Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Pobyt był bardzo udany. Pokój przestronny i czysty. Wystrój elegancki i niebanalny. Wszystko działało bez zarzutu
Podobał mi się taras z leżakami i parasolami, nie było potrzeby wykupowania na plaży. Morze bardzo blisko, czysta woda
Brak strefy wolnej od dymu papierosowego. Musiałam zmieniać miejsce leżakowania, bo goście palili na leżakach. To samo, kiedy jadłam na tarasie
Hotel dość stary, jedzenie dobre, bardzo słaba i mało pomocna obsługa. Głośno, woda na plaży obok kanału burzowego, hotel położony jest na samym końcu miasteczka, wszędzie daleko
Bliskość plaży, jedzenie różnorodne i smaczne, pokoje schludne
Niestety ale obsługa hotelu jest skandaliczna. Nie pomaga, odpychająca. Uwaga, woda przy pobliskiej plaży jest niezbyt czysta i niedaleko jest kanał burzowy zbierający wszystkie zanieczyszczenia ! Przy hotelu stacjonuje bardzo głośna kolejka z jednej strony a z drugiej hala z imprezami. Hotel jest na samym końcu miasteczka, wszędzie jest daleko. Balkony i łazienka wołają o odświeżenie i remont. Przez fatalną obsługę nigdzie nie czułem się tak źle.
Hotel bardzo słaby. Dużo starszych Anglików i Niemców. Jedna Pani z recepcji bardzo nieprzyjemna. Jedną Polkę okradziono w tym hotelu. Panie sprzątające ukradły biżuterie podczas gdy ona poszła na śniadanie. Ta Pani zgłosiła to do recepcji ale olali sprawę, kazali iść jej samej na policję i ogólnie nawet nie przeprosili. Nawet rezydentka próbowała pomóc i rozmawiać z nimi ale hotel wypierał się a łatwo by było sprawdzić kto sprzątał w danym dniu dany pokój. Hotel ma 3gwiazdki ale ja bym oceniła na 2gwiazdki. Jedynie co było na plus to piękna promenada zaraz obok hotelu. Odradzam pobyt w tym hotelu.
Nic
kradną, niemiła obsługa, przestarzały wystrój, dużo starszych Anglików i Niemców
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Hotel ma rewelacyjne położenie, piękna plaza i morze, blisko do sklepów wypożyczalni aut/skuterów, restauracji, knajp. Dobre jedzenie, goście praktycznie Anglia, Hiszpania, Niemcy. Czysto, miła obsługa.
Bylismy z Itaki z lasta w dobrej cenie, hotel jest przy samej plaży, niestety lezaki i parasole płatne 18e, plaża ładna, jest bar na samej plaży. Hotel starszawy, mają część wyremontowanych pokoi ale dostaja je tylko Anglicy, my dostalismy starszy pokój ale zagadalismy Panią w recepcji i zamiast od ulicy dostalismy ten pokój w widokiem na morze:) pokój jak pokój bez szału, ale czysto. Klimę czasami wyłączają w nocy i w dzień (nie wiem dlaczego, oszczędność?) Jedzenie - sniadania codziennie takie same pod Anglików (fasolka i becon, tosty itp), obiadokolacja juz lepiej - mozna się najeść, na + czasami były owoce morza, napoje płatne (w Hiszpani to standart) w hotelu 90% to starszawi Anglicy. Przy hotelu market i sklepiki oraz kilka knajpek, generalnie dzielnica mieszkalna Hiszpanów, cisza i spokój. Do centrum Can Picafort dośc daleko (ok 30min na nogach) ale spod hotelu co 15min jezdzi kolejka turyst i za 4euro mozna dojechać, polecam piękna plaże na końcu CanP. w strone Alcudi. Hotel ogólnie OK, ale 2 raz juz bym nie wrociła, polecam bardziej hotele w CanP. czy Alcudi i całą Majorkę bo jest piekna:)
Położenie, miła obsługa.
Część pokoi starszawa (przydałby się generalny remont) jedzenie pod Anglików, czasami wyłączają klimę .
Godny polecenia hotel 3*, położony w spokojniejszej, południowej części C'an Picafort, zwanej Son Baulo. Pokój: Wielkości wystarczającej dla 2..3 osób, 2 łóżka: twin szerokości ok 2,5m, pojedyncze 1m. Łazienka wspólna z WC, szafa wnękowa, biurko, mały TV LED, bez polskich programów. Dość długi, choć wąski balkon. W hotelu rampy dla niepełnosprawnych, niewielkie windy, szerokie klatki schodowe. Pokoje z numerami nieparzystymi z widokiem na morze, parzyste z widokiem na okoliczne ulice i budynki. W hotelu stołówka z bufetem, obsługą kelnerską, lounge bar, pool bar, taras z leżakami i parasolami, recepcja 24h. Nie ma własnego parkingu Lokalizacja: Nad samym morzem, przy piaszczystej plaży, kawałek dalej fragment parku narodowego S'Albufeira. 100m od hotelu kończy się 3..4km promenada nadmorska, przez C'an Picafort do Playa del Muro. Komunikacja publiczna: Jakieś 300m do przystanku autobusów TIB z systematycznymi i tanimi połączeniami z lotniskiem, Palma de Mallorca 5,2 EUR płacąc kartą, 9 EUR gotówką), Alcudia (2,6 i 4,5 EUR), Sa Pobla. Autobusy czyste, klimatyzowane, punktualne, dość często jeżdżą, mapy Google zgodne z rozkładem. Goście hotelu: Głównie Brytyjczycy: najczęściej emeryci, choć rodziny z dziećmi też były. Inne języki jakie rozpoznałem (znacznie rzadziej niż angielski): niemiecki, hiszpański, polski, rosyjski. Młodzieży pojedyncze osoby, wyraźnie znudzone. Posiłki: Śniadania - kontynentalne, codziennie to samo, choć wybór duży i dobrej jakości. Nie było mowy by być głodnym, choć churros tylko raz było. Na gorąco omlety lub jajka sadzone, składniki do full English breakfast, angielskie pancakes. Kawa z ekspresu - taka sobie w smaku, raczej słąbej mocy, soki z autoamtów, koncentratów - dało się wypić. Obiadokolacje - Inna, wyższa liga: codziennie inne dania gorące, dużo mięsa, mniej ryb, owoce morza chyba raz (podbyt tygodniowy). Do tego sałatki warzywne, zimne wędliny, pieczywo, desery. Zupy - daleko im do polskich, raczej jako "napój" jeśli ktoś nie chciał kupować do kolacji. Butelka wina - 10,30 EUR, 05l wody - 2 EUR. Czystość: Mocna strona hotelu. Codziennie sprzątane i przestrzenie publiczne i pokoje. Ręczniki codziennie wymieniane, pościel raz w tygodniu, albo gdy widoczne zabrudzenia. Łóżka odsuwane by posprzątać. Po wyjściu sprzątaczek w pokoju czyściutko, pachnąco świeżością. Obsługa: Kolejna mocna strona - obsługa bardzo przyjazna, pomocna, w większości z bardzo dobrym angielskim. Mimo widocznego zmęczenia, zawsze znajdowali siłę na "Hola" i uśmiech. Minusem był gburowaty jeden z kelnerów w lounge barze. Zwróciłem mu uwagę, że nie zruca się na stoliki podstawek pod kufle/szklanki, wzruszył ramionami i poszedł sobie. Nie zarobił od nas ani centa, zawsze prosiliśmy o innego, którzemu składaliśmy zamówienia
1. Lokalizacja - chcesz byczyć się na plaży, przy basenie - albo lubisz długie spacery, w tym na łonie natury - wszystko pod ręką. w pobliżu wypożyczalnie samochodów, rowerów. 2. Komunikacja - 5 min spaceru do przystanku i w zasięgu masz północną część Zatoki Alcudia, Palma (bez przesiadek), czy Pollenca, Valldemosa, Cueva del Drach, inne (z przesiadką) 3. Czystość i obsługa 4. Posiłki
1. Balkon i drzwi balkonowe - mieliśmy pokój 360, z widokiem na ulicę - naprawdę mało przyjemny, dość ruchliwa ulica. Drzwi (wrota) balkonowe nie zamykały się szczelnie, więc do pokoju dochodziły odgłosy ulicy. 2. Oświetlenie balkonu - włączało się automatycznie ok 22. Odpoczywasz przy winie, w slipkach, nagle włącza się światło i z zewnątrz wszyscy to widzą przez przezroczystą, szklaną balustradę. Ciężka kotara w oknie pozwalała zaciemnić pokój 3. Wspólne WC z łazienką
Hotel położony nad. Sama plaża koniecznie wybierz pokój widok na morZe , hotel skromny , ale położenie cudowne . Majorka zachwyca napewno wrócimy 😀
Położenie nad morzem