bez paszportu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

6.5
2.7

3.5

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwester

Zalety

Pokoje klimatyzowane, basen

Wady

Maly pokoj jak na 3 osoby

Wojciech

Zalety

lokalizacja

Wady

słabe All Inclusive

Zalety

Blisko plaży i promenady. Klima działa dobrze WiFi działa też na 2 piętrze w pokoju

Wady

Winda -masakra 40C zacina się więc ostrzegam Obsługa -młodzi ludzie ale bez uśmiechu i chęci mimo tipow Kuchnia- monotonna czasami odgrzewanie z dnia poprzedniego

5.9

Zalety

Duży basen , czysto

Wady

Brak prywatnej plaży

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

b.dobre położenie, ładny i czysty basen z zielenią wokoło, można sobie \\\"regulować\\\" sprzątaniem pokoju - nikt bez pozwolenia nie wchodzi

Wady

opcja all inclusive marna jeśli chodzi o napoje alkoholowe i bezalkoholowe, 98% gości to Rosjanie, palą na potęgę! brak własnej plaży

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel dla tych ktorzy chca sie przespac a reszte czasu spędzać na miescie. Położony w dość glośnej okolicy. Jedna winda na cały hotel ktora prawie codziennie sie psuła. Jedzenie jakaś masakra dzien w dzien to samo. To co zostało ze sniadania jest podawane w innej formie na kolacje i na odwrót. Jest duży wybór ale kazdy w nas miał wrażenie ze wszystko smakuje jednakowo. Alkohol nie ma nic wspólnego z alkoholem - rozmieszany chyba z woda bo czysta wódka nawet nie smakuje jak wódka. Do wyboru tylko piwo, wino, wódka czysta lub z napojami z automatu. Oprócz basenu hotel nie dostarcza żadnej rozrywki. Ogromny minus to brak WIFI ktore nawet jesli w recepcji uda sie złapac to zaraz co chwile sie rozłącza. Ogólnie Marmaris do polecenia ale hotel nie.

Zalety

Odległość od plaży Czysty basen

Wady

Ohydne jedzenie Brak WIFI ( tylko przy recepcji ) Nie miła obsługa

Tom

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel polozony blisko plazy oraz centrum-duzy plus Jedzenie jest niejadalne Pokoje do zniesienia Basen tez zaleta tego hotelu

Zalety

Basen

Wady

Brak dobrego jedzenia

2.4
PITER

Pobyt - Sierpień 2018

Nie polecam tego hotelu. Byłem tam w sierpniu 2018. Mieliśmy bardzo mały pokój. Nie dało się go zamienić. W recepcji mówią że wszystko się da tak na odczep, a później maja gości gdzieś Jedzenie co najwyżej średnie. Śniadanie to jakis żart Ciężko było coś znaleźć dobrego. Pod hotelem jest bar z głośna muzyka Grają do 2 w nocy Jedyny plus blisko do morza.

Zalety

Blisko morza

Wady

Słabe powtarzalne jedzenie Małe klaustrofobiczne pokoje, wszędzie pijani Rosjanie Bardzo niemiły Pan w recepcji

5.2

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel znajduje się dość blisko plaży, wystarczy przejść kilkaset metrów. Pokoje są w miarę zadbane, chociaż niektóre meble widziały lepsze czasy. Mały basen hotelowy, więc nie polecam tam przebywać, lepiej przejść się trochę i korzystać z morza :) Oferta all inclusive to 3 posiłki, jedzenia jest dużo, ale niestety mało urozmaicone i niekoniecznie lokalne, a szkoda bo turecka kuchnia jest wyśmienita. Smak potraw jest w porządku i nie pozostawia wiele do życzenia, ale są robione one głownie pod Rosjan/Ukraińców, którzy są głównymi gośćmi tego hotelu - przykładowo, przez cały tydzień pobytu tylko raz widziałam, że serwowano pilav. Mało opcji dla wegetarian. WiFi działa tylko w lobby i przy basenie, mój pokój był nad recepcją więc od czasu do czasu łapał zasięg. Zważywszy na to, że połączenia telefoniczne do Polski są dość drogie, fajnie byłoby rozszerzyć ten internet na cały hotel, a nie tylko na jedno miejsce. Zajmowałam pokój sama (ale musiałam dopłacić ) i nie mogłam przyjąć gości do pokoju, nawet w biały dzień. Rozumiem, że za noc trzeba by było zapłacić (różne hotele mają różne zasady), ale jeśli znajomi chcą mnie odwiedzić w dzień, mogą zostać tylko w rejonie basenu. Nie jest to wspomniane nigdzie w opisie hotelu, więc było to bardzo niemiłym zaskoczeniem. Dla porównania sprawdzałam hotele w okolicy w podobnym standardzie i nie mają takiej restrykcyjnej polityki, a ceny są podobne (jak nie tańsze). Dlatego nie zgadzam się z opinią, że cena hotelu jest adekwatna, bo i tak płaciłam więcej a moi goście musieli siedzieć ze mną przy basenie. Drzwi i ściany są chyba zrobione z papieru, słychać dosłownie wszystko co dzieje się na korytarzu i w innych pokojach. Klimatyzatory są bardzo głośne i czasem aż ciężko usnąć, ale spełniają swoją robotę i chłodzą pokój w upalne dni. Obsługa jest bardzo miła, ale np panie sprzątające nie rozumieją zasad hotelowych - nie wymagam, żeby ktoś mi wymieniał ręcznik codziennie, ale jak po kilku dniach rzucam go na podłogę to znaczy, że chciałabym nowy. Niestety, panie zabrały stare ręczniki, ale nowych nie zobaczyłam do końca pobytu... Hotel znajduje się naprzeciwko knajp, w których naganiacze udają, że są imprezy. od wieczora do rana puszczana jest bardzo głośna muzyka, panowie naganiacze klaszczą i bawią się w najlepsze, ale na parkiecie nie widać nikogo. Jeśli trafi wam sie pokój wychodzący na stronę tych pubów, to przygotujcie się na brak snu. Ogółem, jest to hotel przystępny cenowo, ale szału nie ma. Widziałam w okolicy hotele w lepszej lokalizacji, bez dyskotek dookoła w podobnej cenie. Bardzo dużo sąsiadów zza wschodniej granicy, więc jeśli komuś to nie odpowiada to nie polecałabym się tam wybierać. Za to zdecydowanie polecam Marmaris (chociaż Icmeler trochę ładniejsze) i Turcję, można spędzić naprawdę piękne wakacje, odpocząć, opalić się i świetnie się bawić :)

Zalety

Blisko do plaży Dużo posiłków W miarę czysto

Wady

Powolne WiFi Mało lokalnych potraw, kucharz jest mistrzem recyklingu Przyjmowanie gości Hałas Ustawienie pokoi Głośna klimatyzacja Ściany z papieru (wszystko słychać)

2.8

Pobyt - Sierpień 2018

Nie polecam tego hotelu Pod nim jest dyskoteka gdzie grają głośną muzykę nawet do 3 w nocy Pokoje są małe i lata świetności maja juz za sobą Bardzo średnie jedzenie

Zalety

Blisko morza

Wady

Dużo ruskich, pod hotelem jest dyskoteka gdzie grają głośna muzykę nawet do 3 w nocy Śniadania to dramat Bardzo nieprzyjemny Pan w recepcji

Edyta Pawłowska ul

Pobyt - Czerwiec 2016

Hotel bardzo polecam. Jest czysto, bardzo dobre jedzenie, basen czysty i nie jest wcale taki mały. Wszędzie blisko. Liczne restauracje, night cluby, sklepy z tanimi prawie :)oryginalnymi rzeczami w zasięgu ręki. Obsługa bardzo miła. Barman nie żałuję alkoholu do drinków. Do morza 50m. Jedynym mankamentem jest to że hotel nie ma swojej plaży. Na to są dwa wyjścia. Pierwsze przejść się fajną promenadą wzdłuż morza w lewo ok 10min i można korzystać z plaży publicznej. Drugie kupić drinka w restauracji na plaży blisko hotelu i można korzystać z leżaków cały dzień. Hotel i piękne Marmaris polecam bardzo :)

Zalety

Miła obsługa, położenie w centrum, dobre jedzenie, czyste pokoje, czysty basen

Wady

Brak plaży hotelowej

Ula z Adamem

Pobyt - Maj 2016

Hotel bardzo ładnie położony.Do centrum blisko plaża jest położona przy samym hotelu. HOTEL wymaga remontu. Polecam w .centrum MARMARIS tańczace fontanny coś przepięknego .Warto też kupić bezpośrednio na statku wycieczkę do DALYAN bardzo ciekawe widoki i na koniec kąpiel w błocie skóra jest jak jedwab POECAM .MARMARIS TO BARDZO PIEKNE MIEJSCE

Zalety

Bardzo smaczne posiłki urozmaicone.Miła obsługa w barze czyste pokoje.

Wady

Bardzo mały basen.Z pokoju było widać blisko położone pokoje ssąsiedniego hotelu.w pobiżu DISKO dosyć głośno.

Robert

Pobyt - Wrzesień 2015

Naprawdę fajny hotel, czysto, miła obsługa, dobre jedzenie,drinki,stosunkowo duży basen ( głęboki na całej powierzchni 1,6 m) położenie hotelu blisko plaży (100m) i głównej ulicy handlowej (50m), 200m do galerii handlowej. Marmaris to przyjemny kurort z cudownymi widokami na zatokę, może trochę głośno w nocy z uwagi na muzykę i dyskoteki w okolicznych barach i restauracjach.Polecam wycieczkę z Mariny stateczkiem za 10 Euro(30 lirów) na osobę z lunchem w cenie- można wtedy zobaczyć urokliwe,romantyczne zatoki i popływać w turkusowym morzu ( radzę kupować bilety bezpośrednie przy statku a nie przez biuro podróży, które chce 45 Euro za wycieczkę). Byłem z żoną na początku września 2015, bardzo gorąco ( 35 stopni w cieniu) ale było to fajne przedłużenie polskiego lata.

gosia i jarek

Pobyt - Wrzesień 2015

godny polecenia , dla rodzin bez małych dzieci-brak placu zabaw i basenu dla dzieci (niewielki brodzik). Brak animacji-nie wszyscy je lubią. Jedzenie smaczne. Brak tłoku na stołówce i przy basenie. Można zarówno korzystać z basenu jak i robić wypady nad morze. Pokoje ok, my tylko w nich spaliśmy. Blisko do centrum, . Może tuż,tuż. Wzdłuż plaży piękna promenada do spacerów Naprawdę warto!

Zalety

bliskość morza, promenada, bliskośc centrym

Wady

nie dla małych dzieci

Klaudia

Pobyt - Sierpień 2015

cena hotelu adekwatna to jego jakości. nie są to może jakieś luksusy, ale jesli chce ktoś się pobawić i wyszaleć to jak najbardziej polecam. Ogólnie bardzo pozytywnie. ;) Nie jest to zdecydowanie hotel dla rodzin z dziećmi, gdyż położony jest w bardzo hałaśliwej imprezowej okolicy.

Zalety

blisko morza, skromny hotel, miła obsługa,

Wady

nie sprzątane pokoje

Pobyt - Lipiec 2015

Spędziłyśmy w tym hotelu 7 dni z przyjaciółką i nie żałujemy! Obsługa miła, wszędzie kultura, basen troszkę mały ale nie było jakiegoś tłoku, pokoje czyste, wyremontowane, nie spotkałyśmy ani jednego robaczka, komara itp., jedzonko dobre, nie do przejedzenia, blisko sklepy, plaża z darmowymi leżakami, port z zameczkiem Sulejmana. Bardzo gorąco polecamy ;)))

Wit

Pobyt - Czerwiec 2015

Jak dla nas rewelacja, urlop udany, fantastyczny wypoczynek w hotelu . Kurort Marmaris raj na ziemi. Gorąco polecamy ten Hotel i miasto

Zalety

Położenie blisko morza, czyste pokoje, basen, miła obsługa

Wady

All inclusive tylko do 22, oraz brak animacji

Sonnen